Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@Sadako (03.08.2019 14:35): Nu, tak třeba tebou postnutý odkaz. Když strčím hlavu do popelnice, do který začne bušit klackama rozlícený hobo gang a hned vedle té popelnice začně startovat motorka a o 101 metrů dál projíždět nákladní vlak, tak pořád budu mít melodičtější a sluchově příjemnější zážitek něž toto :D

Co se týče Death metalu. Většinou je to prvoplánové a tematicky, dost často, za hranicí nevkusu. Největším pozitivem jest to, že nerozumých slovům/textu, který jako by psal frustrovaný, asociální, 15ti letý sociopath. :D

Navíc je to asi jediný metalový subžánr, který se za svou, takřka 40ti letou, existenci nikam nepohnul. Samozřejmě jsem silně zaujatej vůči všem těm extreme blicím extrementům. Grindcore, slam, a všehno ostatní co končí core.

Ale pokud se ti tato transcendentální hudební terapie zamlouvá, tak jsem za tebe jedině rád. Mě stačí něco podobného poslouchat a cítím, jak se vy z mozkovny vytrácí bunky :D
@Fritol (03.08.2019 12:48): Zde si nikdy nic neber osobně, nebo dopadněš jako Charlize a pár dalších, kteří nás opustili.

No tak vidiš, nakonec se vždy na něčem lidi shodnou. Pokud navštívíš můj profilík, tak zjistíš, že mám kulturně otevřenou mysl. Podle mě neexistuje špatný žánr, jen špatná hudba v něm. Teda kromě Death metalu, to nemá v týhle dimenzi místo :D To už raději budu poslouchat dechovku 10 hodin v kuse :D
@Fingon (01.08.2019 21:03): Mám tam naházené Poslední člověk, Ve znamení Kon-Tiki, Sirotci oblohy, Kolonie a Poselství od protinožců, ale jsem na tom jak John, vždycky raději vemu fyzickou knihu. Donutím se na tom něco přečíst jednou do roka, dřív když jsem byl na škole, tak jsem čtečku používal víc, ale teď skoro vůbec...

I kdybych ty knížky pak měl dávat někam do knihobudky nebo se drbat s bazarem, tak si je stejně pořídím fyzicky...
@JohnCZ (02.08.2019 17:28): přesedlal jsem, protože čtu hodně, ale nemám už místo. I tak jsem musel velkou část sbírek (filmů, her, papírových modelů) přesunout do sklepa, připadně darovat.

Na čtečce se mi líbí, že je skladná, má podsvětlený display (a můžu měnit intenzitu světla, super na četbu v noci), můžu měnit velikost písma i fonty samotné. Jen obrázky jsou holt černobílé, ale knihy, co čtu, mají maximálně ilustraci na přebalu.

Jistě, najdou se i nevýhody, (nabíjet každé dva týdny, knihy ve skutečnosti tak úplně nevlastním atd). ale ty jsou pro mně momentálně zanedbatelné
@pajmič (02.08.2019 13:44): pritvrdili :P ... je to lepsi nez pred lety, ale desku bych si nekoupil .. samozrejme proti gustu zadnej disputat ...

jinak uz jsem se ptal drive ... nedame nejakej mini-sraz na Brutal Assaultu .. Par lidi tam jede .. Vim minimalne o Alienovi
Po 15 letech jsem si koupil Album SUM 41. A je to asi jejich nejlepší album, vedle debutu, jaký kdy vydali. Zatím co BMTH, Linkin Park a spol. jenž ztratili svoje vnitřní pohlavní orgány před několika lety, na úkor popíku, tak tihle Kanadští nezbedové docela šlápli na plyn a mírně přitvrdili.
odkaz

Děkuji Lauroně, že o nich dala vědět, jinak by mi to určitě proteklo mezi prsty.
Peklo zamrzlo, Tool vydavaji 31. Srpna nove album a jsou na streamovacich sluzbach. :P
Já měl ve čtečce kompletní Malaz a proto jsem ji už asi rok a půl nezapl.. :-D

A teď se dostávám jen k odborné literatuře, ať už kvůli práci, nebo jen tak pro sebe (věci z nakladatelství Melvil). Až mi trochu chybí nějaká beletrie.

Ale plánuju Sandersona. Jedničku Archivů mám skoro dočtenou a už brzo vyjde trojka. Případně má vyjít i nějaké scifi letos.

A stále mě láká re-read Nadace.
@Fingon (01.08.2019 21:03): The Magus (včera dočteno), Solaris, The Name of the Rose, Gravity's Rainbow, Mrs Dalloway, Spring Snow, The Great Gatsby, The Joyluck Club, The Road a The Thousand Autumns of Jacob de Zoet. Plus v čínštině No Longer Human, Stranger a Norwegian Wood, které už jsem četl dříve v jiných jazycích.
@Fingon (01.08.2019 21:03): Já nečtu nic. Přesedlal jsem na audioknihy. Držet mastnou tyč, natož volant s knihou je obtížné.

Teď poslouchám Clavella - Šogun. Doporučuji všem co mají rádi historické romány, intriky, Japonskou kulturu či střet kultur obecně. Přemýšlím, že bych si nějak sehnal seriál natočený podle knihy.
Hobbs and Shaw - 7/10. Zábavná výplachovka, škoda rozklepaný akce a příliš viditelnýho CGI. A ten Reynolds tam taky mohl bejt víc. Ale nenudil jsem se.

@Fingon (01.08.2019 15:36): já měl za to že je, když to dělal Brad Bird, ale ok. Každopádně je to tedy lepší než cokoliv od pixaru.
@Fingon (01.08.2019 21:03): V mobilu (AppleBooks), ale já ho používám i jako čtečku.

Ve svitu plynových lamp (Steven Price)
Fire from heaven, Funeral Games, Persian Boy (Mary Renault)
Works (Marie Corelli)
Paradise Lost (John Milton)
Everville (Clive Barker)
The House on the Strand (Daphne du Maurier)
Dracula (Bram Stoker)
Complete Fantasy Science Religion (George Mac Donald)
Ve stínu Říše (antologie českých autorů na téma okultní náckové)
Tales of Angría (Charlotte Brontë)
Frankenstein (Mary Shelley)
The History of Caliph Vathek (William Beckford)
Memoirs of Extraordinary Popular Delusions and Madness of Crowds (Charles Mackay)
The Masked Empire, Dragon Age novel (Patrick Weekes)
The Three-body Problem (Liu Cixin)
Viděl bych to na novou anketu : jaké tituly máte momentálně ve čtečce /e-readeru (pokud máte ; ale pokud jednu má máma a strýc...)

Josephine Mutzenbacher
Stories of your life (Ted Chiang, predloha pro film Arrival.)
The Myst Reader
Assassin's Creed The Complete Collection
Krásná čarodějka (Neff)
Cesta z Království českého do Benátek...
The wind in the willows
Tigana
The Dr. Robert Cole Trilogy (první díl byl předlohou pro film the physician
The works of William Shakespeare
Angelika 11-14
I have no mouth and I must scream
The adventures of huck finn
Vevodkyne a kuchařka
Mortal engines (Lem)
Cesta z Prahy do Benátek
Fanny Hill
The Lost World (Doyle)
The phantom of the opera
Salammbo
The complete Sherlock Holmes

Corpus Tamrielicum
V:tm clanbooks
Mage: traditions

Samples
The water margin
Revan
Die unendliche Geschichte
The dream of the red chamber
Vampira: ich, Creanna, das Elfenschwert, das erwachen
Romance of the three kingdoms
Eleanor of Aquitaine : the young life
Under a killing moon


Docteno a ponecháno

Travels (Crichton)
Vyhnání gerty schnirch (mel jsem si nechat i Zitkovske bohyně)
Zena s dranzirakem + Smrt pod vinicemi (Mičanová)
Vyhlídka na věčnost (Kulhánek)
Po více jak roce jsem dočetl Ostrov včerejšího dne (pardon, Island of the day before) od Umberta Eca. Moje čtvrtá kniha od něj, po Jménu růže, Foucaultovu kyvadlu a Prazskem hřbitově.

Souhrn raně novovekeho filozofickeho myšlení se mi četl hodně špatně, ty veskrze nudné traktaty se ještě daly zkousnout ve formě dialogu ("zlatej Platón, slušelo by se asi říct"). Antipodalni samohana aneb Talian u protinožců byly otresne, zlate flashbacky. Zaujal mě konec, ale ten nebudu spoilovat.

Tak Eco možná zase za rok.

Ještě abych dočetl Josefine Mutzenbacher a pak si dam pátý knižní Assassin's creed...
Ja neviem, tie pixarovky pre deti kľudne. Viem, že sú tam aj džouky pre dospelých, ale osobne mi to príde neskutočne sterilné a bezpohlavné a konceptuálne vo vývoji deja extrémne jednotvárne a preto ma to absolútne nebaví.