Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@Coldplaz (14.02.2019 20:18): Tady třeba pod tím albem od Violet Cold je "Post black atmospheric metal, experimental" a kdyby tam imo nebyl ten vokál, tak to zní prostě jak každá druhá post-rock skupina. Já tohle zas tak do hloubky neřeším, prostě se mi tahle a jí podobná hudba líbí a všemu tomu říkám post-rock, protože fakt se mi nechce dohledávat rozdíly, což asi chápeš. Těch žánrů je dneska šílená spousta, takhle podrobně se v tom neorientuju. :D

A samozřejmě tebou vypsané skupiny znám, ač je nijak víc neposlouchám krom MONO. Hodně mám rád třeba If These Trees Could Talk, pg.lost, From Monument To Masses a hlavně And So I Watch You From Afar.
@Fritol (14.02.2019 15:34): No čistý post rock to nie je, skôr post-black/blackgaze, ktorí nedávno spoularizovali Deafheaven.

@Fritol (14.02.2019 18:50): Týmto skupinám ktoré viacmenej kopírujú štýl Godspeed a Mogwai sa niekedy hovorí crescendo core, okrem GIAA sú najpopulárnejšie skupiny Explosions in the Sky, This Will Destroy You, MONO a Caspian. Je to príjemná hudba, ale oproti pôvodným skupinám ako Slint, Talk Talk, Swans, Tortoise, a Bark Psychosis je to menej zaujímavé.
@Fritol (14.02.2019 18:50): Tak Mogwai je ešte celkom špecifický GIAA už menej. Ale sú tam napr. kapely ako tebou spomínaný Sigur Rós alebo Godspeed You Black Emperor, ktoré majú veľmi výrazný a svojský štýl. Ale máš pravdu, je to na pozadie v pohode.
@Tulareanus (14.02.2019 18:35): Tak on ten post-rock docela splývá jak to člověk poslouchá moc. Nejpopulárnější skupiny jako God is an Astronaut nebo Mogwai jsou v podstatě taky docela generické. :) Ale poslouchá se to dobře na pozadí, osobně třeba nemám furt náladu na originalitu v podobě Sigur Ros nebo Jambinai, ač je to uplně jiný level.
Právě jsem shlédl film, který normálně nevyhledávám ale spadá do období o kterém hodně čtu (nejspíš bych měl začíst číst jinou literaturu). Nevím zdali teď usnu. Závěr byl mimořádně drsný i přesto že byl více méně očekávaný.
V sobotu večer prvýkrát vystúpil na Slovensku líder modernej progresívnej hudby Steven Wilson. Videl som, že tam bol aj Tulareanus a že sa dosť bavil.

A tento víkend sa odostávali aj ceny grammy, hlavné ceny dostal Childish Gambino so svojou pseudo-woke piesňou a najlepší rockový album získali Greta Van Fleet. Výherca za nejlepší album, Kacey Musgraves je ale prekvapivo dobrý na pomery dnešného popu.
Mě taky dvojka přišla docela slabá, ale protože správcem TV ovladače je manželka, trojku jsem jedním okem sledoval a při tom odlítal pár misí v RedBaronovi. Ty další díly už jsem viděl z gauče, páč OK :)
Tak jsem se opět po nějaké době vrátil k Deine Lakaien. Viděl je tu někdo naživo? Říkám si, že už nebudu mít až tak moc příležitostí, přeci jen Ernst Horn už má nějakých sedmdesát let...
Most cim dal tim lepsi :D Tohle davat kazdej den, misto Ulice nebo podobnejch sragor, tak bych pustil po roce TV :) Hlavne se vyhejbam vsem clankum na netu, ohledne tohodle serialu.. dovedu si predstavit ten "nazorovej" shitstorm, ze vsech svetovych stran :)
@90210 (05.02.2019 21:59): Tvůj výčet je totálně mimo :D každopádně za tím stojí (zatím) firma, která pořádá kulturní akce všeho druhu a maj trošku větší voči než ti starousedlíci, cos vyjmenoval. Jmenujou se Active.

@Sadako (06.02.2019 11:37): Tady jde o to, že se tu chystá první skutečný comic con, to je vše. A vstupné bude vysoké a platit se bude jak za podpisy tak za fotky, jako v zahraničí. Samozřejmě se ale počítá s účastí lidí za hranicemi čr.

Autoři se na českých conech vyskytují, ale gro jsou pp prezentace sesmolené den předtím ve vlaku. Ale ono je to celou tou kulturou, to prostě nejsou masové akce pro normální lidi.

Zatím nejmenší zlo, kde jsem kdy byl je CONiáš a Humbook ale to je samozřejmě "jen" velikánské PR jednoho nakladatelství (ale funguje to a na české autory tam jsou větší fronty než na zahraniční "hvězdy" v Chotěboři. Protože tam ti normální člověk mezi ty opíjející se stárnoucí elfy prostě nepůjde.
@90210 (05.02.2019 21:59): Afaik Václav Pravda.

@Walome (03.02.2019 13:28): LOL. Jednak pro ony divné lidi je takový con určen, kde jinde by se už měli prohánět v kostýmu Pinkie Pie. A co se týče tvých námitek k organizaci, je asi dobré podívat se realitě do očí. ČR je malá, rozpočet na takovou akci nebude nejvyšší, vstupné nesmíš dát moc vysoké, jinak se ti na to lidi vyserou, tj. dost pochybuju, že by se nějaké panely s autory a spol. podařilo zaplatit. A ostatně, autoři se na conech vyskytují, jenom to jsou prostě čeští a slovenští spisovatelé, ne američtí herci.
Předesílám, že žádný con neorganizuju a na téměř žádný nechodím, natož na FF, protože je to někde v prdeli v Chotěboři a já jsem líná.
@leebigh (05.02.2019 22:57): Tak ta scéna bude určitě plus mínus stejná po celou dobu turné, tudíž je na první dobrou dost obtížné poznat, odkud je právě co natočené. :c)) Jestli jsem to pochopil správně, mělo by se jednat o dvě DVD/CD, na kterých budou záznamy koncertů právě z Graspop Metal Meeting a z Fillmore, resp. blu-ray, obsahující navíc audio záznam z koncertu ve Philadelphii. Vypadá to na velmi milou kolekci, neřku-li nutnost do sbírky... ;c)
@leebigh (05.02.2019 20:14): Řekl bych, že ano, info z těchto stránek tomu nasvědčuje. ;c) Za mě jinak paráda, dobře nasnímané, parádní aranže i scéna, velmi slušný zvuk a Kimovi to pořád ještě zpívá náramně. Věk samozřejmě nezastavíš, znám ovšem mnohem trapnější „hudební důchodce” na scéně. :c))
@Walome (03.02.2019 10:26): A kdo za tim stoji? Jedina jmena v souvislosti s ceskym komixem, ktera stoji za zminku, jsou Jiri Pavlovsky, Stepan Kopriva, Jaroslav Nemecek, Jaroslav Foglar, Jan Fischer, Marko Cermak, Jiri Vycital, Lucie Lomova, Kaja Saudek, Ljuba Stiplova, Ondrej Sekora a ten clovek, co stal za Barbánkem.
@Paul (03.02.2019 12:37): primarne hlavne to, ze tam neni zajimavy program a je to delane od fanousku pro fanousky (napriklad prezentace na tema dr who, got apod prezentovane neznamymi lidmi). Na rozdil od zahranicnich vetsich conu, kde je to hlavne o panelech s hosty (herci, tvurci atd).

Ja osobne pak mam problem s prostory, organizaci, urovni VSEHO a chodej tam divny lidi (treba tlusti tricatnici v prevlecich my little pony).
V roce 2020 bude v Praze regulérní Comic con. Stojí za tím bohužel chlap, co tu 20 let przní představu o conech (Festival Fantazie), ale Comic con je licence, a bude to v kongresáku (ktereý se ještě staví), takže se nechme překvapit, i když čekám katastrofu.
V březnu Matrix Live in Concert, už se těším, Davisovo hudba je tak underrated
@ntz (29.01.2019 13:09): Rozhodně negativně, ten díl s náckama to byla spíš parodie. Něco jako produkce primy nebo novy.
Jinak za mě jsou ČT seriály top. Bavilo mě skoro všechno a to tak, že si to klidně koupím na DVD.
Svět pod hlavou, Rapl 1, Případy 1. oddělení, Redl, Cirkus Bukowsky, Most!, Čtvrtá hvězda, Kosmo, Dabing street, Labyrint 1 a určitě jsem na něco zapomněl.
@Kvasa (29.01.2019 12:54): nevim jestli to myslis negativne nebo pozitivne, ale me pripada, ze rapl vc. prvnich trech dilu o nekolik levelu prevysuje soucasnou televizni produkci + treba jeste navic redl byl taky bozi ...

co se tyce mozneho srovnani tak nevim, je asi nefer srovnavat to s dlouhejma serialama typu ty ruzne policejni veci z novy a primy, ale nic takhle kvalitniho, co produkovala prima nebo nova jsem proste nevidel
@ntz (29.01.2019 08:12): No tak první tři díly Rapla 2 jsou plné neskutečných píčovin, člověku se snad ani nechce věřit, že to dělá ten samý člověk co jedničku či cirkus Bukowsky.
@Zx Atari 500 (29.01.2019 01:41): kdyz to srovnas s konkurenci, tak kvalita 2 po sobe jdoucich serialu rapl a most na ct1 je naprosto nebeska oproti psim show, co bezi na jinejch kanalech ...

uplne nejstrasnejsi jsou ceske kriminalky ... rekl, bych, ze spravnej termin by mel bejt: ceske kriminalky bez cermaka
@Bodkin (28.01.2019 00:18): já si právě říkal, jestli to má jako bejt rýpnutí na Wicka. Jestli jo, tak jokes on them, protože ten film nešlape Wickovi ani po kotníky. Ale jelikož to mělo pro děj nulovej význam, tak asi jo no. Ale vtipný to bylo.

@Paul (27.01.2019 23:10): za mě klasická netflixovka. Nudný a bez výrazu. Mads byl ale hodně cool.