Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@SilentWolf (09.11.2018 09:29): Mno 24 byl tenkrat prvni serial moderniho strihu a hodne se odlisoval od vseho ostatniho. Srovnavat to s tema detektivkama je myslim dost mimo. I kdyz... Nikdy jsem zadne CSI,BMI,SPD nevidel :) Max tak upoutavku v TV.

@Walome (09.11.2018 09:27): Tim starsi myslis 15 let? :) Nastesti jsem uz v nekdy v pulce prvni serie odpad a pak jen sledoval protahle xichtiky znamejch :) 24 bylo produkcne myslim zvladnute paradne a nove. A scenar u Lost... hahahaha. Pak se ten zmetek podepsal i pod Promethea.. Ale tak bylo to cool a kdo nesledoval Lost byl podezrelej... :)



Zacatky serialove zavislosti byla Rychla rota aka Chip a Dale, to je jasny :)

Ale jinak asi ta Stargate a akta x, to uz byli serialy v kterych se dalo komunitne nimrat :)
Nastup seriálu byl jasně Josef a Ly a Ranč u zelené sedmy. Možná i ten western s Dejdarem.
@AlieN (09.11.2018 09:41): ano. Nevypozoroval jsem u toho nějaký zástup lidí, co řeší záhady, diskutují nad teoriemi, hodnotí oblíbené postavy a používají hlášky z toho. Co chodí na nějaké cony kvůli tomu atd.

Nemusíme zde řešit definici "nástup seriálu". :D Já to jen plácl, protože v té době v televizi nic jako LOST nebylo. Pochybuji, že někdo čekal na novou řadu 24 podobně jako se vyhlížela nová řada Ztracených.
@Karasman (09.11.2018 09:25): Lost a Prison Break jsem neviděl a nikdy jsem o to ani neměl zájem, ale jak píšeš, Heroes jsem žral. První série neskutečná, druhá taky super, akorát škoda, že kvůli stávce to museli zkrátit a všechno nacpat do 11 dílů. Třetí série už ale nebyla nic moc a ten cirkus ve čtvrtý byl příšernej. Jak M.a.t.t. psal, že teď PB táhne Robert Knepper, tak toho jsem v Heroes úplně nesnášel. No a Heroes Reborn už byla fakt jen ždímačka peněz, ale hra vcelku dobrá.
No nevim, ale jestli neco nastartovalu tu novou eru serialu, tak bych to videl na 24.

To pisu jako nezaujatej, protze 24 jsem dal par dilu a Lost snad tak prvni tri :) Strasna ptakovina :D
Lost a Prison Break byly první dva seriály, kterým jsem totálně propadl do své tehdější seriálové závislosti. Pamatuju si, že jsme s klukama na škole koukali na víc jak deset seriálů najednou a já to fakt po těch dílech žral. Dnes už s nedostatkem času pešlivě vážím, na co kouknout a nikdy nezačnu, dokud nemám celou sérii. :-)

Jinak k tomu PB: První série je u mě jedna z nejnapínavěších věcí, jakou jsem v životě viděl. Druhá série byla taky skvělá a napínavá, ale jak už se to neodehrávalo v tom vězení, tak to ztratilo to kouzlo, ale pořád paráda. Na konci 2. série to ale mělo skončit a byl by to jeden z nejlepších seriálů všech do. Následovala ale třetí série, což byla sračka tak nehorázných rozměrů, že tomu dodnes nedokážu uvěřit. Čtvrtá série už to jen potvrdila. Na ty nové díly jsem se ještě nedostal a rozhodně to není priorita... Trochu mi to připomíná Heroes, což byl v první sérii taky jedne z top seriálů, ale čím déle to tvůrci natahovali, tím to byla větší a větší srágora a ve finále jsem to do konce ani nikdy nedokoukal...
@SilentWolf (09.11.2018 07:57): Komunita tu už určitě byla u Stargate, která měla českou premiéru v dubnu 2000, lost ji mělo v lednu 2005. Tuším že už v té době jsme s kamarády hráli takovou tu českou webovou stargate hru.

Také bych očekával, že existovala v ČR komunita ohledně X-Files.
A měly ty seriály takovou mediální pozornost apod? Samozřejmě, že tu byly seriály dávno předtím. Přátelé, čarodějky, Gilmorky, Doktor z hor :D Ale Lost prostě nastartoval určitý trend. Vždyť to snad byla jedna z prvních českých internetových stránek o seriálu, ne? Vznikly komunity apod..
@Tulareanus (08.11.2018 14:10): Porovnával by som skôr so seriálmi z 80. rokov, prípadne staršími. Seriály z 90. rokov už pripravovali priestor práve pre vysokorozpočtové seriály ďalšej dekády. Čo Twin Peaks v roku 1990 začali, to Sopranovci v roku 1999 zavŕšili. Dva najvýznamnejšie seriálové počiny 90. rokov tak toto desaťročie krásne rámujú.
Máte tip na kvalitné české rádiá cez digitálny stream? Ktoré sa vyplatí počúvať? Až na dve tri zahraničné stanice počúvam len slovenské z produkcie rtvs, ktoré majú aj slušný online archív podcastov a relácií, ale rozhodol som sa natrčiť ucho k západnej hranici. :-)

Linky na slovenský stream:
https://www.rtvs.org/a/116221_radia-digitalny-sposob-prijmu
Rádio_FM podcasty. Baláž a Hubinák rulez, Headbanger je dvojhodinovka pre metalistov, ale svoje si nájde každý:
http://fm.rtvs.sk/podcasty
@Fingon (08.11.2018 14:03): On myslel ten trend vysokorozpočtových amerických seriálov, kde v porovnaní s 90. rokmi, keď ten budget nemali taký veľký + väčšinou sa každá epizóda zaoberala vlastným príbehom, tu už sú vážne, veľkorozpočtové seriály, kde sa napriek nejakým malým odbočkám rieši jeden hlavný príbeh.
@SilentWolf (08.11.2018 07:54): nástup seriálů? Wtf? Ja koukám na seriály od roku 1990, otec nedal dopustit na 4 v tanku a psa, 17 zastavení jara a na Sagu rodu Forsythu, matka ujizdela na Rychlých sipech se Skamenem. Nemluvě o filmových seriálech z 20. a 30. let. Nástup seriálů...
@GodOfTheSick (04.11.2018 10:58): Marketa Lazarová, takový lyrický masterpiece v celosvětovém kontextu, a zároveň jedna z nejlepších knižních adaptací, prý nudná blbina. Chlape, ty jsi buranisko. Kvalita se nepověřuje tím, co průměrný sedlák nejčastěji zapne v telce, what a surprise. Krása zůstane krásou i kdyby na ni chodil nekončící zástup dementů dennodenně plivat, a ošklivost zůstane ošklivostí, i kdyby se jí všichni klaněli.
Spolu s LOST byl Prison Break takový ten nástup seriálů, takže to pro mě byla povinnost sledovat. Lost jsem tehdy hodně žral, zpětně mi to hodně připomíná Kinga - hlavně ty postavy atd.. jen jsem tehdy nečetl no. Uvědomuji si to zpětně. Předtím jsem třeba vůbec neznal něco jako koncept oblíbené postavy. Připadal jsem si úplně divně, když jsem si vlastně v duchu říkal "toho/tu mám rád".

Škoda toho, jak to dopadlo. Ten konec je hrozný maglajz a na konce dojíždí často i King no. Další věc, co mají společnou. Teď když se člověk podívá na nějakou variaci na Lost (např. "the 100") nedokážu se do toho ponořit tolik, jako když jsem sledoval příběhy Jacka, Sawyera, Desmonda, Johna a dalších oblíbenců a v Prison Breaku zase Tea-Baga a Mahoneho.
@Charllize (07.11.2018 10:51): Ja budem pozerať aj šiestu, pretože ma úprimne fascinuje, s akými hlúposťami dokážu neustále prichádzať. A že sa teda s každou sériou prekonávajú. :) Paul Scheuring a jeho tím sú strašne netalentovaná banda a herecky to ako tak tiahne iba Robert Knepper.
@mazar1234 (06.11.2018 23:17): mně stačili tři první díly, možná dokonce dva. Toho drsňáka jsem mladýmu Skofíldovi prostě nevěřil. O to víc mě překvapilo Legends of Tomorrow, kde hraje gaye, což mu podle mě sedí víc.
@Paul (06.11.2018 23:27): Tak to si frajer, ja som Prison Break hlúpo dopozeral celý.
Ale tá cca polovica prvej série bola fakt dosť dobrá, akože fakt že áno.
Akurát to potom úplne začali posúvať do úplne naivného bullshitu, to bola tá chyba.

Zlatých 12 Angry Men, to je film ako sa patrí, keď si papierovo prečítaš o čom to je, tak sa posmešne uchechtneš, že to bude teda trápna nudná somarina a od momentu ako to začneš pozerať, tak sa neodtrhneš a radšej sa poštíš ako by si vstal a išiel na záchod lebo ťa to totálne priklincuje.
House of Cards poslední sezóna je něco strašnýho. Smutný do jakejch sraček to kleslo :(
@Drolin (06.11.2018 10:50): Víc filmů od jednoho režiséra mě taky zarazilo.

Jinak Ebola Syndrome... tohle jsou filmy, které blbě vydýchává i část striktně horrorového publika, to se do takového žebříčku nikdy nedostane. Navíc, když už sahat po něčem extrémnějším z HK, tak já bych tam výrazně radši viděla např. Dream Home. Za mě je to jeden z nejlepších filmů uplynulé dekády vůbec.