Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

Ešte som si spomenul na výborný soundtrack k RahXephon od primárnej jazzovej hudobníčky Ichiko Hashimoto. Samozrejme na soundtracku sú rôzne žánre, nielen jazz. Dosť sa mi páči, ako sa v niektorých skladbách postupne zmení hudobný štýl a náláda skladby.

Second Sorrow
Before You Know
@Drolin (17.07.2018 21:52): Ak sa ti pášilo Baccano, tak by som ti odporúčal anime Durarara, je to od rovnakých autorov a aj keď je to trochu uťahané, má 5-krát viac dielov a nemá tak nápadité prostredie, tak to bolo dosť zábavné. Seriál hlavne ťahá dvojica Izaya a Shizuo a bezhlavá Dullahan na motorke.
@Drolin (17.07.2018 21:52): Je to nezvyk, co? :D To byl tak boží film, chtěl bych ho vidět znova poprvé :)

Já spíš vstupuji do neprobádaných vod, i když pár tipů taky mám. Vždycky jsem spíš sledoval anime filmy, i když i ty poslední dobou moc ne (stále se mi tu válí nezhlédnuté Gedo senki, Kaze tachinu a Memories). Pár anime seriálů ale teď v plánu mám, tak uvidíme.

@Zoltan (17.07.2018 21:23): Ale stejně je zvláštní, že už máš za sebou Love Exposure... :/

A také, seriály prakticky nekoukám (tedy, pokud nemám náladu tak točím jen South Park), ani s anime to nemám slavné, ale ty jednou za čas spustím. Spíše si ale syslím tipy, protože je tam dostatek zajímavého materiálu.

Takže, tipy si zde rád často přečtu (a zvláště od tebe a Fritola, vám s JPN věřím! :)

A mě bohužel žádné kawaii anime nabvilo :/ Ač jsem se o to snažil. Daleko raději mám mystery žánr.
@Fritol (17.07.2018 20:57): Je to dost možné, páč americké sitcomy mě už totálně omrzely a u něčeho večeřet musím :D Pár věcí mě láká, dvě z nich zmínil Drolin - Shiki a Berserk, i kvůli soundtrackům. Ale vrazil jsi mě do toho klín, očividně se mi líbí i tyhle kawaii anime jako je K-ON! :D

No, prostě mi pak s Drolinem doporučíte :D
@Drolin (17.07.2018 21:01): Ono se to sice tváří jako plné zpívání, ale o hudbě to moc není. V tom je i část vtipu.

NHK mám v plánu taky. Ty skladby z Baccano a Shiki jsou super, díky za tip :)

Taky mám hodně rád ending z Angel Beats.
@Fritol (17.07.2018 20:49): To já tyto "anime 15yo baby zpívající pop" písně tedy příliš nemusím :)). Ačkoliv...

Naopak, moje určitá topka z anime seriálů OST
Shiki (zcela užasný soundtrack!)
Higurashi
Berserk (tak tady jsem takový fanda, že jsem si koupil i triko a mám plakáty v pokoji... :)
NHK (hudba v podobě koncentrované deprese a moje nej anime)
Baccano (OST co neskutečně sedne, 13 dílů co působí jako jedna hodina, neskutečné tempo)
Kuuchuu Buranko
@Zoltan (17.07.2018 20:53): Tak třeba po tomhle začneš koukat víc. Pro mě byl zlomový asi Toradora!, po kterém jsem začal víc koukat na tyhle "slice of life" anime a baví mě to víc a víc. :) Různé fantasy a scifi plné soubojů apod mě jinak moc neberou.
@Coldplaz (17.07.2018 20:32): btw, kdyz uz jsme u toho, kdysi pred lety jsem cetl v nejakem zahranicnim tistenem metalzinu prirovnani jednotlivych stylu metalu k literature ... bylo tam neco jako

klasickej metal (aka iron maiden) - jsou klasicke romany aka dostojevskyj
trash metal - jsou novely aka hemingway nebo heller
black metal - jsou horory aka king
death metal - ??? tady si nevzpominam
.... (nekolik dalsich stylu metalu)
grindcore - je komix aka preacher a nebo vtipne cartoons pro deti :P
@Fritol (17.07.2018 20:42): Je to hodně fajn, krásně odpočinkové :D Vidím to na 4* zatím, i když nemám moc s čím srovnávat (jediný můj dosud dokoukaný anime seriál je Hellsing před mnoha a mnoha lety). A nejraději mám rád už od začátku Mio :)
@Drolin (17.07.2018 20:46): Super čeština. :D

Jo, já mám uchylku na středoškolské komediální anime. Objektivně to asi tak dobré není, ale mně se trefili do vkusu přesně. :)

A když už jste načali tu hudbu, tak opening je super!
@Zoltan (17.07.2018 20:38): Super! Je to výborné, že jo? V životě jsem se u žádného anime tak nebavil. Mio a Mugi jsou nejlepší. Hlavně Mugi v druhé sérii dostane trochu víc prostoru. :D Škoda, že nezfilmovali i ty zbylé dvě čísla mangy, musím si je přečíst.

Já teď sleduju BanG Dream! (Jo, zní to jak porno) a docela mě to baví zatím, solidní náhražka za K-ON! Dokonce to ani nijak extra nevykrádají, jen to má stejnou tématiku.
@Coldplaz (17.07.2018 20:32): diky, obe kapely znam ... mam ale radsi takovej akcnejsi a technictejsi styl pac ulcerate je spise takovy temny a valivy bahynko ... obscura me bavi mnohem vic .. asi si od nich po docela dlouhy dobe zase neco pustim ...

ukaz jeste nejakej tip :P
@paver (17.07.2018 19:02): Jak mám Carpentry i (některé) filmy Carpentra rád, tak toto se mi tedy moc nelíbí (chybí atmosféra). Ale více takových, určitě lepší jak akční filmy co se točí dnes běžněji.