Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@90210 (28.08.2017 16:06): Jo přesně jak píšeš. Ten List od Nimrala jsou Příběhy z čarovné říše + Tulák Rover, ale stejně to chci vlastnit. Je na pytel, že ty nedokončený příběhy a List od Nimrala není v tý ilustrovaný verzi, pak by bylo rozhodování jednoduchý, ale zůstanu u tý Mladý fronty. Stejně mi jde hlavně o ten text a listovat obrázky si nebudu.
@Jumas (28.08.2017 07:16): S temi vydanimi je to zmateny. Ja mam Nedokonceny pribehy, Silmarilion, Hobita, trilogii a Pribehy z carovne rise uz od malicka v klasickym vydani Mlade fronty, viz nize, a myslel jsem si, ze je tim moje knihovna kompletni, dokud jsem v knihkupectvi nespatril ta ilustrovana vydani s nadhernymi obalkami, kde jsem hned vedel, ze je musim mit a stare vydani odvezl zpet k rodicum.

http://www.serius.cz/sites/default/files/imagecache/product_full/tolk2.jpg

V ilustrovanem vydani pravda chybi Nedokonceme pribehy, nicmene zase tam jsou ty Hurinovy deti a ja mam NP uz ve starym vydani, tak jsem si to nejak vnitrne obhajil a uz me to netrapi a v ramci knihovny to povazuju za kompletni, protoze Listy od Nimrala, coz je nejspis splacanina Tulaka Rovera a Pribehu, tam byt nemusi, byt bych si ji asi poridil, pokud by v tom vydani existovala, protoze to se Stredozemi aspon castecne souvisi, ale Legenda o Sigurdovi a Gudrún uz je uplne mimo, takze jsem ji uz vynechal, byt v tom peknym vydani pro zmenu vysla. Jak rikam, je to zmateny. :0)
Tak nebyl by tam příběh... Ale zase by postavy chodily rybařit.
@SilentWolf (28.08.2017 11:46): Yep, Crusader Kings 2 je na to dobrý engine, ale beztak, keby spravili niečo šité presne na mieru univerzu... A spolupracovali s Obsidianom, takže by to bola dvojúrovňová kombinácia stratégie a RPG...

I'm a dreamer.
Je fáma, ze Bethesda kuti ASOIAF hru. Podle me blbost, ale pokud to tak je, tak asi jeste zpetne docenime serial.
@Jumas (28.08.2017 07:16): Ja prave ted posloucham v praci audiobook Silmarillionu, ktery jsem uz cetl. Celou noc (resp. do finale GoT) jsem si cetl o mytologii, hrozne me to bavi a od 2001 jsem hc fanouskem. Ale co chci dodat, ze mi kniha taky prisla vzdycky hodne tezka..
Ross: Tys na střední nečetl Pána prstenů?
Joey: Ne, já jsem na střední měl sex.
@90210 (27.08.2017 22:47): Já čet Pána prstenů až na střední po filmech a Silmarillion asi před dvouma rokama (a stejně mi to přišlo složitý :)). Nedokončený příběhy ale vysvětlily řadu otázek a hned je to veselejší. Mám právě úchylku, že když mě něco zaujme, tak musím mít kompletní sérii všech dostupných dílů. Dokoupil jsem si tedy zbylé knihy, které vydala Mladá fronta, a pak jsem zjistil, že existuje tohle. Tak jsem začal přemýšlet nad výměnou za těchto pět knih plus Húrinovy děti, Nedokončené příběhy, List od Nimrala a jiné příběhy a právě ten Artušův pád a Legenda o Sigurdovi a Gudrún, které jsou ve stejném vydání. Jak jsem ale právě zjistil, ty dvě poslední knihy jsou básně, což mě vůbec nebere, takže na to prdim. Dalším problémem je, že právě ty Nedokončené příběhy a List od Nimrala a jiné příběhy nejsou ve vydání s ilustracemi. Takže bych buď dopadl takhle (samozřejmě s ilustrovaným Silmarillionem) anebo bych si musel pořídit všechny knihy bez ilustrací (mimo Húrinových dětí) a byl bych tam, kde jsem teď. Mám rád vše ucelené, tak je to jasný, žádná výměna nebude. I to současný vydání se mi líbí.
Teraz som dopozeral film Medianeras a bol som veľmi milo prekvapený. Taká tá indie dráma s trochou komédie a romantiky, ale bez zbytočného pátosu a s problémami súčasného sveta a veľmi sympatickí protagonisti.

@yenn (28.08.2017 01:39): When Marnie Was There som videl, to bolo fajn. Od Makoto Shinkai som videl asi tri filmy, ale mal som pocit, že to vlastne bol jeden a ten istý film 3x. Gýčovosť vizuálu mi až tak nevadí ako neautenticita a gýčovosť scenára a dialógov.

@Bellerofontes (28.08.2017 01:29): Koe No Katachi nepoznám, tiež asi vyskúšam. Vďaka za tip.
@Tulareanus (28.08.2017 00:24): Jako první mě napadla tvorba Makota Šinkaie (nejraději mám Bjósoku 5 centimeter), jen nevím, jak se budeš tvářit na vizuál na hraně / za hranou kýče. Dále doporučuji Omohide poro poro a Mimi wo sumaseba. Žánrově by sem sedělo i Omoide no Marnie, kde však dle mého vykreslení postav v některých ohledech dosti pokulhává.

@Bellerofontes (28.08.2017 01:29): Vzhledem k tomu, které studio za Koe no katači stojí, docela bych tomu držení se při zemi věřil (a velice v něj doufám!). Ale ještě jsem to neviděl.
Ninja Scroll je fenomenální.

@Tulareanus (28.08.2017 01:01): Hodně bylo slyšet o Koe no katachi, které bych ti vzhledem k tvé žádosti skoro doporučil, ačkoliv jsem to sám neviděl. (Podobně ubrečená témata mě spolehlivě odrazují, ale údajně se to překvapivě drží při zemi.)
@Tulareanus (28.08.2017 00:24): Určite jedna z najzábavnejších záležitostí Lupin 3, aj keď to papierovo pôsobí ako seriál je to film, pretože existujú série po klasických 20-30 minút a zároveň kopa filmov.... seriály nemám napozerané, ale väčšina filmov je výborných.
@Red (25.08.2017 19:11): Jakozto velky fanousek puvodniho serialu, komixu a vseho, co je s Ducktales spojene (Disney's Duck Tales: The Quest for Gold) si to nejspis nenecham ujit, ale bojim se, ze to uz asi nebude uplne pro me.:0)

@Jumas (27.08.2017 16:09): Ja od nej vsechno cetl nekdy kdyz mi bylo 12 let a kdyz jsem si ty knizky nedavno porizoval pres aukci podruhe, protoze jsem neodolal tomu nadhernymu novymu vydani, tak jsem zbezne prolitl prave Silmarillion, kterej me tehdy v detsvi az tolik nebral, protoze to bylo slozitejsi cteni a prave Hurinovy deti, coz byl nejlepsi pribeh se Silmarillionu a Nedokoncenych pribehu a paradoxne jsou tyto knihy to jediny, co bych od nej jeste zvladl cist, protoze specialne trilogie je uz dost proflaklej popcorn, kdy me ta nezabitelnost hlavnich hrdinu s cestnou vyjimkou meho oblibence a jedine realne postavy v cele rilogii Boromira rozcilovala i v detstvi. Kazdopadne k Nedokoncenym pribehu, a Silmarilionu - ten svet tam vybudoval opravdu dokonale. BTW Nedokoncene pribehy v tom novem vydani s ilustracemi vydany nebyly, nahradily je prave Hurinovy deti. Kdyz jsem se ptal vydavatele, jestli je hodla vydat, tak prej ne, protoze i v zahranici Nedokoncene pribehy v teto verzi s ilustracemi nevysly.

Legenda o Sigurdovi a Gudrún sice taky vysla v onom krasnem vydani,, ale neni to uz Stredozeme, takze jsem to nekupoval a cist to nehodlam. Pribehy z carovne rise sice mam, ale myslim, ze jsem to ani jako dite nedocetl, bylo to fakt spatny. Prej vysel i nejakej Tulak Rover, ale to jsem necetl. Obe tyto knihy ted maji docela zajimavou sberatelskou hodnotu a jsem rad, ze mi tehdy mama jako diteti koupila alespon jednu z nich.
@Vurhor (27.08.2017 19:53): Beren a Lúthien ještě není v češtině, jak tak koukám, jinak by to mohlo být zajímavý čtení. V angličtině to ale nedám. Teď koukám, že Artušův pád i Legenda o Sigurdovi a Gudrún jsou taky básně, tak to není nic pro mě. Doufám, že ten Beren a Lúthien je klasicky napsanej příběh a že to snad brzo vyjde v češtině.
@Jumas (27.08.2017 16:09): Artušův pád jsem četl a to se mi celkem líbilo, ale jak tam správně píšou, mít přečtený Silmarillion je fakt vcelku nezbytný.
Víc se mi ale líbil nedávno vydaný "Beren a Lúthien", kde jsou mimo jiné i rozbory všech různých Tolkienovo verzí toho příběhu, včetně toho, kde byl Sauron zprvu velký zlý kocour :)
Tak jsem právě dočetl Nedokončené příběhy od Tolkiena a krásně to doplňuje Pána prstenů a hlavně Silmarillion, který mě zpočátku moc neoslovil, ale teď jsem ho zpětně docenil. Už jsem od Tolkiena přečetl asi všechno, co nějakým způsobem souvisí s Pánem prstenů, kromě básní, které mě tedy vůbec neberou a Příběhy Toma Bombadila z knihy Příběhy z čarovné říše jsem doslova přetrpěl. Ostatní povídky z této knihy ale byly super, především pak Sedlák Jiljí z Oujezda.

Húrinovy děti je, co jsem tak zaznamenal, kompletní vyprávění o těchto postavách, vycucané ze Silmarillionu a Nedokončených příběhů, kniha ztracených pověstí I. vypadá na rozpracovaný Silmarillion a Netvoři a kritikové mě taky nijak zvlášť nelákají. Protože mám tohoto autora ale opravdu rád, zajímalo by mě, jestli stojí za přečtení i jeho další díla, hlavně Artušův pád a Legenda o Sigurdovi a Gudrún. Četl to někdo z vás, a pokud ano, líbilo se?
@Red (25.08.2017 20:25): Na ty hlavy si bude nejtěžší zvyknout, to je pravda. A na Paní Čvachtovou, ta vypadá jak sestra nějakého wrestlera. Ale zbytek postav co jsem zahlédl už jsou v pohodě.
@Red (25.08.2017 19:11): Takhle na první pohled to vypadá překvapivě solidně, jen kresba a barvy byly ve staré verzi lepší, i když zvyknout se na to asi dá. Plusem bude určitě i David Tennant. Možná se někdy vrátím do dětských let a pár dílů si pustím :D
Mě zajímá spíš hodnotná tvorba. Třeba co říkáte na nový Kačeří příběhy?