Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@Jab (07.08.2017 21:22): me taky urcite casti ubijely. A dokonce jsem je prodal. Jen me zase hajpuje serial no. Verim ze to dotahne do dustojneho konce a vsechny ty nudne kapitoly (Brienne) nakonec uzavre tak, ze budou pro vyvrcholeni danych osudu podstatne. Ale znam dost lidi, co kritizuji ten jeho styl psani. Ja bych si na to bez toho serialu ani nevzpomnel. Ted je to zase o to bolestivejsi cekani.
@SilentWolf (07.08.2017 21:16): Imho herec je super, co ho hraje. Jinak mě na knihy neutáhneš. Nudily mě k smrti. Ale je pravda, že poté, co seriál ztratil jejich oporu, tak hodně ztrácí na kvalitě dialogů. Krom toho tedy, že točí málo dílů a musí do nich tak vecpat de facto non-stop akci. Aby to holt zaplatili... Takže se tam teď teleportují rychlostí blesku. Už to má Transformers level logiky.
@SilentWolf (07.08.2017 20:22): Chudáček dráček, má bebínko :-( Jak já jsem Branovi nadával, když se chopil balisty a když se dokonce trefil, no hrůza! Ještě mohl trefit bloncku a to by mě fakt naštvalo.. Ale ta bitva byla skvělá, jen nechápu, proč na ně neútočila s drakem chvilku déle, takhle spousta Dothraků pomřela při snaze o proražení bojové linie a následných jednotlivých soubojích.. Jestli tohle ale Jaime přežije, tak to bude zázrak. Perektní díl!
@Jab (07.08.2017 19:58): tak on uz to Bran holt neni. A tu zmenu hraje skvele. Celkove herci to hraji obecne nejak dobre. Tyrion dneska na konci skvely a to hral jen tváří. Bran mi prijde ok jako clovek co vidi vse a zrejme i konec sveta.
Brandon Stark... The Dick in the North! Toho fakt budu nenávidět až do konce.
Tolik parádních momentů

“Mind if I switch sides?”
“Rickon?” “Dickon” Bronn: LOL
"No one"
“Chaos is a ladder” Littlefinger: …

A ta bitva na konci..mám chuť si to pustit znovu.
@Jab (07.08.2017 12:06): No, on je také jednou z mých TOP postav v knihách. A prostě dojel na to, že scénaristi nevěděli co s ním. Ono je to asi v pořádku, vzhledem k tomu, že stejně nemají tolik času, aby ty příběhové linie důsledně zakončili a polovina postav tam chybí, takže se to smrštilo na dost jednoduchou válku.

To tam převážně chybí druhý Targaryen, který tím knižním dějem určitě trochu zamíchá. A také nevěřím, že knižní Ramsay vykosil Stannise. A doufám že s Jonem to taky nebude tak, jak v seriálu. Protože by teď klidně mohli pustit sestřih toho válčení a dát k tomu "Benny Hill Theme" a nebylo by to o moc směšnější, než je to v seriálu. A vlastně veškeré mé výtky k tomu jak byly postavy zprzněné jsou jedním velkým plusem pro knihy.. aspoň budou čtenáři odměneni tím, že to bude dost odlišné.

Za předpokladu že to teda dopíše. Hype mi s tím seriálem roste, to se mu upřít nedá.
Achjo, mě tak sere že jak tvůrci GOT nemají za zadkem knihy, tak nejsou schopni... nic.

Co to do háje Malíček dělá? To tam půl roku chilluje a čeká na smrt? Petyr na 100% tuto sezónu umře, z nedostatku nápadů co s ním.. výborně. Ještě Varyse a spolu s Doranem bude trio mastermindů ze hry. Ale tak ono je to teď už vlastně jedno když je z toho LOTR.

U sledování se bavím, ale jsem o to žíznivější po dalším dílu ságy, kde to všechno nebude tak hloupé :/
Seriáloví fanoušci mají celkem žně - v jeden den GoT, Rick & Morty a Twin Peaks.
Jsem včera viděl poměrně starý film Waterloo, na to že to je asi od rusáku tak fakt pěkný! Akorát to trpí tím že ta bitva tam samozřejmě nemá dojemnou hudby při které se tam sekaj a stříká krev v CGI, o to to bylo ale lepší.
The Bad Batch, mnou zřejmě nejočekávanější film roku, nezklamal. Je to takové nejasně čitelné a neobroušené, ale snad právě proto svěží. V záplavě vycizelovaných filmů, v nichž má vše své pevně dané místo, mě tohle dost bavilo.

Za zmínku stojí krom jiného obskurní role pro Jima Carreyho a Keanu Reevese, který tu vévodí se svým monologem o hovnech. Všem příznivcům "pouštních filmů", pomalého tempa a netradičního obsazení jedině doporučuji. Přinejmenším se dočkáte zvláštního zážitku.
@7c (06.08.2017 09:37): I vzhledem k jeho ostatnim nehernim filmum si takto - nejspis by na hranici undergroundu točil neprůměrné explatacni braky (v tom pozitivnim smyslu), na kterych by si pak za dvacet let postavil ackovou karieru nejaky budouci Tarantino.

I to Tunnel Rats je v podstate hlavne "1001 ways to horribly die in Vietnam", ale kolem toho se diva na tu valku dost nezvyklym a osvezujicim zpusobem.
Videl už niekto z vás Baby Driver v kine? My sme na tom dnes boli a bola to jednoducho pecka, tak dobre som sa na filme už dlho nebavil. Malo to všetko, humor, akciu, napätie a aj slušný romatický podpríbeh. Kevin Spacey bol skvelý ako boss a Jamie Foxx hral typického hajzlíka, Ansel Elgort bol fajn ako hlavná postava.
A ten zvukový editing a strih bol na úplne inej profesionálnej úrovni, celý film bol v rytme hudby a divák mal naozaj pocit, že ho počul cez uši hlavnej postavy.
Soundtrack bol super s dobrým výberom skladieb
https://www.youtube.com/watch?v=MV0F_XiR48Q
https://www.youtube.com/watch?v=BUt_7TQCWtU
https://www.youtube.com/watch?v=ZZCt92zLmLI
https://www.youtube.com/watch?v=eeqUUNHwAl8

Myslel som že po Scott Pilgrim a World's End Wright nespraví nič tak dobré ako Hot Fuzz, ale s týmto filmom sa naozaj prekkonal, za mňa jasných 9/10.
@pajmič (05.08.2017 01:10): Tak skôr som narážal na to, že sa tu v rubrike objavujú posty o úplne neznámych hudobníkoch a tak podobne..... (myslím ako neherných, akože zomrel nejaký gitarista, ktorého meno som nikdy nepočul z nejakej skupiny o ktorej som nikdy nepočul a tak podobne)...
@mazar1234 (04.08.2017 23:32): Možná proto, že si ho lidi zde nespojují s herním průmyslem. Samozřejmě, že jeho nenasitní mrtvoláci přesaturovali i videoherní průmysl, ale co já vím, tak žádnou hru nevivíjel, ani se na vývoji nepodílel. Jistě, škoda ho, jako každého umělce, který ovlivnil životy hromady lidí. Ovšem Romero už nebyl mladík (z toho co jsem slyšel ho dostal rak, což jeho úmrtí činí o to více tragičtější). Když ti ale umře chlap který sotva přesáhl 30tku je to velmi...překvapující. Mírně řečeno.

@Jab (04.08.2017 23:33):Asi tak.
Zaujímavé mi príde, že keď pred pár týždňami zomrel "zombie father" G. A. Romero tak tu nebol ani ťuk.
Já se asi o Dunkerku rozepíšu. Každopádně palec nahoru osádkám Heinkelů he 111. Jako trefit tolik lodí na první bombu tímhle letadlem, to je zázrak. A Hardy, který klouzal ještě 30 minut bez paliva, do toho sundal další Stuku... To si fakt dělaj prdel. Stejně tak Francouzi že nastupujou jako poslední, většinu armády zachránily civilní jachty a čluny... Tolik blbostí v jednom filmu... Darmo mluvit. Každopádně 95% a skvělej film. Ale dlouho mě tak historickej film nesral. Pokud se přes chyby ve faktech dokážete přenést, tak je to super.
@Widl (04.08.2017 12:30): jako ze je kladas? :-D nebo jeste horsi nez anti hrdina? Neberu ti ani jedno, jsem ochotny pochopit jiny uhel pohledu.

Je to ale moje TOP1 postava ze vsech moznych i nemoznych medii a jako nejuzasnejsi pasaz serie povazuji kdyz (spoiler ke konci) je na konci tak zoufaly, ze zustane sam a chce pred Susannah pokleknout aby ho neopoustela. Ta ho jen sjede at se opovazi, ze to k nemu nejde aby poklekl pred nekym. A odejde od nej.

Pri takovychto pasazich citim treni paprsku i v realnem svete. :-D i dnes, po tolika letech.