Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@Paul (08.08.2017 23:53): Ha, Jude Law mi naopak prišiel v tej archetypálnej roli fajn.. na to že v zásade nemal čo hrať to ustál čisto mimikou a gestami. Hunham bol dobrý, aj keď do roly Artuša sa veľmi nehodil. Každopádne, treba sa zmieriť s tým, že divní sme asi my dvaja, pretože každému v mojom okolí sa tej film páčil a to väčšinou dosť :)

Lucy hlavne netreba brať vážne, celá tá zápletka je v zásade strašný bullshit (pričom si myslím, že to bol od Bessona zrejme úmysel), no akonáhle človek pristúpi na pravidlá hry, tak je to zábava.

Ku Covenantovi sa nevyjadrujem :P
@M.a.t.t. (08.08.2017 23:48): hlavně i ten Jude Law a jeho postava (už ani nevim jak se jmenoval) byl naprosto o ničem. Ale mám rád Charlieho Hunnama, ten to u mě trochu táhnul. Ale přál bych mu už nějakej ten úspěch, zatím furt nic moc.

Lucy mě bavila, je sice trochu dementní, ale aspoň fakt zábavná a místy hezky atmosférická.

Ale Covenant..ne. To prostě ukecat nejde. Ten scénář a postavy jsou strašný. Honest trailer to popsal přesně :) Řemeslně nádherný...shit.
@Paul (08.08.2017 18:11): Pekne, netušil som, že sa až tak zhodneme. :) Mne to v podstate prišlo fajn, ale ten hype v našich končinách absolútne nechápem. Osobne ma fascinuje skôr, koľkí ľudia tvrdia, že je to majstrovské dielo, čo sa týka vykreslenia postáv, rozprávačských postupov a podobne :) Postavy celkovo nula bodov, zápletka tuctová a i keď som si spočiatku celkom užíval to netradičné poňatie, v druhej polovici mi už bolo totálne jedno, ako to skončí. A to mi z princípu víťazstvo formy nad obsahom nevadí.

Ovšem, Covenant je dobrý. A Lucy tiež :D
@MCZ (08.08.2017 23:13): Giger asi našťastie tiež, keby ho ten pošahaný mexičan nepritiahol k filmovej grafike tak ktovie či by niekedy nejaký úspešný alieni existovali.
Čo by bol mega-prúser.
Ale zapadá to do teórie butterfly-effect.

inými slovami, kto ešte nevidel Jodorovského dunu tak šup, šup, pozerať... fakt jeden z najlepších filmov za poslednýchg 100 rokov.
A to hovorím ako bezcitný pragmatický cynik..
@strejdafido (08.08.2017 22:22): Nedotáhne (i když to ještě asi není úplně oficiální) a ještě jednou a naposled - Scott původního Aliena nestvořil ani náhodou, měl na něm pouze jistý (byť nezanedbatelný) podíl. Nešlo o jeho vizi - za tou stál Dan O'Bannon (který si to celé vymyslel a napsal scénář) a samozřejmě H.R. Giger. S nadsázkou řečeno - Scott byl pouze ve správný čas na správném místě.
@orromis (08.08.2017 22:31): Všechny ne, neházej je do jednoho pytle.. Takhle, přiletíš na pohostinnou planetu, atmoféra je příznivá, je tam voda, vzduch je čistý, máš tam dřevo na postavení chaty a příroda taky vypadá kouzelně, dokonce obilí tam roste. Naproti tomu si můžeš vlézt do stázového boxu a 80 nebo kolik let chrápat, než doletíš někam, kde to takhle dobře vypadat vůbec nemusí. Tak z toho mi vyplývá, že budeš rád za takovou parádní planetku a nebudeš řešit, že nezávislému divákovi bude tvoje chování připadat idiotské, protože tuší, že se ti něco přihodí...
@strejdafido (08.08.2017 22:22): Jako neadoruju to,ale koukalo se mi na to dobre a rozhodne to nezatracuju :) Ja mam nejradsi dvojku,proto bych byl zvedavej na toho vetrelce od Blomkampa. Cameron by se mel vykaslat na modry smouly a vrhnout se na Aliena....to by asi bylo nej :)
@Zx Atari 500 (08.08.2017 22:13): No konečně někdo, kdo má ten správný názor, tedy souhlasný s mým :-) Jak jsem tak četl, tak s těmi dalšími díly je to nejisté - jestli vůbec pokračovat, jaký režisér atd atd.. Ale pevně věřím, že to do konce dotáhne Mr. Scott! Zasloužil by si to, za to co stvořil.
@Paul (08.08.2017 21:44): Jo. Btw Fassbender byl asi dobrej magnet, aby ještě vícero ženskejch chodilo do kina na "horor" scífka. Zvláště když to nemá moc dobré hodnocení jako tyhle Prométheové. Ale teď už se z něj stává dobrá parodie na sebe sama. Snad to také vycítí a včas začne vyhledávat méně debilní role.
@strejdafido (08.08.2017 22:00): Vďaka tebe som si na ten film spomenul a už mám na disku BR rip, akurát ešte musím zistiť, ktoré z tých 5 tituliek stiahnutých z tituliek k tomu sedí.... ak vôbec nejaké sedia.
Čo by bol prúser, keby ani jedny nesedeli, to aby som zase sťahoval inú verziu.
@Charllize (08.08.2017 21:44): Kočičáku jeden, pošlu na tebe mého barváře, neschováš se mu... :-) Covenant byl skvělý, viděl jsem ho 2x a zrovna dnes jsem koukal, jestli ho ještě nedávají, hned bych na něj šel znovu. Proč všichni nadáváte Scottovi, udělali byste to snad lépe? Spousta akce, parádní zrod vetřelce, skvělý android (vlastně dva androidi).. co chtít víc? :-)
@Jab (08.08.2017 21:38): tahle scéna byla hrozný WTF po všech stránkách. Jsem si v kině nebyl jistej jestli jsem se přeslech nebo to fakt řekl, takže jsem se ani nezasmál.

Ten honesttrailerguyovo poťouchlej smích mi to tady vynahradil :)
Prometheus byl docela ok, ale co je ten Covenant za sracku to svet nevidel, a to jsem Scottuv velkej fanda.
Lol pred pár dňami som videl v meste plagát na film Valerian a tam bolo napísané "Luc Besson, legendárny režisér Piateho Elementu a Lucy"

@Bodkin (08.08.2017 19:23): Odkedy si zobral Madonnu tak to s ním išlo dolu vodou.
Artus byl prima. Za tenhle rok jsem se u tohodle filmu bavil asi nejvic. Na nejaky vykreslovani se tu nehraje. Od toho tu je stara a neprekonatelna klasika. Jako popcorn to bylo paradni a je skoda,ze to propadlo a nebude pokracovani.
Ritchie by měl udělat Pravého Rockenrollu nebo dalšího Sherlocka a ne točit nějaké fantasy blafy.
Kdyby se to neslo v duchu klasické "ritchiovky" jako na začátku po celý film, tak by to bylo IMHO mnohem lepší :)
@Paul (08.08.2017 18:11): Boormanův Excalibur stejně zůstane nejlepší artušovinou, to prostě nic nepřekoná. :)

Jinak ke GoT, já mám docela škodolibou radost z toho, že seriál předběhl knížky, protože to bylo vždycky právě od určitých arogantních, nasraných čtenářů, od kterých jsem se dozvěděl nejvíc spoilerů. (Včetně třeba mého vožralýho učitele filozofie, blbec jeden). Ale zároveň vlastně chápu, že to určité lidi štve.
Jinak nejsem doufám jediný, kdo vykřikl hlasité ,,NICE!", když Bronn trefil Drogona tou střelou, že ne?
King Arthur

Ritchieho fantasy gangsterka je možno dostatočne osobitá, ale postráda dušu. Skratkovitý a roztrieštený príbeh, kde sú postavy a ich motivácie odstavené až niekde na tretiu koľaj, tak musí zachraňovať výhradne dravá videoklipová forma. I tá sa však dokáže rýchlo opozerať a v druhej polovici film už len mechanicky a bez napätia speje do očakávaného a nijak zvlášť vygradovaného finále. A to je rozhodne škoda, tak nápadito natočený blockbuster tu nebol už dávno. Ale to ešte nerobí dobrý film.

Mattovo koment. Podepisuju do poslední tečky :)

Hlavně mě fascinuje jak pohřbený tam bylo vykreslení postav. Na konci jak jakoby jmenoval např. Percivala, tak jsem ani nevěděl kdo to vůbec je a co tam dělal.
@Všivák (08.08.2017 10:48): Já mám takovou teorii že tím, jak ho předběhl seriál tak vymyslel ještě pár mindfuck věcí, aby vytřel divákům (co to pak budou číst) zrak. Podle mě na základě seriálu dost přepisoval a kdesi jsem četl že prohlásil že změnil osud jedné postavy na základě seriálu, kde už ta postava není. A že budou mnozí překvapení.

Takže podle mě přepisuje a víc vše promýšlí ať se může zavděčit. Podle mě by knižní sérii nejvíc prospělo, kdyby Jona neoživovali. A ano... kdyby ji dopsal. :D
@strejdafido (07.08.2017 22:37): Král rodu Martellů. Snad jediný člověk, ze kterého měl Tywin respekt. V seriálu dojel na neschopnost scénaristů.

Ale v knihách..

“I am not blind, nor deaf. I know that you all believe me weak, frightened, feeble. Your father knew me better. Oberyn was ever the viper. Deadly, dangerous, unpredictable. No man dared tread on him. I was the grass. Pleasant, complaisant, sweet-smelling, swaying with every breeze. Who fears to walk upon the grass? But it is the grass that hides the viper from his enemies and shelters him until he strikes. Your father and I worked more closely than you know … but now he is gone. The question is, can I trust his daughters to serve me in his place?"
[neexistující příspěvek]: To ti mě tak nějak napadlo, ale tam už jich je tolik, že se v tom fakt nevyznám.. nějaká lepší nápověda by nebyla? :-)
@SilentWolf (07.08.2017 21:56): mý top postavy seriálu
1) Tywin (zatracenej Tyrion!)
2) Tyrion (ha)
3) Hound
4) Jaime
5) Arya
6) Bronn
7) Davos
8) Oberyn
9) Daenerys
10) Snow

Tywina je mi líto nejvíc, byl to hroznej šmejd, ale Charles Dance je geniální a užíval jsem si ho.
@Charllize (07.08.2017 21:57): Já se neposeru, jen mi to přišlo jako blbej vtip, pokus o něj, rétorickou otázku. Whatever. Proto jsem se zeptal tradičním českým Wut a zapomněl jsem, že tenhle jazyk nemůžeš ovládat. Nic si z toho nedělej, já zase nerozumím té dnešní mládeži.
@Jab (07.08.2017 21:51): Aby ses neposral :)

Ja myslel ze Snow bude nemrtvej povede armadu shnilaku a zaslape tu nerest a dekadenci do zeme, pak prileti slecna s draky a vsechny blue eye undead spali a bude vladnout az do konce veku. Zbytecne to natahujou, takhle by to bylo nejlepsi:)