Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@Matthew.J (10.09.2014 18:29): Co se ti na Závišovi nelíbí?
Jak koukám na tvůj profil, jsi docela zarytý fanda metalu, viď? Já taky, od všech, co máš na profilu, jsem slyšel všechna alba. Ale i přesto se mi líbí hudba, jako je ta Závišova. Jinak taky neodolám Alkeholu, to je pro mě srdcovka.
Amazon a jeho 1-Click buy mě začíná deptat. Stokrát horší věc než Steam :/ Pro peněženku je hodně zlé, když je nákup na Amazonu lepší než jakákoliv jiná alternativa...
Názory? 18+
Mám Záviše moc rád, vedle Landy ho stavím mezi mé nejoblíbenější hudebníky v ČR.
Sodomu/Řezníka nevím, to není úplně můj šálek piva, ale nebráním se dobrým textům. Např. tuhle píseň bych si poslechl jen díky Závišovi.

Z písničkářů jej řadím společně s Plíhalem na první místo, jeho texty jsou prostě geniální.
Nejraději mám Marii.
Pokud nezáleží na žánru. Vladimír Neff-Srpnovští páni, Thomas Berger- Malý, velký muž, Mary Renaultová- Král musí zemřít, Býk z moře, Keneth Roberts- Arundel, Cesta na severozápad,
@Drolin (08.09.2014 14:42): Nu, rozhodně to mám v plánu vidět i jako film, ale ze dvou důvodů to stále odkládám. Jednak právě proto, že jsem to četl, tudíž čekám, až více pozapomenu děj a konkrétní situace. Což s mojí špatnou pamětí není na dlouho :-) A pak se taky trochu bojím, že jsem si k tomu vytvořil až tak přehnaná očekávání, že jim to prostě nemůže dostát a já pak budu zklamaně brblat. Což by mě moc netěšilo. Ale tak jednou to napravím, určitě...
@strougy (08.09.2014 13:53): Překvapuje mě, že máš přečtenou Písečnou ženu a film hodnocen nemáš :). Řekl bych, že film je jeden z mála případů, kde filmové zpracování vyniká nad knižním (které je však také velmi dobré).

Návat do 36. komnaty šaolinu je pochopitelně lepší, protože lešenářské kung-fu.
Postradatelní 3
- i přesto že ve filmu chybí násilně vyobrazené scény ( to jest: krev (žádné díry v hlavě... nepřátele jen padnou k zemi), surově / naturálně vyobrazené scény např.: s lítajícími končetinami, explodující hlavy ... jak bylo zvykem v některý podobných filmech a tady si to divák musí domýšlet ), tak přesto musí stejně těch žoldáků, ochranky, běžných řadových vojáků všech mizerně placených kteří jdou tupě jak ovce na porážku litovat a úplně se tomu podivovat.
- stejně jako ve většině filmů - údajný záporák zase udělal tu chybu že na začátku filmu toho svého protivníka hned nezabil jednou ranou do hlavy - když měl tu možnost
@W_Vlezlej (06.09.2014 14:58): Videl som 36 komnat ale to bude tazke davat podobny film.
Ale za mna asi absolutne najlepsi co som v zivote videl (a to som peknych par rokov na KF fical) je Master of the flying guillotine - Hong-Kongsky undergroundovy film s hudbou od napr. Kraftverk (hoci o licencii pochybujem).
Lepsi KF film tazko niekde mozes najst.
Ale nie je to v duchu 36 komnat no je to absolutny top zanru.
@Walome (05.09.2014 21:02): "Pop" je snad asi nejširší možný pojem, protože moderní pop recykluje takřka všechno. Docela závidím - být schopný spolknout prakticky všechno musí být velmi uvolňující vlastnost.
To já vždycky někam přijdu a začnou hrát nějakou popovou písničku. Nejdřív si říkám, že docela slušná elektronika a pak začne úsek který to zničí takovým způsobem, že bych interpreta praštil víkem od palivové nádrže bitevního křižníku.
@W_Vlezlej (05.09.2014 20:05): To mi připomíná, že jsem si celej život myslel, že metal je tvrdej a pak jsem začal chodit s metalistkou a zjistil, že je to vlastně popík, jako tahle ukázka. Takže za mě ok, páč jsem prakticky popař.