Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Hardware

Tak nakonec jsem tu MSI 960 Gaming 2GB koupil. Mimo Witchera 3 bych stejně neměl pro 970 využití, takže takto jsem aspoň DX12 ready a můžu celkem výhodně prodat starou 660OC.
@Hydr0gen (12.06.2015 17:26): to je tunel, který má pomáhat chladiči CPU získat chladný vzduch z venku. otázkou je, jestli ti ten tunel leží na chladiči nebo jestli je chladič ještě dále od tunelu a vzniká tak fuga. 50° mi přijde stále dost. ale ... je divné, že ti teplota střelí o 20° při nájezdu do woken. zkus použít nějaký jiný program na sledování (třeba HW Monitor). v čem to kontroluješ teď?

krustou jsem myslel tohle (našel jsem komp u popelnice, asi ho někdo vyhodil kvůli přehřívání :-)
@Hydr0gen (12.06.2015 09:08): alza 20 000 amazon 16 500 bavíme se o gtx 980 ti 6 gb :). 980 4 gb stojí kolem 11250,- sezenes i za 10 000,- ..bavíme se v pripade, kdyby se to obešlo takže bez cla a dph :D..

@Zx Atari 500 (12.06.2015 18:39): Presne tak. Teploty v poradku,.

@TombSpirit (12.06.2015 09:11): Bezproblémovou. Záleží, jak to přesně to bezproblémovou myslíš :D. Každopádně nikdy mi na pc ani na notasech grafika neodešla.
Ok, pokračujem. Tak jsem chladič vyčistil i celý case. Chvilku mě napadlo, jestli jsem měl chladič na procu správně přichycený, což teď určitě mám.

NIcméně vlezu do Windows a teploty jsou rovnou okolo 50ti, popř.lehce pod, což taky není úplně málo.

V Biosu hned při bootu mi to řeklo následující:

CPU Temp: 33C
IOH Temp: 48C
System Temp: 34C
CPU Fan Speed: ca.1940 - 1960

Žádné nastavení, kde vy figuroval silent mode jsem tam nenašel.
@7c (12.06.2015 00:01): Jojo to vím, že se platí 21% a 2 až 6 % clo. Taky jsem četl, že některé eshopy to obchází :P.Při poslání, jako dárek se nic neplatí, ale ruku do ohně za to nedám. Počkám na slevy v USA, nebo nějakou akci, pak se to vyplatí, a nebo pokud bude dřív v EU na amazonu či Ebay. V Česku chtěj kolem 20 000,-.

@FildasCZ (11.06.2015 19:21): "Háček" se jmenuje DPH (v USA to funguje trochu jinak než u nás, resp. v EU) a clo (a eventuálně cena za dopravu). Tj. pokud se ti ji podaří "propašovat", je to cenově výhodné.
Koukam na ty GTX 980 Ti u nas 15 000 4gb
na amazonu :
GTX 680 ti 6gb 680 dollacu

Tak ted, je v tom háček ? S grafikou jsem nemel nikdy problem. Pouzivam v pc grafiku uz 10 let a v poradku radeonku. Leda, ze by zaslali spatnej kus.
@Hydr0gen (11.06.2015 16:48): Skoč si do nastavení ventilátorů v BIOSu a zkontroluj si, jestli CPU ventilátor není nastavený na tichý režim.
Boxový chladič sice bývá trochu hlučnější, ale rozhodně by neměl teploty nechat vyletět tak vysoko.
Jen pro srovnání, já mám chladič Gelid Tranquillo. Když spustím Prime95, což je absolutní torture test, 100% vytížení všech jader, daleko za rámec jakékoli hry, teploty se nedostanou přes 67°C. Ve hrách, stejně jako Say, se nedostanu přes 55°C.

Problém (dle mého vzácný) může být také ve špatném teplotním čidle, které hlásí nesprávné hodnoty.

Zkrátka a dobře, něco je v tvém stroji špatně a být tebou, začal bych to řešit v zájmu životnosti.
Pokračování o teplotě procesoru z diskuse Witcher 3.

Ten procesor má dlouhodobě při zátěži (hry) teploty přes 90C. Větráku nic nevadí, nevypozoroval jsem, že by byl nějakej zásadní rozdíl, když otevřu skříň. Nedávno jsem aplikoval termovodivou pastu a nic se nezměnilo.

Větrák je z "box" balení.

Upřímně moc nevim co s tim. Je možný, že case má nějaký pos*aný odvádění vzduchu.
@Wolverine (11.06.2015 00:23): Jak pise Say tu GT740 rozhodne ne a ta 750ti je dobra volba.Solidni vykon a krasna spotreba. Jinak skoro za stejnou cenu jako ta 740 mas http://www.czc.cz/graficke-karty/produkt ... sGeForce%20GTX%20750 pokud mas danej limit kolem tech 3k.(V tyhle hladine jsou i karty od AMD a jsou o kousicek vykonejsi,ale zase o dost vice papaj.)
Tu 750 mam ja a jsem spokojen.Na to moje obcasne hrajkani mi staci bohate :) Mozna by chtelo zminit i procesor neb jestli tam mas trebas nejaky 6let stary AMD tak to by mohla bejt uz fest brzda a gk by tomu moc nepohla.

Hlavne neber tu 740!! I ta 750 bez ti je 2x tak vykona a stoji o 3stovaky vic nebo kolik.
Pěkně, i když já osobně bych si to nekoupil, někdo ale určitě ano. =)
http://simworld.cz/?p=1657

Zvláště ta řadící páka je ale zajímavá. Když udělá někdo nějaký adaptér pro připojení do USB tak, aby to fungovalo samostatně bez Logitech volantu s volanty jiných značek, byla by to další pěkná alternativa za celkem slušnou cenu.
Akorát ty použité materiály neuznávám no, nejím maso z důvodu soucitu k pěstovaným zvířatům ke spotřebě, stejně tak nechci nic koženého. Takže tím je to pro mě celkově pasé.
Tak zítra mi přijde druhé SSD, Vertex 460A 240 GB, stařičký Vertex 2 už bude navždy "ten druhý" :-D Ještě jsem váhal, jestli k tomu nevzít za 1,1k 4 GB paměti, ale nakonec jsem se rozhodl, že ne. Počkám si už na DD4, ten rok a kus to ještě s DDR3 vydržím.
Jsou parametry "Šířka paměťové sběrnice" a "Propustnost pamětí" u grafických karet významné pro lepší výkon? Uvažuji (po téměř sedmi letech) o koupi nové grafické karty. Tu, o které bych uvažoval, má sice třeba 3x větší rychlost grafické paměti (až 5000 MHz) a 4x větší kapacitu paměti (2048 MB), ale zarazilo mě, že její šířka sběrnice je jen 128 bit (moje původní má 256 bit) a propustnost pouze 80 GB/s (moje původní má 114 GB/s)...
@Jack_Dark (06.06.2015 14:49): Tam je možná zakopán pes, za motnáž jsem neplatil nic. Nicméně při té útratě jsem čekal zároveň i dopravu grátis, automaticky expresní instalaci (tj do tří hodin postavené), a v prvé řadě prostě zcela jiný přístup, hlavně těch operátorů a operátorek, v jejichž hlasech jsem vždycky slyšel strašnou nechuť mi něco zjišťovat.
@Bursoft (06.06.2015 10:06): No... u AMD procesorů je pořád šance, že narazíš na jedince kteří použijí kladívko pro zaražení procesoru do slotu :P
No a taky se dá velice snadno poplést audio a USB port, pokud dotyčný nečte popisky na desce, což je taky celkem katastrofa když se to někomu podaří.
Sestavit PC je ve skutečnosti jednodušší jak lego.. lego bez plánku nikdy nepostavíš tak, jak má vypadat, tady se ti nepovede procesor nacpat do slotu pro RAMky a grafiku zapojit do SATA portů :D Největší problém u sestavování PC je rozumně přivazovat kabely ke skříni, aby ti tam všude možně nevisely.
@HolyMeatball (06.06.2015 01:45): To už se na sestavy nedávaj nálepky, aby se do ní nelezlo? Pamatuju jak jsem u svýho prvního kompu tuhle plobu odlepil abych se kouknul dovnitř a šup bylo po záruce.

Nákupy u firem podle mě nelze soudit. Co pobočka to jiný lidi. Já s CZC na Hájích nemám problém. Při převzetí se vše kontroluju a nikdy nebyl problém. Je to jen o lidech. Proscesy budou u podobnejch molochů fungovat stejně. Stenak všechny tyhle Alzy a CZC zásobuje jedna firma...

Jinak PC se staví. Nechat to udělat někoho jiného je škoda. Ochudil ses o to "nejlepší".
@HolyMeatball (06.06.2015 01:45): Chybama se člověk učí=) Tohle ti fakt nezávidím. Já dostat drahý HW s vědomím, že se mi tom vrtal nějaký hňup a kdo ví, jak s tím při instalaci zacházel, tak se asi rozkrájím. Fakt se skládání neboj, dnes je to jak lego pro pokročilé. Já se skládáním taky prakticky neměl moc zkušeností (nepočítám hodiny skládání starých 486 několik let zpátky) a poskládal jsem hned dva PC za jeden den a kupodivu hned napoprvé nastartovaly (jen jedno potřebovalo pod-taktovat RAM).

A taky ten pocit... Pak si to PC budeš blbě prohlížet ze všech úhlů=D
Kdyby šlo jen o testování...oni se experti za slovo vzatí ještě aji postarali o to, abych měl poškozenou jak grafiku, tak základovku.

Totiž, tu grafiku naprosto nesmyslně bezdůvodně narvali do portu hned pod chladič a to tak násilně, že přitom prostě...onen port zlomili. Hence grafika nejela. Když jsem jí vytáhl, port zůstal zaseklý v ní. Přendal jsem o port níž, najednou prostoru k zbláznění a samozřejmě hned jela. Ale ne bez výhrad, záhadně na ní chybí jeden šroubek, důsledkem čehož jí nikdy nebudu mít rovně (tipuju, že se šroubek ztratil při geniální montážní davinčírně u cézdechcé.

Komp nyní funguje, ale v pondělí valím na zdejší výdejnu a holt na toho nevinnýho pracovníka budu nepříjemný. Čekám na to dva týdny, během čehož VELICE TOLERANTNĚ ustávám vcelku otřesný nezájem operátorek (a ještě si mezitím vyslechnu takové perly, jakože už to vlastně bylo tři dny zpátky doručeno :D ), a oni to dovezou v takovým stavu. A to ještě pěkně prosím bez krabice od grafiky. Takže si momentálně zajistím možnost reklamace, a zkrátka a dobře u CZC už nikdy nic. Maximálně pár drobností hezky po jednom, abych uplatnil ty nasbíraný body.

Hnus, velebnosti. Máte recht, příště si to stavím sám, i kdybych se měl někde seknout. Aspoň budu moct být nasrán jen sám na sebe.