@
Dan9K (01.02.2022 18:37): Jo, mě taky bylo líto, když zanikaly firmy typu SSI nebo se nějak vypařily Micrprose, Sierra atd, Ale zase kdyby ta firma nezanikla, tak už by dělala kdo ví co. On ten zánik nebyl jen tak. Mohl se rozpadnout tým, dojít nápady.... Když si vezmu Raven Software, ti mají i moderní produkci a co z toho mám, když se mi od nich líbil Black Crypt, Shadow Caster a pak přešli ryze na modernu, nejprve 3D střílečky, které ještě v případě Hereticu a Hexenu jakž takž respektuji a pak už nestálo za řeč snad nic.
Ale i kdysi to bylo o produkci a vydavatelství. ale obvykle se pojily docela dobré firmy, Westwood s SSI třeba, Sierra s Dynamixem atd. Pak se ale z her stal mega průmysl a to co jsem měl rád šlo obecně do kytek. Proto se malino divím, že se dneska diví a dělá se halo, že nějaký ještě větší moloch polknul jiný moloch a pod. Přijde mi to v současném stavu....a zase napíši to slovo, fuk.
Jenom aby zase nedošlo k nedorozumění, domyslete si každý, komu se nelíbí, co jsem napsal, 1000x IMHO, mně se to psát nechce ;-)
@
včelka (01.02.2022 18:55): Technicky v tom rozdíl je, principiální nikoliv. Každá fabrka, co přenese výrobu do Číny odevzdává Číně know-how, živí ji a bohužel spoléhá na levnou pracovní sílu, čemuž pak odpovídá i kvalita. Takže, ekluje-li se ti Čína, zkontroluj, co vše tam bylo vyrobeno a vyhoď to.