Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Sport

Parádní hokej! Věřil jsem a i přesto, že máti sýčkovala podívej dali nám gól v oslabení máme po 10 letech medaili, byť jen bronzovou. :)
Usa 3:1 Cze, Can 4:2 Fin

tyhlety nápady na spravedlivější soutěž jsou blbost, diváci chtějí překvapení a drama do poslední vteřiny, sice by to bylo spravedlivější, ale o hrozně moc nudnější…. Však si vezměte, jak nudná je skupinová část a ms zachraňuje v podstatě jen to PO…

jinak já jdu dneska na basketbal Gran Canaria vs Barcelona, PO španělské ligy, tak jsem zvědavý na atmošku
Samozřejmě by bylo spravedlivější kdyby se hrálo playoff na víc zápasu, odbouraly by se zápasy jako USA x Švýcarsko, kde USA dá dva náhodné góly a pak to ubrání a postoupí. Ale na to není v takovém turnaji čas.
Pro všechny týmy je to stejný!
Střed Modrič - Kroos je prostě skvělý, o tom žádná, a Bale má další CHL :).

Fotbal ale jako tradičně ve finále nudný.
Dvě věci k našemu hokeji 1) Vrána a 2) neporazily jsme nikoho kdo je něco (Finsko, Švédsko, Kanada) neporazily bychom ani Švýcary.
Moje tipy:  Česko - USA  3 : 1 spíš přání než tip,  Finsko - Kanada  2 : 3
Nejlepší na tom je, ze i se 4 prohrama můžeme mít medaili :) Švýcaři prohráli jednou a jsou bez šanci.
Tak, jako, já se spíš vyhýbám kritice repre hokeje, ale pojďme si říct upřímně… za celý turnaj jsme zahráli skvěle jednu třetinu proto Lotyšům, přesilovky proti Němcům a slušně zavřeli USA při vedení 1:0, jinak jsme neukázali nic, prostě nic… upřímně máme fakt velké štěstí, že vůbec hrajeme o medaile, hrát ČF s kýmkoliv jiným než Němci, tak nevím, nevím… vlastně i to USA o bronz je hezký soupeř, ale i když bude bronz, tak to prostě neukazuje žádný posun českého hokeje, spíš je to shoda okolností…

celý turnaj nám v podstatě hraje jen jeden útok a ta jalovost při zakončení ostatních hodně bolí… takhle, bronz by byl fajn, ale snad to bude jen znamenat nastartováni fakt velkých změn a nebudeme se tím další roky chlácholit, možná si i říkám, jestli pro nás do budoucna nebude zítra lepší prohrát

taky je šílený rozdíl v psychice českého a kanadského hokejisty… Kanaďanovi je v podstatě jedno, jaký je stav a hraje pořád ten skvělý dravý hokej, vlastně pod čím větším tlakem jsou, tím to dokáží ještě víc posunout… nám se nepovedou dvě-tři věci, dostaneme 2 góly a úplně se rozpadneme
Dneska bohužel zmar, prohra se možná dala čekat, ale je to horší, než by si člověk představoval. A nejhorší na tom je, že náš tým je prakticky to nejlepší, co můžem nabídnout (na pár výjimek typu Palát, Nečas…). No, snad to zejtra zas dopadne 1:0. Tu medaili by to už opravdu chtělo jako sůl, jako takovou naději do dalších let.
@player (27.05.2022 16:41): A já měl zas pocit, že pavouk je prostě sled zápasů, který končí ve finále a hlavně, je znám dopředu (např. v tenise na Grandslamu je na začátku 128 hráčů a na konci jeden vítěz, jednotliví favorité se utkávají až na konci turnaje, pokud se tam dostanou, jinak jejich nasazení a příslušnou část pavouka přebírá jejich přemožitel). Tady prostě jasný rozpis není a nasazuje se podle umístění ze základní části. Možná po turnaji se tomu zpětně dá říkat pavouk, když je jasné, kdo s kým hrál a jak došlo právě na ty konkrétní zápasy, ale dopředu se to tak nazývat určitě nedá. Stejný případ jsou playoff v některých sportech, kde si nejlepší týmy po základní části volí svého soupeře ze spodní poloviny, tam taky z logiky věci, není jasné, kdo s kým bude hrát.
@Drolin (17.05.2022 18:08): Tak se to, sakra, naplnilo! :D

Lovec 26.05.2022 21:44 # (omluva za) OT: Kam budete vyrážet sledovat finále LM v Praze? Nějaké tipy na fajn podniky, kde to pustí i se zvukem? Ideálně Břevnov/Dejvice/Holešovice? Díky moc.  

Al Capone 26.05.2022 22:44 # Jelikoz je MS v hokeji tak doma, nebudu riskovat ze tam nechaji hokej. A ne, nejsem z Prahy    

Nejzbytečnější turnaj a ještě to bude zasahovat do CHL...
@rikuhahl (26.05.2022 21:47): Ty skupiny byly dost nevyrovnané. Vezmi si koho silnýho měli ve skupině Šýcaři. Jen Kanadu. Zatímco my jsme tam měli Švédsko,Finsko a USA. Proto Švýcarsko vypadalo silně.

@H34D (27.05.2022 07:06): Špatně jsem se podíval na pavouka


@Jumas (26.05.2022 20:50): @rikuhahl (26.05.2022 20:52): Já měl pocit, že pavouk se říká celýmu systému play off. Tak jak nemůže existovat? A co je podle vás tohle https://www.sport.cz/sekce/hokej-ms-pavouk-1401
@H34D (27.05.2022 13:11): Na český ano, ale na tu se v tomhle nespoléhám, stejně, jako na sportovní weby. Pavouk už pro semifinále prostě není, nevím tedy od kdy. Takhle je to každopádně spravedlivější a tým, co skončí první po základní skupině má stále tu výhodu, že dostane "slabšího" soupeře.
za porazenectvi by se meli odebirat DBH body :D ... Myslim si, ze bude krasne finale my proti finum ...
Tipy zapsány! Moje Tipy: Kanada - Česko 4 : 2  taktéž jako Le0nidas, tohle Vejmelka nevychytá. Finsko - USA 3 : 0, tady jsou Finové úplně jinde, muselo by USA padnou zase dva haluz góly ale Finové by se stejně nesložili jako Švýcaři. Vlastně to už Finové předvedli se Slovenskem, prohrávat 2:0 nic neznamená.  

@Jumas (26.05.2022 22:12): Taky jdu proti svým tipům na medaile. U USA se není co divit :D
Jak to tady čtu Vy moc těm našim nevěříte. Já věřím, že vyhrají byť to je Kanada. Můj tip: CZE 2:1 CAN.
@H34D (27.05.2022 07:06): Tak si to přečti "Semi-finalists are paired according to their seeding after the preliminary round, which is determined by the following criteria: 1)   position in the group; 2)   number of points; 3)   goal difference; 4)   number of goals scored for; 5)   seeding number entering the tournament. The best-ranked semi-finalist plays against the lowest-ranked semi-finalist, while the second-best ranked semi-finalist plays the third-best ranked semi-finalist." A já tam tedy pavouka mezi čtvrtfinále a semifinále nevidím, ty snad ano? Ten je až mezi semifinále a finále (ty tučné černé čáry).

Finsko tak nemohlo být se Švédskem ve finále při žádné kombinaci postupujících a naopak Švýcarsko s Finskem bez problému.
@Jumas (26.05.2022 20:50): Jaktože pavouk neexistuje? Vždyť odjakživa je to A1 vs B4, B1 vs A4, A2 vs B3, B2 vs A3 a dál A1 a B1 se nesmí potkat dřív než ve finále. Když si dáš tyhle pravidla dohromady, tak si uvědomíš, že pavouk existuje a je i na wikipedii, na kterou si odkazoval, takže nevím, jestli mi něco uniká.


@player (26.05.2022 20:42): Takže tobě taky nerozumím, můj tip na 1. Finsko a 2. Švédsko byl možný, dokud Švédové neprohráli s Kanadou, naopak tvůj tip na finále Finsko-Švýcarsko nebyl možný nikdy.
Nechápu ten kolaps Švýcarska, před turnajem jsem jim fakt věřil, během turnaje to potvrzovali a teď ve čtvrtfinále vlastně nejhorší tým ze všech. Ale mě vlastně překvapujou výsledky prakticky všech týmů, kromě nás teda. Je to hodně zajímavý MS. Což je po minulým, prazvláštním, jen dobře.
Slovensko předvedlo sympatickej výkon, ale bohužel to nestačilo. Nás čeká v semifinále Kanada a další zápas někdo z dvojice Finsko a asi USA. Medaile snad konečně po těch letech dopadne.
@player (26.05.2022 20:42): Pavouk neexistuje, už tu o tom byla řeč, jde o pořadí týmů po skupinách, viz tady. Švédsko bude nejlíp pátý, pokud se nemýlím, ale nakonec možná 6. nebo 7. A Švýcaři už asi nebudou hrát s nikým :)