Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Software

@speedevil (07.02.2020 10:04): Na GeForce Experience jsou dost rozporuplné názory. Někdo si tento soft pochvaluje, jiný jej označuje za špehovací záležitost, někomu prý zase dost často způsobuje padání her. Co člověk, to názor. Já ho třeba zaregistrovaný mám, trochu jsem se v něm porozhlédl, zatím jej ale nepoužívám. Navíc to není úplně pro každého, třeba na mém starším PC s GTX 260 ani nefunguje.
Všiml jsem si, že mi v PC straší nějakej "Experience", ale nikdy mě to nenapadlo zapnout. Tak jsem si řekl, že zkusim zjistit o co vlastně jde. Obecně mě iritujou aplikace nebo hry, u kterejch je podmínkou fungování se někde registrovat, nebo nedej bože bejt kvuli funkčnosti imrvére onlajn! Tohle mě sralo už když jsem zkoušel hrát hry na androidu, už jen kvuli těm zkur.... reklamám toto nepřicházelo v úvahu. Zvědavost je ale sviňa, tak jsem si řekl, že se holt kvuli tomu Experience zaregistruju, abych to mohl vůbec zapnout. No a kam jsem se dostal? Slušně řečeno... nikam. Jediný, co Experience (po opakovaných pokusech vyplnit registrační formulář) ze sebe dokázal dostat byla hláška: "Momentálně vás nelze zaregistrovat. Zkuste to znovu později" a šlus... Experience mi holt neni souzena  :D
@Garret (07.02.2020 08:58): Jasně, šlo mi spíše o to, že každý program běžící na pozadí si ukousne část systémových prostředků. Pokud je ale nenáročný a je s ním dobrá zkušenost, není co řešit. Díky za reakci!
Afterburner je super, pokud chce člověk tweakovat HW nebo nastavení hry. Ale nastavit ho je uživatelsky složitější, než třeba ten GF experience. Pokud bych chtěl mít jen fps ukazatel, Afterburner bych vynechal. Plus GF experience taky nahrává videa s minimálním dopadem na výkon, což jsem třeba u staré sestavy hodně ocenil, páč přes jiné programy to čtyřjádro už nedávalo.
Díky všem za rady mrknu na to. Jde mi jen o úplně malinkatý ukazatel FPS v rohu jaký je ve steamu. Takže snad něco z toho bude dobrý.
EDIT: Nakonec jsem využil GeForce experience. Je to tam poměrně debilně schované v menu v experimentálním nastavení.
@pavouk2 (06.02.2020 22:46): Léta jsem používal Fraps, ale to jsem ještě neznal MSI Afterburner. Poprvý jsem si ho vyzkoušel teprve před 2 měsícema a už neni důvod se vracet k Frapsu. MSI Afterburner toho umí víc, ale i jen takovej monitoring je v něm lepší - kromě info o FPS můžu mít na obrazovce i další (já používam CPU-teplota/%využití a GPU teplota/%využití) a nastavit si umístění na obrazovce, font, barvy a velikost písma. Je to pěkný, líbí se mi to. A nahrávat videa ze hry (jako Fraps) to taky umí. Prej se přes to dá i taktovat grafiku nebo co, ale takovejch věcí já se bojim, abych něco nepokazil, páč tomu nerozumim  :D
@pavouk2 (06.02.2020 22:46): Pokud máš GeForce, tak si zkontroluj, jestli máš GeForce Experience (stahovač ovladačů), pokud ano, tak ten to umí, když si to nastavíš. Pokud Experience nemáš, tak doporučuju stejně stáhnout pro automatickou aktualizaci ovladačů. A myslím, že to stejný mají i Radeony..
Čau nějakej free prográmek na měření fps ve hrách? Nebo trik jak ukázat FPS u her, které to nemají v základním menu nebo se nehrajou přes steam?
@MCZ (31.01.2020 21:28): ;o))) to jsi mi připomeň, že strejda měl takhle Kahli. Taková kreslená pěkná holčina co si žila svým životem na ploše...myslím že mám někde na mejlu ještě tu instalacku ;o)
@valcik (30.01.2020 17:54): To jsou hodní, děkujeme... Na jedné straně se používají stále sofistikovanější nástroje na ochranu (nejen) „digitálního soukromí”, na druhé se pak s všemožnými statistikami o zvyklostech lidí a mnohdy i osobními daty vesele kšeftuje přímo „od zdroje”. Nejsem sice „klient” Avastu, nicméně si nedělám iluze, že by to bylo jinde zásadně jiné, ať už si v PC programech zaškrtnete volby jaké chcete. V tomto světle pak iniciativy typu GDPR vyznívají obzvláště směšně.
@valcik (30.01.2020 17:54): jasne, to dela kazda spolecnost co se ti nacpe do pocitace nejakej program aby te jako chranil.
Ja antnivir programy nepouzivam uz pres deset let, a vubec nic se nestalo. Ono stejne staci ze to sbira a nekde prodava spolecnost od ktere mam internet:)
Dnes AVAST v tlačovej správe oznámil, že v reakcii na spätnú väzbu užívateľov zatvára dcérsku spoločnosť, cez ktorú predávali nazbierané dáta tretím stranám.
Zrovna jsem to sem chtěl postnout

https://twitter.com/joshis_tweets/status/1221813342890754049
https://www.vice.com/en_us/article/qjdkq ... source=vicetwitterus

Já avast používal snad 15 let a odinstaloval ho až před pár měsíci, čistě protože už mi v konkurenci defenderu přišel zbytečnej, ale tohle mě mrzí..proč dělat takový prasárny když to stejně zas tolik nesype (ne že by to jinak bylo ok)
I když moc nechápu proč si MS či Google kupuje od Avastu data o uživatelích, zrovna tyhle firmy toho snad maj samy mnohem víc by default..
@Zx Atari 500 (19.01.2020 10:29): Nevím proč jsem si myslel, že se taky dívá na TV a PC má jen jako tuner.

Jinak podkres, každých 10 min půlhodinový reklamy jsou fakt fajn podkres :D youtube nebo online seriály fungují taky dobře..
@speedevil (19.01.2020 10:10): zapojíš USB tunner do USB, zapojíš koax do USB tunneru a nainstaluješ soft pro přehrávání. pokud máš W10, nainstaluješ nové ovladače tunneru. jedu takhle už 10 let a troufám si říct, že to zvládne nainstalovat i moje babička.
Mně spíš přijde blbost mít zapnutý PC jenom kvůli tuneru. Settopbox je přeci lepší řešení..
@speedevil (19.01.2020 10:10): Je to otazka sily signalu. Kdyz mas slabej, tak na tu antenku, co k tomu davaj, nic nechytnes. Kdyz to pichnes na kvalitni antenu, neni problem. Ze to lidi neumi zprovoznit a maj problem i s programem, neni chyba zarizeni.. :D Ja kdysi u compu mel usb tuner od Averu, a byl bez problemu.
Já televizi přes PC nikdy nezkoušel a ani jsem nevěděl, že existujou tunery do USB. Zaujalo mě to, začal si zjišťovat na netu info a čim víc toho čtu, tim víc je jasný, že to radši ani zkoušet nebudu. Koupil bych to možná v případě, že bych tuhle vychytávku hrozně moc chtěl a nečetl bych před nákupem recenze uživatelů, kteří s některým z těch pár na netu nabízených "zázraků" měli co dočinění. Když ale čtu, jaká je s USB tunery "zábava" už při pokusu je uspokojivě zprovoznit, je mi jasný, že bych byl taky nasranej a byla by to ztráta času.
Keby som mal možnosť prejsť zo semičiek na desinu, je nejaký dôvod to neurobiť?
Mám hromadu starších hier, pri ktorých sa bojím problémov s kompatibilitou. Či? :D
@Cobot (18.01.2020 10:04): jo díky za info - vyhledal jsem si na googlu jak nahrávat pomocí amd radeon - je třeba napřed nainstalovat ještě nějakou aplikaci (funkce ReLive), ale zatím mi stačí ten windowsácký nahrávač - mám před sebou postavený budík - abych věděl kdy to stopnout - pak se musím přepnout ze hry do W10 a pak zase zpět do hry aby to nahrávání hry na pozadí začalo nanovo od nuly.
@RXQ79rudax (18.01.2020 06:49): a proč to neděláš rovnou přes grafickou kartu? Nvidia ma ShadowPlay a tuším, že i AMD mě něco podobnýho. Ten ShadowPlay mám vyzkoušenej a bonus je, že je to bez dopadu na výkon.