Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@Strady (06.03.2025 15:13): Neřekl bych, že to bylo na sílu, TJ Klune má všechny knihy s LGBT tematikou. Sám se označuje za asexuála, takže píše queer literaturu cíleně očividně. Každopádně jsem rád, že se líbilo. Nic dalšího jsem od něj nečetl ještě, tak nevím jestli nějaké jeho dílo stojí za to ještě. Třeba časem napravím. :)
@Fritol: Dík za doporučení knihy Dům v blankytně modrém moři, je to veselý a hravý, dobře se to čte. Až na konci jsem pochopil co znamená vydavatel ConQueer, je škoda, že to prostě musí být, na sílu to tam naroubovat. Jednou to bylo v pohodě ale dvakrát :D
Pustil jsem si na Youtube movies 3 poslední francouzské velkofilmy (mají český dabing, ale ve francozštině s titulky je to prostě na jiné úrovni) - Hrabě Monte Christo (trailer si nepouštějte - strašně to vyspoiluje) a Tři mušketýry 1 a 2 (trailer - sice taky spoiluje ale ne tak brutálně jako u Monte Christa). A nejsem zklamaný!

Je to syrové, není to hloupé, je to skvěle nazvučené a pěkně to vypadá - takže kdo máte pořádný monitor nebo telku a pořádný speakery tak si to extra užijete. Není to bezchybné - třeba Monte christo měl v druhé polovině své skoro 3 hodinové stopáže takové unylejší tempo. Ale vynahradila to gradace k pointě. Ta scéna v Manson (nebudu prozrazovat) patří k tomu nejlepšímu co jsem poslední dobou viděl. Chtěl bych ještě aby točili tímhle stylem dál a dál, ale vypadá to že teď budou točit pár bokovek než se snad jednou pustí do něčeho tak velkolepého jako Bonaparta.

K této francouzské vlně asi lze počítat i Exupériho, plus dokončují film o událostech v Afghánistánu - trailer  a před covidem natočili film Žaluji - trailer. Plus samozřejmě skvělý Na laně - trailer.
@BUMTARATA (27.02.2025 10:38): Psali že našli mrtvou i jeho asi o 27 let mladší manželku a mrtvý byl i jejich pes takže to asi nevypadá na úmrtí věkem. Zajímalo by mě co policie určí jako příčinu smrti.
@BUMTARATA (27.02.2025 10:38): Buffy som nedávno pozrel všetkých 7 sérii (nakoľko som využil akciu Disney+) a bavilo ma to. Skôr som si ju ale pamätal práve ešte z projektov, kde bola veľmi mladá ako teda Špiónka Harriet alebo Inspector Gadget film (aj keď to bola riadna hovadina) a viem, že potom roky neskôr som pozrel thriller Scribbler, kde hrala veľmi zaujímavú postavu. Ako vždy je mi ľúto, keď zomrú mladí ľudia.

Hackman už mal na to vek, aj keď sú zaujímavé tie okolnosti okolo toho, tak som zvedavý či sa dozvieme viac...
R.I.P. Michelle Trachtenberg. Správa, ktorú som včera vôbec nečakal a popravde ma asi vzala viac než som predpokladal. :( Človek si ju pamätá ešte ako malé dievča v "Harriet the Spy" a zrazu sa dozvie, že už tu medzi nami nie je. Normálne mi ostalo strašne smutno z toho.
@player (23.02.2025 11:02): Nevravím, že nesúhlasím a že mi tie nápady ohľadom bondoviek prídu dobré, reagoval som len na to, že by mali prenechať filmy či seriály profesionálom. Stále som mimo spomínaných Prsteňov nepočul žiadny ďalší dôvod, prečo by tak mali učiniť, ja som naopak uviedol len zopár prípadov, keď im to vyslo na výbornú.
@M.a.t.t. (21.02.2025 00:15): Bohužel mají také velké množství neúspěchů. Jako zmíněné Prsteny moci. A já se obávám aby James Bond nedopadnul jako tenhle brak. Přeci jenom Amazon má tendenci podléhat určitým módním trednů co by tuhle serii mohlo zničit
@player (20.02.2025 23:21): Amazon vlastní práva už od roku 2022. Inak, oni sa vážne nevenujú len predávaniu tovaru, je to obrovská nadnárodná technologická spoločnosť a čo sa týka streamovania, na konte majú viacero úspechov (The Boys, Fallout, Mr. & Mrs. Smith a podobne)
Sleduji znovu Ringer. Jo, je to vztahovka. Dost známých tváří z televize, z filmu.
@M.a.t.t. (19.02.2025 18:37): To se řešilo. Ořez obrazu způsobil, že chybí horní část obrazu. Museli určit nějaký výřez a poměr, aby dostali širokoúhlý obraz. Kdysi samozřejmě kamera brala v úvahu jen 4:3 poměr obrazu. Kdysi jsem to kontroloval. A tou retuší zmizely přirozené odstíny či znaky na lidské tváři. Detaily, ale hraje to roli.
Buffy, přemožitelku upírů si asi zopakuji. Viděna v letech 2015 a 2020. Klasická verze. Tu z Disney+ asi ne. Sarah Michelle Gellar se mi včera zobrazila na Facebooku. Když ještě nosila tmavé vlasy. Že hraje v tom novém Dexterovi, to jsem zjistil teprve nedávno. Stará fotka - 1, Stará fotka 2.

Doporučuji s ní Nebezpečnou identitu. To se mi kdysi líbilo.
@SilentWolf (17.02.2025 17:10): To si len ovplyvnený tým, že tú postavu poznáš. Gibson dáva toho sociálne neobratného jedinca dosť dobre, až na možno jeden moment, keď sa snažil niekoho presvedčiť a vďaka tomu ako to zahral, som mu to úplne neveril.

@Strady (17.02.2025 16:12): Do kúta už len za to, že Jennifer Carpenter nie je pekná :) Mne sa práve mladá Debra páči mimo Dextera z celého osadenstva najviac (treba si uvedomiť, že hrá tinedžerku), tým, že hoci ešte zjavne nie je tou Debrou, ktorú poznáme, rečou tela, vyjadrovaním či charakterom je to jednoznačne ona, akurát ešte nedospela do toho štádia. Vďaka tomu ma konštantne bavila, čo sa nedalo povedať o Masukovi, Batistovi a LaGuerte - akokoľvek sú dobre obsadení a hrajú slušne, už tu sú prakticky identické postavy ako poznáme z pôvodného seriálu bez priestoru na ďalší vývoj.

@jones1240 (17.02.2025 19:30):  Buffy bez Whedona až tak neverím, ale rád sa nechám prekvapiť. So starým castom budú mať problém (Boreanaz a Marsters sa už do svojich rolí nehodia, Brandon má problémy so zákonom, zdravím a tak podobne) a či sa podarí zachytiť ducha pôvodného diela je vcelku otázne.
Pokud by tam Buffy byla v roli Gilese a podařilo se jim dobře obsadit nový lidi, tak si dovedu představit že by to mohlo být super. Ale prostě to závisí na scénáři a moderní hollywood je hodně hit and miss.
@SilentWolf (17.02.2025 17:10): Chceš po mladém herci trochu moc, vezmi si jak dlouho Dextra hrál Hall. Nahradit někoho takového ani nejde. Podívej jak dopadla Debra... Jedině že by ho hrál Petr Uhlík, ten byl v Hojerovi, tak přesvědčivý, že jsem občas měl husí kůži.

@Paul (17.02.2025 17:54): Někde jsem četl, že by měla být bývalá Buffy nějaký side kick nové Buffy.
@Strady (17.02.2025 16:12): Buffy teď dělaj pokračování, jsem zvědav jestli to bude domrvení nebo se stane zázrak. Už to asi nedělá persona non grata Whedon, takže tomu moc šancí nedávám.
@Paul (17.02.2025 15:28): Pokud se ti líbilo New Blood, tak Origin Sin je o level jinde. Myšlenkový dabing Hallem je naprosto strhující, klučina nakoukal pohyby Dextra a má stejný kukuč, umí i jeho typický úsměv. Jen Debru moc nedávám, je až moc uřvaná kráva i herečka není nic moc. Carpenter není hezká ale alespoň je zajímavá a má něco do sebe, to tohle koště nemám nic. 

@SilentWolf (17.02.2025 15:48): Toho se nebojím, že by nebylo pokračování. Docela mě baví Buffy přemožitelka upírů :D
@Strady (17.02.2025 14:35): zrovna jsem to dokoukal a plánoval se tu rozepsat. Tak fajn shoda okolností. Nečekal jsem že mě to chytne, protože nemám pocit, že by bylo potřeba rozvíjet ten děj z minulosti, ale sakra, ten casting je topový. Tím, že jsem Dextera viděl kdysi, tak to působí i skvěle nostalgicky. A mám chuť znovu rozkoukat celý seriál.
Snad bude pokračování i toho Original Sin, asi by se tam ještě něco dalo vymyslet, poté co jsem neměl pocit že by ten děj z minulosti bylo třeba dál rozvíjet. :D :D

@Paul (17.02.2025 15:28): hele ten hlas origo Dextera dělá taky hodně. Prostě máš tak nějak pocit že jsi "zpět" i s tím mladším hercem.
@Strady (17.02.2025 14:35): New Blood byl dobrej, až na závěr. Jsem rád že ho retconnujou :)
Original Sin zkouknu časem, měl jsem k tomu odpor (Dexter bez MC Halla?) ale trailery byly dobrý a když tam Hall furt je aspoň hlasem, tak to snad bude slušný.
Divím se, že se tady neřešil nový Dexter Original Sin, včera jsem viděl dva díly a musím říct, že nový klučina je fajn, skvělý nápad jak v jeho myšlenkách mluví starý známí Dexter, tím je seriál ještě chytlavější. Určitě lepší než New Blood, to byla za mě tragédie.
@Zx Atari 500 (16.02.2025 01:41):  To bylo fakt hrozně pitomé, úplně jsem cítil jak mi odumírají mozkové buňky. Mám pocit že i Čarodějnice a lovec, se kterou za měsíc přijde Paul W.S. Anderson, bude vedle tohohle jak Shakespearovské dílo.

Sice to jako béčková akce v prostředí parafrázující (parodující) Anihilaci uteklo celkem rychle, je tu fajn hudba, a na ATJ se dobře kouká úplně v čemkoli... ale třeba nedávný Azrael se Samarou Weaving, film úplně stejné kateogrie, byl neporovnatelně lepší. 
6/10
Já to měl hodně rád, ale test mi jednoduchý nepřišel. 6/10, i když jsem si někde spílal.
Podle mého doba uzrála a čt by mohla vytvořit místo 51. retro detektivní série nové seriálové zpracování Rychlých šípů. (+ Hoší od Bobří řeky a Chata v Jezerní kotlině)
Když to neocení dnešní smradi tak aspoň jejich rodiče:)
On to nebyl nijak zvlášť těžký test, ovšem splést se dá cokoli. Já jsem se na chvilinku musel zamyslet u počtu šípů na vlajce, hned jsem to ale měl a správně. To může leckoho zmátnout, je jich pět a šípy jsou jen tři :-)