Kultura
Zpěvák z Rammsteinů má zajímavý vedlejší projekt. Dneska vydal první song i s videem a je to děsně chytlavé. A jeho angličtina je vtipná. :-D
@M.a.t.t. (28.05.2015 15:10): Ne, nechystám. Chystám se na jiné seriály, tohle jen jestli bude čas nebo jestli mě na to něco naláká :)
@montana (28.05.2015 14:15): tvl,ze kteryho dilu to je??? To jsem asi vubec nevidel:-O
Ruská archa je jiná liga, celý film jeden záběr (tedy oficiálně - ale i tak zcela významný počin v kinematografii).
Plus nejlepší filmová scéna obecně (a vlastně zde druhá).
@montana (28.05.2015 17:11): +1 :)
Plus nejlepší filmová scéna obecně (a vlastně zde druhá).
@montana (28.05.2015 17:11): +1 :)
@Say (28.05.2015 17:02): Tak tady mas klidne celej vysokorozpoctovej film na jeden zaber. O to nejde :)
Si pusťte začátek Touch of Evil, to je aspoň záběr na jeden zátah. Nebo ještě Hitchcock udělal film na 3 záběry. Byl by jeden, nebýt nutnosti měnit filmovou surovinu, ale natočil to tak fikaně, že si běžný divák střihu nevšimne. Název filmu si ale nemůžu vybavit. Rope?
@John Mirra (28.05.2015 15:01): Ja si z toho seriálu pamätám viac, ale je pravdou, že spominaná scéna je top. A potom za zmienku stojí aj Alexandra :)
@Walome (28.05.2015 14:58): Dúfam, že sa chystáš aj na Jessicu Jones, Luka Caga, Iron Fista a The Defenders, ktorí by sa mali niesť v podobnom duchu ako Daredevil :)
@Walome (28.05.2015 14:58): Dúfam, že sa chystáš aj na Jessicu Jones, Luka Caga, Iron Fista a The Defenders, ktorí by sa mali niesť v podobnom duchu ako Daredevil :)
A to já zas oceňuju tu scénu z True Detective, ale to je asi tak všechno, co si z toho celýho seriálu pamatuju... (kromě McCounaugheyho chrapláku :))
@M.a.t.t. (28.05.2015 14:45): Nesmysl, Daredevil komiks je super (myslím Bendisovy omnibusy co vyšly u nás, pak jsem četl ty UKK a to se mi taky líbilo) a seriál kráčí stejnou cestou - je to spíše kriminálka, která mapuje podsvětí Hell´s Kitchen a do toho tam běhá slepej chlápek v teplákovce. A funguje to. Ale na posrání to není :)
Ale to je i tou postavou toho Matta a celý skvadry kolem - Matt nudnej klaďas, Foggy klasickej sidekick co má humor a do toho naivní zrzka, která má představy o světě jak malá holčička. Ale jakmile tam nastoupěj gangsteři, je to dobrý :)
Ale to je i tou postavou toho Matta a celý skvadry kolem - Matt nudnej klaďas, Foggy klasickej sidekick co má humor a do toho naivní zrzka, která má představy o světě jak malá holčička. Ale jakmile tam nastoupěj gangsteři, je to dobrý :)
@John Mirra (28.05.2015 13:30): Tak keď Walome stále pozerá superhrdinské komiksy, ktoré ho nebavia, logicky to nemôže poriadne doceniť :))
@montana (28.05.2015 14:15): Ano, tak přesně tahle scéna ve mně vyvolala neklid, nejistotu a byl jsem jak na trní - a to mi ani nedešlo že se jedná o tracking shot, prostě mě to "jen" vtáhlo.
@John Mirra (28.05.2015 13:30): Souhlasim s walíkem. Ta bitka je pekna, ale tech strihovych mist je tam vic nez dost. Je to fakt scena urcena jen pro promo.
Oproti treba True Detectivovi s poctivym tracking shotem ze stare skoly, kde se da kvalitne pohonit :)
Oproti treba True Detectivovi s poctivym tracking shotem ze stare skoly, kde se da kvalitne pohonit :)
@John Mirra (28.05.2015 13:30): Ne, protože tam bylo asi 5 momentů vhodných pro střih a to promo na ní bylo tak velký, že jsem si spíš říkal "to je vono"? Ta scéna mě nevtáhla. Na rozdíl například od Potomků lidí, kde jsem seděl a ani nedutal při každém sledování.
Tohle jsou takový laciný taháky na lidi "hele, natočili jsme scénu na jeden zátah, všichni se z toho poserte" a oni se poserou :)
Tohle jsou takový laciný taháky na lidi "hele, natočili jsme scénu na jeden zátah, všichni se z toho poserte" a oni se poserou :)
@Walome (28.05.2015 13:03): Neříkej, že sis při téhle scéně nestříkl do textilu... aspoň trochu.
@John Mirra (28.05.2015 12:43): no osvěžující oproti Marvelu a DC seriálů, ale jinak mě tam zatím nic výrazně nezaujalo - nástup Fiska dobrý, ale celý seriál to neutáhne.
Zatím nejlepší moment byl díl s tím Rusákem, to bylo komorní, psychologický a fajn, ale jinak klasika.
Zatím nejlepší moment byl díl s tím Rusákem, to bylo komorní, psychologický a fajn, ale jinak klasika.
@Walome (28.05.2015 12:19): Mě to prostě hrozně chytlo za koule :) Příjemně osvěžující změna... (i když to ke konci trochu zvolní, ale i tak).
@John Mirra (28.05.2015 12:15): Ano, to souhlasím (ale jednooký mezi slepými...)
@montana (28.05.2015 12:01): Mýlíš se, v 5x03 byla scéna, která dokazovala, že Malíček netuší jaký Ramsey je...
@Walome (28.05.2015 12:11): Daredevil je to nejlepší, co může filmový Marvel zatím nabídnout :P
@John Mirra (28.05.2015 12:08): Bohužel ne, co je mám doma (přes 2 roky), tak jsem je komplet ještě neviděl. Momentálně jedem Daredevila - je to fajn, ale žádnej zázrak no a samozřejmě srdcovka jsou Upíří deníky :)
@Jack_Dark (28.05.2015 12:10): To už je.
@Jack_Dark (28.05.2015 12:10): To už je.
@montana (28.05.2015 11:46): No ještě chvíli a bude z toho pěkná telenovela.
@Walome (28.05.2015 12:06): ... jinými slovy jedeš Gilmorky už po jedenácté... :))
@Victor (28.05.2015 07:45): Vykat mi nemusíš ;) hele vůbec, jsou lepší seriály, takže si volím to, co mě opravdu baví a kde jsem člověkem.
@M.a.t.t. (28.05.2015 11:51): To ze nedava absolutne smysl, aby Malicek daval jen tak Sansu Ramseymu, kdyz vi jaky je? To ze se tam (aspon zatim) vubec nevyskytuje vcelku dost zasadni postava druheho ziveho Targaryena a mraky dulezitych vedlejsich postav?
Vsechny linky v knizce probihaji velmi pomalu, jinak by to nemelo milion stran a nic se tam poradne nevyresilo :) Bohuzel to diky tomu zatim vypada, ze Martin vubec nevi co s tim ma delat.
Vsechny linky v knizce probihaji velmi pomalu, jinak by to nemelo milion stran a nic se tam poradne nevyresilo :) Bohuzel to diky tomu zatim vypada, ze Martin vubec nevi co s tim ma delat.
@montana (28.05.2015 11:46): Čo je nepochopiteľné na zmenách? V tejto fáze sa už veľmi nemôžu držať kníh, niektoré linky tam údajne prebiehajú veľmi pomaly, nehovoriac o tom, že Martin sa stále nemá do písania. On môže byť hlavne rád, že mu seriál ešte viac zvýšil popularitu a sám sa vyjadril, že ho berie oddelene od kníh.
@Victor (28.05.2015 07:45): Aktualni jsem jeste nevidel, kazdopadne me vcelku sere totalni odklon od predlohy a Martin je u me peknej idiot, ze to odsouhlasil.
Kdyby ty zmeny aspon davaly smysl, ale misto toho je to uplny wtf.
Kdyby ty zmeny aspon davaly smysl, ale misto toho je to uplny wtf.
@Walome (27.05.2015 21:47): koukate ještě na game of thrones ? asi kolem toho už není takový humbuk jako dřív. nicmene pěkný striptýz v soucasne epizode :)
@Hydr0gen (26.05.2015 17:37): Kolem Gg je humbuk páč je nedávno hodili na netflix - jinak onen zmíněný con bude začátkem června - jestli se tam neohlásí film / sequel seriálu, tak už nikdy.
@GodOfTheSick (27.05.2015 09:35): Toť otázka, ale myslím že má. podle některých MH songů soudě, s elektronikou zkušenosti, takže by nemusel být jenom výtvarníkem a maskotem.
Každopádně půjdu do toho :-)
Každopádně půjdu do toho :-)
@leebigh (27.05.2015 07:53): Akorát mám obavu, aby tam Franta Štorm nehrál jen druhé housle.
Když už jste tu níže rozebírali Řezníka a podobné rapové projekty, tak toto mě zaujalo - kombinace Řezníka, Samira Hausera, ale hlavně Františka Štorma z Master´s Hammer.
Mortal Cabinet.
Mortal Cabinet.
@Walome (25.05.2015 22:12): !!!
Na gymplu to pro mě býval nejlepší seriál... Teď už ne nejlepší, ale k večeři se na to s chutí podívám. Hlavně vzhledem k tomu, že většinu pozdějších dílů jsem neviděl...
Každopádně mi to taky teď vyskočilo na fejsu. Nevim, co se děje, ale přijde mi, že poslední dobou (tak rok) je okolo GG nějak větší humbuk - retrospektivy, rozhovory, teď tohle...:-O
Na gymplu to pro mě býval nejlepší seriál... Teď už ne nejlepší, ale k večeři se na to s chutí podívám. Hlavně vzhledem k tomu, že většinu pozdějších dílů jsem neviděl...
Každopádně mi to taky teď vyskočilo na fejsu. Nevim, co se děje, ale přijde mi, že poslední dobou (tak rok) je okolo GG nějak větší humbuk - retrospektivy, rozhovory, teď tohle...:-O
Walome: odkaz něco pro tebe!
@Say (25.05.2015 23:39): Si připadá jak v CSI :) ale vyfotil bych něco jinýho, než zrovna hory, třeba nějakou vesnici.
@Maximus (26.05.2015 14:53): Jo je to místy vtipné..ale vyloženě komedie to v závěru není :)
@Laurona (26.05.2015 14:52): A je to písané s humorom? čo som tak čítal reakcie na knihu tak vraj hej
@Maximus (26.05.2015 13:34): četla jsem ho a bylo to fakt dobré - jediné co mě trochu nudilo bylo popisování různých technických detailů - ale to je věc vkusu :)
Čítal tu niekto Marťana od Andyho Weira? http://www.martinus.sk/?uItem=178976
aké to je? chystá sa totiž do kín aj film od Ridleyho Scotta a ja začínam byť zvedavý na knihu
aké to je? chystá sa totiž do kín aj film od Ridleyho Scotta a ja začínam byť zvedavý na knihu
Největší panoramatická (interaktivní) fotka na světě. A je to masakr.
Tak jsem si střihnul v kině Mad Maxe a je to fakt jízda. Za nejlepší akčňák dekády bych to těžko označil, ale rozhodně se na něj tlačí. Docela nekompromisní akce, žádná zbytečná omáčka okolo a první díl ze série, co si fakt může říkat "Mad" :D Líbí se mi, jak si to na nic nehraje, divák je hozenej do absurdního světa, kde jsou úplně všichni magoři a cílem bylo vytvořit napětí od začátku do konce - na mě to určitě zabralo.
No a taky jsem zkouknul Maggie s Arnoldem a jak jsem se ze startu držel za obličej a doufal, že to rychle skončí, tak mě to nakonec dost překvapilo. Arnie mluví dostatečně málo na to, aby to nezačlo působit blbě (a projistotu ho pojmenovali Vogel, kdyby si snad někdo chtěl stěžovat na jeho přízvuk :D) a podobných rolí by mohl pobrat víc, páč už se dostává do věku, kdy těžkej kulomet v jedné ruce a pás nábojů v druhé pomalu působí blběji, než role zdeptanýho taty, kterej semtam někoho rozseká, aby ochránil svoji dceru.. Btw. víc filmů s plnovousem! Trošku mi to připomělo Cestu.
No a taky jsem zkouknul Maggie s Arnoldem a jak jsem se ze startu držel za obličej a doufal, že to rychle skončí, tak mě to nakonec dost překvapilo. Arnie mluví dostatečně málo na to, aby to nezačlo působit blbě (a projistotu ho pojmenovali Vogel, kdyby si snad někdo chtěl stěžovat na jeho přízvuk :D) a podobných rolí by mohl pobrat víc, páč už se dostává do věku, kdy těžkej kulomet v jedné ruce a pás nábojů v druhé pomalu působí blběji, než role zdeptanýho taty, kterej semtam někoho rozseká, aby ochránil svoji dceru.. Btw. víc filmů s plnovousem! Trošku mi to připomělo Cestu.
@Drolin (25.05.2015 22:12): no, něco japonského mě láká, už jen ten jazyk se mi dost líbí. :-) asi na něco mrknu, až bude více času, nejspíše až o prázdninách.
@W_Vlezlej (25.05.2015 21:56): Máš na čem stavět, plus ti závidím, že si ty skvělé filmy neviděl a můžeš je zhlédnout prvně :).
Nejlepší seriál bude mít film! Možná... Asi ne.
@Drolin (25.05.2015 21:35): Jsou tam super filmy, ale přiznám se, že jsem opravdu všechny neviděl. Viděl jsem Cold Fish, Nobody Knows, Onibaba a možná ještě pár dalších.
@M.a.t.t. (25.05.2015 21:39): V pohodě, díky za objasnění.
@M.a.t.t. (25.05.2015 21:39): V pohodě, díky za objasnění.
@W_Vlezlej (25.05.2015 21:10): Asi budeš prekvapený, ale nemám o ňom vyložene zlú mienku, aj s rozhovorov s ním mám pocit, že to cielene hrá čisto pre svoj fanclub a určite je veľmi šikovný v tom čo robí. Napokon hral som sériu ŽNK, videl som jeho filmy a dokonca aj počul viaceré jeho skladby. Svojim spôsobom mi príde zaujímavý, pretože je iný, ale inak v jeho tvorbe nijak zvlášť veľkú kvalitu nevidím a jeho hudba mi nereže. Nič viac, nič menej.
@W_Vlezlej (25.05.2015 21:18): No, to je jeden z těch mála lepších právě :).