Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

Zpěvák z Rammsteinů má zajímavý vedlejší projekt. Dneska vydal první song i s videem a je to děsně chytlavé. A jeho angličtina je vtipná. :-D
Si pusťte začátek Touch of Evil, to je aspoň záběr na jeden zátah. Nebo ještě Hitchcock udělal film na 3 záběry. Byl by jeden, nebýt nutnosti měnit filmovou surovinu, ale natočil to tak fikaně, že si běžný divák střihu nevšimne. Název filmu si ale nemůžu vybavit. Rope?
A to já zas oceňuju tu scénu z True Detective, ale to je asi tak všechno, co si z toho celýho seriálu pamatuju... (kromě McCounaugheyho chrapláku :))
@M.a.t.t. (28.05.2015 14:45): Nesmysl, Daredevil komiks je super (myslím Bendisovy omnibusy co vyšly u nás, pak jsem četl ty UKK a to se mi taky líbilo) a seriál kráčí stejnou cestou - je to spíše kriminálka, která mapuje podsvětí Hell´s Kitchen a do toho tam běhá slepej chlápek v teplákovce. A funguje to. Ale na posrání to není :)

Ale to je i tou postavou toho Matta a celý skvadry kolem - Matt nudnej klaďas, Foggy klasickej sidekick co má humor a do toho naivní zrzka, která má představy o světě jak malá holčička. Ale jakmile tam nastoupěj gangsteři, je to dobrý :)
@John Mirra (28.05.2015 13:30): Ne, protože tam bylo asi 5 momentů vhodných pro střih a to promo na ní bylo tak velký, že jsem si spíš říkal "to je vono"? Ta scéna mě nevtáhla. Na rozdíl například od Potomků lidí, kde jsem seděl a ani nedutal při každém sledování.

Tohle jsou takový laciný taháky na lidi "hele, natočili jsme scénu na jeden zátah, všichni se z toho poserte" a oni se poserou :)
@John Mirra (28.05.2015 12:43): no osvěžující oproti Marvelu a DC seriálů, ale jinak mě tam zatím nic výrazně nezaujalo - nástup Fiska dobrý, ale celý seriál to neutáhne.

Zatím nejlepší moment byl díl s tím Rusákem, to bylo komorní, psychologický a fajn, ale jinak klasika.
@M.a.t.t. (28.05.2015 11:51): To ze nedava absolutne smysl, aby Malicek daval jen tak Sansu Ramseymu, kdyz vi jaky je? To ze se tam (aspon zatim) vubec nevyskytuje vcelku dost zasadni postava druheho ziveho Targaryena a mraky dulezitych vedlejsich postav?
Vsechny linky v knizce probihaji velmi pomalu, jinak by to nemelo milion stran a nic se tam poradne nevyresilo :) Bohuzel to diky tomu zatim vypada, ze Martin vubec nevi co s tim ma delat.
@montana (28.05.2015 11:46): Čo je nepochopiteľné na zmenách? V tejto fáze sa už veľmi nemôžu držať kníh, niektoré linky tam údajne prebiehajú veľmi pomaly, nehovoriac o tom, že Martin sa stále nemá do písania. On môže byť hlavne rád, že mu seriál ešte viac zvýšil popularitu a sám sa vyjadril, že ho berie oddelene od kníh.
@Victor (28.05.2015 07:45): Aktualni jsem jeste nevidel, kazdopadne me vcelku sere totalni odklon od predlohy a Martin je u me peknej idiot, ze to odsouhlasil.
Kdyby ty zmeny aspon davaly smysl, ale misto toho je to uplny wtf.
Když už jste tu níže rozebírali Řezníka a podobné rapové projekty, tak toto mě zaujalo - kombinace Řezníka, Samira Hausera, ale hlavně Františka Štorma z Master´s Hammer.
Mortal Cabinet.

@Walome (25.05.2015 22:12): !!!

Na gymplu to pro mě býval nejlepší seriál... Teď už ne nejlepší, ale k večeři se na to s chutí podívám. Hlavně vzhledem k tomu, že většinu pozdějších dílů jsem neviděl...

Každopádně mi to taky teď vyskočilo na fejsu. Nevim, co se děje, ale přijde mi, že poslední dobou (tak rok) je okolo GG nějak větší humbuk - retrospektivy, rozhovory, teď tohle...:-O
Tak jsem si střihnul v kině Mad Maxe a je to fakt jízda. Za nejlepší akčňák dekády bych to těžko označil, ale rozhodně se na něj tlačí. Docela nekompromisní akce, žádná zbytečná omáčka okolo a první díl ze série, co si fakt může říkat "Mad" :D Líbí se mi, jak si to na nic nehraje, divák je hozenej do absurdního světa, kde jsou úplně všichni magoři a cílem bylo vytvořit napětí od začátku do konce - na mě to určitě zabralo.

No a taky jsem zkouknul Maggie s Arnoldem a jak jsem se ze startu držel za obličej a doufal, že to rychle skončí, tak mě to nakonec dost překvapilo. Arnie mluví dostatečně málo na to, aby to nezačlo působit blbě (a projistotu ho pojmenovali Vogel, kdyby si snad někdo chtěl stěžovat na jeho přízvuk :D) a podobných rolí by mohl pobrat víc, páč už se dostává do věku, kdy těžkej kulomet v jedné ruce a pás nábojů v druhé pomalu působí blběji, než role zdeptanýho taty, kterej semtam někoho rozseká, aby ochránil svoji dceru.. Btw. víc filmů s plnovousem! Trošku mi to připomělo Cestu.
@W_Vlezlej (25.05.2015 21:10): Asi budeš prekvapený, ale nemám o ňom vyložene zlú mienku, aj s rozhovorov s ním mám pocit, že to cielene hrá čisto pre svoj fanclub a určite je veľmi šikovný v tom čo robí. Napokon hral som sériu ŽNK, videl som jeho filmy a dokonca aj počul viaceré jeho skladby. Svojim spôsobom mi príde zaujímavý, pretože je iný, ale inak v jeho tvorbe nijak zvlášť veľkú kvalitu nevidím a jeho hudba mi nereže. Nič viac, nič menej.