Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@Charllize (16.10.2022 22:28): Řekl jsem ve zdejších diskuzích, ne kultuře, ale díky, žes to spočítal :)

Nicméně, tvoje neochota nechat podrobit tvé názory kritické analýze zkrátka něco vypovídá o tvém názorovém přínosu do diskuze. Toť vše.
Od 9.10 do teď je poměr našich příspěvku 14:9 ve tvůj prospěch, tolik k aktivitě.

A nevím, do diskuzi se dá psát cokoliv a nemyslím ze argumentace je něco co existenci diskuzi ospravedlňuje . Mužů roky psát jen dojmy z her a bude to ok, je to tak ?
@Cathan (16.10.2022 21:53): A můžeš mi říct k čemu byla dobra třeba nynější Alienova argumentace ohledně závěru seriálu SheH ?
Nic jsi neuznal, trval si pořad na svém, nikam se to neposunulo a k ničemu odlisnejsimu nedošlo. Jen jsi dostával další střelivo pro tvůj názor. K čemu to cele bylo dobre? V čem to finální vyznění problému je jiné na rozdíl od toho když napisu natvrdo co si myslim. Rozdíl je jen v tom ze se ušetří dost casu. Alien zůstal na svém a ty taky. Tohle jsou ty vase argumentace, o hovne, skutek utek s čas v prdeli :)
@Charllize (16.10.2022 20:57): Mně by ke štěstí stačilo, kdybych věnoval alespoň elementární snahu tomu své názory obhájit. Každý má právo na názor. To neznamená, že má jeho názor nějakou hodnotu. K tomu dochází skrz argumentaci. Ale ty jsi opět znova dokázal, a ne poprvé, že zkrátka tvoje názory prostě jsou, bez jakéhokoliv podložení. Zkrátka mávneš ručkou, vysměješ se jinému názoru, a dál si lebedíš na svém ostrůvku. Pak zkrátka jakákoliv diskuze s tebou ztrácí smysl, protože to je to jen frustrující.
@M.a.t.t. (16.10.2022 20:35): No mne většinou přijde užitečnější někomu rovnou říct ze je debil. Ušetří se tím plno času a vymezí jasná názorová hranice. Samozřejmě v mnoha případech jsem ten debil pak ja, ale stejně mi to přijde opravdovejsi a uprimnejsi nez to sociálně přijatelné klickovani co popisuješ :)
@Cathan (16.10.2022 19:33): Moje obľúbené prelomenie štvrtej steny je z Woodyho Allena Annie Hall s Marshallom McLuhanom. Keď som to videl, tak ma to o to viac pobavilo, lebo McLuhan bol súčasťou môjho VŠ štúdia. :)

@Dan9K (16.10.2022 20:45): A to nie prvýkrát. Ale popravde, mne už dávno prídu tie opakúce sa reči o tom ako "Za našich čias mali hry dva pixely a ovládali sa kalkulačkou s polmetrovým káblom a bolo to lepšie" unavujúce. :)
@Charllize (16.10.2022 20:33): Skúsim ti to vysvetliť polopate :) Je rozdiel medzi súhlasom a rešpektovaním niekoho názoru. Napríklad tvoj názor na grind v hrách rešpektujem a nemám potrebu ti to verejne vyvracať. Akurát s ním absolutne nesúhlasím, i keď beriem, že niekoho (ako ty) to baví.
@M.a.t.t. (16.10.2022 20:19): A proč je třeba do toho tahat respektování něčího názoru. Když jde jen o to vyjádřit názor co si o tom myslím. Mam pokaždé když nápisu co si myslím na závěr udávat ze respektuji názor jiných? Je to cely trochu hovadina ne? Vždyť tím ze mam jiny názor už ten oponentuv automaticky nerespektuji, aniž by s tim cokoliv šlo udělat. A tim ze mu pak nápisu ze ten jeho respektuji jen lžu :)
@AlieN (16.10.2022 18:47): Veď som to aj napísal hneď na úvod, že som si toho vedomý. Ale znova.. to že sa to Disney rozhodol použiť po úspechu Deadpoola aj vo svojom vlastnom projekte, ktorý je tým u komiksových fanúšikov taktiež známy, neznamená, že ide automaticky o kopírku, ktorá si zaslúži zavrhnutie, lebo kopíruje Deadpoola a aj to podľa niektorých zle. Nie, She-Hulk je proste o tom, sebaparodický komiks, ktorý búra štvrtú stenu.

@Charllize (16.10.2022 19:27):  Tak nie je to pre každého, ale to neznamená, že je to zle. Treba rešpektovať aj iných pohľad, ako my rešpektujeme tvoj názor na grind v hrách :D
Kdybych měl uvést příklad správně použitého "meta" přístupu, tak bych bez rozmýšlení zmínil 22 Jump Street. Tam to bylo naprosto geniální :)
@Charllize (16.10.2022 19:31): Je 21.století a období postmoderny. Máme za sebou pět tisíc let psané historie. KAŽDÝ používá aspoň částečně něco, co vymyslel už někdo jiný.

Proto existuje něco jako tropy, soubor opakujících obrazů, myšlenek a nápadů.
@AlieN (16.10.2022 18:47): To mi nepřipadá jako realismus ale jako velký předpoklad bez možnosti podkladu. Kromě prolomování čtvrté zdi (což je prostě sdílené trope s naprostou jinou úrovní implantace) nemá She-Hulk s Deadpoolem nic společného. Promiň, že to řeknu natvrdo, ale je fakt jedno kolikrát to zopakuješ - Ta čtvrtá zeď není nijak okopírována a ta podobnost tam je také jen částečná.

Za to víme, že Disney nyní pumpuje peníze do Marvel seriálu s menším rozpočtem a sahá i po více obskurních hrdinech. Také víme, že Hulk nemůže mít vlastní film ale může se zjevit ve věcech které nejsou přímo o něm, což je další skvělý důvod pro She-Hulk. Tam prostě žádné spojení s Deadpoolem není, a už vůbec tam není využití prolomení čtvrté stěny kvůli němu.

@Charllize (16.10.2022 19:27): Asi k ničemu, ale mě to baví, je to zajímavé a kreativní :)
A k čemu je to bourání čtvrtích zdi a meta srackovani dobre? Mne vždycky přijde ze když někdo nemá nápady tak se začne v tomhle motat a je to pak jak pěst na oko. Neřeknu když je o tom cely seriál nebo jde o hlavní úmysl jako to měl Alienem zmíněny Posledni akční hrdina. Přijde mi to jako když si řeknou: natočili jsme docela sracku, lidem se to moc nelíbí, tak co takhle udělat něco meta, na to se nám par lidi chytí. Pak jdou, vykradou co můžou a lidi co trpí potřebou mít kulturu a umění převrácené naruby jim to seženou i s navijakem. U her se přesně tohle stalo s Undertail.
@M.a.t.t. (16.10.2022 15:04): Mě to nepřekvapuje, já tohle o She-Hulk seriálu nečetl nikde, ale ta podobnost je prostě očividná na první pohled - a buďme realističtí, kdyby po těžkých porodních bolestech neměl Deadpool takový úspěch, tak She-Hulk v této podobě nikdy nevznikne.
Komiks ide mimo mna , na postavu Hulka vo filmoch som vyslovene alergický , ale na filmového Loba by som teda bol zvedavý.
@AlieN (16.10.2022 14:47): To jo, tak to určite nie je, skôr som reagoval na to, že s týmto argumentom o vykrádaní/parazitovaní na Deadpolovi sa stretávam hocikde a veľmi mi to nedáva zmysel (kedže to She-Hulk bežne používala už v komiksoch a ako prvá, prečo by to mali v seriáli ignorovať? Aby ich niekto náhodou neobvinil z kopírovania vlastného komiksu....ktorý vznikol až neskôr?)
@M.a.t.t. (16.10.2022 14:23): Mě je docela jedno kdo koho originálně kopíroval, můj point je že je to jen velmi podobný přístup v podobě další vrstvy humoru jako v Deadpoolovi, a ne nějaké sebereflexivní shození celého seriálu a jeho převrácení na hlavu, jak jsem měl dojem po přečtení Cathanova popisku.

Btw co se týče bourání čtvrté zdi a zapojení diváka spolu s postavami do reflexe celého žánru, tak první a pořád nedostižný v tomhle je Poslední akční hrdina od McTiernana se Schwarzeneggerem, který to ve filmech dělal už před třiceti lety. Bohužel pro něj tehdy na to diváci ještě nebyli připravení.
@M.a.t.t. (16.10.2022 14:23): Navíc ono to pojetí je vážně hodně jiné. Deadpool prostě jakoby mluvil sám se sebou a lidé kolem něj to věděli, takže působil prostě jako cvok. She-Hulk mluví s publikem před jinými, ale ti to vůbec nevnímají (kromě Hulka, který si toho zřejmě všiml). Zatímco Deadpool se o naprosté prolomení čtvrté zdi jen otírá, She-Hulk byla schopná z komiksu na protest zcela odejít a nechat ho odehrát se bez ní. V poslední epizodě doslova opustila seriál aby si promluvila s tvůrci, zatímco Deadpool "jen" nadával na studio.

Já neříkám, že jedno je lepší než druhé, ale to pojetí je prostě tak očividně odlišné, že se o kopírování nedá mluvit.
Ja len k tomu kopírovaniu Deadpoola, ktorým sa veľa ľudí oháňa...áno, je mi jasné že vo filmovej verzii sa k tomu dostal Deadpool ako prvý, ale v čase keď tá postava vznikla sa už She-Hulk dávno oháňala podobným humorom v komiksových zošitoch. :)

A inak áno, v rámci seriálu to fungovalo aj v opačnom garde, preto má fascinuje, ako sa k tomu niekto tak fundovane vyjadruje po jednom dieli :) Za mňa ako celok žiadny zázrak a citeľne tomu chýba lepšia veľká zápletka (aj tie epizódne sú poväčšine priemerne až nadpriemerné) ale oceňujem, že tvorcovia si zo seba vedia uťahovať i keď občas za cenu slabšieho humoru (len záver epizódy s Megan There Stallion je zlo), pričom finále funguje skôr v tej parodickej časti ako skutočné finále. Ak by bol hlavný hrdina chlap, aj pri identickom štýle humoru a zápletiek by to všade malo tak o 20% vyššie hodnoteniam.
@AlieN (16.10.2022 13:55): Jop, dělali vtipy na to, že je sexy. To dělali soustavně i se She-Hulk během celého seriálu, není v tom žádné pokrytectví. Tohle je děsně absurdní diskuze :D
@Cathan (16.10.2022 13:43):  Wandavision nemá jako hlavní téma depresi, ale sociopatii ;)

S Daredevilem reaguju jen tady na tu epizodu - kde She-Hulk si diktuje jak chce aby vypadalo její finále, a přidá k tomu "ať se tam nějak objeví Daredevil, protože žena má své potřeby". Prostě redukuje jeho osobu jen na sex, což je přesně to vůči čemu se jinak v opačném gardu celým seriálem vymezují.
Jeho samotná existence v tom seriálu je ok, jak říkáš je to celkem logické, ale ne to jak s ním jako postavou zachází... a kdyby celkově kvalitou sahali Netflix Daredevilovi aspoň po kolena.
@AlieN (16.10.2022 13:36): Já nemůžu souhlasit. V první řadě, She-Hulk má odlišný způsob prolomování čtvrtíé zdi než Deadpool. Zároveň Deadpool napodobuje She-Hulk - Ona byla první kdo v komiksech prolomit čtvrtou zeď.

Ano, She-Hulk je dost feministicky zaměřený, a dokonce je to hlavní téma pořadu (jako kupříkladu Wandavision má hlavní téma depresi, She-Hulk má misogynii, pracuje s tím soustavně). Na to s tím Daredevilem ani nevím jak reagovat - prostě dali do seriálu se super právníkem jiného super právníka, čímž taky definitivně potvrdili jeho status v MCU, a využili sexuální uvolněnost původního komiksu, co je na tom špatně? Jako vážně, co tě nutí použít slovní spojení "Daredevil jako čubka pro She-Hulk"? Ti to nepřipadá fakt moc?

Co se mě týče, autoři dokázali poměrně dobře vytipoval, co bude lidem vadit, ačkoliv asi nevěděli jakej shitstorm to bude, a dovedli si z toho udělat srandu. Za mě plus.
@Cathan (13.10.2022 22:50): Ok, tvůj popis zaujal, tak jsem se podíval aspoň na ten poslední díl.

A ne, ta sebereflexe ani v té poslední čtvrthodině fakt není, jen unylá snaha napodobovat Deadpoola a být trendy meta - ale pořád je i z tohohle pomrkávání na fanoušky cítit ta feministická masturbace nad tím jak to tímhle seriálem těm chlapům natřou, která ho evidentně prostupuje celým a je to jediný důvod proč to vzniklo. Což by vlastně nemusel být úplně průser, kdyby to viditelně nebylo tak strašlivě hloupé, že slyšet libovolný dialog dost bolí. Je to spíš smutné a fascinujícím způsobem pokrytecké (Daredevil jako čubka pro She-Hulk, to je tak bizár že bych se smál moc, kdyby mě zároveň nesralo jak vyjebávají s produkcí Netflixu která byla neporovnatelně kvalitnější než co kdy mezi seriály vyrobil Marvel).

Btw trikově je to naprosto ohavné, takže dělat humor z toho jak je v seriálu to CGI drahé je taky docela cringe.
Shlédnuto dosavadních 8 dílů House of the Dragon. Velmi příjemné být zase v tom světě, zvlášť když je to tak dobře napsané. Jen ty skoky v čase jsou docela brutální, nevadilo by mi více dílů a menší časové rozestupy. Každopádně i tak, velká spokojenost...a další rozmrzení že podobně kvalitní péči nedostal Geralt.
@SilentWolf (14.10.2022 23:40): V našich končinách neprávem opomíjený seriál. V pozdějších sériích už to trochu začalo být dost na jedno brdo, ale úroveň si to drželo neskutečně dlouho... na seriál až nevídaně.
Na doporučení přítelkyně jsme rozkoukali Shameless a jsem teda příjemně překvapen. Nechápu, že jsem na to na internetech doposud nenarazil.