Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@Paul (27.10.2020 09:47): Tahle videa mi vždycky vykouzlí úsměv na tváři…

I don’t know what I want to say to people. I get ideas and I want to put them on film because they thrill me. You may say that people look for meaning in everything, but they don’t. They’ve got life going on around them, but they don’t look for meaning there. They look for meaning when they go to a movie. I don’t know why people expect art to make sense when they accept the fact that life doesn’t make sense.

– David Lynch
som si vypočul rozhovor so scénaristkou Bodingerovou(Ordinácia, Hniezdo) a neskutočne ma vytočil, tá primitívna snobská afektovaná povýšenosť "pani" umelkyne ktorá v každom druhom slove zdôrazní že jej výplody to je SKUTOČNÁ REALITA. Ani sa nečudujem že slovenský film je v prdeli keď na VŠMU prednášajú takí volovia
Koukáte někdo na The Queen's Gambit (Netflix)? Mám za sebou první díl a profiluje se to zatím velmi nadějně.
@Naginata (23.10.2020 14:37): Hele zrovna BMTH se aktuálně o nic "zoufale nesnaží", protože prožívají pravděpodobně roky své největší popularity a nic nenasvědčuje tomu, že by se ta křivka měla v brzké době zas obrátit. Zrovna jim ta změna žánru zdá se dost pomohla směrem k mainstreamu. Paramore je diskutabilní, protože nevydali album už tři roky a Hayley si jede nějaké vlastní projekty bokem a Linkin Park jsou ehm... mrtví.

Zbytek jsem nikdy neposlouchal a ani je nesleduju, nicméně s těmi máš možná pravdu.

Ovšem když jsme u těch starých skupin, tak po 10 letech taky letos oznámili comeback Pendulum. A furt to má ten oldschool vibe, tak snad se nové album povede.
@sandokan (22.10.2020 23:51): Také to mám tak (už od prvního hraní Dune kde se tato scéna objeví v intru), Virginia Madsen měla dostat daleko více prostoru. Druhým kladem je skvělý Brian Eno (Prophecy) a třetím vnitřní hlas Paula.

@Kunick (22.10.2020 23:54): Také mi to nepřišlo nejhorší (a v kontextu současné domácí tvorby možná i velmi dobré), ale ke knize jsem se zatím pár let nedostal ač ji mám.
Přes odkaz na stránce ČT, při sledování zpráv jsem narazil na slovenský film Trhlina. A ikdyž není nijak originální, tak ho hodnotím docela kladně. Zvuky a občas hodně povedené záběry vyvolávaly tu správnou atmosféru a tak jsem odpustil občas lacinější provedení.
Z nějakého důvodu, asi kvůli koroně, mi teď youtube nabízí více hudby. Tak něco z osmdesátek:
https://www.youtube.com/watch?v=qeMFqkcPYcg

https://www.youtube.com/watch?v=OMOGaugKpzs

A devadesátky:
https://www.youtube.com/watch?v=VV1XWJN3nJo (Btw tady si vzpomínám na tu písničku a i na tu holku :))

https://www.youtube.com/watch?v=6NXnxTNIWkc

P. S. Nabízelo mi to i Red Hoty, Blur, Osasis aj. Ale ty čas od času poslouchám (buď tak jednou měsíčně - z nějaké důvodu hudbu poslouchám poměrně málo), takže tam mi žádnou hitovku nepřipomenuli.
Prosím, nemáte niekto na rýchly link s CZ titulkami na to video od Luj CK, ako rieši sex a mokré pipinky a koho je to chyba?
"Na brněnské Šuřce (Střední škole umění a designu) se otevírá maturitní obor zaměřený na tvorbu deskových a digitálních her s názvem Game art. Cílem oboru je vzdělávat kreativní jedince v celé šíři herní tvorby—herním designu, grafickém zpracování, programování, zvuku a dalších příbuzných oborech."

Pokud by to někoho zaujalo, více zde.
Koukám na Hunting of Bly Manor, všiml jsem si že to má CZ dabing, tak ho ze zvědavosti zkusím...a sakra, von je fakt dobrej, podobně jako u Zaklínače. Hlasy skvěle sednou, překlad místy i vylepšuje originál (přidá rým kde nebyl, ale hodí se)...dost mě to překvapilo. Ikdyž samozřejmě budu koukat dál v originále, ale kudos.
no tvl :D .. asi zalozim kapelu .... byli jsme na na chalupe s kamarady .. nevim jak me to vecer napadlo, hralo se na kytaru, ale nekdo (kdyz uz deti spaly) nahodil, at dam Montgomery, tak jsem vytocil Montgomery, ale text jsem dal Zelenou od Trech Sester (Vemu si jen troje slipy, sbalim psaci stroj, na pude zbyl po dedkovi ...), asi do 4 do rana jsme jeli takovyhle bizary :D .. Zelena Montgomery ale jednoznacne nejlepsi hit a myslim, ze s tim prorazim :D
@John Mirra (18.10.2020 11:49): typkovi v te prave realite zemrel syn s rodinou, tak vytvoril stroj casu, aby to napravil, ale diky tomu se vytvorily dve porouchane alternativni reality, takze z tech dvou realit museli zajistit, aby jeho syn prezil a pak se vsichni vyparili, the end :)

Jinak ja obecne u techto serialu nemam rad, kdyz se tvurci pak snazi vsechno moc vysvetlovat a nejak hodne posouvat, uplne to pro me ztrati to kouzlo, stejne jsem to mel treba i u Westworldu...
Tak dokoukany serial Dark. Z prvni serie jsem byl maximalne nadseny, druha uz to zacala klasicky prekombinovavat, ale porad jsem si drzel nadseni, bohuzel treti se snazila vsechno nejak “logicky” uzavrit a u me diky tomu prisla o vsechno to tajemno, co me na serialu bavilo. Jakoze porad velmi kvalitni serial, ale zaverecna serka me uz vlastne nebavila. Nicmene jsem zvedavy na Barbary od Nemcouru, je videt, ze umeji velmi kvalitni serialy i v dnesni dobe :)