Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@samorost (13.11.2019 13:26): Já jsem na tom jeho zámku byl a ve zdi je tam časová kapsle pro "komunisty 21. století" z roku 1996, má se otevřít příští rok. :D Zůstala tam po něm hezká restaurace, jiný přínos této zemi nevidím.
@John Mirra (11.11.2019 17:48): Bylo to super. Nejoriginální komiksárna široko daleko, i když určitě ne pro každého. Nicméně poslední série mi též přišla taková nekonzistentní (a popravdě jsem se tam místy už docela ztrácel) a ač epizody samy o sobě byly stále kvalitně zrežírované a plné nápadů, dějově mi to už nepřišlo toliko uspokojivé. Upřímně, po tom krutopřísném finále druhé série jsem čekal větší šlehu.
Koukal někdo na Legion? Právě jsem dokoukal třetí řadu a mám z toho takové rozporuplné pocity :/ Jakože ve dvojce byl Shadow King za parchanta, který neváhá porušit dohodu a zabíjet, navíc zabil Davidovu sestru... aby pak ve trojce byl de facto kladný hrdina? :/
@Sadako (09.11.2019 15:04): Begone dirty fujo!
Má to pořád méně dílů než původní série Naruta a podobné shonen srágory, tak to není tak špatné, i když děj jede pomaleji a není o neustálém napětí. A je to skoro o polovinu kratší než Game of Thrones.
@rikuhahl (09.11.2019 08:54): Dokud jim to bude vydělávat, tak ne. Každopádně dobré filmy podle mě vznikají pořád, stačí se nesoustředit na klasiku, já třeba stejně koukám na starší filmy a doplńuji si tím kinematografické mezery, beztak to všechno nestihnu do konce života shlédnout, přečíst, dohrát...

@John Mirra (09.11.2019 11:37): Trojku mam taky rád, dvojka je ale dvojka.

Ženské ghostbusters si ještě pamatuji, nemůžu se toho zbavit, nemůžu, nejde to, je to marný, je to marný.
@90210 (09.11.2019 13:35): Ano, ale až nyní nastal ten vhodný čas. A dobře píšeš imho, protože objektivně to pecka zde je :)). Prostě lokace Prahy je strašně výhoda, jako i to, že na většinu koncertů chodí i z velké většiny cizinci (takže se většina vyprodá).

WEG by mohli přijet s u nás populárním Mono, takže by přišlo více než dost lidí. Problém je, že K. Maeda preferuje poslední roky jen Asii. Je to taková raritka pro fajnšmekry, absolutní forma hudby. Takže kvůli tomu bych si udělal i výlet do Tokia. Jinak už jsem skoro vše důležité viděl, takže tolik restů by nebylo (ještě bych ale rád viděl Daemonia Nymphe nebo The Flashbulb).
@Drolin (05.11.2019 21:32): Nikejv sem jezdi casto, toho jsi mohl videt uz snad 10x. Z globalniho hlediska to IMHO neni zadna slava a na WEG by prislo jen 10 lidi, to se promoterum moc nevyplati.

Rad bych, kdyby do Prahy z tech znamych a stale aktivnich kapel znovu prijeli Smashing Pumpkins, ktery jsem ostudne propasl, The Cure, kvuli kterym se mi do Ovy tahnout nechtelo a treba U2, kteri by v Pze trhli nedavno prekonanej rekord v navstevnosti. Uz tu nebyli pres 20 let a ted jsou zrovna na ture v APAC.

@rikuhahl (09.11.2019 08:54): Snad se Spacey po te saskarne brzy vrati na vysluni, pral bych mu to.
Mně se na trojce Terminátora taky líbila taková ta beznaděj typu "za dvě hodiny bude konec světa"... a ten závěr je fakt dokonalej. A celá dvouminutová naháněčka s kamionem na začátku imho strčí honičku na dálnici v Matrix Reloaded hravě do kapsy. Na mě ta trojka prostě fungovala :)
Čtyřka má hrozně, ale fakt hrozně dementní scénář a dialogy :( A ani ta akce tam není nic moc. Fakt fakt hrozně promarněnej potenciál.
Z Genisys si už díkybohu nic nepamatuju :D

Ale co se týče nových Vetřelců, tak ty co se demence týče hravě strčí i to Salvation do kapsy, vo tom žádná. Lindalofa by za to měli vystřelit do vesmíru :)
Predátor 3 byl ještě jakž takž fajn (i když to paktování člověka s predátorem si mohli fakt odpusit). Ta čtyřka (Evoluce) mě taky docela zklamala, ale vyloženě jsem u toho netrpěl, snad jen na konci. Ale ten film už taky nikdy znovu neuvidím :)

Ghostbusters mi nepřišli taky tak příšerní, jak se tvrdilo, ale už si z toho nic nepamatuju.
Tak to by byl můj příspěvek do diskuze :D
Teda..nečekal jsem, že mě Joker tak zklame. Sice v rámci filmů poslední doby to bylo lepší, ale už jsem to vše minimálně 3x viděl jinde. A zde tomu vytvoření jakéhosi kultu moc nevěřím. Ale herec skvělý. A natočené to bylo taky perfektně.
Jako akcnak docela dobrý. Ale je vždycky akce a pak hluchý místa, kde se tři ženský bavěj o terminatorech..
@John Mirra (09.11.2019 00:48): akce je zezačátku překvapivě dobrá, později je to zase nudnej dlouhej digibordel. Příběh je tupej a vytírá si prdel s původními klasikami, takže z tohoto pohledu nic než dementní fanfikci nečekej. Plus místy fakt strašně cringy woke bullshit (u tý post-apo Dani s cornrow hárem a rádobycool proslovem mi v hlavě rotoval picardfacepalm).
Ale nemůžu říct že bych se nějak výrazně nudil a bylo hezký zas vidět Arnieho jako T800, ikdyž..tam jsou taky výhrady.

Trojka mi přijde lepší (víc ikonickejch scén a dobrej depresivní závěr) ale za canon ho taky nepovažuju. Genysis byl odpad, Salvation...Salvation mě nasral tím jak prokaučoval svůj potenciál.
Terminator: Dark Fate - jako generickej akčňák ok, víceméně jsem se bavil.

Jako pokračování Terminator 2: Judgement Day? Další dementní fanfikce, škoda.
Rage Against the Machine a My Chemical Romance sa obnovili a oznámili dátumy turné, bol by som z toho vzrušený, ale bohužiaľ som ich nepočúval, keď som mal 15.
Mno See, moc hezky natoceny, celkem reznicina, ale ten pribeh dost hapruje.. Ale asi to dokoukam, treba se to zlepsi. JInak je tam asi nejlepe podana forma modleni :D Hromadna modlidba o vanocnich msich, timto stylem, by byla velmi zajimava :D
Za poslední měsíc čtu třetí knížku a ve všech se odehrává děj v Londýně: Popel Londýna (1666 - požár Londýna), Prach a Stín (1888 - Sherlock Holmes vs. Jack Rozparovač) a teď 1984, tady je to asi jasný:).
A ten The King je vskutku velmi dobrý - na půl cesty mezi reálným historickým filmem a volnou adaptací Shakespearovy hry "Henry V", a ve stylu pak přesně stejně - něco mezi přímočarým Outlaw King co vyšel na Netflixu loni, a artovějším Macbethem od Kurzela.
Neměl by někdo zájem o dva lístky na 3.12.2019 na Royal Republic do Lucerny? Lístky bych dala se slevou. Kdyžtak prosím pište do soukromé zprávy. Díky :)