Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@Kunick (26.06.2019 14:02): no a v tom je právě ten vtip - rozdíl to není. Říkám to já, tedy si to myslím. Nejsem žádný odborník na hudbu (ačkoli Drolin tvrdí opak!), tudíž argumentů není potřeba. Normálně uvažující člověk pochopí že prohlášení "jsou příšerní" se rovná "nelíbí se mi", ostatní se triggerují. Což není moje chyba.


Pokud někdo žádá argumenty pro to, že se někomu nelíbí nějaká hudba, je blázen. To je jako kdybych si musel vyargumentovat, proč mi nechutná kopr, nebo, řečeno lidsky a neinternetově - "je hnusnej".

Potřeba lidí argumentovat něčí názory a líbí/nelíbí je nemoc moderní doby. A tu já podporovat nebudu. Ale uznávám, že bych se už neměl divit tomu, že lidi se na internetu chovaj jako kreténi, to je pravda.
@Bursoft (26.06.2019 15:02): Cywe, neskač mu špek.

@Shoggot (26.06.2019 13:56): Jo. I negramotný slepec musí prohlédnout.

@Walome (26.06.2019 09:26): To mě zase vůbec - je to melodické, technicky byli všichni zcela jistě velmi profesionální & zruční, Mercury se do toho uměl položit jak vokálně, tak udělat show, velmi dobře balancovali na hraně něco je divně, ale ještě nikoho nesereme + se trefili do správné doby. Spíš by mě překvapilo, kdyby populární nebyli - včetně součanosti, jednak většina lidí trpí tou divnou nemocí zvanou nostalgie, jednak jede brutální retro.
Že já mám averzi k nabubřele znějícímu rocku je jedna věc, ale být překvapen, že jsou populární je jako být překvapen, že je populární vím já, lady Gaga, ať to máme tematické.

Btw. popkultura je nesmírně důležitá - u té hudby to vynikne asi míň, ale pokud chcete dělat nějakou analýzu (filosofickou, religionistickou, psychlogickou atd.) filmového či videoherního díla, jsou vám artovky vesměs k píči, protože jsou tak uzavřené samy v sobě, že tam nelze hledat žádné obecnější vzorce.
A taky, pokud celý den dělám nějaké analýzy, učím se různé šílené pantheony a píšu shrnutí článků, tak si večer toužím pustit Dooma a vypnout, ne čumět na čtyřhodinový barmský film o těžkém životě pěstitelů rýže v kole dharmy.
Jenom aby nedošlo k mýlce, že snad popkulturu považuju za nějaké zlo, které je nutno vymýtit.
@Drolin (26.06.2019 13:34): Je Walome vystudovaný hudebník (nebo aspoň žurnalista), že si může dovolit takovýhle výkřiky do diskuze bez argumentů? Protože když mi můj kamarád, který se od malička živý hudbou, vystudoval ji a bere za ní těžký prachy a obecně je to uznávanej "hornař", kterýmu se sypou nabídky na koncerty ze všech stran řekne, že Queeni jsou příšerní, tak se s ním rozhodně hádat nebudu. Když mi to napíše bloger, o kterým jsem doteď nevěděl, že má blog, moc váhu to fakt nemá, spíš jenom trollení a následný rozčilování.

Stejně tak bych ti mohl říct, že jenom proto, že na filmy koukáš až moc a máš větší rozhled, rozhodně to z tebe nedělá odborníka na kinematografii.
Mě třeba Walomeho prohlášení vůbec nevadí, jen mě dostává, jak se vždycky diví, když se kvůli tomu dostane do nějaké konfrontace, přitom mám pocit, že jí vědomě vyvolává, ale třeba si to ještě neuvědomi,l po těch desítkách, ne-li stovkách, vyvolaných konfontací :-)
Jinak já beru Queeny taky jako takovou masovku, rád si je poslechnu, pár hitovek si i podupu, ale nikdy jsem je nehltal, ale Freddiho i tak považuji za jednoho z top rockových zpěváků...
@Zx Atari 500 (26.06.2019 13:49): Tak především na to, že se Ti nelíbí nějaký hudební interpret, nepotřebuješ argumenty. Prostě se Ti to nelíbí a tečka a i kdyby se Tě rádoby odborník snažil přesvědčit o opaku, pochybuji, že by u kohokoliv uspěl. Nicméně předpokládám, že o argumentech jsi mluvil nejspíš všeobecně
@Zx Atari 500 (26.06.2019 13:49): Právě, že musí! Ještě prolink na svůj blog a nějaký menší článek, a tím "kontroverzním" prohlášením si najde své čtenáře. A odborníka právě odlišuje to, že vidí hlouběji než obyčejní posluchači - a co si budem povídat, Queen je taková líbivá odrhovačka pro masy.
@Drolin (26.06.2019 13:34): nicméně ony nepostrádají pouze taktnost ale i argumenty ( a měl bys tedy měřit jak Walomemu tak Zx Atarimu stejným metrem). ... Walomeho výkřil byl tedy oprávněně vážen a shledán příliš lehkým
@Zx Atari 500 (26.06.2019 13:17): Walome je uznávaný odborník na hudbu a také známý bloger, a jeho slova v tomto tématu mají tedy váhu (a nepotřebují taktnost), kdežto tvé filmové názory jsou jen zcestné a často nepodložené. To je pak rozdíl.
Tak obecne vzdycky vzbudi pohorseni kdyz nekdo napise co si fakt mysli a nekrouzi kolem toho jak zenska s citronovou limonadou :)
Vždycky přiletí Deus Ex Walome s nějakým divným názorem, diví se (sere ho), že mu ten žvást někdo vmete zpět, potom tvrdí, jak nemůže nikde nic napsat, častokrát mluví, jak je mu vše u zádele (přitom není) a nemá potřebu se dohadovat, načež se dohaduje a pak zase na nějakou chvíli odletí.

Já v tom vidím stále se opakující pattern :D

(btw. já Queeny taky nesnáším, ale nedovolil bych si tvrdit, že jsou příšerní)
@Walome (26.06.2019 10:13): no, napsat to naštěstí můžeš, ale logicky, když se fanoušci Queenů baví o té kapele a někdo jako ty přijde s takovým prohlášením, tak to nejspíš způsobí nějakou obdobnou reakci, to není zase tak divné... ty to děláš poměrně často, tak se divím, že tě to ještě překvapuje :-)
@Walome (26.06.2019 10:07): ne, ty máš tyhle prohlášení rád a děláš to právě proto, aby na tebe lidé reagovali jako já, na to tě už sleduji docela dlouho, tak se tu zase nedělej...
@S4TW (26.06.2019 09:59): nechapu, ze mas potrebu se uklidnovat nad obycejnym nazorem ciziho cloveka, ale takova je asi doba.

Supergirl je dobra, ale 4. serie je uz trochu moc agitacni. Vedou u me Legends od Tommorow, coz je cistokrevna komedie. Z posledni doby me nejvic pobavilo, kdyz tam jedna z postav byla v ocistci, coz byla Ikea, ve ktere musela najit a slozit skrin :D