Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@Coldplaz (24.04.2019 20:33): Jo, to byla povedena scenka :)

Ja mel tohle u Aliens. Kdyz jsem to videl prvne jako malej smrad, tak jsem pak mesic spal pri svetle, kontroloval vsechny okna,zamky u dveri, cesta na wc v noci neexistovala.... jak neco sustlo, tak uz jsem jen cekal, kdy vyskoci chobotnicka a naklade vejce... :D Ted je to muj nejmilejsi film, kterej si poustim nekdy pred spanim, abych zabral :)
@Coldplaz (24.04.2019 20:33): Jo, tohle byl taky jeden z filmů, který mě provázel dětstvím. Starší bratranec to dotáhl na VHSce a ta úvodní scéna nás parádně vyděsila. Stejně tak souhlasím s "odpadovostí" toho filmu :D
@mattesak (24.04.2019 11:54): Ghost Ship, na začiatku bola scéna kde ľudia tancujú na lodi a potom struna rozreže všetkých ľudí napoly okrem jedného malého dievčaťa, to ma vtedy riadne vydesilo a nemohol som to pozerať ďalej. Bohužiaľ keď som ten film nedávno videl celý, tak som zistil že okrem úvodu to je odpad.
Vzpomínáte si na nějaký film z dětství, který vás tenkrát hodně vyděsil?

Bylo mi asi sedm a byl jsem s tátou na návštěvě u příbuzných. Táta se strejdou se zavřeli v pracovně a koukali se na Braindead. Měli ale pootevřený dveře a já se tou škvírou koukal s nima. Zrovna tam byla scéna, kdy ten chlápek vytahuje ze svý mámy ostatky psa. V tu chvíli si mě táta všiml, jak stojím s vyděšeným výrazem ve dveřích. Řekl mi, že to byla obrovská mrkev :D :D Několik nocí jsem nemohl spát. Časem jsem to samozřejmě vytěsnil a asi o deset let později jsem ten film viděl úplnou náhodou znova. Byl to hrozně zvláštní pocit, když se mi ta vzpomínka odnikud vynořila. Tehdejší noční můra se změnila v perfektní splatter komedii :D
@90210 (24.04.2019 11:12): Jo blbě se to shánělo. Ale kolem roku 2000 to vyšlo na dvd asi za litr. Tenkrat jsem si malem v bontonu zlomil ruku o regal jak rychle sem po tom chmatnul :)
Jo je to chvílemi takove alegoricke ale porad dost syrové a nemaze to med kolem huby .
@Charllize (24.04.2019 10:52): Jo, je to fajn film, kdysi jsem ho dlouze shanel, jeste kdyz se po netu moc nestahovalo, ale ohledne te proklamovane syrovosti a realisticnosti jsem cekal vic, je to spis takova taskarice ze stredovekeho prostredi,
Hard to be a God (2013) - je sice scifko, ale toho násilného a špinavého středověku se drží velmi, velmi, velmi moc.

Osobně jsem to neviděl, ale pořád se na to chystám, až se k tomu jednou dostanu.
Maso a krev jsou takove hry o truny v lokalnejsim a méně okazalem provedení, možná více syrovejsi :)
Mistr si svůj vstup na americkou půdu odbyl dobře a zřejmě se hned dostal na některé černé listiny :)
@Hydr0gen (24.04.2019 09:17): To je fakt, to byl quest jak u blbejch. :D Ale aspoň součástí toho byly nějaké dobré scény - třeba ten nemrtvý medvěd -, to Dorne bylo WATHAFUCKH od začátku do konce. Když si člověk navíc vezme, jak je Dorne v knihách zajímavé, jak propracovaná je ta intrikářská linka, jak sympatické jsou některé jeho postavy, a pak dostaneme něco jako Almodóvara po lobotomii... https://www.youtube.com/watch?v=CGITQHIU3ts Celou dobu to působí jak nějaké drahé péčko nebo sitcom. :D
@Zx Atari 500 (24.04.2019 10:39): tak v dobe kdy ten film vysel tak byl dost sokujici a spolu s excaliburem tvori peknou dvojku. A myslim ze v tom jak vykresluje zivot v te dobe porad ma co rict. Ale samo už to je poměrně starší film takže nemusí být pro každého koukatelny.
@Charllize (24.04.2019 10:30): Nejlepe co se rytiru tyce, je promaklej Excalibur. Takovej "realnej" film, bych si s chuti dal. Ale to uz dneska nikdo nenatoci. Maso jsem videl, ale co si pamatuju, taky me to nejak zvlast nenadchlo. Ale na rozjezd dobry. Pak mistr natocil svoje kultovni flaky :)
Chtěl jsem původně pokračovat ve vláknu O všem..., ale to už jaksi nejde, takže musím sem, kde to má tematikou nejblíž :)
Včera jsem tak zavzpomínal na písničky, které jsme zpívali na ZŠ a SŠ a úplně mě to dojalo, nostalgie jak prase (např. toto :D)
@Zx Atari 500 (23.04.2019 22:03): Obsahově je to špatný, ale koukalo se na to hezky. Mě nejvíc vadila ta očividná propagace křesťanství a celkově černobílý pohled na vše (historické a kostýmové nepřesnoti vem čert). Vlastně jsem celou dobu sympatizoval s protivníky hlavního hrdiny.
Ach, tolik velkolepych gest v jednom dilu. Uplne cejtim jak bych ty nemrtvaky trhal holyma rukama :)
@Gordon (23.04.2019 19:35): Z tech tri mam nejradsi Alexandra. Troja i Glad me nikdy moc nebavil. Mrkni na Kralovstvi Nebeske (prodlouzenou verzi), sice uz je to kapku pozdejsi obdobi, ale z podobnejch filmu u me naprosta spicka. Jo a jeste Ranhojic je taky fajn.
Takže Gladiator, Trója i Alexander shlédnuty, všechno jsem už dřív viděl, ale chtěl jsem si to připomenout, Všechny tři filmy jsou po stránce zdrojů, kostýmú a kooperace armád špica, to usílí v těch filmech je neuvěřitelný.

Co se týče akrutátnosti (neplést s historickou přesností) jsou filmy až na gladiátora špica též, u gladiatora to kazí ty fičury v areně. (maxova zubatá přilba je joke sám o sobě, taky ta čtyřnásobná kuše byla k posměšku)
Kostýmy a zbroje byly nejkrásnější u Alexandra, kde krásně zpracovaly výbavu falang a i jejich linothoraxy, jezdci i pěchota tam správně používali spathy a jiné meče až jako vedlejší zbraň, nikoliv hlavní. Což možná trochu křivdím Tróje, ta se ale odehravá v takové době, o které skoro nic nevíme, takže těžko soudit a naopak primitivnější armáda není podle mě na škodu, bitvy zase měla Troja ze všech nejlepší. trochu mě zarazilo, že ve filmu byla Sparta vyobrazena jako přímořské město.
Hurá na Řím.
@Adieu (23.04.2019 17:03): Mno jo no, ale stejne se nam to libi... S tim proste nic nenadelas :) Je teda pravda, ze nesedim s notyskem u kazdeho dilu, a neznamenam si ruzne boticky... me staci se u toho dobre bavit. Podobne Vikingove. Tam bych se si diky ruznym nesmyslum musel asi odstrelit, ale je to jen serial, ktery me bavi a to je to nejdulezitejsi. Nekdo zas sleduje kazdy den Ulice,Ordinace,Zverince..... taky to nechapu, ale evidentne to nekoho zajima a libi se mu to.

Urcite existuje spoustu serialu, ktere jsou naprosto dokonale a treba Trolin si u nich permanentne ucvrnkava do plenek, ale jak se znam, asi bych u takovych perel, zacal zkouset rozbijet atom vlastnim celem...
@Zx Atari 500 (23.04.2019 14:05): Rozhodnutí věnovat stopáž téhle mladé staré s načuřenou držtičkou a hmyzíma očima, namísto etablované a zajímavě vykreslené postavě Lorda Glovera, který najednou nepochopitelně zradí, jsem vskutku nepobral.
A nepochopil jsem ještě jednu věc. Když Jon Snow tvrdí, že neměl na výběr, než přísahat věrnost Daenerys, není to přece pravda. Pokud mě paměť neklame, Dany mu nejprve přislíbila pomoc a až poté jí před Cersei dal věrnost, tudíž si buď writeři neumí dělat elementární poznámky, anebo dělají z Jona pokrytce.
Bronn bude hrát v Dark Tower. To je cool. Ale nevim jestli adaptovat Wizard and Glass jako první je dobrej nápad.
Jinak já bych opět v neshodě řekl, že jestli něco GoT jde, tak jsou to ty bitevní scény, protože tam se předvedou režiséři, občas improvizačně - Battle of the Bastards, kde režisér musel na koleni spíchnout úplně vše, sice nedává smysl, ale vzhledem k tomu, že D&D nechtěli slyšet, že se nedají koně vycvičit ve třetinové době a hrozil naprostý kolaps natáčení, jak se již stalo a zoufale sestříhalo se Stannisem u Zimohradu, byl výsledek zázračný. Ti dva kokoti mají režisérovi líbat nohy, že je v jejich tupé honbě za Emmy pro Herringtona zachránil, místo toho si připisují všechny zásluhy a nepriznaji nikdy pochybení.

A bitva Lannisterů a Tyrellů proti drakům bylo imo zdaleka to nejlepší, čeho ten seriál dosáhl za hodně let.

Jinak Better Call Saul, potažmo Breaking Bad, jsou v práci s charaktery zcela jiná liga, to je pro mě naopak jasná ukázka toho, jak to má vypadat.