Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@SilentWolf (23.04.2019 10:42): Já jsem nepsal že bych dialogy zkracoval. Akorát bych tyhle dva díly dal do jednoho takže některé hloupé dialogy by vypadly, protože by se to nevešlo do 50 minut, které má jedna epizoda Game of Throne.

@Adieu (23.04.2019 11:12): Možná bylo chybou předběhnout Martina. Měli si možná počkat než ty knihy dopíše.
@Jab (23.04.2019 11:46): Ale jo, kvalitních seriálů je kupa. Ale třeba i Červený Trpaslík, a to jsem opravdu velkej fanda, má slabší díly a série.
Byl to jen subjektivní výkřik, ale fakt je u mě Breaking Bad jediný seroš, u kterého jsem neměl nikdy sebemenší výtku a kde mě neskutečně bavily všechny díly. Jo a BoJack Horseman. Ten je taky pořád naprosto boží!
@BINGMAN (23.04.2019 11:36): Nah. MASH, DS9 (ten se dokonce vytrvale zlepšoval), Jistě pane ministře/premiére, The Wire, Red Dwarf (dokud nepřišly ty díly po x dekádách). Profesionálové mi btw taky přišly cool od začátku až do posledního (starého) dílu.
@BINGMAN (23.04.2019 11:36): Sopranos, The Shield

Ale pro mě je i Game of Thrones stále kvalitní. V minulé sezóně sice přehnaně zkratkovité, ale jinak super. Tyhle dva díly taky dobrý, podávání rybí polívky mě neuráží :)
@Hydr0gen (22.04.2019 22:58): No, mně přijde téměř libovolná scéna GoT od páté sezóny jako naprostý shit. D&D v jednu chvíli vypustili postavy malých lordů a vykleštili tak jakoukoliv pořádnou epičnost či uvěřitelnost, a vše soustředili do několika postav, ale stopáž zcela promrhali (i takovými uslintanými hnusy jako Missandei a Grey Worm).
Postav je málo a jsou nahňácány naprosto nesmyslně a neuvěřitelně na jeden stage, dávno se neřeší jakákoli logika, vše je dovoleno, tudíž už nikoho nezaráží teleportace postav, neexistence času, deus ex machiny... Writing občas poskytne solidní scénu, např. Jaime v Highgardenu, ale zbytek je naprostá impotentní hrůza, dějová linie v Dornu podle mě je největší odpad, co kdy HBO vyprodukovalo.

Od té doby, co předběhli Martina, mi přijde, že postavy nemají žádný uvěřitelný psychologický vývoj, viz Davos, Sansa, Arya... Scénář zpravidla šustí papírem, poslední epizodu se stavělo již pouze na tom, co bylo kdysi dávno odvyprávěno. Takového cringe, že bych zvracel, např. v první epizodě dialogy mezi Jonem a Dany, teď mj. třeba Davosův vánoční stánek psychoterapeutů s rybí polévkou. No někomu asi připadá sitcom v zimohradské síni vtipný, mně pouze trapný a za vtipné považuji pouze to, jak nikdo jiný než hlavní postavy nemá co jiného na práci, než v jednu chvíli ohřát se tam. Obecně si pak myslím, že to HBO přehnalo s vulgaritou, násilím a komedialitou. Ale americuntům to asi stačí, no.



@Charllize (22.04.2019 23:25): Já jsem pouze překvapen, že někdo vidí takový rozdíl mezi touto sezónou a sezónou poslední. Že je GoT populární sračka, na to jsem si již dávno zvykl. Měl by sis ovšem také zvyknout, že jsem diktátor vkusu, dělám to pro kultivaci vašich duší, otupených debilitou počítačových her.
@player (23.04.2019 10:39): akčnější určitě ne, o tom ty knihy fakt nejsou. Naopak by tohle potkávání bylo rozprostřeno tak do 6-7 dílů.

A už teď jsou ty dialogy..

A: "By the way I ........"
B: "Ok. good to know."

A: "Sorry that....."
B: "It's ok."

A: "Should we........?"
B: "It doesn't matter now."

A: *Random joke*
B: "Haha"

Tyhle dialogy bys chtěl jak zkracovat? :D :D
Řekl bych že z těch dvou prvních epizod 8 série Game of Throne mohli klidně udělat jen jeden díl. Protože zatím se tam moc toho nestalo. Takové "potkávací epizody". Ale to je zapříčiněno tím, že k této sezoně není ještě napsaná kniha pak by možná scénář k 8 sezoně byl trochu akčnější.
No já ani moc bitvení nechci, mě právě baví situace jako když Jon říká Daenerys o svém původu atd.. akorát to samozřejmě vše funguje kostrbatě když vtipy nejsou vtipné, moudra nejsou moudré a dramatické momenty jsou takové "by the way". Třeba jak se Brienne zastala Jaimeho a naopak Jaime pasoval Brienne na rytíře, tak to bylo takové nijaké..
@Hydr0gen (22.04.2019 22:58): Zatím lepší než minulá série. Ale spíše tím, že měli prostor (mnohá setkání - některá se musela psát sama). Ale i tak byly dialogy, kde mi to přišlo vyloženě useklé. Jako Bran a Jamie.

Prý si lidé stěžují, že se málo bitví. No nevím, tohle zrovna GoT neuměl nikdy. A teď už ani moc neumí ty dialogy, když předběhl knihy. Ne že by ty byly až takový zázrak. To mě seriál stále baví víc, neb není tak roztahaný (což je za mě hlavní potíž i MKP). Ale víc jak 8/10 (za všechny série) bych GoT nedal.
@Adieu (22.04.2019 22:53): Cože? A proč bych to psal, kdybych to nemyslel vážně? Po bezradnosti celé minulé sezony a minulého dílu je tohle balzám na duši a uši.

Emocionální, vrstvené, smutné a dojemné, místy megavtipné (Tormund, Tyrion: "škoda, že tu není otec..." atd.), celkově dává prostor charakterům a jejich vývoji za celou dobu.

Za mě super.
@Hydr0gen (22.04.2019 22:42): To myslíš vážně, jo? Já bych řekl, že to stojí pořád za starou belu. :D Pokud chceš dobrý writing, tak si najdi Wolf Hall, GoT nedosahuje snad ani průměru, což je s jejich rozpočtem dost ostudné.
Tak série MKP se asi jen tak nevyčerpá. Esslemont už vydal první díl trilogie Path to Ascendancy a to mě láká úplně extrémně - dozvědět se jak to bylo s ascendencí Tanečníka a Kellanveda. Akorát jeslti to oba chlapci ukočírují. Charkanaská trilogie čeká na třetí díl (první díl byl parádní, ale druhou megabichli odpaním až vyjde ten závěrečný díl), teď tedy další trilogie. Co mě ale překvapuje nejvíc, že ty spinoffy (nečetl jsme zatím jen Assail) i ta Charkanaská trilogie mě pořád baví, že to nemá nějakou sestupnou tendenci. (minimálně z hlediska zábavy, nejsem žádnej odbornej kritik!).
Solo celkem v pohodě. Rogue One to není, ale určitě lepší jak všechny dosavadní nové SW díly.
Právě čtu knihu Kufr plnej drog a prachů, a velmi věrně mi to tak trošku připomíná, že by to byla dobrá zápletka pro další GTA.

Četl to někdo?
Frontman legendárnych the Cure, Robert Smith dnes oslavuje 60 rokov, pred mesiacom jeho skupina bola uvedená do siene slávy a plánuje vydať po 10 rokoch nový album, aj keď od toho veľa nečakám.

A rapper Lil Dicky vydal pieseň o Zemi, z ktorej sa stal veľký internetový hit, ktorý má už 2 milióny likov. Je tam kopa celebrít ako napr, Justin Bieber, Arianda Grande, Psy, Miley Cyrus, Katy Perry, Ed Sheeran a Dicaprio. Myšlienka piesne nie je zlá, ale to prevedenie spolu s tým videoklipom je absolútny vrchol nevkusu a trápnosti, to by som naozaj radšj počúval Mishu než toto.
Videl niekto z vás druhý Lego Film? Prvý bol vtipný z originálnym nápadom a zápletkou, ale ten druhý bol menej zaujímavejší, tie neustále pop kultúrne odkazy a hudobné čísla boli trápne a myšlienka slabšia, ten zvrat na konci bol tiež trochu hlúpy, celkovo ale stále dobrý a zábavný film. 6.5/10
@Samariel (20.04.2019 08:30): Ikariu som kedysi dávno čítal, napr. mám aj to číslo kde prvý krát vyšla poviedka Zaklínača (Striga), to tehdá ešte žiadna knižka neexistovala.
Ale od nejakého času už zrazu nie, ani netuším, že to dodnes v nejakej forme existuje. Najradšej som mal obálky ilustrované od Zhoufa.