Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

Jak nemam rad Marvel filmy, tak jsem mrknul na rip Avangers a musim rict, ze to nebylo marne :) Zaporak byl fakt povedej, a skoro jsem mu az fandil :)
@Shoggot (31.07.2018 16:01): No, oni se na tom podle všeho podíleli právě i autoři RC. Jako ten trailer je hrůza (zejména animace), ale seriál tohle typu bych dle něj neodsuzoval, byť mi teda určitě nijak nechybí. Jen bych netvrdil, že tohle je to úplně nejhorší, co se SW mohlo stát.
@Sadako (29.07.2018 00:39): Jestliže jsi Prometheovi dala pouze 3* za chapadla, tak Covenantu budeš muset dát plných 5*, protože tam se ti dostane všeho, co od filmu s vetřelcem očekáváš. Já jakožto skalní fanda vetřelce nejenom zde těžce zkoušeného Covenanta hájím do roztrhání těla a nemíním v tom ustat :-) Long live Alien!
@Sadako (29.07.2018 00:39): klidně tu nasázej víc doporučení na gore. Mě přijde poslední dobou všude suché. :-D a těžkonse hledají tipy na takové filmy protože jsou vesměs průměr/podprůměr a hlavně malé zapadlé věci.
@Flowerpot (26.07.2018 20:34): Trojka je dobrá. Vlastně i čtyřka - škoda píčovin ve scénáři a bezzubého konce.
Covenant jsem ještě neviděla a Prometheus dostal 3* akorát za chapadla.


Fanoušků gore tady asi moc není, ale tohle byl vlastně jediný film, který jsem viděla letos na horror srazu, tak se podělím.
Terrifier, dvacetiminutový kraťas o vraždícím démonickém klaunovi.
Rejža udělal i celovečerák (neviděla jsem celý, vstala jsem až půl hodiny po začátku), musím říct, že když už nic, tak tam je výborný zvuk, dobrá hudba a gore je na to, že si to všechno dělal sám na koleně, dost kvalitní.
A jak pravil Jan, klaun je srdcař.
Vũ Trọng Phụng - Số đỏ

Už zezačátku výborná satira na střední třídu, není divu, že se to stalo klasikou.
sledujete někdo Sharp Objects? Nějak se nemůžu rozhodnout jestli je to dobrý nebo ne... trochu mě to baví a někdy mě to trochu štve... tak by mě zajímal názor někoho dalšího. Jako stejně to překoukám, jsem zvědavá kdo je vrah zatim to tipuju na Alana ;oD
@Shoggot (26.07.2018 12:34): Ja napriek všetkej zlej povesti Fincherovej trojky (videl som len Director's Cut, načo by som sa díval na inú verziu) ju mám snáď dokonca asi osobne najradšej, anžto mám slabosť pre sociopsychologické bottle movies.
On ten Alien dneska uz taky nema takovej efekt jako kdysi. Ja na nem byl v kine v roce 1984, s kamosem, vypadali jsme starsi i kdyz jsme jeste nemeli ani obcanky tak nas pustily, proste jsme to riskli a vyslo to. Ten film byl cira hruza, ne jen pro nas mlady ucha, ale komplet pro cely publikum v sale. Vetsina lidi co tam byla nikdy nic takovyho nevidela a pri vypjatejsich scenach skutecne nekteri opousteli kinosal. Ja i kamos jsme pak sli mlcky domu a vlastne o tom filmu spolu nikdy nemluvily, bylo to pomalu jak kdyby jsme spolu nekde videli vrazdu, nebo tak neco :)
To uz dneska neni, vetrelec je takova srandovni uslintana potvora ktera nikomu strach moc nenazene.
Já bych si klidně nechal líbit Alien 5 natočenej a napsanej někým schopným (a kdo by o to tehdy měl zájem), co by se odehrával v post-apo Paříži, kde skončila čtyřka (dokonce je v director's cutu na tu Paříž záběr). Ale to by holt musel vzniknout před dvaceti lety, dneska už je krapet pozdě. Leda by Sigourney digitálně omladili.

Jinak zrovna ta série vetřelců je super v tom, že každej film dělal jinej režisér s jiným záměrem, stylem, vizuálem i atmosférou.
@Bursoft (26.07.2018 18:11): A to je ono. Oni ví, že na to lidi jednoduše nepřijdou. Protože nad tím mávnou rukou, že tohle nechtějí. To oni moc dobře vědí, mají na to celý týmy lidí.
Kdyby mi teda nějaký mistr marketingu řekl: "Je to přesně jako jednička, máme tam i Sigourney Weaver.", tak na to nepůjdu. Děláme Vetřelce jedničku znova, s minimálním rozpočtem 15 milionů dolarů, z nichž 7 půjde Sigourney Weaver. No uplně vidím ty fronty, celej marketingovej tým by se po otevíracím víkendu oběsil, pokud by předtím nevystříleli kancly.

Ten vysněný Alien 5, kterej měl točit Blomkamp s Weaverovou: LOL. Že tu značku svěří do rukou opravdu jemu, který natočil District 9 a všechny ostatní jeho filmy jsou v černých číslech, to vypadalo dost nepravděpodobně.

A pak vyšlo ven najevo to hlavní, o čem tady celou dobu mluvím: nikdy neexistoval scénář. Žádný nikdy nebyl. Nikdo to nechtěl napsat, protože každý, kdo psát umí, tak z toho bude kroutit očima už když mu to nabídnou. Radši vzali Scotta s jeho Promethem a narvali mu do toho Vetřelce a mohli to opravdu prezentovat jako návrat ke kořenům a modlit se, že na to lidi půjdou.

Vsadili na jistější kartu. A tak taky zazdili to, co navrhuješ ty (na což by ti už tak každej producent zdvihal obočí až by mu narazilo na strop). Potom všem co s posledníma dvěma filmama udělali, už o tom nebudou chtít ani slyšet. Mizivá šance se změnila na nulovou.

@Shoggot (26.07.2018 17:38): Já si dokonce myslím že mají hlavy zařazený hluboko do prdele. Stacilo by udělat Alien 5 se Sigourney, i kdyby to mělo být přes kopírák stejný jako jednička, lidi na to přijdou a budou spokojení. Stačí nevymýšlet píčoviny jako Ridley. Ačkoliv na jeho obranu, on od Promethea nechtěl točit vetřelce, proto tam není vůbec podobnej. Skoro si myslím, že ho do Covenanta narouboval, páč musel. Každopádně ho to neomlouvá.

Vymýšlení nových věcí rozhodně nehýbe tržbama, stačí se podívat na Marvelovky, kde máš snad 20 filmů, vsechny jsou o tom stejným a jsou to nejvýdělečnější filmy posledních let.
@Bursoft (26.07.2018 17:15): Ne, to znamená, že nikdy už nevznikne. Nebo s nejvyšší pravděpodobností. Ono fakt jde něco ždímat jen do nějaké doby. Někdy máš takovou zdrojovou látku, že jí můžeš rozšířit jen do určitého bodu. Pak už ji nerozšiřuješ, ale natahuješ. A praskne ti to a seš v prdeli. Jednoduché filmy s jednoduchou premisou jsou často trháky. Viz Vetřelec, Vetřelci, Terminátor, Terminátor 2. Ale jsou to fakt jednoduché filmy, jejich kouzlo nikdy nebylo v "univerzu". Byly to prostě výborné akční/hororové filmy, které atraktivní a jednoduchou premisu vydřenili až na kost.

"Stačí sehnat schopný tvůrce". Ty vole, sorry, ale to jsou vždycky takový moudra internetový. Oni asi seděj na prdeli a o žádných nevědí. Pravda je, že nikdo schopný to pořádně dělat nechce. To není tak, že žádný kvalitní scénáristi Vetřelce nenávidí nebo že by jim nabídli málo peněz. Ale ono to je prostě uzavřený, nikomu se do toho nechce, protože by se musel brodit sračkama, vymýšlet už úplné píčoviny a ten potenciál si na tom zničit kariéru v případě, že to bude průser, je prostě moc vysoký. Společně s těmi obavami, že napíšeš třeba ucházející scénář a oni to hodí nějakému debilnímu režisérovi jako je teď Ridley (jehož jméno na Covenanta a Promethea přilákalo lidi).
Problém je, že vesmír Vetřelce je dost omezený. Na vesmírné lodi si s ním do držky dali, na zemi už taky. Už na trojce bylo vidět, že kreativně jsou dost vyčerpaný co dál s ním dělat. Je to příšera, co žere lidi. Nejde tolik o ní, jako o atmosféru, napětí, postavy a chytře vystavěné situace. A to si každý radši udělá ve vlastní IP, než aby už tak dost velkou prací s tímhletím ještě zatěžoval přemýšlením nad tím, aby tam dal něco, co přiláká fanoušky Vetřelce, aby to trhlo těch 650 mega. To fakt nejde šťavit donekonečna. Terminátor je tvárnější, stojí na vícero věcech, je to látka s daleko větší svobodou.

Otázka je, jestli Cameron taky nemá syndrom Ridleyho Scotta a nešplouchá mu na maják. Po Avatarovi nic, drandil si v ponorkách, uprostřed fantasmagorických příprav na asi milion sequelů Avatara řekne, že chce dělat nového Terminátora.
Ale tak snad se mu to povede a taky se ještě nezbláznil. I když, u bohatých bílých mužů od filmu je to šílenství spíš pravidlem. Asi mají nějaký klub penzistů, kde serou na svá životní díla a tím se baví.
Na novýho Terminátora jsem fakt zvědav. Genysis byl indeed oživlej potrat (velmi hezky řečeno), Salvation taky. Trojka se mi líbila, ale nesmí se brát vážně (je to komedie) a nedá se považovat za canon.
Ale když to teď produkuje ten Cameron, a režíruje Miller, kterej má z Bluru docela průpravu..třeba to nedopadne jako úplná sračka.

Ale to si lidi u Ridleyho Prométhea říkali taky :)

@Gordon (26.07.2018 17:11): Matrix 2 a 3 maj svoje chyby, ale mám je taky rád. Hlavně to, jak krásně dvojka dekonstruuje a staví na hlavu ten supermanskej konec jedničky. Neo je vlastně nula. Vůbec neví co má dělat. A pak zjistí, že je jen další nástroj kontroly. Yay. Animatrix je boží.
Bodkin má pravdu, dve dekády stará béčková Nirvana je zábavnejšia, než všetky pokračovania Matrixu dohromady. Záverečná scéna so zmazaním Nirvany je olol, ale mocná atmosféra s etno hudbou pri vstupe do Bombay city vládne: https://www.csfd.cz/film/29986-nirvana
@Shoggot (26.07.2018 16:47): Jsou úžasný i dneska a budou úžasný vždycky... ale to neznamená, že nemůže vzniknout další úžasnej film... Pokud si pamatuju, tak tady ten poslal studiu nějaký náčrty, jak by si toho Aliena představoval, měla tam být Sigourney a Michael Biehn, vypadalo to dobře. Stačí sehnat schopný tvůrce a neprodávat značky šulinům (viz zrovna Terminátor). Když nic, pořád z toho můžou udělat dobrej horor s oblíbenou příšerou s moderní technikou. Zrovna Alien si žádnou hlubokou myšlenku nenese, aby se na něj nedalo navázat ignorováním Promethea a Covenanta..

U toho Terminátora - produkuje Cameron a věřím, že si nějakou kvalitu ohlídá. Arnold tam už bude hrát druhý housle. A ano, Terminátor bez Arnolda je jako Ježíš bez kříže, bez něj to nemá opravdu moc smysl. Tvrdit, že tam nezbývá co řešit mi přijde hloupý, pokud sám tvůrce originálu dělá po tolika letech na pokračování.. Třeba nám chce říct něco novýho?