Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@Bursoft (26.07.2018 16:20): If it ain't broken, don't fix it. Vetřelce prostě nechat být. Co vylepšovat? Ty filmy jsou stále úžasný i dneska.

Terminátor je jak potrat, který žije. Genisys sice něco vydělal myslím, ale je to nejmíň výdělečný film ze série. Trpí podobnou věcí: co mělo být sděleno, bylo sděleno. Už tam nezbývá, co řešit. Ze všech těch Genisys, čtyřky, seroše a všeho už je z toho jen bordel, nikdo se v tom nevyzná.

Vyšťaveno, není kam už jít. Koho tam fakt ještě něco zajímá? Dobrý nápad byl třeba inteligentní film z té budoucnosti. Nebude. Radši tam namrdají Schwarzeneggera a fan service, aby troubové mohli v kině tleskat, KDYŽ VIDÍ NĚCO CO ZNAJÍ a na tom vytřískají po odečtu nějakých 70 mega.
@Shoggot (26.07.2018 15:47): Jak se tomu dnes říká? Legacyquel? Prostě ignorovat X pokračování a udělat třeba nový Alien 3 (nebo 4, za mě 3 není tak špatná, jen mě sere, že jsou na začátku všichni přeživší ze 2 mrtví krom Ripley). Takto se chystá novej Terminátor pod dohledem Camerona, bude ignorovat vše po dvojce. Hlavně to dává prostor pro původní charaktery, mám dojem že Sigourney několikrát potvrdila, že kdyby jí nabídli znovu Ripleyovou, hned by to brala.
@MCZ (26.07.2018 16:01): Hodně štěstí. Myslím, že navázat na škodu, kterou Ridley udělal, už nejde. Je třeba se buď někam vrátit nebo začít odznova.
Jedna z mála věcí, co se mi líbila na Prometheovi je, že se to asi snažilo jít vlastní cestou. Vetřelce ani jeho "univerzum" to vůbec nepotřebovalo, šlo by to jednoduše udělat. Teď po Covenantu víme, že Ridley se chtěl soustředit na androidy, ale nevěděl jak to udělat, na to už v Prometheovi asi nějak navázal Vetřelce a dopadlo to jak to dopadlo. Zmatený marketing zmateného filmu velmi zmateného režiséra, kterému psal scénář zmatený Lindelof (který párkrát naznačoval, že vlastně ani nevěděl, co dělá).

Androidi jsou ve světě Vetřelce celkem zajímavé téma, spinoff by se mohl točit klidně jen nich. Jejich úloha je nejasná, i laskavý android jako Bishop je podivně znepokojující, je to takové příjemné záhadno, se kterým si jde hrát (ne to zas autisticky vysvětlovat, aby mladí muži od počítačů byli ukojeni se svou touhou po ORIGINUA a VYSVĚTLENÍ), hrát si spíš s jednoduchou zápletkou, která zas stojí na postavách a chytře vystavěné situaci.

Teď to nemyslím na tebe, ale právě si spíš myslím, že byť za někým přijdou s náklaďákem peněz a nabídnou mu scénář nebo režii něčeho z Vetřelce, tak pokud je ten člověk opravdu schopný a dobrý, tak je odmítne a bude dělat jiné věci :)))
@Shoggot (26.07.2018 15:47): Alright, připravit scénář ke smysluplnému filmu z Alien univerza, píšu si. Koneckonců, už jsme takhle s kamarády opravili třetího Terminátora a připravili koncept pro SW trilogii volně adaptující oba KOTORy (s ústředním zvratem postaveným naruby tak, aby kulervoucím způsobem fungoval ve filmu). Jen si k tomu někdy sednout a vlastně to napsat, no...
@MCZ (26.07.2018 15:35): To by mohl být krásný film nesoucí se v duchu třeba V horách šílenství, s pomalu budovanou atmosférou a napětím a stojící na interakci uvěřitelných a dobře napsaných postav se zajímavým prostředím a mezi sebou.

Super koncept, ale maj dobře zjištěný, že to ani nemá smysl pouštět do kin, protože kýžených 650 miliard jim z toho netřískne. Mohli by to udělat jako uplně nezávislou IP, i to, stejně jako spin-off, který navrhuješ, ale pošlou teď na hodně dlouhou dobu k ledu, protože Ridleyho experimenty je teda přišly dost draho a žánr jako takový na nějakou dobu přibili k zemi únavou a vyčerpáním.

Jediný, co ohledně budoucnosti série víme je, že ve FOXu jsou lidi nasraný, seděj v meeting roomech a koušou si nehty kdykoli přijde na Vetřelce znova řeč. Awakening prozatím zatrhli a místo toho přišli s tímhle https://twitter.com/AlienAnthology/status/1022216802733096962

Což znamená dvě věci: neví vůbec, co s tím dál a musí počkat. Člověk co to má na starosti podle mě každý den buď zíra z okna a čeká, až mu někdo přinese dobrý scénář (vzhledem ke konci Covenantu dost nepravděpodobný), nebo čeká, až bahno zaschne a udělaj restart značky.

Jsou v prdeli, stejně jako DC. Disney si nehty kousat začíná, protože v jeho modelu bussinessu se taky začínají dělat trhliny a buďto to hodně rychle zalepí nebo budou doufat, že si toho nikdo nevšimne (což bude chyba).
@Shoggot (26.07.2018 14:10): Jsem to tu psal už dřív - ve zkratce první Alien je zkrátka natočen tak, že má jít o úplně první setkání člověka s Xenomorphem. Z tohoto jednoduchého důvodu jakýkoli prequel prostě nedává smysl a nedá se tak brát ani jako kánon.

Jediné, co by šlo, by byl ten spin off, odehrávající se během nebo po původních filmech. Poslat výpravu na planetu Space Jockeys a nechat tam ve rozlehlém prastarém městě přemýšlet lidskou posádku o tom, kam se poděli jeho obyvatelé.

@Walome (26.07.2018 15:26): Hele, já to nebral nijak extra zle, ale jestli to měl být humor, tak to fakt šlo mimo mě. Myslím, že i z mého příspěvku bylo patrné, že to neberu tak vážně a trochu jsem i myslel, že ti svým způsobem má reakce udělá radost (když už pro nic jiného, tak ti aspoň potvrdí tvůj názor na mě...). Každopádně, už to nemusíme více řešit.
@Bursoft (26.07.2018 14:05): Jestliže celá podstata a z ní pramenící děs a úzkost Vetřelce je v tom, že je tak strašně cizí a neznámý, tak jednoduše nemůžeš napsat "dobrý origin". Jeho pointa je, že je to něco absolutně cizího z černoty vesmíru a střet s člověkem tak musí nutně skončit katastrofou pro lidi.

Vymyslet "dobře" kde a odkud se vzal Cthulhu je blbost. Ta absence originu a aura neznáma je to, co to dělá dobré.
Nikdo nevymyslí nic lepšího než to ontologické prázdno a úzkost, kterou nevysvětlitelná cizost Vetřelce tehdy vyvolávala. Je to monstrum, co žere lidi. Nic víc o něm lidi zjistit nemůžou, protože tu cizost prostě nejsou schhopni uchopit a jejich smrt je jedinou možnou výslednicí jejich kontaktu s něčím tak cizím.

Tak mají nějakou královnu, to ještě ušlo. Cokoli víc ale už to prostě zničilo.
@Charllize (26.07.2018 13:59): @Shoggot (26.07.2018 14:00): To bych za sebe nechtěl tvrdit, že by mě origin nezajímal, kdyby ho někdo vymyslel opravdu dobře. Pro mě je jednička stejně dobrá jako dvojka, ačkoliv jsou to žánrově úplně jiný filmy a Cameron v podstatě vymyslel ty šuldy, co byli později v Prometheovi a královnu, co klade vejce.. tak lidem najednou začne šrotovat, jak vznikla nebo kde se vzala ta královna. Kdyby to někdo vymyslel opravdu dobře, proč to nějak nezapracovat do filmu (ale zrovna tady nemám moc představu, co bych od toho vlastně chtěl) anebo jak říkáte, nedělat to vůbec. Covenant je zklamání na plné čáře.
Lacný béčkový horor za 100 miliónov. :) Nechce sa mi veriť, že tu pár ľudí zjavne nevidelo ako vyzerá skutočný lacný horor, pretože čokoľvek sa dá myslieť o Covenantovi a jeho kvalitách, vysoké produkčné hodnoty (vizuál, dizajn a celková estetika) sa mu nedajú odopierať. A to že do neho napchali toľko finančných prostriedkov je mimochodom hlavný dôvod, prečo zrejme nevznikne ďalší film v réžii Ridleyho Scotta. Jednoducho sa to veľmi nezaplatilo (hoci o prepadák taktiež nešlo).
@Shoggot (26.07.2018 13:56): Až na jednu kulervoucí a dobrou scénu jak tam alien vyvraždí ten malej raketoplán v bažinách v podstatě souhlasím. Když nejcharismatičtější postava z celýho filmu je robot, vždycky je něco špatně (čest výjimkám jako Terminátor nebo první Robocop).
@Bursoft (26.07.2018 13:53): Ve chvíli, kdy se rozhodli Vetřelcům origin udělat, tak to prohráli. Ta absence originu na nich bylo to poutavý, to byl jejich smysl. Proto se ten film jmenuje Alien. Což nějakým kokotům v hollywoodu a dobře porouchanému penzistovi Ridleymu už nedochází, protože posledlost prequely a vytváření originů jak u nějakých debilních superhrdinů ve spoďárech je už patologická.
Jak ten puvod muze bejt zajimavej kdyz zadnej neni. Jednicka byl film kde si rekli ze udelaji priseru co sezere kosmonauty, nejakym podhoubim se nikdo nezatezoval. Ty novy dily jsou jak roubovat hrusku na bramboru:)
@Bursoft (26.07.2018 13:46): Kdyby to byl aspoň dobrej lacinej béčkovej horor. Pomiňme uplně to, že je to Vetřelec.

Není to dobrý horor. Není to dobrej akční film. Není to dobrý sci-fi. Nemá to dobrý dialogy. Nemá to charismatický nebo zajímavý postavy. Není tam napětí (krom jedné minuty). Není tam tajemství. Neodsýpá to. Scénář nemá hlavu a patu.

Je to nudný a špatně udělaný film. I na poměry laciného béčkového hororu to prostě neobstojí.
@Bursoft (26.07.2018 13:53): u mě zase naopak - v Prometheovi mi to přišlo debilní, ale pak jsem si zvyknul :D takže jsem si říkal "ááá, jasně, saháme na věci bez helmy, klasika" atd.

Mně se líbilo to, že tam ten origin byl, ale jinak ano, bylo to dost úsměvný.
@Walome (26.07.2018 13:48): No jasný, v Prometheovi pár takových facepalmů taky bylo, ale nevím proč, v Covenantovi mi to přišlo opravdu do očí bijící. Já Alieny taky až tak nežeru, ale zároveň bych čekal, že ten jejich origin bude zajímavější. I pro ne-fanouška to myslím bylo trochu zklamání.
@Bursoft (26.07.2018 13:46): ten Tvůj spoiler je takovej trademark poslední Alien filmů. Ale mě Covfefe bavil, víc než Prometheus, ale je fakt, že já obecně Alieny neadoruju, vždycky mi přišli nudný, takže mě z toho tak nebolí srdíčko.
@Charllize (26.07.2018 12:39): Marťan je ale v podstatě komedie, nebere se nijak extra vážně, semtam vtipná hláška. Možná by to sneslo o 20 minut míň, ale v podstatě jak píše Gordon, za dlouhou dobu dobrej Ridleyho film. Zatímco Covenant je jak nějakej lacinej béčkovej horor (scéna jak David odláká toho šéfa skupiny do sklepa, čumí tam do vajca a nechá se tak naivně zabít, mě upřímně rozesmála) říznutej Ridleyho filozofováním, kde mimoděk zabil celou tu kulturu okolo Aliena.
@Shoggot (26.07.2018 12:45): Já se těším, až příští rok zavítám v rámci CSFD projekce na Untitled Alien: Covenant Sequel! Podle mě to horší už být nemůže, ale třeba nás překvapí.

A jasné, Alien: Isolation ukázalo jak se s danou značkou má nakládat. Ridley ji bohužel už jen (nebo schválně?) kope do rozkroku.
@Charllize (26.07.2018 12:39): Ono to tak ale s černochmi v NASA skutočne funguje, aj keď Martian je fikcia a postavy boli samozrejme vymyslené. Pozri si Hidden Figures, je to výborný film opisujúci skutočné osoby a černošské ženy s IQ za hranicou geniality zamestnané na kľúčových pozíciách v NASA. Okrem iného aj černošku Dorothy Vaughan, ktorá sa ako jedna z prvých zamestnancov NASA naučila programovať vo Fortrane a stala sa vedúcou pracovníčkou vo výpočtovom centre v Langley, kde viedla školenia na obsluhu IBM 7090:
https://en.wikipedia.org/wiki/Dorothy_Vaughan
@Drolin (26.07.2018 12:41): Já tušil, že to bude sranec, takže jsem na to tehdy nešel, nechtělo se mi dávat peníze za to, že se budu na 9% v kině trápit.

Teď jsem rozehrál (znova) Alien: Isolation a zkusil Aliens: Colonial Marinesm tak jsem si řekl, že se na to kouknu.

Skoro bych si myslel, že Ridleyho k tomuhle nějak nutí, asi mají jeho rodinu nebo mu sebrali léky na cukrovku, kdo ví.
@Shoggot (26.07.2018 12:34): Já jen, že si nebyl v kině (jako tedy fanoušek původních filmů) a koukáš s celkem velkým zpožděním :).

Ridleymu už také zcela nevěřím, ale podobný (snad ještě razantnější pád) zažil i Aronofsky (už ve 42 letech!). Překvapivě se zdá, že ho po slabším startu (Memento x Requiem for a Dream) předběhne i Nolan.
Problem nastal ve chvili kdy se zacli snazit zacit vysvetlovat jadro pudla vetrelcu a delat z toho hlubokomyslnou zalezitost co ma presah. To vetrelcum neslusi a melo by to zustat za platnem a v predstavivosti divaka. Ta serie mela skoncit s Ripley.