Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@Zx Atari 500 (11.07.2018 13:14): To je ale strašná blbost. Film nemusí být debilní a hroutící se v rámci svého vlastního universa, aby byl dobrý - viz třeba Pátý element - svižné, funkční a perfektně dramaticky vystavěné vyprávění.
Nebo ať je to všechno přetažené ad absurdum, jako třeba The Amazing Bulk. Knowing patří do dlouhé řady filmů, které vypadají příliš profesionálně a rutinérsky na to, aby se člověk při jejich sledování nechal prostoupit mocí naší paní Trololo a zároveň selhávají v té vyprávěcí části.

@SilentWolf (11.07.2018 13:28): Eh. Já rozhodně netrávím večery sledováním čtyřhodinových peruánských dramat o pěstování čiroku - nejde o to, aby měl film složitou strukturu, mrtvolné tempo a obsahoval závažné celospolečensky palčivé téma a zásadní hluboké sdělení. Mě dramaticky dojebané filmy prostě nebaví - většina tzv. zábavných blockbusterů je pro mě příšerně otravná nuda, protože tam není nějak solidně vystavěný děj i postavy a frenetickými nebo naopak zpomalenými akčními scénami se zoufale snaží simulovat, že se tam něco děje, ale ono se tam neděje nic, ty filmy jsou dokonale prázdné. Třeba druhý díl Guardians of Galaxy je takový hezký příklad, kdyby se sestříhaly momenty, které nějak posouvají dění, nedají víc než půl hodiny, ale ta mrdka má přes dvě hodiny a většina scén je rozplizlé nic.
Knowing, pravda, aspoň mělo rozumnou délku.
Občas je chuť na poctivé béčko.. :D Standby mod každá mysl uvítá. Já občas vyhledávám filmy i podle toho, aby nebyly moc dobře hodnocené.. protože si nechci kazit případný zážitek tím, že jsem unavený a nechce se mi přemýšlet apod.. proto existují filmy jako Knowing.
@Sadako (11.07.2018 13:01): Tezko muzes chtit,aby ti tam vsechno davalo smysl pri tomhle mixu. Snaha byla,ale ne vzdy to vyslo. To nic nemeni na tom,ze jsem se bavil a pripadne lapsy neresil. To bych resil,kdybych se nebavil a byl otravenej... A co se tyce skladby toho filmu, tak me to vyhovovalo. Jiste,dalo se z toho vymacknout mnohem vic,ale aspon ze tak.

To je jako u 2012 a podobnech filmu resit,co si tam vymyslej za ptakoviny.

Sak si jdete pustit Donika Darka a u toho se treba rozlozte blahem... :))
@Sadako (11.07.2018 12:33): Jojo, taky dobrá patlanina. Mimozemšťani umí telepatii, převtělovat se, mají křišťálové lodičky a především umi předvídat budoucnost, vyberou si pouze dva kralíky a dva geneticky nevyhovující lidi a po sešmažení planety je vysadí na dokonale prosperující planetě... Jsem si domyslel že je to jen planetární ZOO a vysadily je tam do sbírky vymřelých druhů.
LOL, Knowing, vždyť k tomu snad psal scénář Aštar Šeran, jak to bylo debilní. Pravda, místy sice zábavně, ale za dobrý film bych to neoznačila ani náhodou.
V rovnaký rok vyšiel aj District 9 a to je odlišný, ale oveľa lepší sci-fi film.
Tohle je jeden z filmu,kterej kdyz jsem videl prvne,tak jsem si ho fakt uzival. K tomu jako bonus ty pecka efekty a pritom to stalo par drobnejch...na US pomery.
Vemte si kdyby transformers byly v 60 FPS, to by bylo podíváná místo těch náhodných obrázků s jiskrami v 24 FPS...
Tyjo tohle je možná první fórum na světě, kde jsou lidi nadšení z vyššího frameratu ve filmech. Už to nehrajte pls! :D
Hobit je nativních 48 fps, a ta "umělost" je dost subjektivní - chybí tam motion blur a je vidět mnohem víc detailů a mnohem větší plynulost pohybu, což na mnohé diváky působí dost divně, i když je to "objektivně lepší". Klade to také vyšší nároky na celkovou výpravu filmu. Ve spojení s rychlou akcí ve 3D je to do budoucna ale v podstatě nutnost, na to se v 24fps nedá moc dobře dívat.

Imo podobné přechodu z bw na barevný film - ty první roky to prostě vypadalo hodně divně, diváci z toho ne vždy byli zrovna nadšení, a tím jak bw mnohé schová, tak ty filmy působily paradoxně realističtěji než ty nové barevné.
@Zx Atari 500 (09.07.2018 14:04): Digitálně dodělanej vyšší framerate bude vždycky vypadat divně, když ti tam chybí půlka informace (a nejvíc to bude znát na scénách které jsou krátké a děje se tam toho hodně, scénách s rychlým pohybem a scénách s VFX animacích ve smyčce). Z hovna zlato neuděláš...

@M.a.t.t. (09.07.2018 13:32): Umělost Hobita není frameratem, jsou to prostě špatné filmy...
@Gordon (09.07.2018 13:47): Tzn profi to bude jeste papundeklovitejsi? :DD

Ale tak kdyz se to nekomu zamlouva,proc ne. Jen si troufam tvrdit,ze nyni,by to vetsina odmitla. Pokud to nekdy fakt budou tlacit,tak to bude chtit par desitak let soubezne promitani,nez vymrou starci :)
@Paul (09.07.2018 12:19): i v IMAXu? Tam mi přišel v pohodě, v IMAXu mají dvě lampy. Jinak je to kus od kusu, některé kina (kinosály) jsou na 3D nepoužitelné, některé v pohodě, mají je dobře nastavené a obraz moc neztmavují.
@M.a.t.t. (09.07.2018 11:05): tak pro mě mělo přidanou hodnotu, protože obrazu dodalo hloubku a bylo to něco novýho - ten film jsem viděl stokrát, takže po sto první bylo cool tam mít extra bonus. Avatar právě (i v IMAXu) trpěl tím čím T2 ne - tím ztmavením obrazu.
@M.a.t.t. (09.07.2018 11:05): Avatar ve 3D v kině je horší, než nějaký pořádný BD rip doma na telce. Mně se nikdy 3D nelíbilo, na Avatara jsem šel právě proto, jak se říkalo, že je to ve 3D revoluce atd.. ale ve výsledku to trpí stejným neduhem, jak všechny 3D filmy, rychlejší scény jsou rozmazané, obraz je obecně zatmavlý, není tak krásně barevný, jak 2D. O nic jsi nepřišel imho.
@Paul (09.07.2018 10:48): No keď ti to stačí ku šťastiu. :) To, že obraz nestmavuje, som hodnotil aj ja ako plus a je to presne hlavný dôvod, prečo by som neoznačil za nevydarené. Ale ak je 3D nerušivé ako u Terminatora, tak v ňom nevidím žiadnu pridanú hodnotu, za ktorú by som si mal priplácať. No pokojne ma ber s rezervou, ja som skôr odporca 3D a tých niekoľko vydarenejších 3D filmov (z môjho pohľadu) na tom nič nemení. Jediné, čo ma doteraz mrzí, že som v tomto formáte nevidel Avatara.
@M.a.t.t. (09.07.2018 10:07): mě nadchlo, protože jsem zvyklej že 3D odporně ztmavuje obraz a přitom není jako efekt nic moc. U T2 byl obraz krásně jasnej a ostrej, a 3D bylo použitý decentně a nerušilo.
@Fingon (09.07.2018 05:24): Áno, ale pochopiteľne som mal na mysli to, že nezískal to najcennejšie ocenenie.

@Paul (09.07.2018 00:17): 3D u Terminatora 2 ma popravde až tak nebralo. Za nevydarené by som ho neoznačil, na môj vkus však pôsobilo trochu zbytočne (slabšia práca s hĺbkou obrazu a celkové splývanie s okolitým prostredím)