Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@Fritol (14.11.2017 18:53): Škoda, přitom první polovina byla super, Joy Division, New Order, nebylo jasné o co jde... a pak to pokazí CGI monstrem co samozřejmě nejde skoro zabít a pak věcmi jako úmrtí Barbary (kterou nikdo neřešil :)) a zabíjení dalších, zvláště federálů jako na běžícím páse - to v kontrastu se strachem o Willa prostě působilo postupně dost špatně.
Pěkné, kouknu na vychvalované Strangers Things a ono to je hraný remake Elfen Lied a Akiry :)).
Je po šesti letech novej Curb your enthusiasm. Viděl někdo? Včera jsem zkouknul první díl a je to furt sranda.
@Walome (11.11.2017 22:52): Tohle je ovšem o úroveň výše. U subjektů se nejdříve posuzuje spodní část těla, tedy především pohlaví a zadek. S tím, jak se postupně vyřazují nevhodní kandidáti, se odhaluje jejich zbytek. Jednoduše naprosto choré.

Nemohu se dočkat, až se to dostane k nám. (Možná se i přihlásím.)
@Walome (11.11.2017 20:49): Na YT mi tam neco takoveho vyskocilo,parkrat jsem na to klik a vubec nechapal o cem ten porad ma bejt. Ale tak je to jen evoluce ruznejch seznamovacich poradu. Bylo to driv a je to i ted. Jen cim jem clovek starsi,tim vic debilnejsi mu to prijde.
Tak jsem se kouknul na Valeriana...aaaa...libilo se mi to..hehe. Luc Besson je dobrej. Myslim ze trikove to je naprosta spicka a cely mi to prislo zabavny. Patej element to neni, ale asi ani byt nemel. Legracni je ze frantici jsou dneska spicka vizualu jak ve filmu tak ve hrach (Origins) kdo by to do nich rekl:)
@Drolin (10.11.2017 19:39): Tímhle jsi mi zase připomněl nezapomenutelný I Come with the Rain. Pomalý, bolestivý, téměř spirituální film, kde se řeší otázky mezi nebem a zemí, obdivuhodně šálí vnějškem (Josh Hartnett v hlavní roli se ukáže jako symptomatický; stává se tam referencí k západnímu člověku). Nikdy předtím jsem neměl pocit, že sleduji film filmů. Až tady.

Pokud se chce někdo podívat na Aronofského, ať dá raději šanci této nesouměřitelné perle. Při vší úctě k hudbě od Mogwai, na soudtrack od Godspeed You! Black Emperor, Radiohead, Explosions in the Sky či A Silver Mt. Zion se nechytá.
Arrival super. Ale tedy z hlediska té hlavní hrdinky... Mít takovou informaci a nesvěřit se s ní potenciálnímu otci svého dítěte. Je to stejně trochu masakr.
@Bellerofontes (10.11.2017 19:09): Hej, mně se Fontána docela líbila. Tak 7,5/10. Naopak nemusím Requiem za sen a vlastně aj jeho další filmy. Ale to je spíše tím, že obecně mám raději odpočinkové sitcomy, než těžká dramata, horory atp. :)
Mother! u mě zřejmě s konečnou platností zařadilo Aronofského mezi samolibé tvůrce, jimž se vyplatí nevěnovat pozornost. Není to sice k zblití jako The Fountain, ale ani v tomto případě se nepočítá s přemýšlejícím divákem: film proto působí až urážlivě. Není jednoduše nic horšího než zaobalit všední příběh do biblických alegorií s tvářností, že takhle sestupujeme kamsi do hloubky.
@Rapier (08.11.2017 22:28): Jojo, s tím mohu jen souhlasit - prostě kvalita doby, kdy se všechno, i filmařina, dělalo ručně.. Teď se všude cpou digitální efekty za miliony dolarů a v konečném důsledku je to hezké napohled, ale celkem prázdné.
Právě jsem se vrátil z kina. Byl jsem na Planet of the Apes, originál z roku 1967, v původním znění s titulky. Nikdy jsem to v kině neviděl, a tak jsem si to nemohl nechat ujít. I když znám film téměř nazpaměť, a viděl jsem jej v TV min. 10x od dětství, stejně TO byla 2 hod. podívaná jaká se hned tak nevidí!
Ten film je dokonalou obžalobou lidské rasy, rasy ke které patřím. Některé věty by se měly tesat do kamene a opakovat neustále. Naprostá Pecka, hudba Jerry Goldsmithe tomu vše dodává neskutečnou atmosféru.
Vidět to v roce 1967 v kině musel být neuvěřitelný zážitek! Poctivá filmařina, tak jak ji mám rád. Žádné digitální efekty, vše max. uvěřitelné i ta socha Svobody na závěr ujde s ohledem na vydání. Tohle je prostě klasika co nikdy nezestárne, jasných 100% a jeden z 10 nejlepších sci-fi filmů všech dob. Howg!
Firemni pravnicka mi tu Atlasovu vzpouru doporucovala. Ale mozna jako pomstu za to, ze jsem ji jednou pujcil "Strasidla" od Palahniuka a ona cetla povidku "střeva" nahlas v aute pred manzelem. Ale tak..pak si ode me knihy pujcovala dal :-D jen ten manzel se na me pak na firemnim vecirku dival jaksik divne.
@Jab (05.11.2017 08:09): V čem? Chtěl jsem si pořídit něco v anglickém jazyce a při zběžném průzkumu - pokud se člověk oprostí od potřeby sdílet autorčin pohled na svět - mi tyto dvě knihy nepřišly jako špatná volba.

Pokud je to tak špatné, jak naznačujete, upřednostním Homo Deus, nad níž jsem taky váhal. To je údajně výtečná kniha. (A zítra dokonce vychází v českém překladu. Zvláštní náhoda.)