Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@SilentWolf (10.10.2017 16:44): Solo bude píčovina.

@Flowerpot (10.10.2017 16:44): Tady stačí, když to prostě nepřeženou s tím tahem do TEMNĚJŠÍ, VÍCE DOSPĚLÉ a HLOUBKY, což je vždy zásadní chyba. Svět Star Wars je ve skutečnosti dosti omezený a nejde tam s ním nic moc co dělat, aby to nepůsobilo hloupě.

Chci od toho dobrodružný film (který jako druhý v pořadí slouží jako prostřední akt v příběhu), s postavami, na kterých mi bude záležet a napínavých scénách. Nic víc, nic víc nikdy ani Star Wars nebylo.

Lidi, co v kině ječí a tleskají, když se v záběru objeví MODRÉ MLÉKO, by se měli zastřelit a zahrnout bagrama někam do jámy.
@Shoggot (10.10.2017 16:40): Tak. Ono určite príde nejaký pulling of "I'm your father" kind of thing (čo teraz nebude fungovať), ale úprimne si neviem predstaviť nijaký zvrat v rámci rozvrhnutých možností, z ktorého by mi nezaplakali neuróny.
@Flowerpot (10.10.2017 16:18): Psal jsem sloh, ale DH cosi blbne. Tak jen ve zkratce. Jásal jsem, když v Rogue One "klaďas" zavraždil nevinného (a ne jako důkaz přerodu v temnou stranu). Ale to je tak vše. Od Star Wars toho moc nečekám a nikdy jsem nečekal. Blockbustery moc nesleduju a když už se do nějakého pustím, mám problém nepřetáčet akční scény. Ale prostě Star Wars. Nejde to vysvětlit, ale od filmu který umí skvěle vžum vžum mi to vžum vžum bude stačit. Prostě světelné meče!!! :D

Ale třeba film o Imperial Agentovi bych po pár hodinách v MMOčku bral! Také mě bude mrzet pokud Sola zkur*í do druhého Nathana Drakea, když byl v podstatě hajzl a ne hláškující hrdina (prý jsou ohledně jeho role spory, jsem kdesi četl). Bral bych více morální šedi, než jen dobro vs. zlo. Ale nic z toho moc neočekávám. Pokud se tam budou rubat mečem a bude to jediný "velký" film, který letos uvidím, asi z něj budu nadšený, ať už tam bude jakýkoliv děj.. :D

Ale v podstatě to může jen překvapit, protože od toho čekám jediné: světelné meče. :D
@SilentWolf (10.10.2017 15:02): Mne príde tá teória úplne príšerná. A fakt dúfam, že sa to nestane. Prvoplánovejší a nezmyselnejší (v zmysle, že nie je to zatiaľ nijak ukotveného v príbehu a jednalo by sa o číry shock effect, zdravím scenáristov GoT) zvrat si ani moja nadmerne imaginatívna hlava nevie moc predstaviť.
Mě trailer na Star Wars navnadil. Asi od toho nečekám tolik. Prostě... světelné meče!!! :D Ale teorie že hlavní postavy prohodí strany se mi líbí.
@Richmond (09.10.2017 18:32): Knihy jsem vzdal po 4. dílu, kdy mi konečně došlo, že nějaké zlepšení se nechystá. Retrospektivně bych doporučil jen Martinovy povídky, ale novely tedy ne (v podstatě jen díla do roku 1990).

Jinak k té literatuře - On Stranger Tides (Tim Powers) bylo něco otřesného - opravdu nedoporučuji, netušil jsem, že je možné z použitého materiálu (piráti, rum, Karibik, voodoo) vytvořit něco tak nudného. Asi jediné pozitivum je, že to sloužilo jako údajná inspirace pro Monkey Island(s) či koneckonců Pirates of the Caribbean. Opravdu jsem za ty roky o nic nepřicházel.
@90210 (08.10.2017 23:51):
GOT jsem přestal sledovat po třetí sérii, raději jsem si přes léto přečetl všechny knihy
dávno jsou se seriálem dál než co Martin napsal , takže si vymejšlej kraviny... aby se zavděčili fanouškům
dělej to jako já, mrkni na youtubu na nejlepší scény a neztrácej celým seriálem čas :D

pana Little Fingera zařízli určitě proto, protože už nevěděli co s ním... V původních knihách byl promyšlený děj a komplikované intriky a teď jsou v řiti :)
tak se vrhli na poslouchání přiblblých fan teorií (jakože jon snow je targaryen :D.... až na to že všichni Targaryeni měli bilý nebo šedý vlasy a fialový oči....trapárna no)
stejně i Jonovo oživení toho si taky podle mě vybrečeli fanoušci :D asi jim přijde moc sexy na to aby jim umřel... v knize oživili starou Starkovou
postavy jako Hound (Sandor Clegan) a Brienne co jsou v knize po smrti taky běhaj v seriálu dál
viděl jsem koment že jak nevěděj co dál tak přidávaj do seriálu dlouhé dramatické pohledy do očí...atd
osobně radím...youtube stačí :)
Tak mam za sebou konecne posledni serii GoT a byt je to porad super podivana, tak uz se z toho uplne vytratilo to, co GoT v prvnich seriich tolik zdobilo, tj. intriky a prekvapiva umrti radobykladnych postav.

Kdo vyslovene zklamal byl muj oblibenec Petyr Baelish. Naopak z Jona Snowa, ktereho jsem nikdy nemusel, se definitivne stala nesympaticka guma a doufam, ze se autori pochlapi a v pristi sezone konecne zadobro chcipne a to pokudmozno podobne spektalularnim zpusobem, jako Robb Stark a jeho matka, kteri uz me taky pekne srali a jejich smrt jsem uvital, ale bohuzel tomu moc neverim.
Blade Runner se povedl, jak se dalo od Villeneuvea čekat. Málokdy se poštěstí v kině vidět takhle atmosférickou věc.
První Starship troppers jsou legendární film, Béčko z toho teče jak krev a stejně je to úžasný. Efekty parádní. A ty dialogy! Třeba ta scéna kde mu důstojník prožene nůž rukou a zahlásí "Pokud má nepřítel vyřazenou ruku, nemůže zmáčnout knoflík, doktora!" Nebo jak při jiném tréningu s ostrými si jeden sundal helmu a někdo mu ji rozstřelil, "Doktora!!!"... :DD
Taky mám Verhoevena hodně rád, a to včetně proklínaných Showgirls. Pokud tedy mluvíme o tom jeho nejproslulějším období, tu jeho ranou tvorbu neznám.

@Charllize (02.10.2017 20:35): Tipnul bych si, že se nestáhnul. Na financování takových filmů dneska nikdo nemá koule. Podobně na tom nejspíše bude i David Cronenberg.
Doporucuju Flesh and Blood a samozrejme Showgirls. Hvezdna pechota je klasika, bozi film od zacatku az do konce.
Cerna kniha ma taky rozhodne co nabidnout. Za mne co film tak parada:)

Skoda ze se uz tak nejak stahnul a toci jen doma v Nizozemi byl holt i na americany moc divokej:)
No ja teda tu prvni polovinu ala Beverly Hills 90210 trpel jak zvire... Jeho nejlepsi scifko je s prehledem Total Recall.