@
Bursoft (12.01.2014 17:43): Řadím se mezi velké fanoušky Pitch Black, ale tato série je velice nešťastná hlavně proto, že dvojka je více méně našroubovaná na první díl a společného mají hlavní a některé vedlejší postavy. Strašně mě štve když takto nějaká série založí universum, ale nevytlačí ho dostatečně na povrch. Druhý díl byl naprosto učebnicovým příkladem takového počinu. Možná by to dopadlo lépe, kdyby film obětoval hlavního hrdinu a stal se samostatnou sérií.
Nevím co si mám myslet o posledním dílu. Bavil jsem se, to jo, ale je to místy moc "předvařené" a hlavně, kombinace podobnosti s jedničkou a návaznosti na dvojku mi vůbec nesedla. Podle mě buďto měli udělat plnohodnotný restart, nebo plnohodnotné pokračování. Některé věci, jako třeba postupné vztahy mezi žoldáky a Riddickem, nebo léčbu rány u konce, jsem ale těžko stravoval. Pocukrované rozuzlení bylo dost mimo a utlumený temný humor, kterým Riddick dřív oplýval, dost kazí dojem i ze samotného hrdiny.
Otevřený konec napovídá, že to někam chtějí posunout, takže tento díl mi přijde více méně jenom jako zbytečná výplň.