Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

Jak je možné, že nikdo nezfilmoval Případ Charlese Dextera Warda? To by mohl byt tak suprový mysteriózní krimi thriller. :-(
Našel by se tu někdo s dramaturgickými / scenáristickými schopnostmi? Popř. doporučil nějakou literaturu ohledně psaní scénáře a vymýšlení příběhů? Díky.
City of Lost Children.
Whoa. Díky Alien Resurrection jsem věděl že Jeunet má unikátní vizuální styl, ale ani to mě nepřipravilo na takovou atmosférickou nálož. Dokonalý film.
@Matthew.J (13.09.2013 13:30): Kreslit na Karlově mostě někoho zadarmo pochopitelně podnikání není. Kde jsem něco takového psal? Podsouváš mi něco, co vůbec netvrdím. Myšlenkový skok k OSA je naprosto absurdní a osočuješ mě jak blázen.

Kdyby sis to, co jsem psal, přečetl pořádně, pochopil bys z toho, že vidím dvě možné varianty: buď prostě bude podnikání na KM zakázáno (a myslím >podnikání<, ne, když si tam někdo kreslí zadarmo), anebo pak ať platí nějaká pravidla hry (a ano, ty pak platí i pro ty, kteří by pro turisty chtěli kreslit zdarma). V současnosti taková pravidla hry platí a jde maximálně o to, jestli nejsou byrokratická, jestli se u toho neuplácí atp. Osobně bych proti zákazu komerčního portrétování na takhle exponovaných turistických tepnách vůbec nebyl (i když o můj názor vůbec nejde). Stejně jsou to jenom mazalové.
@Shoggot (13.09.2013 10:10): Četl jsem to. Celé je to úsměvné. Jediné, co mi přijde pochybné, je zákaz pořizování kreseb pro vlastní potřebu (třeba, když si chci naskicovat sochy). O tom ale to video nebylo. Pokud se postavím vedle člověka, který nabízí kresbu za peníze a já budu portrétovat zadarmo (jenom proto, abych se procvičil) a začnu mu brát zisky, tak je celkem pochopitelné, že mi bude chtít rozbít hubu.
Pro ty, co malují na KM s licencí jde o obživu, pro tyto pouze o zábava - tedy je zcela logické, že tam nemají co dělat a budou se potýkat s agresivním jednáním. Chyba je však v tom, že se někdo takovouto prací živit musí.
@Say (13.09.2013 02:06): Ten kluk je mimo. Buď bys musel podnikání na Karlově mostě zakázat, nebo se musíš smířit s tím, že bude existovat nějaká vyhláška, která to reguluje.
Viděl jsem Elysium myslím si že každý utopický scifi socialista může být po právu spokojený jako já :D
@Hydr0gen (10.09.2013 10:14): Já ti nevím, prostě on si podle mě všímá a řeší kraviny, nějakou vypovídací hodnotu ty recenze pro mě mají, ale rozhodně ne takovou jako ty na MZ nebo komentáře vybraných lidí na CSFD.

Co se Fukodiskuzí týče, doporučuju si přečíst tu pod Hranaři...
Fukove hlody sú často vtipné, ale rovnako často je mimo. A je už notoricky známy tým, že nezriedka vyčíta filmu niečo, čo je v konečnom dôsledku jeho vlastná nepozornosť.
@John Mirra (10.09.2013 09:46): Fakt? To pro mě jsou ty recenze skoro nejužitečnější ze všech - přijde mi, že jsou důkladné, detailní a zároveň polopatické a laicky podané. A oceňuju, jak popisuje svoji konkrétní dojmy - zase srozumitelně a jednodušše, takže se opravdu dozvim, co mu ten film dal nebo nedal.

V momentě kdy tímto stylem vysvětluje děj nějakého filmu, které je evidentně naprosto dementní nesmyslná slátanina, vzniká humor:).

Anonymní tepláci jsou samozřejmě super.

Když jsem u těch diskusí, nelze zapomenout na asi nejvtipnější vůbec: tuto. Nedoporučuju číst v práci, resp.je to silně NSFW, takže záleží jaká je vaše W.

@John Mirra (10.09.2013 09:34): Haha, tak to si poslechnu rád. Jak vychází srovnání s odvážnými palci? Některé Fukovy kecy jsou instantní legendy, takže jsem zhýčkanej.


Jo a Elysium jsem viděl včera a překvapivě celkem ušlo... Takže Cival není vůbec daleko od pravdy.