Jsou tu nějací majitelé AMD R9 2xx série s problémy, jako fatální zamrznutí s vertikálními pruhy na monitoru atd.?
Řešil jsem tu výběr karty vč.větší údajné poruchovosti AMD karet oproti NV. Nakonec jsem šel do nerozbalené Sapphire R9 280x z Aukra a bohužel, obavy se naplnili:(.
Witcher 3 zhruba jednou za game session (popř.jednou za dvě, ale nikdy ne vícekrát) fatálně spadne a to tak, že se nedostanu do Windows, Ctrl+Alt+Del nepomůže a je nutné počítač natvrdo vypnout. Zvláštní je, že po restartu můžu klidně hrát 2 a více hodin a už se nic nestane. Ale to může být jen štěstí. Jinde než ve Witcherovi mi to nepadá (ale ani jsem od změny grafiky jinou hru nezkoušel).
Vypadá to tak, že se buďto objeví barevné pruhy nebo obrazovka zčerná. Hudba hraje dále jako by se nic nestalo. Na netu někdo uvedl, že mu přijde, že počítač normálně běží dál, ale nebyl jsem schopný to ověřit.
Pokud je toto pravda (tzn.že se pouze přerušil signál grafiky, ale systém nespadl), je možné ho nějak za běhu nahodit/zcela zrestartovat (pouze grafiku, ne systém)?
Nicméně obecně - doporučili byste nějaké testy, abych ověřil čím to je, popř.odizolovat spouštěcí mechanismus (v zaplém Witcherovi to může být cokoliv - stalo se mi to při boji, při cutscéně...)? Dřívější grafika (GeForce 560) nic takového určitě nedělala, takže se dá tušit odkud vítr vane.
Teploty při hraní jsou okolo 70C u grafiky a u jader procesoru 60C, takže mi přijde, že tam by problém být neměl. Při zátěži běží větrák grafiky na 2500 RPM. Otázka je, jestli nemůže dojít k nějakým náhlým spikům nebo tak...
Co byste zkusili vy?
P.S./Edit: Bude někde nějaký log, který poukáže na zdroj problému?