Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Hardware

@Bursoft (15.05.2019 16:37): Super, stáhl jsem nějakou thirdparty aplikaci a normálně to přes bluetooth přetáhla i s fotkama a diakritikou. Ani mě nenapadlo nějaký aplikace, co to přetáhnou „postaru a nemoderně“ přes bluetooth, hledat, protože jsem si myslel, že to je nějaký omezení těch operačních systémů, když tu volbu nenabízí nativně.

Jinak ty kontakty na cloudu zálohovaný byly, účet jsem ji na to tenkrát založil před rokama, jenže ta aplikace prostě na andoridu vždycky spadla. Šlo mi přihlásit se na skype, OneDrive, ale outlook, přes kterej se to má prej obnovit, už ne, ten spadnul vždycky. Jo a na skypu se ty kontakty zobrazily, ale nešly nijak naimportovat do mobilu, byly vidět jenom v rámci skypu, taky retardace kdo to vymyslel. :)
@Luďa (15.05.2019 16:30): Nevzpomenu jak jsme to přesně dělal, ale nakonec to šlo hodně jednoduše. Potřebuješ k tomu msúčet (outlook) kterým se ten telefon přihlásí online což asi babička nemá ale je to nutnost. Všechny kontakty máš pak uložený online na outlook účtu. No a ty jdou při přihlášení na webu outlooku v sekci kontakty exportovat buď do csv a nebo přímo do nějakýho formátu co vezme google. No ten po tom naimportuj do google účtu. Je to úplně easy. Když ty účty máš je to na pět minut. Když ne bude to delší, ale dá se. Jsou na to i nějaké aplikace ale tenhle způsob je nejrychlejší a nejpraktičtější i do budoucna.

Jinak obecně mít kontakty takhle online je pro zálohu a správu to nejlepší. Po přihlášení k jakémukoliv zařízení je pak máš okamžitě. Navíc editace na klávesnici je taky blesková.
@Luďa (15.05.2019 16:30): Nejdou na Windows phone stáhnout googlovský appky?
https://contacts.google.com/ - tady jsou kontakty na googlu - v androidu někde v nastavení účtu google povol backup.. no a potom přes nějakou google appku to natáhnout do telefonu..

Popř. zkus vygooglit nějaký backup aplikace, který by fungovali na obou phonech.

edit: co jsem koukal, tak by mohla fungovat kombinace outlook -> gmail
https://mobiletrans.wondershare.com/tran ... umia-to-android.html
Asi jsem nějak moc starej, ale co bylo špatného na překopírování kontaktů přes bluetooth na 15 let starých Nokiích a Sony Ericssonech, že to teď smartphony neumějí? :D Snažím se překopírovat babičce kontakty z Windows Phone na Android One a jediný, co prej jde, je to udělat nějak přes zálohu na onedrive. Jenže když se přihlásím do onedrive na Androidu, tak jim ta aplikace spadne. #smartphones

To to jako fakt budu muset v roce 2019 přepisovat ručně? Jo a překopírovat do paměti SIM jsem zkoušel, na WIndows Phone to ale do tý simkarty rve ty kontakty v nějakým divným kódování, takže cokoliv má diakritiku je úplně našrot a když má kontakt více čísel, tak je to zdvojí, ztrojí,... -_- Někdy mám pocit, že lidi co programují operační systémy a aplikace pro mobily, žijí nějak mimo realitu.
@jarek.p (15.05.2019 14:59): Taky nechápu proč to prostě není naprosto běžný volitelný příslušenství. Většina her se stejnak portuje na PC nebo obráceně, tak ta podpora většinou ve hře bude.
@StriderCZ (15.05.2019 14:31): no to nevím, Killzone Shadow Fall na gamepadu se mi ovládal asi tak, jako kdyby mi někdo svázal ruce. že jsem nic netrefil je druhá věc... nevydržel jsem to hrát déle jak 20 minut.
@Kwoky (15.05.2019 14:04): Já myslel užít spíše ve stylu, pokud jsi otrávený z příliš jednoduché, lehké a tudíž nudné obtížnosti. Z tohoto důvodu mně bavily více Borderlands na konzoli, než na PC, kde právě lehká obtížnost v singlu je v mém případě demotivující k déletrvajícímu hraní.

Mimochodem, hrál jsem docela dlouho DOOM na nejtěžší obtížnost (Game pass na Xboxu) a světe div se, ono to jde a o adrenalin zde skutečně není nouze...
@Cobot (15.05.2019 14:08): Pokud je FPS určena primárně na primárně na konzole, tak autoři mají ovládání vychytané do detailu. I když vyjímky- viz RDR2 - se bohužel taky najdou.
Navíc pokud je střílečka s pohledu přes rameno (viz Uncharted) tak ti vůbec nepřijde divné, že se gamepad tak nějak zaměřuje sám od sebe (pomoc ve stylu autoaim se lépe zamaskuje). Není tam osa oko, mířidlo a cíl.
@StriderCZ (15.05.2019 13:17): No jo to asi vysvětluje proč se mi to demo Doomu hrálo fakt překvapivě dobře. Mě to přišlo nějak jiný - lepší. Asi máš recht. Ten Buletstorm byl trochu jinej, ale tam ta hra strašně odpouštěla a schytával jsme jsem pno zásahů, který bych při normální obtížnosti na PC (asi) nemohl přežít.

Já se stašně pral s gamepadem i v TPS u Red Dead Redemption 2. Hru jsem kvůli tomu vzdal na někdy. Možná až vyjde na PC. Ale v Uncharted se mi střílelo dobře. Nevím čím to je.
@StriderCZ (15.05.2019 13:17): Na druhou stranu hraní FPS na gamepadu může být slušný adrenalin, způsobený právě tím, že nejsi schopen dávat jeden headshot za druhým a může znamenat velký rozdíl mezi nudným a zábavným single hraním

Připomněl jsi mi můj masochismus v Richard Burns Rally. Nastavil jsem si na volantu 200% sílu force feedbacku a 900 stupňů otáčení. Zvládnout sebemenší smyk byla pořádná dřina. Dojížděl jsem v soutěžích zpocený jak prase, časy na úrovni tragédie, ale bavil jsem se královsky. Každé protnutí cílové pásky bylo malé vítězství.

U FPS si ale nedovedu představit, že by mě náročnější ovládání přimělo víc si to užít. Možná ano, ale moc tomu nevěřím.
@Cobot (15.05.2019 11:42): Konzole a FPS moc nejde dohromady. Ale záleží na designu hry. Třeba právě DOOM, nebo Borderlands jsou na gamepadu dobře hratelné protože: umožňují si dopomáhat si úkroky do stran nebo couváním. Když držíš zaměřovací kříž více méně v horizontále, tak je zaměřování horizontálními úkroky citlivější než analogovými páčkami.

Ale je jasné, že tohle to projde jen u některých her, a není moc efektivní v on-line. Pokud nehraješ proti stejně postiženým jedincům.

Na druhou stranu hraní FPS na gamepadu může být slušný adrenalin, způsobený právě tím, že nejsi schopen dávat jeden headshot za druhým a může znamenat velký rozdíl mezi nudným a zábavným single hraním
@StriderCZ (15.05.2019 10:08): Jen si někde vyzkoušej FPS akci na konzoli. Neříkám, že to nejde. Já byl příjemně překavapenej z Dooma (2016) a docela šel i Bulletstorm, ale prostě není to ono. I když věřim, že zvyknout se na to v globálu dá.

A já třeba blbě vidim a titulky na konzolích, třeba psanej text u RPG, je pro mě osobně neřešitenej problém. Jedině sedět nalepenj před TV.

Exkluzivky na PS4 jsou fajn,ale pokud bych měl mít jen jeden přístroj je asi Xbox lepší volba. I když je otázka kolik si těc starších her budeš chtít kdy v reálu zahrát. Ideální volba je samozřejmě PS5 nebo ekvivalentní Xbox, ale to ještě rok dva trvat bude.
[neexistující příspěvek]:
Pokud vycházím z tvrzení:
- nevadi mi, ze to bude current gen
- prijemny plusem by byla pozdejsi zpetna kompatibilita
- budu hrat ve Full HD

Bavi me nejvic RPG, FPS, zavodni hry.

Tak mi vychází Xbox one X
(nejvýkonnější, super tichá - vodní chlazení, výkonostně odpovídá hraní na PC se středními detaily, milion her ve zpětné kompatibilitě, full HD bez problémů)

PS4 je super na jejich excluzivky, což jsou ale v podstatě 3D akční adventury (často s českými titulky)

Switch je zase fajn, pokud budeš něco nosit stále u sebe, popřípadě pokud máš rád japonskou produkci
[neexistující příspěvek]: tak je to klasika, PS4 Pro pokud tě lákaj exkluzivity, Xbox X pokud tě láká vyšší rozlišení a příp. back compat.
Tak konečně článek zdali má smysl upgrade CPU. odkaz

[neexistující příspěvek]: jednoznačně Xbox One X.
[neexistující příspěvek]: pokud máš herní PC, hraješ sportovní hry po síti (Fifa, NHL...) nebo dáváš přednost exkluzivitám Sony, PS4 Pro.

pokud bude konzole tvoje hlavní herní platforma, Xbox.
@Charllize (10.05.2019 09:57): to máš pravdu v tom, že na Xbox One běží vše ale problém je, že některé tituly z Xbox a Xbox 360 nelze oficiálně zakoupit na CZ store z důvodů: tato nabídka není platná pro váš region, což mě hlava nebere.
Je to skutečně zvláštní, protože ještě před rokem šel na CZ store zakoupit jen TES Oblivion ale nyní je v akci i jeden z jeho datadisků, stejně jako dostupné DLCs pro Fallout 3 a Fallout New Vegas, které dříve také nešly zakoupit na CZ store!
Stále bych dnes šel do tohohle. I přes to, že má jen freesync. A anžto nehraji fps, tak by se svou rychlostí stačil. HDR 600, usb atp. jsou super plusy.
@Luďa (10.05.2019 07:14): xbox 360 má u většiny modelů hdmi. Tuším že jen úplně ty první modely ho ještě neměli. Takže 720p a 1080p/i je v pohodě. Jo aha, ty mluvíš o prvním xboxu, to jo.

Jinak xone nemá žádný region lock takže na něm běží cokoliv.A je jedno na jakým účtu.
X360 má jen pal region u nás ale fungují na něm i multiregion verze her ktere se na první pohled tvari jako nekompatibilní.
@StriderCZ (10.05.2019 08:45): "Jen pustit obraz do helmy" fungovat nebude. Potřebuješ odesílat dva obrazy (pro každé oko jeden) s tím, že jsou spočítané zvlášť a kousek posunuté.

Pokud hra přímo nepodporuje VR, je možné využít softwarový "injektor" - odkaz. Kdysi jsem koupil VorpX a podařilo se mi s ním rozchodit VR v CS:GO, což byl dost zajímavý zážitek. Ale víc ti teď asi neporadím, protože VR helmu už doma nemám a mezitím uběhlo pár let :)
Mám dotaz:
Uvažuji o koupi VR na PC (1660Ti grafika) s tím, že vyjma Beat Saberu a Skyrimu atd. bych chtěl zkusit jak se ve VR helmě hrají staré dosové hry (v panoramatic modu, popřípadě pod nějakou emulací 3 prostoru). Velice by mně zajímalo, jaká může být atmosféra krokovacích dungeonů ve VR, jak by vypadaly moje oblíbené klasiky typu Might nad Magic.
Vím, že panoramatic mod funguje na PS4, kde pochopitelně není problém s ovládáním.
Máte někdo zkušenosti, nebo tip, nebo že by stačilo jen danou hru spustit na PC a
obraz (nějak) pustit do helmy?

Chápu, že je to tak trochu úlet, ale ...
@PRIVATE MARTIN (09.05.2019 15:35): Já původní Xbox mám a kupuju hry na něj z Ameriky z jednoho shopu. Je to většinou levnější jak na evropským ebayi a poštovný do Česka ten shop má myslím $4 při nějaký normální váze. Nevím, jestli by ale NTSC krabicovky chodily na českých Xbox One (Na Xbox 360 mi to určitě vynadalo). Původní Xbox mám namodovaný, protože tam stejně nic jinýho, než mít jakoby "NTSC" konzoli nemá smysl. Většina her podporuje 480p, některý 720p a pár dokonce 1080i, ale pouze když máš konzoli v NTSC modu, protože Microsoft podporu pro komponentní kabely z nějakýho divnýho důvodu pro PAL zatrhnul (respektive funguje, ale nejde nastavit větší rozliešení a všechno je locknutý na 576i) další zajímavost je, že ty větší rozlišení má ta konkrétní hra, i když hraješ z PAL disku, řídí se to jenom podle toho, v jakým video modu je konzole. :)

Xbox One je ale pokud vím na disky region free, tak by to třeba chodit mohlo i bez těch mišmašů jako na prvním Xboxu. Možná by pak stačilo maximálně udělat si US účet.

Nevím, jestli sem můžu hodit odkaz na ten americkej shop s retro hrama takhle do diskuze jako reklamu, kdyžtak SZ.
@Charllize (09.05.2019 23:28): když si vezmu jak jsem pracně kupoval na US store takovou ne zcela legální cestou datadisky k Oblivionu abych měl GOTY....a oni teď dají GOTY do krabičky. :) Banda je to ten Microsoft. :)
@Charllize (09.05.2019 23:15): a také Xbox (ten první) hry (oba Kotory a TES Morrowind). :)

@Bursoft (09.05.2019 23:02): tak já si zvolil desku na CZC za pouhých 3400 Kč (ASUS ROG STRIX B450-E GAMING - AMD B450). Vzhledem k jejímu potenciálu mě to nepřijde jako drahá deska, samozřejmě že bych se poklesu ceny desky nebránil, takových 2,7 tis by bylo sympatičtějších. Nemohu za to že CPU stojí jen 3999 Kč. :)

@Charllize (09.05.2019 23:15): tak to jsem jakživ neviděl TES Oblivion v krabici s nápisem Xbox One?