@
Chuck (07.04.2016 08:51): 4.7" úhlopříčka jako požadavek hodně limituje výběr.
Řeknu k tomu asi to, že při výběru telefonů hodně lidí dá právě na jejich prvotní dojmy, ale realita používání je pak někde úplně jinde. Vem si, že ten telefon bude držet v ruce každý den.
Na větší úhlopříčku si člověk zvykne do jednoho týdne, pokud mu tedy vyloženě nevadí. A troufám si tvrdit, že rozdíl mezi 4.7" a 5" je natolik malý, že to během pár dní ani nevnímáš.
Já teď přecházel z 4.7" Lumie 730 na 5.7" Lumii 640XL. Dneska už tu větší velikost beru jako samozřejmost a menší telefony mi přijdou strašně prťavé. Samozřejmě já ho bral protože na něm denně píšu maily, hodně aktivně prohlížím web a na kole ho používám jako navigaci (za měsíc jsem schopný schlamstnout více než 2GB mobilních dat). V podstatě ho všude využívám stejným způsobem, jakým většina lidí využívá tablet.
Matince jsem zase kupoval 5" Lumii a ta přecházela ze 4" Samsungu. To je teprve výstřel na zvyk. Když jsem jí ten telefon ukazoval, tak její okamžitá reakce byla, že těch 5" je moc velkých, že to snad ani nestrčí do kapsy a že by chtěla něco menšího. Jelikož jsem tvrdohlavý pes, tak jsem jí stejně koupil těch 5". Po méně než týdnu si to jenom pochvalovala, že ten větší display je velká výhoda (primární využití chat a internet - využívá skoro stejné množství dat jako já, ale to asi hlavně proto, že hledí na všemožná videa na facebooku :D ).
@
pipboy (07.04.2016 09:19): LTE je už v dnešní době neskutečnou výhodou oproti 3G. Nejen kvůli rychlosti, ale hlavně kvůli pokrytí. Za rok nebo za dva ten rozdíl bude ještě větší. Na 3G bude pohlíženo jako na středověk.
Jakmile se začnou zvedat datové limity, uvidíme mimo jiné i velkou adopci LTE internetů do domácností.