Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Hardware

@Všivák (09.04.2016 11:53): Laicky asi ne, dal bych to do servisu. Resp. podle návodu na YT si opravíš všechno, když jsi dostatečně šikovný. Může to ale být i třeba deska a tak, vypálené napájení je sice nejpravděpodobnější, ale ne jediná možnost, takže pokud to nemáš jak otestovat, servis by měla být jasná volba.
Mám notebook a nejde nabíjet. Nefunguje ani bez baterky. Vždycky, když zapojím adaptér do konektoru, dioda na něm zhasne a nic to nedělá. Nevíte někdo, co by s tím mohlo být? Než se vybil, tak notebook fungoval dobře.
já si řikám, proč Maximus píše česky a proč je Chuck tak ukecanej a proč píše bez diakritiky... trvalo, než mi to došlo :-D
@Fatality (07.04.2016 14:49): Nedovedu rict prumer a sam to ani ve vypisech nikde nevidim. U Vodafone jsem mel 100 volnych minut. Takze tam byla ta snaha volat co nejmin. Nekdy jsem to provolal vsechno, nekdy jsem neprovolal ani pulku. Ted jak kdy. Nekdy odhadem do te stovky, nekdy daleko pres. Hlavne co to mam neomezene, tak s vlastnim telefonem volam i v praci. Zkratka a dobre, mam to neomezene, takze se neomezuji.

A jak rikam, u Vodafone jsem platil za oba tarify jen o 100-200 mesicne min, bylo to omezene a min internetu.
@Fatality (07.04.2016 12:32): Ted mozna doblbnu ty cisla, takze jenom orientacne (nemam to presne v hlave). Ja mam nejaky neomezeny tarif za 700-800kc, ktery ma v sobe jiz 1,5GB internetu. Zhruba 450kc pak stoji sdileny tarif pro druhe cislo (to ma mamka). Ten tarif je pak taky neomezeny a internet bere ze stejne "zasoby dat". Toto samo o sobe je hodne vyhodne. Uz jsem dostal nekolik nabidek a nikde nam nenabidli nic lepsiho. Jo, u virtualu treba dostanes levnejsi volani a SMS, jiny operator ti mozna nabidne levnejsi neomezeny tarif, ale neomezeny tarif pro dva s takovym mnozstvim internetu proste nedostanes, leda ze si dlouhodoby zakaznik a hrozis odchodem. Meli jsme jenom o neco levnejsi tarify u vodafone. Nebyly plne neomezen a internetu bylo podstatne min.
No a jelikoz jsme nenazrane cunata, tak si jeste platime balicek 3GB dat za 449.
@Chuck (07.04.2016 13:46): no já mám vodafone a je k tomu zdarma ještě sim karta na které sdílím ty své data. Takže mám takovej ten přístrojek do notebooku a můžu být online i na chatě a stále za těch 524. Ale teď jsem sháněla lepší tarif pro Martina a zatím nejlevněji asi vyjde SazkaMobil 1000 volných minut do všech sítí + 200 MB za 377 Kč..on internet nevyužije a vodafone mi nějak odmítl dát lepší tarif jen proto že jsme stálý zákazníci ;o) tak uvidíme..ale mě ten můj tarof vyhovuje já jsem hodně ukecaná a jsem pořád na mobilním netu.
@Jab (07.04.2016 12:37): Dobře se s ním žije, zatím pořád (od 15.1.) spokojenost, baterka 4 - 5 dní, je svižný, takže pohoda.

@RomcaT (07.04.2016 13:06): A co máš za síť? Já mám neomezené volání a SMS jen do T-Mobile, zdarma SMS do ostatních sítí a platím 244 Kč měsíčně. Žádné volné minuty nemám, akorát 100 MB dat, ale to je, jako když prdne do moře, takže proto mám ten další datový tarif, jak jsem se zmínil.
Jsem myslel, že nemám zas tak špatnej tarif a on to nic extra koukám není...
(t-mobile: neomezené volání a sms + 400MB za 499,-).

Ale je fakt, že těch 400MB kolikrát ani nevyužiju, protože jsem stejně skoro furt na wi-fi. A venku používám data jen na web, chat a navigaci.
Ok, fakt se asi blizi doba kdy to pro me bude mit smysl, ted koukam ze u Kaktusu uz taky misto 500MB fasuju 1GB. (Nicmene LTE mi zatim nechybi.)

Z3 compact mam vyhlidnuty az mi odejde Mi2S. Coz mi teda pripomina - co Z1 compact?
@Fatality (07.04.2016 10:54): T-Mobile a jejich sdílené balíčky. Můžeš si do jednoho balíčku narvat tuším až pět čísel. Jedno číslo platí plný tarif a internet, zbytek platí 450 nebo 470 (nevím přesně) a všechno sdílí s tím jedním číslem. Nám se to vyplatí už jenom když jsme dva.
@pipboy (07.04.2016 09:54): Za 450 mám celkem 4,5GB dat do mobilu. Mám to přibalené k neomezenému sdílenému tarifu. Tarif mě celkově vyjde na necelých 1800 pro dvě čísla (tj. dvě nezávislá čísla, obě neomezené volání a SMS, 4,5GB sdíleného internetu). Jo, je to už docela vyšší částka, ale jelikož to využívám, jsem ochotný za to platit.

Za pětikilo je možné pořídit 40MB LTE internet domů. Omezením je ale pak právě 40GB FUP. Jakmile se ty limity začnou zvedat, LTE začne vymetat všechny WiFi poskytovatele.
@Jab (07.04.2016 10:04): Jo, zrovna ten mi "padl" do oka. :-) Zatím to vidím tak, že buď zůstane u kompromisu a vzal bych pro ni ten Samsung S3 Neo, nebo ji přesvědčím, jak hluboce se s 5" mýlí a pak ji navrhnu ten Huawei P8 Lite, event. to moje Lenovo P70.
Kuci, dokud mobilni internet stoji tolik co stoji, tak mi lte snad ani chybet nemuze :D
@pipboy (07.04.2016 08:59): O něm slyším prvně.

@Jab (07.04.2016 09:31): Mám úplně stejné tipy, přičemž Lenovo P70 mám já. Absence LTE by jí určitě nevadila, jelikož na rozdíl ode mě nemá data, takže buď se připojuje na Wi-fi nebo nijak. Původně jsem ji chtěl pořídit Samsung S5 mini, jelikož ten by ji podle mě vyloženě slušel, ale přestože se jí zpočátku líbil, postupně jí přišlo, že ten nárůst z 4" na 4,5" není takový, jak by chtěla.

@LIUWIL (07.04.2016 09:37): Já si spíš také myslím, že jde o to si ten telefon ohmatat, nějaký ten den ho používat a pak se ta velikost tak nějak srovná sama.
@Chuck (07.04.2016 08:51): 4.7" úhlopříčka jako požadavek hodně limituje výběr.
Řeknu k tomu asi to, že při výběru telefonů hodně lidí dá právě na jejich prvotní dojmy, ale realita používání je pak někde úplně jinde. Vem si, že ten telefon bude držet v ruce každý den.
Na větší úhlopříčku si člověk zvykne do jednoho týdne, pokud mu tedy vyloženě nevadí. A troufám si tvrdit, že rozdíl mezi 4.7" a 5" je natolik malý, že to během pár dní ani nevnímáš.

Já teď přecházel z 4.7" Lumie 730 na 5.7" Lumii 640XL. Dneska už tu větší velikost beru jako samozřejmost a menší telefony mi přijdou strašně prťavé. Samozřejmě já ho bral protože na něm denně píšu maily, hodně aktivně prohlížím web a na kole ho používám jako navigaci (za měsíc jsem schopný schlamstnout více než 2GB mobilních dat). V podstatě ho všude využívám stejným způsobem, jakým většina lidí využívá tablet.
Matince jsem zase kupoval 5" Lumii a ta přecházela ze 4" Samsungu. To je teprve výstřel na zvyk. Když jsem jí ten telefon ukazoval, tak její okamžitá reakce byla, že těch 5" je moc velkých, že to snad ani nestrčí do kapsy a že by chtěla něco menšího. Jelikož jsem tvrdohlavý pes, tak jsem jí stejně koupil těch 5". Po méně než týdnu si to jenom pochvalovala, že ten větší display je velká výhoda (primární využití chat a internet - využívá skoro stejné množství dat jako já, ale to asi hlavně proto, že hledí na všemožná videa na facebooku :D ).

@pipboy (07.04.2016 09:19): LTE je už v dnešní době neskutečnou výhodou oproti 3G. Nejen kvůli rychlosti, ale hlavně kvůli pokrytí. Za rok nebo za dva ten rozdíl bude ještě větší. Na 3G bude pohlíženo jako na středověk.
Jakmile se začnou zvedat datové limity, uvidíme mimo jiné i velkou adopci LTE internetů do domácností.
@pipboy (07.04.2016 09:19): V poho. Ono není těžké to vysvětlit.

3G sítě nikdy nebyly plně dobudovány, LTE je ve více místech a bude takřka všude. Tedy je lepší pokrytím. Čili s 3G telefonem často jedeš na GRPS, EDGE atp., zatímco u 4G máš navíc to LTE. Rozdíl mezi druhou a čtvrtou generací v rychlosti netu už je propastný.

P. S. Fatality byl rychlejší. :)
Chtěl bych přítelkyni ke kulatinám koupit nový smartphone za její dosavadní Samsung S3 mini. Nechci překročit částku 6 000 Kč, ale mám jeden požadavek, který je asi nejtěžší - úhlopříčku displeje 4,7 nebo 4,8", jelikož 4,5" ji nepřijde moc, kdežto 5" už jo. :-) A ten požadavek, jak jsem tak koukal, splňuje snad jen Samsung S3 Neo, který má její dcera. Nějaké jiné tipy a doporučení, pominu-li nějaké pochybné neosvědčené značky?
@7c (05.04.2016 20:37): Eiza som pozeral ako prve, ale od low-end Eiza ma zas odhovaraju isti ludia, vraj tieto low-endove Eiza su strasna loteria, bud je to chrochty-chrochty bozarna alebo vadny kus a to v dost nepriaznivom pomere (ziadne 99:1 ale ovela horsi pomer) a Eiza su zaruka bozskej kvality len vo vyssom, segmente (na ktory rozhodne nemam zlataky).

Inac ma este docela zaujal tento Benq.

Dalsi kamarat mi velmi odporuca tento Dell ale tam ma strasi ta vysoka odozva (a absencia DVI).

@Fatality (05.04.2016 10:48): Vyzera byt docela dobry, ale docital som sa o velkom sklamani v gamute farieb sRGB, kde dosahoval trapne hodnoty na urovni TN displayov a v ramci IPS segmentu sa jedna to uplne podpriemernu hodnotu.
@mazar1234 (05.04.2016 10:41): Eizo Foris. Ve 24" dle mě nemá nic jiného smysl. Když už něco lepšího, tak ve větší velikosti. Alespoň co se mě týče. Jakkoliv nesnáším 16:9, tak jsem vesměs rezignoval a smířil se s tím, že 16:10 už se nějak moc nevyrábí :/
Please HELP.
Keďže mi odišiel monitor do kremíkového pekla, potrebujem nájsť nejaký nový, ale ani za boha si neviem nič vybrať.
Prosím nejaké dobré návrhy, akurát ale potrebujem aby mal tieto parametre:
24"
IPS (prípadne adekvátna technológia ale NIE TN)
FULL-HD
odozva maximálne 5ms
DVI (teda DVI-D) - momentálne nemám GPU s displayportom hoci časom budem upgradovať
Cena by mala mať strop asi tak 300€.

@valcik (04.04.2016 12:36): Okamžite ma napadol ako odpoveď pomaranč a vidím, že nie som sám.
Pri pokusoch s využitím VR na vytvorenie empatického puta sa objavila zaujímavá možnosť - výskumníci si uvedomili, že VR by sa mohla s úspechom využiť pri mučení a vypočúvaní väzňov:
https://versions.killscreen.com/we-should-be-talking-about-torture-in-vr/
BeAnotherLab, who conducted the empathy experiments, came away with a darker opinion: it would be just as easy for VR to inflict pain on someone. “VR has the potential to induce severe pain or suffering, whether physically or mentally, if it is applied with a tortuous intentionality,” the team wrote over email. They went on to say that “most certainly, the military will shortly be experimenting with VR as a form of torture if they have not already begun.”