@LIUWIL (13.01.2016 21:59): Ale já tomu nerozumím :D
Hardware
Celkově je to rychlejší, v listopadu jsme to řešili - srovnání výsledků 2 SSD vs HDD (Caviar Black).
Když pominu ten multitasking a instantní spouštění všech aplikací, tak třeba ve Witcherovi 3 a Fallout 4 je přínost SSD zásadní, loadingy jsou úplně jinde.
@pipboy (14.01.2016 00:16): No a třeba nestalo se ti, že bys najednou instaloval hru, extrahoval 20 gb film, měl do toho puštěné Dirt Rally a na druhém monitoru Youtube/Twitch? Při tom "multitaskingu" je to znát.
V podstate:
Start OS - je rychlejsi, hlavne ta wokenni cast, ale stejne pustim stroj a du pro neco kuchyne/se vychcat nebo tak neco, takze mi to vetsinou muze byt v podstate sumak.
WoT - Battle countdown uz zase sleduju od 30s misto poslednich 15-10s. No stejne musim cekat az dobehne countdown, takze co.
Dirt Rally - trat se loaduje kratsi dobu, ale porad to trva neprijemne dlouho. V podstate zklamani.
No a nic jineho ted na tom stroji nemam >_>
Start OS - je rychlejsi, hlavne ta wokenni cast, ale stejne pustim stroj a du pro neco kuchyne/se vychcat nebo tak neco, takze mi to vetsinou muze byt v podstate sumak.
WoT - Battle countdown uz zase sleduju od 30s misto poslednich 15-10s. No stejne musim cekat az dobehne countdown, takze co.
Dirt Rally - trat se loaduje kratsi dobu, ale porad to trva neprijemne dlouho. V podstate zklamani.
No a nic jineho ted na tom stroji nemam >_>
@mazar1234 (13.01.2016 23:00): Zase to nedramatizuj. Že je SSD 20x rychlejší neznamená, ze se mi 20x rychleji otevře browser, excel nebo total commander. Jediný rozdíl vnímám při startu woken, ale ten je nepodstatný. Stačí udržovat zdravý systém a pojede svižně i na hdd.
Určitě zlepšuje dojem používání, když ti počítač hnedle po startu naběhne do windows. Akorát SSD disky stále nejsou nejlevnější. Hybrid by asi mnohým stačil.
@Garret (13.01.2016 22:41): Ak je 10-20 nasobne vacsia rychlost "možná o něco rychlejší" tak mas asi skreslene vnimanie casu.
Vdaka SSD usetris kazdy rok niekolko hodin casu, to je proste fakt. Cas je jedna z absolutneho minima veci v zivote ktore sa nedaju kupit a cuduj sa svete vdaka SSD si dokazes kupit aj cas.
Vdaka SSD usetris kazdy rok niekolko hodin casu, to je proste fakt. Cas je jedna z absolutneho minima veci v zivote ktore sa nedaju kupit a cuduj sa svete vdaka SSD si dokazes kupit aj cas.
@LIUWIL (13.01.2016 21:40): Já to vidím stejně jako Pipboy. Práce se systémem je možná o něco rychlejší, ale není to nic, pro co bych ssd doporučil. Hlavní je pro mě svižnost her.
@SilentWolf (13.01.2016 21:53): Ber to hlavně jako inspiraci. Když už ses pustil do toho, že si to sám navrhneš (možná i seskládáš, nevím), tak hlavně si tam nandej věci, ze kterých budeš mít dobrý pocit ty.
@LIUWIL (13.01.2016 21:29): Díky moc, to opravdu zvážím ten seznam.
@pipboy (13.01.2016 21:37): V300 měly nějaké podělané ovladače a byly strašně pomalé. Jsi fakt jeden z mála lidí, kterým ten rozdíl nepřijde nijak markantní. Já osobně bych systém bez SSD už mít nechtěl
@LIUWIL (13.01.2016 21:29): Samsung 850 EVO tusim. (Ne ze bych veril ze by mezi nima byly nejake citelne rozdily.)
@SilentWolf (13.01.2016 12:01): Jen tak pro inspiraci, jak by to šlo řešit jinak.
O něco levnější varianta i5, k němu chladič, levnější deska, 8GB RAM, SSD, podstatně dražší zdroj (který přežije celou sestavu), jiné repráky (ne že by v levných šlo nějak extra vybírat, ale rozhodně bych si nebral 2.1). ASUS tam hážu jen pro zajímavost, vyřešil bys otázku myší - jedna je k ní zdarma.
Systém bych koupil tady. Sám ho tam budu kupovat, hnedka jak mi kamiony přivezou peníze na účet.
All in all, přidán chladič na CPU, přidán SSD, špičkový zdroj, méně RAM, kapánek slabší CPU, jiné GPU ke kterému je dodávána myš. Vyřešena myš a ušetřeno 1093Kč, které teď můžeš dát do klávesnice a zůstane ti větší budget na monitor, případně na pivo a rum.
@pipboy (13.01.2016 13:35): Co máš za SSD? Neříkej, že Kingston V300
O něco levnější varianta i5, k němu chladič, levnější deska, 8GB RAM, SSD, podstatně dražší zdroj (který přežije celou sestavu), jiné repráky (ne že by v levných šlo nějak extra vybírat, ale rozhodně bych si nebral 2.1). ASUS tam hážu jen pro zajímavost, vyřešil bys otázku myší - jedna je k ní zdarma.
Systém bych koupil tady. Sám ho tam budu kupovat, hnedka jak mi kamiony přivezou peníze na účet.
All in all, přidán chladič na CPU, přidán SSD, špičkový zdroj, méně RAM, kapánek slabší CPU, jiné GPU ke kterému je dodávána myš. Vyřešena myš a ušetřeno 1093Kč, které teď můžeš dát do klávesnice a zůstane ti větší budget na monitor, případně na pivo a rum.
@pipboy (13.01.2016 13:35): Co máš za SSD? Neříkej, že Kingston V300
Jako hráčům srdcem i duší vám tu udělám nabídku jako prvním.
Prodávám nový kus s pouze ozkoušenou funkčností Fanatec Porsche 911 GT3 RS V2 Wheel EU. Recenze na V1: https://www.youtube.com/watch?v=-zDD-_uFO0k
Je kompatibilní s PC, PS3, PS4. Skvělý volant, rozměrný věneček, parádní materiál, skvěle padne do ruky, možnost vytváření profilů přímo na displeji volantu, který lze využít i jako tachometr atd.
Jde o samotný volant bez pedálů, ty si nechávám, ale v balíku je adaptér pro připojení Logitech G25/27 (zřejmě i 29) pedálů, případně lze použít jiné samostatné jednotky do USB.
K tomu bych měl na prodej i sadu řadících pák, klasické Hčko a sekvenci s držákem do Fanatec volantů. https://www.fanatec.com/eu-en/support/product;old_product_id;75
Ty už jsou používané, takže Hčko má lehce sjetou barvu na rukojeti, jinak tomu nic není, má to nekontaktní magnetické snímání polohy.
Cenu bych si představoval kolem 5 tisíc volant a tisícovka řadící páky.
Prodávám nový kus s pouze ozkoušenou funkčností Fanatec Porsche 911 GT3 RS V2 Wheel EU. Recenze na V1: https://www.youtube.com/watch?v=-zDD-_uFO0k
Je kompatibilní s PC, PS3, PS4. Skvělý volant, rozměrný věneček, parádní materiál, skvěle padne do ruky, možnost vytváření profilů přímo na displeji volantu, který lze využít i jako tachometr atd.
Jde o samotný volant bez pedálů, ty si nechávám, ale v balíku je adaptér pro připojení Logitech G25/27 (zřejmě i 29) pedálů, případně lze použít jiné samostatné jednotky do USB.
K tomu bych měl na prodej i sadu řadících pák, klasické Hčko a sekvenci s držákem do Fanatec volantů. https://www.fanatec.com/eu-en/support/product;old_product_id;75
Ty už jsou používané, takže Hčko má lehce sjetou barvu na rukojeti, jinak tomu nic není, má to nekontaktní magnetické snímání polohy.
Cenu bych si představoval kolem 5 tisíc volant a tisícovka řadící páky.
@pipboy (13.01.2016 13:35): SSD je naprosto zásadní při multitaskingu. Něco jako update windows nebo instalace něčeho dokáže klasickej disk totálně zasekat, při SSD je všechno smooth as butter. Plus okamžitý spouštění všeho se taky hodí.
@SilentWolf (13.01.2016 12:02): myš doporučuji tu co mam v profilu.
@7c (13.01.2016 12:43): 3 K za klavesnici?! si upad?! s tou se vejdeš max do 1k i s podsvícením...
@7c (13.01.2016 12:43): 3 K za klavesnici?! si upad?! s tou se vejdeš max do 1k i s podsvícením...
To je tolik starostí, že se mi do toho vůbec nechce už jít.. :D respektive ještě tomu asi nějaký ten týden dám..
Aneb zdechlost koupit si počítač.. :D :D :D
Aneb zdechlost koupit si počítač.. :D :D :D
SSD koupil jsem v prosinci a sice je znat rychlejší loading vseho, ale zadne kulervouci "bez ssd uz nikdy" se teda nekona >_> Ale tak mozna jsem jen nemel to herni pc nejak epicky zaprasene :D
Rozdiel medzi PC so sytémom/software na SSD a HDD je tak gigantický a obrovský, že už nikdy nebudeš schopný pracovať na HDD PC bez toho aby si stále a stále nahnevaný nenadával aká to je debilná pribrzdená masochistická sračka.
@leebigh (13.01.2016 13:18): Ja som začal pracovať v práci na PC s SSD a MUSEL som si ho kúpiť aj domov, lebo to sa proste nedá vydržať.
Jediný človek, ktorý môže hovoriť že "SSD nepotrebujem", "SSD je rozmazlená serepetička pre fajnovky".... je človek ktorý nikdy s SSD nepracoval.
Ušetri na čomkoľvek, úplne na čomkoľvek okrem SSD.
@leebigh (13.01.2016 13:18): Ja som začal pracovať v práci na PC s SSD a MUSEL som si ho kúpiť aj domov, lebo to sa proste nedá vydržať.
Jediný človek, ktorý môže hovoriť že "SSD nepotrebujem", "SSD je rozmazlená serepetička pre fajnovky".... je človek ktorý nikdy s SSD nepracoval.
Ušetri na čomkoľvek, úplne na čomkoľvek okrem SSD.
@SilentWolf (13.01.2016 12:01): Zdroj klidne 450-500W, ale trochu lepsi. levne Seasonicy jsou na tom stejne jako "bezne zacky" (tim nemyslim shitoidy). SSD absolutni must v takove sestave. Desku muzes s klidem dat levnejsi, ale nemusis. V desce neni vykon, leda ze taktujes. Rozmysli si RAMky, radeji bych vzal 8GB a upgradoval az v pripade potreby. Na Aukru koupis OEM licenci na Windows 7 za 670kc. Pak provedes upgrade na 10. Chladic CPU bych tam hodil taky. A asi bych resil, aby skrin mela aspon tri ventilatory. Performance sestava uz chce dobre vetrat, at se v bedne neakumuluje teplo.
A osobni postreh: Jestli byt jen premyslis nad mensi bednou, tak rovnou stavej do male bedny. Ja se rozhodl pro tu vetsi a nakonec toho litoval.
A osobni postreh: Jestli byt jen premyslis nad mensi bednou, tak rovnou stavej do male bedny. Ja se rozhodl pro tu vetsi a nakonec toho litoval.
@orromis (13.01.2016 13:20): Heslo aby ti mamka nevlezla na počítač :-D
@SilentWolf (13.01.2016 13:15): S SSD tě při zapínání PC zdržuje zadávání hesla.
@Cobot (13.01.2016 13:12): Copak za minutu, určitě za pár sekund. Jak jsem vloni spustil počítač se SSD, tak mi z rychlostí nabíhání Windows spadla čelist :-)
Dobře, přikúpím SSD.
Já jsem zvyklý na můj comp, co ho zapnu tak se mezitím jednou vypne. Přivítá mě třemi chybovými hláškami, seká se tam i youtube. :D
Já jsem zvyklý na můj comp, co ho zapnu tak se mezitím jednou vypne. Přivítá mě třemi chybovými hláškami, seká se tam i youtube. :D
@SilentWolf (13.01.2016 13:06): Sedni si nekde ke kompu kde ssd je. Za minutu pochopíš :D
Na systém určitě. Na hry možná. U nekterejch to pomáhá a nekde vůbec.
Na systém určitě. Na hry možná. U nekterejch to pomáhá a nekde vůbec.
@SilentWolf (13.01.2016 13:06): Ne, SSD jako systémový disk je v podstatě nutnost - zrychlí to odezvu u všeho, především u běžné činnosti (spouštění prohlížeče, různých aplikací, instalací). Navíc ceny už nejsou nějak vysoké (obecně je SSD asi nejvýhodnější investice, pokud člověk s PC hodně pracuje).
Dále se hodí další SSD jako disk pro hry náročné na práci s diskem - to jsou právě ty "rychlejší loadingy" například. To už je ale specifické - z vlastních zkušeností jsem největší rozdíly pozoroval u EVE Online a The Secret World, kde jsou rozdíly prakticky v minutách, nemluvě o dopadu na rychlost hry (průběžné načítání obrovského množství dat).
Dále se hodí další SSD jako disk pro hry náročné na práci s diskem - to jsou právě ty "rychlejší loadingy" například. To už je ale specifické - z vlastních zkušeností jsem největší rozdíly pozoroval u EVE Online a The Secret World, kde jsou rozdíly prakticky v minutách, nemluvě o dopadu na rychlost hry (průběžné načítání obrovského množství dat).
A k čemu teda to SSD ? :D je to jen na ty rychlejší loadingy? Nebo tam hodit na to win?
Windows kup sedmicky. Daj se koupit tuším za 1500,-. Do července jdou zdarma aktivovat na desítky. Timhle usetris 1200,-.
Kupovat komp s takovým rozpočtem a nedat tam ssd je šílenství... Komp bez ssd už dneska fakt ne.
Zdroje seasonic už nejsou co byvaly..
Jestli cekat na novou grafiku nebo ne těžko říct. Pokud je představí v březnu, tak reálné do prodeje půjde nejdřív high-end v dubnu nebo květnu. To je a tobě.
Jo a repro 2.1 za 700,- musí bejt už z principu sunt.
A poslední věc. Chipset na desce bych bral spíš 170. Má tuším víc PCI linek.
Kupovat komp s takovým rozpočtem a nedat tam ssd je šílenství... Komp bez ssd už dneska fakt ne.
Zdroje seasonic už nejsou co byvaly..
Jestli cekat na novou grafiku nebo ne těžko říct. Pokud je představí v březnu, tak reálné do prodeje půjde nejdřív high-end v dubnu nebo květnu. To je a tobě.
Jo a repro 2.1 za 700,- musí bejt už z principu sunt.
A poslední věc. Chipset na desce bych bral spíš 170. Má tuším víc PCI linek.
A chladič teda šel by tento http://www.czc.cz/silentiumpc-fera-2-he1224/141073/produkt ?
@7c (13.01.2016 12:43): Monitor mám ucházející a hrávat budu stejně na televizi. To mi stačí. A tím že budu preferovat xbox ovladač, nepotřebuju herní klávesnici ani myš. Jen na strategie, ale prostě.. nepotřebuju. :D Zas tak náročný nejsem.
@Jab (13.01.2016 12:15): A hlavně se snad pohnou ceny. Taktéž zvědavě čekám.
@SilentWolf (13.01.2016 12:02): Alespoň 15k za monitor, 3k za klávesnici - tohle ten rozpočet slušně zredukuje .-)
Jinak boxovaný chladič bych také nedoporučoval - hlavní důvod je ten, že když se po čase rozhodneš ho vyměnit, tak to může být docela otrava, zejména když některé chladiče vyžadují vymontování celé základní desky. Na druhou stranu bys alespoň PC trochu vyčistil...
@SilentWolf (13.01.2016 12:02): Alespoň 15k za monitor, 3k za klávesnici - tohle ten rozpočet slušně zredukuje .-)
Jinak boxovaný chladič bych také nedoporučoval - hlavní důvod je ten, že když se po čase rozhodneš ho vyměnit, tak to může být docela otrava, zejména když některé chladiče vyžadují vymontování celé základní desky. Na druhou stranu bys alespoň PC trochu vyčistil...
@TombSpirit (13.01.2016 12:40): To řeší jen loadingy u her ne? Já jsem člověk trpělivý... :D Ale tak nezdráhám se do toho jít. Jestli se to vyplatí.
@SilentWolf (13.01.2016 12:01): 30K a žádné SSD? To je sestava pro masochisty? :-) Zvlášť v dnešní době, kdy 120 GB je za ~1500 Kč, 240 GB pak za 2000 Kč - 2500 Kč.
Poznámka: Před 1500 Kč má být tilda (ASCII znak č. 126).
Poznámka: Před 1500 Kč má být tilda (ASCII znak č. 126).
Už by měl být veřejný.
@SilentWolf (13.01.2016 12:02): Tvůj seznam je neveřejný.
Btw s grafikou počkej. Nové nvidie 1000 by konečně měly být výrazným pokrokem oproti předcházejícím generacím, kde rozdíly ve výkonu mezi generacemi byly spíše v jednotkách procent. Tipuji jejich uvedení na cca polovinu března.
Btw s grafikou počkej. Nové nvidie 1000 by konečně měly být výrazným pokrokem oproti předcházejícím generacím, kde rozdíly ve výkonu mezi generacemi byly spíše v jednotkách procent. Tipuji jejich uvedení na cca polovinu března.
A vlastně do těch 35k se ještě musí vlézt myš+klávesnice. Taky to pak prostě přizpůsobím ty konečné úpravy tomu, kolik peněz do 35k zbývá.
Edit: není třeba zbytečně drahá základovka? Pokud nechci taktovat.
Edit: není třeba zbytečně drahá základovka? Pokud nechci taktovat.
http://www.czc.cz/1ash3fqu60i9cb6h538e8hp4r5/seznam
Chci se vlézt do 35k, ale mít rezervu. Nevím jestli použiju staré harddisky, nevím jestli nekoupím rovnou nový monitor, abych mohl ten starý spolu se starým PC podarovat malému bráchovi od přítelkyně. Nevím jestli nepřikoupím rovnou nějakou hru. Prostě do 32k tuhle sestavu komponent maximálně. Popř. trochu přesáhnout by se dala. Ale myslím že už je to stejně zbytečné. Leda do repráků, ale já jsem stejně nenáročný co se zvuku týká. V tom bytečku to ani jinak nejde..
Chci se vlézt do 35k, ale mít rezervu. Nevím jestli použiju staré harddisky, nevím jestli nekoupím rovnou nový monitor, abych mohl ten starý spolu se starým PC podarovat malému bráchovi od přítelkyně. Nevím jestli nepřikoupím rovnou nějakou hru. Prostě do 32k tuhle sestavu komponent maximálně. Popř. trochu přesáhnout by se dala. Ale myslím že už je to stejně zbytečné. Leda do repráků, ale já jsem stejně nenáročný co se zvuku týká. V tom bytečku to ani jinak nejde..
@SilentWolf (13.01.2016 11:11): Hoď klidně dřív, ať se nad tím dá debatovat.
Jinak jestli kupuješ Intel s chladičem, věz, že ty chladiče jsou docela hlučné. Kolem 600Kč jsou už dost slušné. které během provozu ani neuslyšíš.
Jinak jestli kupuješ Intel s chladičem, věz, že ty chladiče jsou docela hlučné. Kolem 600Kč jsou už dost slušné. které během provozu ani neuslyšíš.
Jsem master race, celou dobu mám v košíku procesor, kde je i chladič, ale měl jsem tam i chladič zvlášť. Takové kiksy musím vyladit, než ten kompjůtr objednám. :D Díky tomu jsem aspoň přihodil o fous lepší procesor a ještě je to stále o dvě kila levnější než s tím chladičem navíc. :D Pak to tu ještě před objednáním jednou hodím celý ten list komponent ke schválení, já jsem na tohle fakt.. https://i.ytimg.com/vi/beI2ye2kf_8/hqdefault.jpg
@Bodkin (12.01.2016 21:08): Persona 2 master race, P4 nic moc :)).
@7c (12.01.2016 22:19): Hmm, já ty PSP hry totálně ignoroval. Tak se na to teda mrknu, dík.
@Bodkin (12.01.2016 21:08): Bohužel ji vydává ATLUS "DUB OR GTFO" USA, Hitler herní distribuce.
Ale Vita je samozřejmě ultimátní konzole pro hraní nejlepší herní matrjošky co znám - The Dracula X Chronicles. V podstatě to je důvod mít PS Vita. Počkat, důvod? Chci říct občanská povinnost.
Ale Vita je samozřejmě ultimátní konzole pro hraní nejlepší herní matrjošky co znám - The Dracula X Chronicles. V podstatě to je důvod mít PS Vita. Počkat, důvod? Chci říct občanská povinnost.
@Paul (12.01.2016 19:48): Osmičky jsem totálně přeskočil, s desítkama jsem maximálně spokojený.
Na Steamu jsem, ale minulý pátek jsem si stěhoval PC do menší skříně a přeinstaloval jsem systém. Teprve dneska jsem se dostal k instalaci Steamu.
Na to Vitu se vyloženě jenom ptám, nechci to ani dávat na Aukro. Obecně o to zájem moc nebývá. Ale kdyby někdo zájem měl, tak jsou k dispozici i nějaké zlevněné hry. Nějaký God of War, Uncharted a ještě cosi (nějaké závody vznášedel nebo co).
Na Steamu jsem, ale minulý pátek jsem si stěhoval PC do menší skříně a přeinstaloval jsem systém. Teprve dneska jsem se dostal k instalaci Steamu.
Na to Vitu se vyloženě jenom ptám, nechci to ani dávat na Aukro. Obecně o to zájem moc nebývá. Ale kdyby někdo zájem měl, tak jsou k dispozici i nějaké zlevněné hry. Nějaký God of War, Uncharted a ještě cosi (nějaké závody vznášedel nebo co).
@LIUWIL (12.01.2016 18:12): hah, poptám se v práci jestli by někdo nechtěl :) Notebook za tuhle cenu docela zaujal, možná by byl další zájemce kdyby se zas nějakej naskytl (ale samozřejmě závazně nic neslibuji :))
Btw Desítky nainstalovány, na čistou reinstalaci asi kašlu, vypadá to že všechno šlape jak má a moje lenost je nezměrná :)
Btw ty osmičky jsou pekelný peklo z pekla. Ještě že MS dal ty desítky zadarmo a že se už narozdíl od osmiček daj přežít (ikdyž furt zlatý sedmy, co se user interface týče).
Teď ještě vymyslet jakou na to koupit brašnu/backpack.
Btw proč vůbec nejsi na steamu ? :)
Btw Desítky nainstalovány, na čistou reinstalaci asi kašlu, vypadá to že všechno šlape jak má a moje lenost je nezměrná :)
Btw ty osmičky jsou pekelný peklo z pekla. Ještě že MS dal ty desítky zadarmo a že se už narozdíl od osmiček daj přežít (ikdyž furt zlatý sedmy, co se user interface týče).
Teď ještě vymyslet jakou na to koupit brašnu/backpack.
Btw proč vůbec nejsi na steamu ? :)
Dalsi kouzelny podpultovy deal. Nemel by nekdo zajem o PS VITA za 3200 vc. posty? Samozrejme nove, se zarukou.