@
Aaron_Hill (14.01.2016 10:31): Lokaci plochy můžeš změnit a dát si ji na jiný disk, stejně jako složku pro stažené souboru.
Já osobně si spíš hraju s myšlenkou, že budu mít čistě systém s SSD. Co tak sleduji své využití místa na disku, jen jednou jsem se dostal přes 500GB a to když jsem ještě neměl SSD a měl stažených příliš mnoho
legálně stažených záběrů z dovolené
Sestře musím do systému pořídit nový HDD a sobě chci koupit ještě jeden SSD na hry (250GB). Tak si ale říkám, že bych spíš koupil 500GB SSD a sestře dal svůj současný HDD. Kdyby tam mám ještě exterňák, na který můžu házet bordel který nechci vyhodit.
@
SilentWolf (14.01.2016 10:57): Je to normální OEM licence zabraná z neprodaného notebooku. Jediné, s čím je potřeba počítat, že systém nepůjde převést na PC s jinou základní deskou. Windows 10 se totiž váže na desku. Problém nastane i když se ti pokazí deska a v servisu ti ji vymění - pak často musíš kontaktovat MS, že se ti pokazila deska a byla vyměněna a oni ti systém aktivují.
Hlavně je to možnost dostupná pouze do léta, kdy končí bezplatný upgrade na Windows 10 (leč bych se teda nedivil, kdyby to prodloužili). Rozhodně toho hodlám využít. Myslel jsem, že budu muset kupovat dvě licence, ale Microsoft byl k Insiderům velmi štědrý a ani se tím nikde nechlubil. Možná to nedostali všichni insideři, ale minimálně ti, kteří se do programu zapojili několik měsíců před vydáním a zůstali v něm přes prvních pár updatů po RTM, dostali zadáčo naprosto regulérní nepřenosnou licenci (i když předtím neměli funkční licenční klíč) a není podmínkou, že by museli zůstat v Insider programu. Takže na sestřiném PC je teď systém aktivovaný, i když není Insider :)
Výhoda koupení Windows 10 za plnou pálku je ta, že tu licenci můžeš převést a jelikož Windows 10 je poslední Windows a žádné další upgrady nebudou, v podstatě ten systém máš na pořád. Až budu někdy měnit desku (což přijde nejdřív tak za tři roky), tak ho určitě koupím. Teď však koupím jen tu OEM licenci. Když pak budu někdy CPU a desku prodávat, bude tam ta hezká výhoda, že deska má na sebe vázanou licenci.