Herní složka se skládá hlavně z lehkých logických hádanek, kdy je potřeba někde stisknout tlačítko, jinde posunout bednu, případně akce správně načasovat. Na několika místech jsem se trošku zdržel, ale obecně to nic náročného není. Spíš mi to přišlo jako poněkud... nuda. U některých problémů bylo navíc hledání řešení zdlouhavé, protože každé selhání/smrt znamenala pomalý běh někam stranou, atp. A nepozdávalo se mi ani to, že hra nemá vnitřně konzistentní pravidla. Např. nejprve zjistíte, že můžete "zombie-lidi" ovládat pomocí svítící helmy, a jsou tam dlouhé pasáže s touto mechanikou, ale o něco později už je ovládáte i bez helmy, aniž by se mezitím něco změnilo a bylo k tomu nějaké vysvětlení.
Interaktivní zážitek je hlavně o vizuálu a vyprávění pomocí prostředí. Tam se mi líbilo, že se cítíte jako trpaslík uprostřed megalomanské stavby. Měl jsem z prostředí pocit sovětské architektury, obrovské stavby plné železa a betonu, příliš velké pro běžné lidi. A samozřejmě s tím souvisí i to, že velká část z toho je opuštěná, zatopená, zrezavělá, a jinak chátrající. Co už se mi tolik nelíbilo, je všudypřítomná šeď. Ono to samozřejmě k té sovětské architektuře patří - šeď, zmar a totalita, ale bohužel to tím dělá šedou i celou hru. Zejména pokud je navíc vše ještě zatopené v mlze a šeru. Prostředí je si po celou dobu hodně podobné, nic výrazně nevyčnívá. Navíc grafika hry tomu nepomáhá. Ne že by byla přímo nízkopolygonová, ale nemá příliš mnoho detailů, takže se mi na to vše v celkovém dojmu nedívalo příliš dobře. Trochu to zachraňují jen animace hlavní postavy, ty jsou vážně pěkné.
Když už je hra spíše zážitkem než hrou, tak bych čekal zajímavý příběh. Ale ten jsem hledal marně. Tady zřejmě šlo spíš o zprostředkování emocí, než nějakou pevnější dějovou linku. Jistě, je tu zlá totalitní společnost, která dělá ohavnosti, ale to je příliš málo, o to se nedá opřít a říct "domyslete si detaily". Pasáže ke konci hry jsou naopak naprosto bizarní, u kterých se možná pobavíte, ale celkový dojem z příběhu to asi nevylepší, možná naopak.
Celkově to tedy nebyl úplně marný zážitek, ale neoslovil mě ani příběhově ani herně. Není to nijak špatné, ale ani výrazně dobré. Body hra získává za zprostředkování atmosféry, kterou ale bohužel nedokázala dále rozvinout.
Celkové hodnocení: Dobrá
Satan
Garret
Krez
Maximus
Pro: od grafiky až po příběh a herní mechanismy, hádanky...
Proti: délka, ending