Inside je plošinovka od dánskych Playdead. Ich prvou hrou bolo LIMBO, ktoré dosiahlo veľký úspech ako u kritiky tak aj v predajnosti. Podobne ako ich prvotina, je aj Inside o príbehu malého chlapca v nebezpečnom svete plnom nástrah. Hra sa odohráva vo svete budúcnosti, kde sa experimentuje s ovládaním ľudských mozgov.
Chlapec v hlavnej úlohe je iný ako všetky ostatné postavy. Jeho mozog sa nedá ovládať a sám má schopnosť ovládať ostatných ľudí, čo mu pomôže pri riešení logických úloh.
Zaujalo daleko míň než Limbo, a to příběhem, prostředím i puzzly. Navíc jsem nějak nepochopil logiku konceptu, i když jsem koukal na pár videí vysvětlujících příběh. I pokud by Limbo bylo snovým světem pro zobrazované otroky, jak je mnohokrát naznačováno, proč by reálná korporace měla úplně stejně koncipované chodby plné puzzlů jako umělý snový svět? Třeba puzzle s 20 otroky si nějak nedokážu představit dělat pokaždé, co jdu do práce. :D
Pro: Nápady, temná atmosféra, zaujímavé hádanky, akčné pasáže, pekná grafická štylizácia, finále hry, svet, zvuky
Proti: krátke, síce intenzívne ale krátke a ja by som chcel ešte viac!