Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Všeobecně o hrách

@Fritol (06.06.2026 17:09): Já to sledoval a řekl bych, že ty pro mě nejzajímavější hry byly "odbyty" hned na začáítku, s výjimkou FF7, která byla úplně na konci. :-D

Z toho, co mě nejvíce zaujalo:

1. Konečně jsem se dočkal remaku Resident Evil: Code Veronica.
2. Dawnwalker - bez komentáře (není nutný).
3. Alien: Isolation 2 - Trošku to na mě působilo divně, když to není na vesmírný stanici, ale rád si to zkusím.
4. genAtlas - V životě jsem o tom neslyšel, ale vypadá to super. Musím si sehnat víc info.
5. Sand: Raiders of Sophie - Vypoadá to hezky, trochu jako Wild Wild West, ale očividně je to MMO. Škoda.
6. Galactic Racer - Star Wars: Episode I - Racer mě jako jedna z mála závodních her bavil. Těším se.
7. Stellar Blade: Blood Rain - Hezká grafika. Zkusím. :-)
8. Blood Message - Zaujalo. Najdu si o hře bližší info.
9. CrossFire - Zajímavý, ale asi se k tomu nikdy nedostanu.
@special_plan (06.06.2026 16:28)Myslím, že ve skutečnosti se tu střetávají dva různé referenční rámce:

Západní realistický pohled – hráči jsou zvyklí na hrdinky typu Aloy, Jesse Faden nebo Lara Croft, které mají výraznější a starší rysy.
Východoasijská stylizace – zejména korejské hry, manhwa a japonské anime často dávají dospělým postavám velmi mladistvé tváře. Proto může jeden člověk říct „vypadá na 22“ a druhý „vypadá na 15“.

Co mi ale připadá slabé, je argumentace typu: „Moje přítelkyně z Asie řekla 10 let, takže objektivně vypadá na 10.“ To není důkaz ničeho. Kdybys ukázal ten screenshot deseti lidem, dostaneš pravděpodobně odhady od 14 do 25 let. 

A ještě jedna věc: v tom vlákně se často směšují dvě různé otázky: „Na kolik let vypadá její obličej?“ „Je sexualizovaná?“ To jsou oddělené otázky. Postava může být silně sexualizovaná a přitom působit jako dospělá žena. Nebo nemusí být sexualizovaná vůbec a přesto může působit mladistvě.

Kdybych měl udělat čistě anketu bez znalosti hry a lore, myslím, že většina lidí by se u té tváře pohybovala někde kolem 16–24 let , nikoliv kolem 10–12 let. To už je podle mě mimo to, co na tom screenshotu skutečně vidíme. 

@Fritol (06.06.2026 08:58):
Dáš si práci s postováním trailerů, ale odezva se týká obličeje hlavní postavy jedné z her :)). Máš to těžké!
@Drolin (06.06.2026 16:09): Ano, AI je hloupá, dokud jí jasně nevysvětlíš, na co konkrétně se ptáš:

[...] Those features are often associated with pre-adolescent or early-adolescent faces, even though they can also occur in adults. If I were asked, "How old does this face look in the photo?" without any context, my first impression would probably be somewhere around 12–16 years old, rather than 20+.
Z obrázku nemohu spolehlivě určit skutečný věk postavy. Mohu ale odhadnout, jak je designově stylizovaná.

Tvář hrdinky v traileru Stellar Blade: Blood Rain působí jako mladá dospělá žena, přibližně 18–25 let. Velké oči, jemné rysy a hladká pleť ji vizuálně posouvají spíše k nižší části tohoto rozmezí, zatímco oblečení, proporce a celkové zasazení postavy do příběhu naznačují dospělou hrdinku.

Pokud bych měl hádat pouze podle tohoto konkrétního záběru, bez znalosti postavy, řekl bych, že je stylizovaná zhruba na 20–22 let. 
Sem se schválně koukl na ten trailer ke stellar blade a hned první záběr té hrdinky na mě působil nepřirozeně. :-D
Opravdu, jak hlava dítěte na dospělém těle, brr. A přitom ten artstyle té hry vypadá dobře! Jen škoda, že to przní pofiderním coomerbaitem.
@BUMTARATA (06.06.2026 10:44): Jak jsem psal, jde mi o to, že tahle nemá uncanny valley vibe. Zbytek škoda mluvit, je mi jasné, o co vývojářům jde. A co si budem, kdyby hrdinka v jedničce nevypadala jak vypadá, tak žádná dvojka nikdy nevznikne, protože by se to neprodávalo.

Jinak psát, že vypada na 10 let je teda dobře mimo realitu. 10 bude mít teď moje neteř. To zachvilku aby každá herní hrdinka měla 50 a zřetelné šediny a vrásky, aby náhodou tvůrce někdo nenařkl z pedofilie.
@Fritol (06.06.2026 10:31): Tak je to reakce na to, že nevypadá jako „z vlhkého snu nějakého weeba“. Jestli jsi myslel jenom obličej, tak je to divná poznámka, protože je snad zřejmý, že jen o ten jim nejde.
@Fritol (06.06.2026 09:58): Na internetech už jsem viděl obhajoby typu "mladé Asiatky ale takhle vypadají". V Asii žiju posledních 10 let, schválně jsem se zeptal své (asijské) přítelkyně, kolik by si tipla, že hlavní hrdince je. Její odpověď? Základní škola, kolem 10 let. Možná, že ty nevíš, jak vypadají děti? :)
@BUMTARATA (06.06.2026 10:27): Nejak mi nedělá problém hrát za hrdinku co vypadá na 17-18 let tbh. V JRPG běžně hraješ za 15yo a nikdo si nestěžuje. Že ji dali sexy tělo je druhá věc, no i kdyby nedali, tak si ho tam úchyláci domodují. Komentuju pouze to, že její obličej vypadá lidsky a uvěřitelně, na rozdíl od hrdinky z prvního dílu, u které mám trochu uncanny valley pocit.
@special_plan (06.06.2026 09:37): Jako dítě mi nepřipadá teda, spíš jako starší teenagerka, když už. Rozhodně působí víc uvěřitelněji než v jedničce.

Spíš mi přijde, že nevíte, jak vypadají reální puberťáci, protože ve skutečnosti fakt nevypadají jak v amerických filmech, kde je hrají herci 20-25 let. Netuším, kolik ji v té hře má být, nebo jestli je to vlastně člověk nebo robot či co, nehral jsem jedničku.

Jako hrát to nejspíš nebudu, tak je mi to ve výsledku jedno. Vedle Control 2 a nového TMNT to bude nejspíš jen další generická rubačka.
Slušná nálož zajímavých novinek. Nejzajímavější 1666: Amsterdam. Dobře vypadá i Crossfire a nový Gundam. Slušný byl i ten State of Play teď, po delší době zas. Jsem zvědavý, co Xbox zítra. Prej tam bude Persona 6 a potvrdí datum Plague Tale, takže už teď top.

Jinak cením, že hrdinka v novém Stellar Blade vpadá konečně lidsky a ne jak vosková figurína z vlhkého snu nějakého weeba.
Je to tak dobré, že jak na mě na redditu začaly vyskakovat ty trailery k těm hrám tak jsem si posteskl, že ten AI slop zašel nějak moc daleko.
Já třeba ani nevěděl že nějaký fest je, o to větší překvapení.
@Drolin (04.06.2026 16:38): Firemeny zrovna hraje syn, to je celkem fajn. Díky, na ostatní mkrnu.

@Drolin (04.06.2026 16:38): Nevím, který Anbernic myslíš? Trimui Brick Hammer mi vyhovuje kvůli hliníkovému tělu (prakticky nerozbitný) a velikosti. Je menší než dnešní mobily a NextUI je celkem vyladěné custom OS, které umí efektivně a rychle uspávat/probouzet zařízení. S dětmi funkce k nezaplacení=)
@Drolin (03.06.2026 09:14): Klidně originální, pokud netrpí na absurdní ovládání či obtížnost. PSX, N64, NDS dost záleží, jak se ovládá. Bez analog sticku (Trimui Brick má jen D-pad) se to moc nedá=)
Za mě jedna z těch lepších Sony akcí, nicméně ten God of War vypadá jak slušná estráda. Co má být ta želatinová kostka? :D Vypadalo to jak nějakej placeholder.
Jsem rád za nového Raymana.

Lara vypadá půvabně a ta hra na oko taky ujde :)

Wolverine může být dobrá oddychovka a solidní výplach mozku.

ILL stále vypadá naprosto megabožsky a zdá se, že opravdu vyjde. Pro mě game of the show.

Mom of War vypadá tak, jak jsem čekal, prostě spin-off k sérii.

Remake Onimushi, Silent Hill a Control těžké MEH.
Září bude maličko insane:

3. 9. The Blood of Dawnwalker
15. 9. Marvel's Wolverine
24. 9. Control Resonant
24. 9. Silent Hill: Townfall
25. 9. Onimusha: Way of the Sword

Naštěstí zrovna odložili Phantom Blade Zero z 9. 9. na 29. 10.
@Say (02.06.2026 18:07): Duke Nukem I + II remaster :) Ale to ti zase moc nepomoze, lebo zatial na PC nevysli :( Ale imo su to fakt podarene remastery a hraju sa ovela lepsie ako original. Priznam sa, ze tieto veci hram teraz viac na Evercade ako inde.

No jo, a samozrejme (a to na PC nastastie mas) preco nie Crystal Caves a Secret Agent, to by imo na handheld bolo uplne idealne. Pripadne logicka vec ako Rikki and Vikki (len to neviem ci tiez nie je len na Steame k dispozicii)
Je tu nějaký znalec ROM hacků a ROM homebrew? Vidím, že v databázi nejsou ale často to jsou kousky, které předčí originální hry, např. Pokémon Unbound (hack) nebo MicroMages (homebrew).

Hledám nějaké doporučení her na retro handheld gaming (Trimui Brick).
Když je festival na předávaní her tak můžete použit můj seznam her které tu chybí na databázi. Můj seznam je rozdělen na platformy na kterou hru mám všechny hry jsem kupoval , hry byly zdarma , jsou tam i hry freewarové nebo free to play, tak i hry na PS4 a PS5 playstation essential, co se tíže DLC tak to beru podle mobygames kde jsou vypsané co tam je já tam dával jen dlc které přidávají  Map / level a  Story / mission. Každá hra ma svůj odkaz na informaci té dané hry. Můj seznam je zde https://docs.google.com/spreadsheets/d/1 ... 58351#gid=1249758351 a prosím nic nepřidávat ani nemazat jednotlivé hry / dlc všechno si budu kontrolovat děkuji