Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Sport

Trochu zklamání ten Real vs. Man. City. Liverpoolu jde stále o možnost získat celkem čtyři trofeje (z dvou domácích pohárů už má jeden, v dalším je ve finále s Chelsea a pak Champions League a Premier League titul) a doufal jsem, že o finále Ligy mistrů, a na dálku i o ten Premier League titul, si zahraje s Manchester City. Leč "důchodce" Benzema chtěl jinak. :)

Ale příliš mnoho anglických finále o evropské tituly asi není dobrých pro fotbal obecně. Už jich i tak bylo v posledních letech dost.
Tak jsem před chvílí dokoukal maratón VŠECH zápasů 63 zápasů March Madness. Trvalo mi tři týdny :) Po dvou letech konečně s diváky a bylo to úžasné. Tenhle turnaj měl hned několik NEJ a POPRVÉ. Ale nejrpve musím začít s mými hochy z Iowa State. Loňská sezóna s bilancí 2-22 (v rámci konference dokonce 0-18) a naprosto nejhorší výsledek historie. Odešle trenér, koupili se 2 klíčoví hráči a přišel jeden junior. A výsledekem byla skvělá sezóna! V základní části 22-12 a postup do March Madness jako nasazená 11ka. První soupeř nasazená 6 LSU. Famózní obrana našeho týmu a excelentní výkon mladého Huntera --> postup mezi 32 týmů. Tam jsme nastoupil proti trojce z Wisconsinu. Excelentní Kalscheur a znovu postup! Ve Sweet 16 už ale došlo palivo. Sice nás čekala desítka Miami, ale ti hráli celý turnaj skvěle a zaslouženě nás porazili. Tím pádem se poprvé v historii dostali do Elite 8.

Jak jsem psal turnaj měl hned několik zásadních událostí. Poprvé v historii se do Elite 8 dostala nasazená 15 - malá univerzita St. Peter's. Jen připomenu, že 15. nasazený tým je vlastně na 57.-60. místě žebříčku!! Dále se poprvé v historii dostaly do Final Four pouze týmy, které měly víc jak jeden titul národního šampiona. Poprvé v historii se na turnaji střetly 2 týmy, které představují asi největší rivalitu v americkém sportu - Duke vs. North Carolina. Bilance před zápasem byla: 55 výher Duke, 55 výher UNC, na koše to bylo 8654:8654 pro Duke (rozdíl 2 bodů!). Na tituly národní šampionů 6:5 pro UNC. Samotný zápas (semifinále) bylo vyrovnané, ale 8 UNC vyhrála o 4 body. Ve finále proti nastoupila poslední zbylá jednička - Kansas. A opět padl rekord. Poprvé v historii se povedlo nějakému týmu vyhrát finále i když prohrával o 16 bodů! Kansas tak získal 4. titul a "naše" konference tak má znovu svého šampiona.

Všechny zápasy Final Four se hrály v Superdime v New Orleans a na každý zápas přišlo 70 tisíc diváků, takže atmosféra jak víno. Bylo to náročné a teď budu sbírat síly na začátek sezóny ve fotbale, mám klid do konce srpna :-D
@Jumas (07.04.2022 20:42): pro tohle se vyplatí koukat na zápasy do konce. Ale ten Kolář je pro Slávii něco jako zemský škůdce. Při tom třetím gólu vypadal až směšně. Sor je rychlík, ale má se co učit. Rozhodčí poškodil oba týmy, ale remíza ve výsledku spravedlivá. Holeš bude, doufám, v pořádku, jeho absence by byla velká ztráta.
Viděl jsem zápas až od 65. minuty, ale byla to hezká jízda s třešničkou na konci. Po tom Kolářově gólu už jsem vyrovnání nečekal, ale povedlo se.
@rikuhahl (29.03.2022 16:02): Samozřejmě playoff, vždyť samotná ligová sezóna ztrácí úplně význam.
Já bych nechal poslednímu automatický sestup a druhý baráž, ať mají všichni šanci. Zase budou všichni zachraňovat v baráži.
@Strady (29.03.2022 15:16): Co je na tom špatně?, Pokud počet týmů v playoff, tak souhlasím, vrátil bych osmičku nejlepších a zbytek ať si hraje spolu o sestup. Baráž je podle mě správná volba, protože rozdíl mezi ligami je obrovský a přímý sestup nic extra neřeší, ale určitě bych radši baráž mezi více týmy, třeba jako byla v posledních letech 2+2 týmy o 2 místa, to mi přišlo nejspravedlivější.
@Richmond (28.03.2022 18:30): Jarda Falta byl motokrosový bůh a idol mého mládí. Celé dětství jsem chodil k nám na Vřesinskou strž, nasával jedinečnou bouřlivou atmosféru s vůní ricinu a s nadšením sledoval jeho mistrovské výkony a souboje s dalšími borci té doby, jako byli Stodůlka, Válek, Churavý, Hamršmíd a mnoho dalších. Zlatá éra našeho motokrosu, kde je těm časům konec. :c) Už ani ta strž neexistuje... :c(
Zemřel Jaroslav Falta. Toho jsem zažil, když proháněl nejlepší motokrosaře z celého světa. šmarjá to je už tak dávno :(
@pajmič (24.03.2022 23:52): Vubec nemel jit k repre, je to trener tak pro Karvinou :) Ja sem na nej fakt alergickej...

Byla to holomajzna, ale +- vyrovnana. Pak doslo na jeho genialni tahy a bylo videt, ze mu jde jen o to, dotalcit to k penaltam. Jankto wtf... Kdyz nemam hrace, tak risku ofenzivnejsi ladeni, pro ktery je mam. Jenze to tenhle beztvarnej nidy neudelal a neudela a rasdsi bude spolehat na pencle.
@rikuhahl (24.03.2022 23:37): Ano nemáme hráče, par ale by bylo.
Myslím, že Kadeřábek s Daridou za to co jim předvedl Šilhavý na Euru skončili u repre alespoň první jmenovaný. Důležitost zápasu úplně volala po tom aby byl i tak povolaný alespoň Kadeřábek. Jankto nehrál 4 měsíce, on nedokázal ani přesně hodit aut. Krejčí mohl nastoupit dřív, plus radši postavit hráče kteří mají ve své klubu formu, než ty co nehrají.

Na to jsem zvědavý jak se bude prezentovat tým pod Jalonenem. Třeba budou mít alespoň chuť hrát hokej, když nic jiného.

Hele nějak se Hradec zasekl, co je? Stačí jeden zápas, za to Třinec potvrdil, že budou ve finále. Sparta zítra třetí výhra, pak prohra a postup doma.
Škoda no, ale byl to asi maximum co šlo s tímhle výběrem dosáhnout. Teď se tedy nabízí otázka, kdo by Jardu mohl nahradit. Aby to nebyl nakonec vážně spekulovaný Ivan Hašek :D
@rikuhahl (24.03.2022 23:09): tak buď možná rád. Ten tým se postupně rozložil a ke konci utkání skoro nebyli schopní přejít přes půlku. Za mě prokaučovaný zápas, který ale nese jedno pozitivum: změna trenéra.
Po zasluze. Snad netrener Silhavka konecne odstoupi. Ale to je asi jen muj vlhkej sen. Ten se tam bude drzet jak kliste.
@Zoltan (24.03.2022 22:48): hele, co si nanominoval, to má. A nemůžu se zbavit podezření, že kdyby vytěžoval na ME víc třeba Kadeřábka, který na tom byl viditelně líp než Bořil, tak by možná ještě reprezentoval.
Prostě trenér už u nároďáku přesluhuje a je žádoucí změna.

@rikuhahl (24.03.2022 22:48): ok, penalty jsou napínavý, ale to je teda docela smutný, jestli je probránit se k penaltám naše největší šance.
I kdyby hrály ještě tři dny, tak ani jeden tým nedá gól...šílený, tohle na MS chceš.
Já si tedy myslím, že je Jarda génius. S těma kopytama do dotáhnout až do prodloužení, všechna čest.
Nějak se mi to střídání Šilhavého nelíbí, potřebujeme vyhrát, tak vyměnil tři defenzivní hráče. Je prodloužení a Lingr s životní produktivitou se nedostal zatím na trávník. Pekhart sice nemá tu formu jako minulý ročník, ale je tam.
Hele, ani Itálie se nedostala tak daleko, jako my. Takže jsme zhruba tak nad úrovní mistrů Evropy ;)
Jak jsem predpokladal, holomajzna a to ze totalni :) Snad prijde nejakej haluz moment a ukopnou se do branky navzdory netreneru Silhavce :)
Co dělá Jankto Šilhavému ve sprše bude božský, jinak si to nedokážu vysvětlit...
Tak Slavia na los smůla jak prase! Neříkám, že Feyenoord není k poražení, ale z těch všech možností dostala toho nejhoršího, koho mohla. To už bylo lepší i to Marseille nebo AS Řím...
@musa (17.03.2022 23:33): Mandous pustil góly, který měl chytit, ale pramenilo to taky z těch udělenejch karet. Další zápasy půjdou uhrát, když to bude pískat někdo normální.
@Jumas (17.03.2022 22:57): Ousou a Mandous slabota, zbytečná ztráta do koeficientu. Rozhodčí byl nějakej divnej. Do dalšího zápasu je čas, tak se snad zdravotně a kondičně dají do pořádku. Sor je tip hráče, který jsem si dával ve Fifě do týmu, utéct a skórovat :).
Tak postup dobrej, ale co tam ten rozhodčí hrál za karetní hru fakt netušim. Zbytečně ztracený body do koeficientu, ale důležitej je samozřejmě ten postup. Jsem zvědavej na zítřejší los. Bral bych asi PAOK.
@rikuhahl (04.03.2022 21:31): Gratulace Hradci.
Mě udělala radost Sparta, že se dostala až na 3 místo a před OH to vypadalo hrůzostrašně. Takže start playoff doma. Teď si přenést pohodu do Playoff. Stále platí, že playoff je jiná soutěž, kolikrát Sparta vyhrála soutěž a v playoff letěla jako namydlená, to se může stát i Hradci ale nepřeji jim to.
Už teď je škoda Chlapíka, je o level jinde, takové hráče Sparta potřebuje. Je pravda, že Chlapíkovi je naše liga malá... Kurník!! jak bych chtěl zase výluku v NHL...
Přepište dějiny, Hradec vyhrál první trofej v hokeji ;) Pevně věřím, že to je tepv začátek, ale letošní sezóna je prostě skvělá a jsem rád, že jsem viděl skoro všechny zápasy.
@player (28.02.2022 22:30): Já bych je vyhodil minimálně na pět let, lépe na deset. Navíc bych je automaticky přeřadil do nejnižší kategorie a po uplynutí trestu by museli postoupit až z divize IV. To by byl celkem adekvátní trest, protože by defakto byli bez MS po dobu trestu plus minimálně další čtyři roky nutné pro kvalifikování se z nejnižší kategorie. A toto vše bych aplikoval na všechny ruské věkové kategorie v můžích i ženách. Plus bych je vyhodil na stejnou dobu z EHT a nahradil je například Švýcary. Ale je mi jasné, že toto s největší pravděpodobností neprojde kvůli sponzorům.

Dále bych je vyřadil z kvalifikací pro nadcházející turnaje ve všech sportech bez výjimky po dobu oněch 5-10 let. A to bez výjimky ve všech sportech, věkových kategoriích a pohlavích. Současně bych jim po stejnou dobu zakázal pořádat jakékoliv akce. Izolovat je maximálně jen co je možné. A nejen ve Sportu. Absolutně nic jim neprodávat a nic od nich nekupovat.
@Richmond (20.02.2022 18:59): Tak s Karvinou je těžký prohrávat, ta poráží jenom Slavii :) Ale neboj, Pardubice se ještě zvednou a Jablonec určitě nespadne, minimálně tu baráž hrát budete.

@S4TW (19.02.2022 18:52): Tak už to dávno není, viz naše čtvrtá místa na MS i na minulé olympiádě. Slovensko si tu medaili uhrálo samo. Švédi byli unavenější, protože to semifinále měli o devět hodin později a ještě hráli prodloužení, ale to nic nemění na tom, že Slovensko po dlouhé době hraje opravdu dobrý hokej a Slafkovský je bourák.
Jen dva postřehy mimo OH:
1) Zdá se, že můj plán na ozdravný řez v podobě sestupu se mi pomalu hroutí, Sklo Union nějak podezeřele vyhrává :(
2) dnes jsem se slavnostně připravil na sledování relive (bez znalosti výsledku) největší basketbalové rivality na světě. Teplé té, pléd přes kolena v křesle, připojení k bezdrátové obrazovce, vyklizení obyváku od nepohodlných lidí. Bilance před zápasem dávala tušit něčemu velikému. Posledních 100 zápasů a 50x výhra Duke, 50x výhra North Carolina. Celkem na body každý přes 7500 a rozdíl snad 18 bodů!!! Neuvěřitelná atmosféra v hale, kde se tísnilo 22 tisíc diváků. řev jak blázen, všichni úplně zmagořelí. Užíval jsem si to, než ale po pár minutách bylo jasné, že 9. nasazený tým hostů (Duke) má navrch. Brzo vedli o 20 bodů a de facto to plus mínus udrželi až do konce. Těžké zklamání!!! :)