Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Sport

@Can (17.02.2022 15:33): jo, tohle jsem pochopil hned od začátku.

A já zas nevidím důvod, proč bych nemohl lidi soudit, zvlášť, když je to něco takového.
Já si třeba myslím, že to kvůli tomu míň lidi jsou, protože právě kultura je něco, co nás dělá lidmi.
Nehodnotím ani to, co člověk rád má nebo nemá. Hodnotím to absolutní ignoranství, že není prostě nic.

Ty dáváš příklad hry a že nic jiného. To je ale taky kultura, ok, tak mě nebaví číst, nebo nejsem rád sám, ale jde mi čistě o to, že to smetly ze stolu jako celek.

A ani to nemá co dělat s biatlonstvím jako takovým, protože všichni ostatní tam něco mají a překvapivě tam mají poměrně dost rozumné a zajímavé věci, což bych ani nečekal. Jen tyhle dvě tam mají tohle.

Zajímalo by mě, za jakých okolností je ok lidi soudit. Už mi bylo řečeno, že se to nesmí dělat na základě inteligence, nesmí se to dělat na základě názoru, nesmí se to dělat na základě ignoranství. Zjevně tedy nikdy.
@Dan9K (17.02.2022 15:29): No přece aby na to čtení měly ty holky čas, tak končí.

To je jako když někdo hraje jen hry a jinak nečte, nemá oblíbený film a nechodí do divadla, proto to není míň člověk. Soudit takhle lidi, to fakt nemám rád! Chápeme se?
@Dan9K (17.02.2022 15:22): Dost biatlonistek končí i když ještě nemusí a já nikdy netušil proč M. Neuner, Koukalová, Davidová chce taky končit brzo (mimochodem miluje koně a jezdí) a konečně ty si mi osvětlil proč...
btw. teď si TADY čtu dotazník českých biatlonistů a trochu mě zklamala Markéta Davidová a Lucie Charvátová na dotaz oblíbený film, hudba, divadlo, kniha, jedna odpoví "kulturou jsem neposkvrněná", druhá "nemám".
To Eva Puskarčíková má ráda Divadlo Járy Cimrmana, super.

Já vím, že být vrcholový sportovec je práce na full time, ale nemít za celý život ani oblíbenou hudbu, ani film, ani knihu, ani divadlo....to o člověku dost vypovídá no...třeba to, že jeho hodnoty se asi úplně míjí s těmi mými. (a taky asi vím moc dobře, proč nechci mít za partnery sportovce :D)
@player (17.02.2022 10:37): Takže Slovensko má kvalitnější hráče, lepší ligu i lepší vedení, trenér tam žádnou roli nehraje?

Vždycky to není jen o tom jaký jména jsou na soupisce. Je to dost i tom jakej se vytvoří tým a atmosféra v něm. Světovej pohár 96, hvězdy co vše prohrály, tehdy i se slaboučkým Německem. A je víc příkladů. I trenér je důležitou součástí týmu a pokud má tak strašný výsledky jako Pešán, tak i on za to nese zodpovědnost a jeho změna je na místě.

A už jen zase to jeho vystoupení, kdy si musí počkat jestli ještě bude trenér. Za takovou ostudu by měl odstoupit sám a ne čekat jestli ho někdo odvolá!
Ledecká čtvrtá... Jí fakt stačí, že je to na sněhu a z kopce. :)
@Strady (16.02.2022 12:28): Nejlepší by bylo finále Slovensko - Švédsko, ale taky moc nevěřim, že Slovensku vyjdou dva zápasy se silnějšíma týmama po sobě. Švédsko - Rusko bude vyrovnaný a věřim trochu víc Švédsku. Přijde mi, že je na tom herně trochu líp, než Rusko.
Myslím, že Slovensko medaili nedá. Finsko jsem už před turnajem tipoval na zlato, když se dá vyhrát MS s klukama lehce přes 18let, proč ne Olympiáda. Ve finále porazí Rusko.
Já jsem teda neviděl ani minutu olympiády zatím, jde to mimo mě. Co mi přišlo divný byla už ta nominace. Místo toho, abychom nominovali hráče do 30 let tak jsme povolali hráče před koncem kariéry. Je někde věkový průměr mužstev?

@Dan9K (15.02.2022 22:23): Ano, třeba na NHL 2004 jsem měl oblíbený mod, který přidával do hry další reprezentace. My jsme učily Rusy hrát hokej, ale nás to zase učili Belgičani.
Pod jiným trenérem mohly třeba bejt o něco lepší výsledky... anebo taky ne, to nikdo nemůže vědět. Jistý ale je, že i kdyby byl Pešán nejhorším trenérem světa, tak za celkovej stav českýho hokeje nemůže. Jen se obávám, že se stane maximálně to, že ho vyhoděj, aby se teda jako něco udělalo, ale jinak zůstane vše při starým. A za chvíli se bude za úspěch považovat, když se udržíme na MS.
@Richmond (15.02.2022 18:53): Pokud něco, tak bychom imho měli teď koukat na ty Švýcary a jak ti to nastartovali. Švédsko taky dobré. Kanada, Rusko... Tam se holt nečapeme v dlouhodobé perspektivě. Můžeme mít jednou za čas super generaci. Ale nemá smysl se s nimi srovnávat setrvale.

Psal jsem btw ale o top 6. Čili jsem v parametrech.
já si třeba vybavuju Josefa Augustu. Byl jsem malej, ale přišlo mi, že jeho jediná trenérská taktika byla snížit počet útoků na tři. A vyhrál se tehdy zlatý hattrick, protože to prostě byla zlatá generace.
Obávám se, že úloha reprezentačního trenéra je z 80 % o tom, koho osloví, což je zrovna v hokeji celkem na prd, když ti nejlepší v repre obvykle nehrají. Ale ti kluci v repre, ví jak se to hraje, sejdou se pár dnů před tím turnajem, to se žádná extra koncepce asi nestihne. Přijde mi, že je teda celkem jedno, kdo tam zrovna žvejká žvejkačku. Pokud tam teda není někdo, kdo to svou neschopností vyloženě kazí.
@Jab (15.02.2022 18:49): Nějaké hráče tam máme, ale to tam mají i jiné země, proč bychom my měli posílit nějak extra významně proti ostatním týmů? Ono možná nám až tolik neutíkají ty země jako Švýcarsko, Německo, Finsko, ale strašlivě se propadáme proti Kanadě nebo USA či Švédsku (beru situaci, kdy by se šlo v plný síle). Rusko tedy netuším, to je pro mě takový nečitelný.
@ntz (15.02.2022 18:28): S tím jsem v poho. Ale zase bych z jednoho nečtvrtfinále nedělal tragedii. Prostě to nevyšlo. Hrubec není žádný zázrak a tým okolo mu také nepomohl.
To byl teda den. Ledecká si po chybě odstřelila nějaký príma výsledek. Mužská štafeta v biatlonu nedokončila závod páč byla historicky předjeta o kolo a Štvrtecký s Václavíkem nějaký zajímavý potenciál nemají.

Hokej jsem naštěstí neviděl a ve výsledku je možná tahle blamáž dobře. Pokud by byl projev stejný, tým by prošel do čtvrtfinále nebo dál, zase by se vykládalo, že nasazení bylo, chybělo štěstí a vlastně to tak špatný nebylo. Tohle se okecat moc nedá a je to dobrý odrazový můstek pro změny, ale mám obavy, že se to zase diplomaticky ukorýtkuje.
Cestu vidím v přeobsazením na svazu, pan Král už tam nakynul dost (ale s kombinací alibismu a arogance to asi doklepe do konce funkčního období), Pešán má historicky nejhorší výsledky coby trenér a na MS už nemá co dělat. Kalibry jako Bukač, Hlinka nebo třeba Říha nemáme, představit si tam dovedu Varaďu. Skončit by měl i Nedvěd, kterej vzhledem k NHL mohl dávat smysl, ale se svým přístupem nekomunikace s hráčema a patrně přizpůsobením se s nominací Pešánovi svou šanci prokaučoval.
@rikuhahl (15.02.2022 14:21): Pomužem si ,když vyměníme trenéra? Je vinna za neúspěch na straně trenéra nebo hráčů? Mám pocit že se všechno svádí na trenéra, ale ani dobrý trenér nic nezmůže pokud nemá kvalitní hráče.
já neviděl ani sekundu hokeje, přestal jsem to sledovat někdy v roce 2012 :-)

původně jsem olympiádu ani sledovat nechtěl. Koukám hlavně na alpské lyžování, to mi přijde jako takový královský sport zimní olympiády. A na skoky na lyžích. Trochu biatlon. Zbytek mě vlastně nezajímá.

Je to smutné. Pamatuju si, že na zimní olympiádě jsem koukal na všechno, krom curlingu, a hrozně mě to bavilo. Už mě to tak nebaví. Ale asi to taky souvisí s tím, že mi život rychleji utíká a když jsem byl malý, přišlo mi, že ty závodníci závodí hrozně dlouho, všechny jsem znal a vyznal se v tom. Teď znám tak čtyři. Přijde mi, že sotva někoho zaznamenám, už končí kariéru :-)