@
Garret (18.04.2021 11:07): udělal jsem si v afterburneru těžící preset, power limit 70%, core clock -500mhz, memory clock +200mhz, fanspeed auto. Protože na těžící výkon nemá frekvence jádra moc vliv a dá se tam šetřit. Spotřeba karty při těžení je při tomhle nastavení 170W, zatímco při herním nastavení (power limit 112%, core +100, memory +200) má při hraní spotřebu 270W.
Při těžení má grafika 62-67 stupňů, podle okolní teploty (teď jak je chládek, tak nechávám přes noc otevřenej balkon).
Nakolik je to riskantní nevím, co jsem četl, tak těžením grafiky jako takový neumíraj, spíš jim odumíraj větráky. A ten můj jede max na 50%, tak by ho to snad nemuselo rozložit.
Ale pokud by grafika umřela, byl bych smutnej. Musel bych použít Radeon 4670 co mám v záloze, a to by byl slušnej návrat do středověku :)
@
ZephyrCZ (18.04.2021 11:22): žádnej těžící rig se kupovat nechystám :) Ale dokud je venku chládek a nejsou letní vedra, tak to nechám těžit. Až budou ty vedra (nebo ETH přejde na proof of stake/přestane být těžitelný) tak to nechám být.