Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

Doporučte mi prosím někdo nějakou dobrou detektivku. Spíš film, ale knížka taky potěší. Cokoliv vás napadne, já už si to protřídím. Dík!
@BINGMAN (13.06.2015 13:37): Osobně dost pochybuju o tom, že by někdo z lokálního obyvatelstva shledal remake zajímavějším. Podstatně horší herci jsou podstatně horší herci, bez ohledu na to kde žiješ. Z toho co jsem pochytil to točí více méně přes kopírák.
@LIUWIL (13.06.2015 13:13): Předpokládám, že podstata je to přiblížit tamnímu diváctvu. Přece jenom, Španělé točí určitě jinak než amíci a proto to točí "po svém", aby se na to vůbec někdo díval. A proč remake? Třeba proto, že se jedná o velmi nadprůměrný počin a nevymysleli by nic lepšího. Ale jsou to jen domněnky a taky se raději podívám na originál, než na jakýkoliv remake.
@Richmond (12.06.2015 22:54): Oba jsou to vrcholy naší kinematografie, ale těch skvělých filmů je opravdu dost :). A já viděl Markétu jako první, ale přišlo mi to poměrně rozvláčné, docenil jsem to až později. To k Údolí jsem se dostal ve správný čas.
@Richmond (12.06.2015 18:58): Tak, jeden z nejlepších (osobně to mám takto). Ovšem kniha je také skvělá, ač ne tolik jako film.

A Solaris samozřejmě ze 72., nový nepočítám mezi filmy - jako drtivou většinu předělávek :).
@Walome (12.06.2015 18:06): Zaklínača som neporovnával s GOT, nakoniec hoci ma GOT baví, ani zďaleka ho neradím medzi top. Seriálovy Zaklínač neobstojí ani na európske pomery - Ale aj keď som ochotný akceptovať nie práve najlepšie voľby hercov do svojich rolí, slabšie triky, či spomínanú choreografiu (ktorú GOT tiež nemá ani zďaleka vždy špičkovú), stále je tam hromada ďalšich nedostatkov, ktoré sa dali spracovať v našich podmienkach lepšie. Len to by na to museli tvorcovia mať adekvátne schopnosti ;)
@Drekt (12.06.2015 01:19): Sapkowski tomu samozrejme nerozumie. :) Ale ako som napísal, chápem, ak to niekoho baví viac kvôli tej atmosfére, hudbe, slušne zvolenému hercovi v hlavnej roli. Lenže aj mňa ako nečitateľa kníh vyložene štvalo, akým spôsobom przní zaklínačskú mytológiu a vlastne aj to akým nešikovným spôsobom zlátava dokopy všetky možné zápletky a dojmy mi nevylepšovala ani slabučká technická stránka, výprava a choreografia súbojov. Nemať ku Zaklínačovi vďaka hrám vybudovaný aspoň nejaký vzťah, asi by som seriálovú verziu ani nedopozeral.
@Drekt (12.06.2015 01:19): Asi věc vkusu. Kdybych měl oba seriály posuzovat dle svých kritérií. Tak se mi nelíbí ani jeden z těch dvou, ale vítězně z toho vychází Zaklínač, který o proti sračce GoT, je to alespoň uvěřitelná sračka zpracována dost "realisticky".
Vážně tu srovnáváte seriálový GoT se seriálovým Zaklínačem, o kterém i samotný Sapkowski prohlásil, že je nehorázná sračka? :D
No nevím, tuctový...seriálový Zaklínač měl oproti seriálové Plísni výhodu mj. v tom, že jsem neusnula v půlce prvního dílu.
@Walome (11.06.2015 23:44): Paradoxne druhý diel Witchera sa takmer celý točí okolo politického intrigovania a samotné zabíjanie monštier je tam oproti prvému dielu doslova na vedľajšej koľaji. Teoreticky by som ešte dokázal pochopiť, že niekto môže radiť tuctového seriálového Zaklínača nad GOT (pretože akoľvek je ten seriál slabý, aspoň má pravú slovanskú zaklínačskú atmosféru), ale že následne u Witchera adoruje viacmenej tie isté prvky a premyslený scenár, ktorý u GOT vyčíta, moc nie. Ale tak chápem, že keby sa Martin dohodol so Sapkowskim a vytvorili by crossover a razom by boli všetci odporcovia tej druhej knižnej série spokojní :)
@M.a.t.t. (11.06.2015 23:42): Jo? Přitom GoT a Witcher jsou poměrně jiné subžánry, ale je pravda, že intriky a politické tahanice mají společné... jako spoustu dalších fantasy ság, které ovšem nezná tolik lidí, protože podle nich nenatočili seriál/neudělali hru.
@montana (11.06.2015 22:47): Ja som knihy nečítal, pretože až taký fanúšik nie som. Ale znova sa odvolávaš na správanie postavy v predlohe - a ja ti znova budem argumentovať tým, že kniha je kniha a seriál je seriál. V poriadku, vadia ti tie zmeny, ale ja som ti na názornom príklade demonštroval, že autori nejdú proti charakteru seriálového Stannisa.

@Say (11.06.2015 22:56): Ja sa už niekedy tým tvojim zbytočným poznámkam divím. Mimochodom vieš, že Witcher 2 a 3 majú s GOT spoločného viac než dosť a v prípade trojky sa tých názorov o podobnosti objavuje ešte viac, že ? :)
@M.a.t.t. (11.06.2015 18:20): To ze se to nedrzi predlohy jsem ochoten zkousnout, pokud zmeny davaji smysl. Tady ve vetsine pripadu ne a strasne to skripe. Obzvlast linka s Dany je totalne nevysvetlena a zmatena. A Stannisuv zvrat v knize byt nemuze, kdybys ji cetl tak pochopis.

V pate knize zadny cestovani po mori neni. Jestli myslis Samovu cestu s Aegonem do Citadeli, tak ta je ve ctvrtym dile. Mimochodem s prehledem nejhorsim. Tady davalo smysl nevenovat mu celou serii.

A vcelku si stojim za tim, ze serial byl nejlepsi prave v momentech kdy se docela verne drzel knih. Coz je prvni a druha serie. A castecne i treti. Pak to zacala byt onanie autoru na co nejvic teplyho sexu a sokantnosti, protoze THIS IS HBO!
@montana (11.06.2015 17:52): On někdo už od tak předminulé série nevěděl že Stanis napůl plánuje tu holku upálit? Vždyť to bylo úplně evidentní... snad od chvíle kdy začali trochu víc kecat o té moci královské krve
Neměl v knížce upálit nějakýho synovce? A neměl ho Davos zachránit a zdrhnout pryč? Tohle mi taky přijde trochu... laciný? :/