Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@Charllize (22.06.2022 11:47): Nikto ti nikam nič nepchal. :) Ak teda súhlasíš, že to nemá vplyv na kvalitu hry...tak by tam nemal byť žiaden skutočný problém.
No a ak ti netreba vypisovať, čo kde bolo, tak nechápem, prečo si prekvapený a poboomerený. :) Ži a nechaj žiť a hraj, čo chceš hrať. Veď Fortnite asi aj tak nebudeš hrať.
Monetizácia inak znamená niečo úplne iné - znamená to, že nejaký produkt, jeho časť alebo služba je zpoplatnená... tiež nie novinka.

A ako píše Matt, selektívny "merchandise rasizmus", že čo môže a čo nemôže mať merchandise je prinajmenšom úsmevný.
@Tulareanus (22.06.2022 11:35): Vadilo mi to vždycky. A vadí mi to i u KH. Proto jsem je nikdy poradně nehrál.
A jediný nejsem, nedělej tady z toho pupek světa :)
A nevkládejte mi zase do pusy věci co jsem neřekl za účelem udělat ze mne nesvéprávného debila. Nikde jsem nepsal ze jsou hry kvůli tomu špatne, samozřejmě ze Fortnite kvůli tomu nebude horší hra, tvl. 
A nemusíš mi tu vypisovat co kde bylo, je mi 52 a pamatuju Brezneva s Husákem :D
Proste ta celková monetizace by měla mít nějaké meze, něco je v pohodě a něco je už přes čáru. To ze si figurky a trička hodíte do stejného pytle jako Fortnite spis značí ze ten rozdíl nechápete vy a ne já .
@Charllize (22.06.2022 11:24): Crossoverry akejkoľvek druhu sú úplne bežné a až doteraz som sa ešte nikdy nestretol s nikým koho by to urážalo. Bodaj by áno, keď na to nie je reálny dôvod a nie je to ani žiadny symbol úpadku ako takého. Nie aby si bol rád, že sa hráči aj iných hier dostávajú týmto spôsobom k iným značkám, čo v nich môže potenciálne vzbudiť záujem (rovnako to platí aj v prípade potravinového merchendisingu - čo je aj jeden z hlavných dôvodov, prečo sa to to robí) a tebe to miesto toho narúša vnímanie sveta. To je už skoro ako nejaký merchendise rasizmus :))
@Charllize (22.06.2022 11:24): Nikomu okrem teba to evidentne neubližuje. Robí sa to dlho. V 1999 si pamätám, že boli chupachups s darthom maulom a jar jark binkson, predražené americké chipsy so star wars pogmi vo vnútri, pepsi so sw postavami na obale, dokonca aj sladené kakakové mlieko v 250ml tetrapaku. V Soul Calibur IV pre ps3 bol Vader ako postava, na xboxe 360 Yoda. Toto nie sú nejaké novinky a nemajú vplyv na to, či je hra dobrá alebo zlá. Od človeka, čo hrá hry, by sa očakávalo, že to bude chápať viac, ako tí, ktorí ich nehrávajú. Aj z obchodné hľadiska, aj z hľadiska hry, ktorej to nemení hrateľnosť alebo ciele.
Kingdom Hearts ti nikdy nevadilo? Že Cloud Strife spolupracuje s Káčerom Donaldom v príbehovej hre? :)
@Tulareanus (22.06.2022 11:16): To vím taky ze vydělal nejvíc na merchu. Ale hlavně na tom samostatném, jako jsou figurky a samostatne zakoupitelne předměty oblečení atd. Sušenky atd už mi tak ok nepřijdou vzhledem k tomu ze se v samoobsluze valí třeba vedle parku a nemá to žádnou kulturu. Ale dejme tomu. Když to bylo na potravinách bral jsem SW ještě vážně. Ale Fortnite, smash bros? Ne, to už nedávám. Fortnite není merch.



@M.a.t.t. (22.06.2022 11:19): Prave proto ze to plno lidi nechápe to je čím dal tím horší :)
@Charllize (22.06.2022 10:45): Merchandise a SW postavy na potravinách sú v amerike od vydania New Hope. Práve merchandise a Lucasove výhradné práva naň bol jeden z hlavných spôsobov, ako si potom už primárne financoval ďalšie SW filmy sám.
@Charllize (22.06.2022 10:45): Nevadí mi, že se postava vyskytne ve hře, kterou vůbec nehraju, a udělá tak radost nějakému děcku, který si za ni může zahrát, protože ji má rád. Upřímně na tom vlastně nevidím žádné negativum. :D

Co mi vadilo naopak hodně bylo, když ve hře, kterou vůbec nehraju, dropnuli největší odhalení deváté epizody Star Wars, které pak ve filmu působilo ještě dvakrát debilněji. :) odkaz
@Drolin (21.06.2022 15:12): O kvalitách filmu s tebou diskutovať nebudem, ale keď je toto v tvojich očiach budgetovka, na ktorej nevidieť ani len ten rozpočet, vyznieva to tak, akoby si ani nevedel, ako vlastne vyzerá väčšina dnešných vysokorozpočtových filmov :)
Filmový Uncharted bych ani nenazval utrpením, jako spíš apatií. Tak nudný, ač dobrodružný, film jsem delší dobu neviděl.

Ačkoliv hra (4. díl) také není žádný zázrak, tak tam scénář a "pacing" fungoval, jde říci i na jedničku. Film tyto kvality zdaleka nemá, a ještě jako bonus představuje extrémně nesympatické herce. Navíc to celé působí jako budgetovka, která není určena pro kina.
Kouknul jsem se po dvou letech odkladu na poslední díl nové SW trilogie. Po dvojce která byla tak strašná ze jsem na to dva roky neměl náladu se moc nezměnilo.
Ukrutna snaha aby tam z těch původních SW nezbylo prakticky nic pokračuje. 
Jediny co tam zbylo je Zvejkal a i ten měl na male.
Abych našel aspoň něco pozitivního tak určitě zpracování a celkem mi nevadí hlavní hrdinka. 
Uff, doufám ze Disney bude už dělat jen kacera donalda.
Tech 96 vterin je zajimavejsich,nez vsechny ty SW dojne snahy Disneyho :)

Mandaloriana jsem tak nejak odtrpel, ten dalsi serial s Fetkou jsem uz ignoroval a Ken se da prezit jen diky McG... a to tam vlastne nema ani co hrat. Celkem se z SW stava velky spatny :)
@hanak_v_exilu (19.06.2022 11:24): To už by ale nekopírovalo knihu. Nevím jestli by mu to fanoušci knižní série odpustili.

Na ČSFD píšou že má vzniknout další seriály o postavách Landa a Ashoky. Ach jo to Disney začne dělat seriály o každé postavě která se v SW mihla? A navíc to výjde poměrně brzy za sebou. Disney by se měl soustředit spíš na kvalitu než na kvantitu.
@hanak_v_exilu (19.06.2022 10:46): A obsadit by museli už hodně staré herce z původní série Harrisona Forda,Marka Hamila a Carrie Fisher, která navíc po epizodě VII zemřela. Problémem by bylo že Thrawnova trilogie se odehrává pár let po epizodě VI. Což by vzhledem k věku Harrisona Forda,Marka Hamila a Carrie Fisher tak trochu neodpovídalo
Thrawnova trilogie je skvělá. Jediná trilogie, kterou jsem přečetl za víkend. :-D Timothy Zahn píše dobře. Dokonce mám i sérii Kobra a Volánní povinnosti, ktererou jsem dostal k Vánocům od rodičů společně s Voláním povinnosti, která ten rok akorát vyšla. :-D To je asi dva roky zpátky a ještě jsem se k tomu nedostal... :-(
@Jab (18.06.2022 23:15): Mně se právě ta Thrawnova trilogie líbila hodně. Kdyby ji natočili místo VII - IX, tak bych byl úplně spokojený. Je to taky sázka na jistotu jako VII, ale není to otrocká kopie IV.
Nevíte někdo, jestli se Sazka e-ticket musí tisknout, nebo ho stačí ukázat v PDF nebo Pass to pay? :)
@Cathan (18.06.2022 22:51): Smůla je jen, že si neukradli to opravdu dobré. Thrawn trilogie mě osobně až tak neoslovila. Ale ten pád Jacena Solo k temné straně je zase dobrý. Podobně komiks s "bounty hunterem" Cade Skywalker. Dalo se na těhle postavách stavět. A přivést do světa SW zajímavější padouchy i antihrdiny. Nějakou inspiraci si z nich Disney vzalo. Bohužel jen tu méně zajímavou.

V legendách byla spousta volovin. Problém je, že to, co to nahradilo, je ještě horší. Anžto to nemá už vůbec směr. Jen se dojí universum a představují nové roztomilé merchandise.
Rozdělení Star Wars na Canon a Legends je mimochodem jeden z nejlepších příkladu broken canon vůbec.
@Gordon (18.06.2022 20:37): Disney už před léty odmítnu existenci rozšířeného vesmíru existujícího v knížkách, takže bych jim odchýlení od "obecně známých reálií" nevyčítal. Jenže když upravují postavy známé z filmů, to už mě sere.
@hanak_v_exilu (18.06.2022 20:26): Myslíš inkvizítorov? Mne prídu relatívne neschopní, nevedia ani spolupracovať, nezdá sa, že by ani nejak zvlášť excelovali v chytaní Jediov... ale aby som bol fér, je to vcelku konzistentné s neschopnosťou stormtrooperov.

@Gordon (18.06.2022 20:29): Ten článok som čítal už skôr, no pamätám si, že nie všetko v ňom mi prišlo úplne fér. Celkovo by sa však dalo nájsť i viac chýb v kontinuite, niektoré vznikli aj vďaka seriálom. Väčšinu každopádne neriešim, pokiaľ mi vyložene neudierajú do očí a snažím sa vnímať skôr dej ako taký.
@M.a.t.t. (18.06.2022 18:55): Hyperspace tracking v desítce k rogue one může znamenat pouze záznamy o trasách skrz hyperspace, není to o technologii sledování. Podobně diskutabilní jsou i ostatní čísla.
@Jab (18.06.2022 20:15): Problém je, že se Disney neobtěžuje vyprávět příběh který chceme slyšet. Já jsem čekal, že Obi-wan bude jednočlenná armáda která vykosí všechno. Bdělý jedi na stráži, poslední žhnoucí uhlík padlé Republiky. Místo toho jsem dostal zmateného tragéda, který kupí chybu za chybou. Desetiletá holka si ho natírá na chleba. Sithové vypadají silnější, chytřejší, schopnější a charismatičtější. Star Wars jsou pohádka, v tom je jejich síla. Jenže tohle je nějaká blbá relativizace jistot, na níž není nikdo zvědavý. A ještě je tupá na kvadrát.
@Jab (18.06.2022 19:29): Nie som si istý, či to platí u všetkých v rámci tejto diskusie, ale i bez ohľadu na to išlo len o humorné podpichnutie a tak to i treba brať. Pokoj a mier s tebou ;)
@hanak_v_exilu (18.06.2022 20:09): Problém je, že se ztratila vize. Lucas uměl také sekat blbosti. Ale měl nad dílem kreativní kontrolu a někam to směřoval. Teď se jen ad hoc dojí značka a je fuk, že jsou tam občas dobré nápady. Jako ta spaghetti western stylizace Mandaloriana.
@player (18.06.2022 17:21): Tohle už je docela rýpání do detailů. Ale snaha otevřít bránu která se dá třemi kroky obejít protože k ní chybí plot, nebo desetileté děvče utíkající dospělým lidem, nebo fakt že Obi-wan povídá o tom že ho přijali k jedi, i když je na doslech fanoušek Impéria, nebo že si najednou nepamatuje triky na ovládání mysli, tak to dělá z diváků voly. Ani Mandalorian nebyl nic extra. Je to průměrný seriál, jenže fanoušci Star Wars jsou i za ten šedý průměr sakra vděční. Obi-wan nedal ani to. Diseny vzal ikonickou postavu, udělal z ní zdeptanou trosku, nasázel do děje kraviny a čekal, že mu za to budou fanoušci líbat ruce. Pro mě je to největší zklamání od Nadace.
@Bursoft (17.06.2022 20:46): První čtyři byly ok, jen tam bylo strašně cítit, jak je to vykonstruované tak, aby se v tom nic nestalo a nic nebudovalo a aby si tak fanoušci neměli na co stěžovat z hlediska kontinuity. Každý zvrat je dějově objasnitelný fanouškovským "TEORETICKY jsme to v původních filmech nikdy nedostali naservírované pod nos, takže to takhle mohl mít Lucas v sedmdesátém sedmém nachystané", které seriál sám podstrkuje. Třeba spálení ruky, to bylo v tomhle prvotřídně úžasné. To v předposledním díle se konečně rozjeli a začali docela zajímavě sahat do vztahu Anakina a Obi-Wana, navíc i s Revou a Vaderem vytvořili mooooc zajímavé pouto, které by mohlo vést ve vznik ikonické navracející se záporačky podobně jako se jim to kdysi povedlo s Maulem a Obi-Wanem. Jinak obecně má seriál nádhernou hudbu, která bezchybně imituje Johna Williamse, skvělé herecké výkony od hereček malé Leii a třetí sestry (jen ten Ewan je docela prkenný, ale to on byl vždycky) a hezké chvilky mezi Leiou a Obi-Wanem. Logické výkyvy tu jsou, ale na to jsem si nějak u Star Wars už asi zvykl.