Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

Hotová záhada!

Ale je pravda, že diskuze dospělých mužů, o tom jak je bolí ručka, je zlatý důl.

Nicméně ze světa kultury, v září zde (v Akropoli) budou She Past Away, turečtí post punkový mágové...
She Past Away - Rituel
Nene, napsal to jasně:
Jsem pro to, aby si ji dalo co nejvíce osob
Takže musí taky, jinak by to nebyla pravda. (Leda, že by se nepočítal za osobu, hmmmmm...)
@TombSpirit (04.07.2021 19:44): Právě, že to může být jeden z těch chytráků, co chce, aby se šli očkovat všichni ostatní, kromě jeho velikosti, která nechce nic riskovat. :) Proto se raději ptám...

Pro zajímavost, já jsem po obou dávkách Pfizeru měl stejné reakce - další den bolest ruky a hlavně dost nepříjemná bolest hlavy + velká únava.
@Jab (04.07.2021 19:54): Ja to mám podobne, žiadne haluzoidné stavy iba ma bolela ruka 1. aj 2. dávka to isté, ale paradoxne na PN (práceneschopnosť z dôvodu choroby) si ani nepamätám kedy som bol = min 13-15 rokov, ako bol som asi pred 7 rokmi ale to ma seklo v krížoch, takže nič s imunitou a bakteriálne-vírusovou infekciou.
Já byl na druhé dávce včera. V noci jsem sice moc nespal, protože mě večer rozbolela ruka. K ránu jsem měl takové ty chřipkové zacyklené sny, dopoledne mě bolely svaly a celkově jsem byl trochu rozbitý, ale to mě během dne přešlo. Teď, cca 30h po injekci, už pomalu mizí i bolest ruky. A celkově mě bolela kratší dobu, než napoprvé. Jsem fakt mile překvapen.
@Red (04.07.2021 19:51): Tak třeba je to u tebe signál dobré imunity. ;) Mě jen bolela vždy ruka. Ale nějaké ty imunoglobuliny jsem měl vždy nízké. Dokonce pod dolní hranicí. Jakkoliv paradoxně nemocný jsem raritně.
Tak mám zase náběh zimnice, ale radši si pustím záznam opery z čt ze včerejška. 25 lat newianosti jeden z těch filmů který můžete vidět tak jednou. Užitečnej a poučnej, ale hrozně nepříjemnej. Kimi nowavana, kdyby to skončilo po hodině tak by to bylo akorát, to zabraňování katastrofě mě už nebavilo. Pěkná animace.
Na rekonvalescenci po očkování jsem si ehm připravil ehm filmy podle top 300 žebříčku ČSFD který jsem neviděl. Bohemian Rhapsody. Avengers - Infinity War, Klaus, Zelená kniha, Joker.... otřesný, nudný, nezajímavý. Whiplash a Dangal byly ještě OK, ale taky bych je prostříhal na polovinu. Ještě mi z těch 300 filmů zbývá asi tak 20, jedu odshora. Ale úplně mě to znechutilo a už se celkem cítím ok na hraní, tak na ty korejský melodramata a americký animáky asi nedojde:)
@Zx Atari 500 (03.07.2021 06:22): Tak se mi to taky líbilo. Trosku mě stvali s tím jak jsou potřební a odborníci vzasade všichni kdo tam hraji. I malý cernousek ze třídy ale jinak fajn. Obvykle mě ten zaber na rodinu sere ve filmech skoro vždycky ale tady to nějak nevadilo. Dokonce jsem si to setkání v budoucnosti otec a dcera užil :) 
Jen mám pocit ze jsem podobný design emzaku už někde viděl, heh, nebo četl :)
@AlieN (03.07.2021 03:23): Spectral jsem videl, ale to se mi moc nelibilo :) Mi ty bezakcni pasaze prsili ok, ac normalne jsem z nich na mrtvici :) A kdyz jeste vezmu, ze nijak nemusim Pratta, a poslednich 30 minut je psanejch v kalupu, tak tim vic je zvlastni, ze mi ten filmik fakt sednul :D
@Zx Atari 500 (03.07.2021 02:11): Já podle traileru čekal zábavnou velkolepou akci ve stylu Dne Nezávislosti, a té jsem se moc nedočkal - řežou se tam dohromady tak dvacet minut, a zbytek filmu dojatě řeší rodinné traumíčka a všechno se tváří tak vážně jako by ten film měl léčit rakovinu a ne být debilním výplachem (a že je debilní fest, blbé akční filmy mi nevadí, ale tohle bolelo). Zvlášť první třičtvrtě hodina kde není akce vůbec žádná je dost za trest.

Btw stálo to "jen" 150 mega - 200 za to dal Amazon když film odkoupil od Paramountu (u těch muselo v tu chvíli bouchat asi hodně beden šampaňského).

Jestli chceš docela povedené military sci-fi ve stylu Aliens, dej si Spectral (ten kdysi odkoupil pro změnu Netflix).
5* :) Podle traileru jsem nic necekal, ale omyl :) Skoda toho PG13. Ze to ma klasicke dirky ve scenari? Nevadi a odpouštím, protože..... jsem se fakt bavil, coz se mi uz moc u dnesni produkce nestava :) Samo neni to nic pro popijece cajiku a samozvane kulturni guru :o) Ti necht si odectou 4 az 5* :D

200 mega budget je znat... skoda jen toho dnesniho digitalu... strase to srazi vjem z priserek a vlastne z celkovyho vjemu.

Proto uz nic lepsiho v ranku Aliens nikdy nevznikne :)
@ntz (02.07.2021 01:30): Dokud jsou tam hezké holky, co se lascivně nakrucujou, tak je to ještě ok, ale počkej až přijde Drolin a bude ti doporučovat ztepilé, nagelované chlapce s análními kolíky proklatě hluboko...
ja si myslel, ze si s tim kpopem delate srandu, vy si ji ale zjevne fakt nedelate ...
Bych chtel nekdy videt, jak to vypada, kdyz se sejdou fandove Kpopu u taboraku a chtej si zazpivat jejich oblibene flaky :o)
@Fritol (01.07.2021 22:22): Loona super, asi nejlepší od nich. Zítra ještě pořádně poslechnu až přijdu z práce.

A nové Twice nejlepší jejich letošní song, asi půjde do hlavního playlistu na spotify, dost se mi líbí :D
@Bragi (27.06.2021 17:27): Jo jo, je to přesně, jak píšeš. A jinak se každopádně taky moc těším, ve své době to byl náš kult. Věci jako „válka je v nás”, „svět se posral”, „punk a pogo, to je v nás” apod. jsme hulákali ve dne v noci a texty z prvních dem jsme znali nazpaměť. :c)
@samorost (27.06.2021 13:07): Ťažko povedať. Tieto návraty po rokoch, prípadne dekádach, väčšinou končia dosť rozpačito. Nepodarí sa naplniť spravidla až príliš nekritické očakávania. HNF sú priveľmi spätí so spoločenskými a politickými okolnosťami doby, v ktorej aktívne pôsobili. Aj keď textovo sú stále aktuálni.

Ale ako teším sa. Teda tak opatrne. A vydanie platne som samozrejme podporil.
Shinkai je pro mne trochu až moc cheesy a sentimentální, Hosoda se mi velmi líbí, ale jeho poslední film Mirai byl slabý. Isao Takahata byl taky dobrý režisér ale bohužel zemřel.
Jsem zvědavý kdy vydá Miyazaki nový film, když oznámil že zkončí už tak 3 krát :D
@Bragi (27.06.2021 09:08): Štěpán již delší dobu avízoval, že jsou s XIII. stoletím dost „vystřílení”, takže oživení HNF snad může pomoci. Uvidíme, jak moc úspěšně se jim podaří naskočit po letech na punkovou vlnu. Zatím bohužel nemají v plánu psát nové věci, snad v budoucnu.
Tak trochu otázka z gastronomie.(počítá se to jako kultura?)
Nevíte někdo o restauraci/stakehousu v Libereckym kraji případně v Praze kde je možný si dát Wagyu steak?