Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@Naginata (22.03.2020 22:00): Co takhle Le Mans 66? To byl podle mě lepší film, který nijak zapadl. Lighthouse je dobrej, ale je to hodně obskurní nische dílko pro "kretény" co vůbec nic nevydělalo, ergo to nemůže nic vyhrát.
Docela povedený rok na české filmy. Staříci i Vlastníci nejsou špatné filmy (ač jim stále něco chybí), no a Pohlův opus Párty Hárd vlastně také šel :)). Zbývá Nabarvené ptáče, jehož (ne)kvalit se obávám asi nejvíce - ale může jen překvapit.
@Naginata (22.03.2020 19:49): Tak shit to nebyl, ale žádná pecka taky ne. Pořád si stojím za tím, že je to s filmama v prdeli, aneb jaký vředy vyhrávali posledních pár let.

Uncut gems jsem zatím neviděl, ale Sandler tam prý hraje dost Nesandlerovsky :)
Konečně jsem uzřel tamanského Parazita. Když jsem na to slyšel pět tolik chvály a kolik cen to dostalo, šel jsem do toho s jistou mírou očekávání. Jsem tím pádem šeredně zklamán. Na komedii to není vtipný, na drama zase málo dramatický. Pěkný námět, zajímavej nápad, fekální zpracování - a ten konec musel vymýšlet nějakej mongoloidní kretén. Pár zajímavejch momentů se tam našlo, ale i tak ta kolektivní masturbace kolem toho jen důkazem, v jakých kreativních govnech se holywůd právě nachází, smutné, pláču.
@Zx Atari 500 (22.03.2020 11:09): Ten kanál funguje teprve cca 1 rok a momentálně tam filmy přibývají tempem zhruba jeden za dva dny. Což je při mých časových možnostech naprosto ideální. :c) Ale jinak ano, převažují tam tzv. „filmy pro pamětníky”, už tam ovšem začínají přibývat i tituly z let sedmdesátých a osmdesátých. Časem z toho bude asi hodně slušný archívek, navíc ve velmi hezké kvalitě, obzvláště vzhledem k datu vzniku prezentovaných snímků.
@Zx Atari 500 (21.03.2020 23:26): Ano, rovněž kombinuji především tyto dva zdroje. :c)) Plus mám ještě hodně starých filmů na DVD a v poslední době jsem pečený vařený zde. „Lev je v ulicích” by měla být TV inscenace s Menšíkem v hlavní roli, tuším, že jsem to kdysi dávno viděl, ale nemám to. Taky bych na to znovu mrknul. O ději více tady.
@Zx Atari 500 (21.03.2020 22:59): Já právě v poslední době hodně vyhledávám staré české filmy, s kterými jsem dosud neměl tu čest, případně je viděl před mnoha lety a už si je prakticky nepamatuji. A že jich je. ČT už rovněž prakticky nesleduji, ta nová „trojka” by tedy mohla být takový docela příjemný restart. :c)
Už mě docela sere netflix a to jejich rozhraní. Pořád ti to cpe filmy o kterých si myslí, že by se ti líbili. U každého filmu obrázek přes čtvrt televize. Nějaký přehledně vypsaný seznam všech jejich filmů. Fakt jenom názvy filmů pod sebou abecedně v nějakém sloupci. To bych chtěl. Nepotřebuju nepřehledné rozhraní z obrázkama filmů, které tam pořád cyklí a které jsem většinou viděl.
Altered Carbon: Resleeved
Akční anime one shot film zasazený před hrané série - no zvlášť po té mizerné druhé si aspoň tímto trochu zachraňují reputaci, na tu hodinu a čtvrt to není špatné.

Příběh nijak převratný nemá, ale je to cyberpunk a má i nějakou tu nápaditost, takže se to stylu parádní první řady drží mnohem víc (a odkazy na Ghost in the Shell vždycky potěší) - a na film dlouhý jako jedna prodloužená seriálová epizoda je to dostačující, zvlášť když hlavní je tu stejně ta špičkově natočená a řádně brutální akce.

Dokázal bych si to představit jako celou sérii, i když ta animace je v dialogových scénách dost ohavná (cel shaded 3D - vypadá to jak natočené v Borderlands)
@Zx Atari 500 (20.03.2020 23:53): jn je fakt vidět, že ty hry jen sbíráš a nehraješ, když máš tolik času na filmy.

Já teď konečně viděl parazita... a jako chtěl bych komentovanou verzi, protože si jsem sakra jist, že strašně moc věcí by v kontextu vyprávělo další 2 až 3 příběhy.
@Zx Atari 500 (20.03.2020 19:57): "Dystopické Sci-Fi ze Španělska s vertikálním vězením se striktními pravidly" = Perte to do mne!

Akurat som predvcerom docital (dakujem Shoggotovi za typ) Krvavy Polednik, nacoz som zacal vcera citat "Kolymske Poviedky" tiez luxusne maso.....
@Zx Atari 500 (18.03.2020 13:43): Tak jasně, máš bezpochyby pravdu, to je daň za snahu udržet se na vlně obliby. ;c) A prťavá Olympia byla sice zábavná a dle všeho moc fajn holčina, ale pěvecky prý údajně nebyla nic moc a dost často ujížděla. Ale taky mi tam chybí. Soňa je jinde, to je profík se vším všudy. :c)