Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@pajmič (09.12.2019 21:31): tak si to rozeberme :D (LOL)

1) Já mluvil o metalu a jeho části dementní, uzavřený, elitářský pidi komunitě, do který patříš.
:D

2) To, že o někom nebo něčem řekneš, že je sračka na základě své vlastní dojmologie se kvalifikuje jako slovní hovno, nikoliv názor.
:D:D:D

3) Není to hudba, ale lidi jako ty, který dělají metalu špatný jméno ..
:D:D - LOL, :D:D

4) .. nikoliv Babymetal nebo cokoliv jiného, co nespadá do tvé vize metalu.
^^ nerekl jsem, ze BM dela metalu spatny jmeno :D

5) Pokud chceš zdělit názor, zděl ho konstruktivně, pokud nemáš nemáš nic jiného než výblitky tak nemluv vůbec.
^^ omlouvam se, ze jsem te svym nazorem takto rozhodil ... kdybych vedel, co to s tebou udela, tak bych ho rozhodne nerekl

Prosim zkus se pres to prenest. Vzpomenu si na tebe v nedeli v kostele, aby se ti to podarilo ... Citim potrebu te zaroven varovat, ze zde budu a 95% ostatnich chlapcu a divek bude patrit k one elitarske, dementni a uzavrene pidi-komunite .. sice nevim, co bychom ti provedli, pac jsem mel za to, ze jsme zcela naopak vyjimecne mili a hodni, ale takto vysoka koncentrace samozvanych elit by ti mohla prinest nejakej dalsi a mnohem vetsi psychickej otres takze mozna bude lepsi ve tvem pripade vycestovat na inkriminovanou dobu z mesta (pripadne se praze uplne vyhnout, nejsi-li zdejsi)
@ntz (09.12.2019 20:54): Já mluvil o metalu a jeho části dementní, uzavřený, elitářský pidi komunitě, do který patříš. To, že o někom nebo něčem řekneš, že je sračka na základě své vlastní dojmologie se kvalifikuje jako slovní hovno, nikoliv názor. Není to hudba, ale lidi jako ty, který dělají metalu špatný jméno, nikoliv Babymetal nebo cokoliv jiného, co nespadá do tvé vize metalu. Pokud chceš zdělit názor, zděl ho konstruktivně, pokud nemáš nemáš nic jiného než výblitky tak nemluv vůbec.
@pajmič (09.12.2019 19:38): a) to se prave seredne mejlis ... posloucham hodne ruzny muziky, klasiku, folk, indie, metal .. skoro vse krome popu ..

b) celou dobu, a furt dokola to tady zduraznuju, abych se nedotkl nejake citlive dusicky, furt rikam, ze nehodnotim nic jinyho nez ze proste jen rikam svuj nazor, kterej zni: `myslim si, ze babymetal je sr***' .. pokud se te to dotkne natolik, ze se tady ohanis `z prdele vytazenejma vredama' a `mongoloidama', pak jsi jfakt jantarek a ja ti k tomu gratuluju
@ntz (09.12.2019 18:56): odkaz. Ty si zase ten protopyp "true" metalisty, kterej sere na všechno, co je mimo tu "jeho" mětalovou škálu. Prostě metalovej mongoloid.

Jinak všechno, co si prohlásil ohledně respektu a pěnez je naprosto z prdele vytažený vřed. Už sem tu otázku peněz tady jednou rozebíral. Stačí si udělat trochu hlubší reserch, ale to po tobě asi nemůžu chtít, takže je to o potu, tvrdý práci, (PR jsou svině, co se tě snažej podojit, ale samotná kapela je zcela legit) jinak se zeptej Halforda, kterej s nima vystoupil, chlapíků ze Slipknot, Kornu, Roba Zombie, Metallici, RHCP, nebo Tarjy...

@leebigh (08.12.2019 22:43): Lovebites jsou skvělý, super že se prosazují i za oceánem, Awakening from Abyss je, podle mě, jedno s nejlepších power metal alb za poslední roky a Haruna je snad nejlepší dáma, co kdy za bicí zasedla :) Jen mě sejří, jak se snaží spát do svých těxtů angličtinu, což by zase tak moc nevadilo, kdyby jsem rozuměl co říká. Kdyby zpívala Japonsky, asi bych jí rozuměl víc :D
@Paul (09.12.2019 19:07): presto mam doplnujici otazky:

1) kolikrat jsi si v zivote pustil dobrovolne a sam desku babymetalu
- ja cca ? 5x
2) kolikrat v zivote jsi tu desku doposlouchal
- ja zcela jiste 0x
3) kolik (minut/tracku) u desky v prumeru vydrzis
- ja zadnej song celej, pokud ano tak malo v jednotchach, vc. seekovani a preskakovani mezi trackama mam prumer na desku BM < 5 min
@ntz (09.12.2019 19:02): jména songů ani desek až na výjimky neznám, ale to neznám ani u nonbabymetal kapel :) Ač mám Metal rád, tak jsem tam spíš casual, víc hardcore jsem u soundtracků, elektroniky a NIN, což je samostatná kategorie. Moje pointa jen je, že člověk může mít rád metalový kapely a zároveň babymetal. Ale jasně, pokud je někdo hardcore elitář s jasně danej škatulkama co je a není dobrý, tak tam ty šílený japonky nepustí.
@Charllize (09.12.2019 14:15): s tim souhlasim ... nicmene babymetal je hlavne o vydelavani penez a podnikatelskem zameru v prvni rade ... *myslim si*, tem holkam samozrejme do hlavy nevidim ... ani tem producentum, songwriterum, pr, atd ...


@SilentWolf (09.12.2019 13:48): to jsem nerekl a presne takhle jsem nechtel, aby to vyznelo .. pouze jsem jen rekl, ze podle meho nazoru, pac mam metal rad a mam spoustu kamosu metalistu a vubec do metalu "pomerne hodne delam", ze mam dojem, ze mezi metalistama neni babymetal nijak respektovany a to ani okrajove ..

po internetu jsou ruzne flame-wars a handback-fights, kdo vsechno ma rad babymetal, ze napr. corey taylor je ma rad a kdovi kdo jeste ... muj dojem z tehlech diskusi je, ze to je uplne marny a fakt LOL, pac wannabe-metalisti (ti co brani babymetal do posledni kapky krve) tam bojuji proti tem druhym, kteri maji potrebu se hadat, jestli je babymetal sracka nebo ne ...

tahle cela diskuse tu zacla moji nevinnou poznamkou ze si myslim, ze

1) babymetal je sracka (nechme to tak, je to muj nazor)
2) ze si myslim, ze babymetal poslouchaj wannabe-metalisti (o tomhle se da diskutovat, ja ale nemam zajem)

jakakoliv dalsi kombinatorika je uz v urovni fantazii

ps. jeste ruku na srdce :D ... ukazte mi vopravdovyho metalistu, co si fakt poslechne desku babymetalu, zna mena jejich songu, jejich desky apod ... takovej podle me ne-existuje, ale je v poradku, ze imho 90% vernych posluchacu babymetalu asi budou teenageri z asie, co vychazeji ven v rouskach a hledaji svuj swag a kazdy vlastni alespon jednoho plysaka ...
Je skutečně hrozivé neznat ještě v sedmnácti Van Halen, když je to intelektuálně hudba příhodná pro dvanáctileté. :D
@Shoggot (09.12.2019 11:38): Já si tě naopak přesně umím představit, jak s úšklebkem na tváři datluješ slova a myslíš si, jak si mi to nandal :)). Tebe to, stejně jako mě, baví.

No a konečně zase mluvíš konstruktivně! Předně gratuluji k dokončení obou Thiefů za jeden den, tak snad i nyní si vybereš nějakou kvalitu (X-COM: Terror from the Deep?) nebo si něco pěkné přečteš. No a mě do konce roku čeká už jen Shenmue III vedle erzet v DiRTu, takže já mám myslím o zábavu postaráno :).
@Drolin (09.12.2019 10:58): To je skvělý, protože já přesně tohle můžu říct i tobě, akorát jsou to vágní popisy naprosto všeho. A teda potřebu posledního slova ukojíš klidně i tím, že si na místě vymyslíš nějakou drolinovinu :)) tenhle klasický dětsko-trollící whataboutismus je taky věc, která mě na tobě baví, úplně vidím, jak se u toho třeseš :)

Ale máš pravdu: pojďme hrát, já mám nedokončené resty u několika titulů, ty tebou velebené tituly musíš stihnout do konce roku aspoň jednou spustit, jednu knihu ze svého seznamu aspoň rozečíst!

Vítězství si připíšeme oba, tak už to na světě bývá.
@Shoggot (09.12.2019 10:37): Mě jen baví, jak musíš mít poslední slovo, i když si již prohrál. Kdyby si radši pohnul s Grimoire, Catherine nebo napsal komentář na Disco Elysium (moc času ti na to druhé dohrání, které chceš stihnout do konce roku, nezbývá :)). Ale tebe prostě více baví se točit v kruhu a PSÁT. Ale místo aby si to využil na jinak vágní popisy angloamerických románů, které si nejspíše ani nečetl, tak to ne! Je to velká škoda, protože potenciál máš a mohl by si nás tu i obohatit. Ale to chce ten nadhled a trochu se nad sebou zamyslet.
@Drolin (09.12.2019 08:03): Zkus být upřímný sám k sobě. Začni opravdu číst knihy, zkus se naučit aspoň něco a zjistíš, že neustálá přetvářka a lež nejsou dobrými cestami v životě a že dokonce můžeš mít i páteř a nebudeš jen malý kašpárek, co se při tomhle i nebude třást jak osika.
V jádru hodný chlapec nejsi, ale lobotom taky ne, tak na tom zkus pracovat, sám se opravdu do něčeho ponoř a věnuj se něčemu (oba víme, že tenkou skořápku autority "znalce" si tu úskoky buduješ ty a pro smích je to všem), ono tě to opravdu přestane nutit dělat tyhle věci.

Je pondělí, můžeš začít.
@S4TW (09.12.2019 10:10): V autě moc jiné poslouchat nejde, ale že točí Meat Loafa, Led Zeppelin, Van Halen... a prakticky se tam neobjevuje nic novější nebo rozmanitější (i tací Nine Inch Nails jsou na ně příliš novota a jiní), což je škoda. A s moderátorem Beatu jsem pracoval, takže jsem se ptal. Oni to posluchači takto chtějí, ale moderátoři (kolem 50 let) také více méně ustrnuli.
@BUMTARATA (09.12.2019 08:48): ah, snad ne... respektive, v některých ohledech asi jsem (například na společenských akcích, kde je 5+ lidí se moc nebavím a vypadám zapškle), ale pořád to asi nebude taková hrůza, jak tu sleduji :D
A kdy je člověk oficiálně starý? Mě táhne na třicet a trochu se bojím, že začnu být zapšklý jako někteří zde :((
@valcik (09.12.2019 01:48): +1

Jak zde bylo psáno, samotné interview je pohodově vedeno a s nadhledem zúčastněných. Nicméně zajímavé jsou právě až ty články; na Alarmu nebo na zahraničních webech, které tam hledají, respektive se snaží dobrat, toho kdo má pravdu (ač ta v tomto případě jasná pravda samozřejmě neexistuje).

@Shoggot (09.12.2019 01:04): Malá rada. Zkus se odpojit od internetu, na týden, dva, mohlo by ti to jen prospět. Opravdu není potřeba se ke všemu vyjadřovat - zvláště když tebou vysmívaný stařecký state of mind se u tebe občas projevuje! Získáš nadhled, čas na informace a kulturu (už si přečetl Distinction?), duševní klid. A bolet by to naopak nemuselo. V jádru si hodný chlapec, takže tenká skořápka vynucované autority, kterou buduješ tam, kde není potřeba, by mohla být snadno překonána. Navíc získáš nadhled, kterému se jaksi vzdaluješ.

A možná už přelouskáš Infinite Jest nebo i dohraješ KCD! :))
@valcik (09.12.2019 01:48): Jop. Rozhovor byl očividně vedený ve velmi přátelském duchu, autor článku jej přitom popisuje jako kdyby tam probíhala nějaká mezigenerační válka.

A nezlob se, @BUMTARATA, ale místo aby byl do článku vložen originální rozhovor, je tam vložen jen krátký ústřižek z cizího "react" videa. Protože kdyby tam dali tu plnou verzi, článek to jednoduše potopí. Dost bída. A to jsem na straně Eilish.
Nakoniec som si pozrel spomínanú časť Kimmelovej talk show a on sa jej fakt nevysmieval. Celé to prebehlo v dobrej nálade a s nadhľadom, doberali si striedavo jeden druhého a po sérií otázok zameraných na znalosť starších interpretov Kimmel okamžite priznal, že sám by v rovnakej situácii dopadol podobne a v sedemnástich rozhodne väčší prehľad nemal. Celé je to umelo nafúknuté bulvárnymi článkami ako je ten linkovaný z alarmu.
@Drolin (09.12.2019 00:35): Svoje nedostatky ve výchově a poctivost k sobě samotnému i dalším se ještě naučit můžeš, tam to ještě není ztracené, byť to může bolet.
Nevymýšlej si nějaké testy na jiné, nevychovanému dítěti nepřísluší "testovat" ostatní, kor když jim nelze věřit absolutně nic a jeho "seznamy" a "žebříčky" mají tak nulovou váhu. Jen se mi opět prokázalo, že sis vzal větší sousto než dokážeš zvládnout a pak se zase stočil k vymýšlením si dojmů a lží. Dokud nebudeš mít slušné vychování, bude to taky jediná zajímavá věc na tobě.

Věnuj se opravdovému rozvoji sebe.
@Drolin (09.12.2019 00:35): Ale ona už uspěla, tohle je úspěch, navzdory všem těm proměnným, o kterých píšeš. Btw, ten její pád očekáváš za rok nebo deset? Aby to nebylo jen takový plácání, protože všechno někdy skončí. O tom psal už Orwell, že vždy dojde na slova skeptiků, přesto sám zarytý optimista. Dělal si z nich trochu srandu.
@BUMTARATA (09.12.2019 00:23): Jak debutovala? Živě? Aktivní je od roku 2016 a nyní zažívá prozatímní vrchol, její sound je zajímavý (třeba ilomilo je výborné) , ale velmi podobný stejně laděným zpěvačkám, tematicky je škatulkovaná do depresivní teenagerky... těch proměných, proč by neměla uspět, je dost. Ale zase, co považuješ za úspěch. Nicméně to není sebevědomí ale střízlivý pohled.

@Shoggot (09.12.2019 00:33): Přezdívku sedmilhář tu máš ale ty :(

A zase ji potvrzuješ. Nicméně já si cením tvé zarputilosti, s jakou do konfliktů v kyberprostoru jdeš. Tvůj fabulační autismus se projeví na plné obrátky a mně to zpříjemní daný okamžik. Zvláště když tím lamentujícím starcem pod třicet let (neboj, všimnul jsem si :)) jsi ty. Vtipné je zvláště, jak si otočil, a nyní "nenávidíš" Stars Wars a nebojíš se to ventilovat. A to jsem ti dal na výběr. Ráno jsem schválně jako test přidal i můj seznam nejlepších přečtených knih za 2019, zda bude diskze směřovat tímto směrem, nebo bude pokračovat u vtipného pnutí Van Halen a Billie.

A to si měl šanci si zde zlepšit reputaci, protože jinak čteš (čteš je vůbec?) kvalitní knihy, a asi by bylo zajímavější se věnovat jim, než zbytečnému si vymýšlení. Tak snad příště :).
@Drolin (09.12.2019 00:21): To je hezký, že sis svou fabulaci přiznal a zkusil to ještě uhrát laskavým vtipem :)) dokonalí mladí mají nejenže rozhled, ale navíc ještě místo čučení do žebříčků a fabulování dokonce i něco umí a něco tvoří :))

Opět lžeš, je otázka, zda to už vůbec máš vědomě. Nemluvím obecně o starších generacích, mluvím o lamentujících starcích, což je rozložení mysli, sám navíc píšu, že nejhorší je, když takovým starcem je někdo, komu je ještě pod třicet. Čti ty texty celé, stejně jako ty knihy (ne jen výtahy), méně koukání na žebříčků a více do textu samotného. A méně takhle hloupého lhaní, to je přesně ten hrubý nedostatek výchovy. Když si takhle vymýšlí a lže malé hloupé dítě, rodič ho usměrní, možná lehce plácne přes ruku, a pak už to nedělá. Holt, chyby se vloudí, asi byly tehdy na starosti důležitější věci :((
@Jab (08.12.2019 23:14): Samozrejme. A mohli by sme aj o filme Harry Brown. Ale pretože hovoríme o filme o jednom veteránovi a dostalo sa nám slušného vychovania, nebudeme aspoň hovoriť o tom, ako Mexičan, Žid a černoch vošli do baru. :)
@MCZ (09.12.2019 00:05): Právě, zjevně svá. S hodně úzce profilovaným repertoárem. Tací často aktuálnosti rychle pozbydou, stejně jako ji získali. Ono zase tolik možností zde není, a udržet se na výsluní (jako se to relativně daří třeba Lorde, která prakticky podobně vylýtla s podobným stylem v podobném věku) není nejlehčí.

@Shoggot (09.12.2019 00:06): Myslím, že si asi poslední, co by měl mluvit o výchově vzhledem k tomu co píšeš o starších generacích. A není to "aby mladí autoři v sedmnácti znali všechno a měli DOKONALÝ ROZHLED", ale že DOKONALÝ mladí mají ROZHLED! :))
@Drolin (08.12.2019 23:56): To není kopání kolem sebe, to je snaha tě motivovat, aby jsi se zbavil své patologické obsese s fabulacemi, dojmologie a vymýšlením si. Je to tvrdá výchova. Ber to jako výsměch své chabé výchově, které se ti všeobecně příliš nedostalo. Jsi na tohle už dost starý.
@Drolin (08.12.2019 23:09): "Většina takto úzce profilovaných umělců, kteří se nebudou vyvíjet (na což Billie zatím vypadá)..."

Opravdu jsi schopen takového odhadu na základě jediné vydané desky? Navíc sedmnáctileté holky, která je zjevné dost svá? Wow.
@Shoggot (08.12.2019 23:36): Ano, komické, aneb když se v diskuzi dostaneš do úzkých začnech kolem sebe kopat. Takový tvůj trademark, přitom já ti fandím a tvého uálství se tě snažím zbavit! :)
@Drolin (08.12.2019 23:09): Ach, úpadek kultury, výsměch jako motivace mladých autorů (LOL), čtení autobiografií (jako kdyby snad mladí autoři v sedmnácti znali všechno a měli DOKONALÝ ROZHLED, o lidech jako jsi ty napsal Mark Twain vynikající text Nebožtík Benjamin Franklin)...

Takže už zase klasické fabulace a dojmologie. Jak neskutečně komicky pak působí, když ten svůj poslední odstavec jsi napsal ty sám.
@BUMTARATA (08.12.2019 20:25): Většina takto úzce profilovaných umělců, kteří se nebudou vyvíjet (na což Billie zatím vypadá), se dříve či později začne se svým publikem rozcházet.

@Shoggot (08.12.2019 20:39): A přesně tento přístup je původcem toho, proč česká literatura, hraný film a i další kultura upadá. Nedostatečné nároky na přehled i konkrétní znalosti. Zkus si schválně přečíst nějaké (auto)biografie režisérů nebo spisovatelů, pak to možná uvidíš jinak. Obecným znakem je často značný přehled a chuť objevovat i mimo vlastní zaměření. Jen malé procento těch, co se vydají na dráhu umění, má takový talent, že by bez předchozích zkušeností, a zvláště dnes, dokázali napsat světová díla z patra.

A že tebou poznaní spisovatelé mají větší přehled (jaký, a než kdo? :)) a nesmáli by se 17 letému klukovi co napsal právě slohovku o třech stránkách, ale nezná Faulknera, je opravdu důležité, ale prozrazuje nám to jen vyšší empatii a horší smysl pro humor, respektive motivování skrze něj. Místo aby vznítili v daném zájem, aby se zlepšil, poznal nové (i kdyby to odsoudil jako nečitelný blábol, což pro mnohé Faulkner je), tak mu jen přitakají, ale to je jedno, píšeš skvěle a nepotřebuješ nic znát. A to je smutné.

Znovu se dostáváme k té imaginaci, která často nejde do větších detailů a přinese nám, ač na první pohled přívětivé, tak v konečném důsledku horší výsledky. Ono nestačí je kouknout za roh, a hned křičet vidím výsledek, ale trochu o tom i přemýšlet.