Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@Vurhor (12.03.2019 15:00): Jo! Ta scéna kde jsou všichni totálně zahrabaní ve sněhu a on si na něm na pohodu stojí...
Člověk to v té vážně scéně snadno přehlédne, a jak si mi to připomněl, tak sem se tomu musel zpětně zasmát.

@orromis (12.03.2019 15:08): No pokud vím, tak to původně i chtěl točit a Martina Freemana jako Bilba měl vyhlídnutého už od konce natáčení lotra.

Největší mínus je u mě CGI, protože tím jen zvýrazňuje dokonalé masky z Lotra.

Nevím, jestli bych tvrdil že hobbit má v prodloužené verzi rychlé tempo, když to jsou tři dlouhé filmy z jedné knížky :-)
@Walome (12.03.2019 15:04): Ale prošlo, novej Blade Runner taky prošel a tempo měl extrémně pomalý...

Hobit má problémy jinde. Hlavně to vypadá, jak kdyby to Jackson moc nechtěl točit (původně to měl dělat Guillermo del Toro).
@Zx Atari 500 (12.03.2019 12:17): nesla, protoze to bylo toceny uplne jinak. Kdyz jsme si pak pustili doma LOTRa bylo to hodne videt. Neco s tak pomaly tempem jako ma Lotr by dneska neproslo. Takze je dobre ze to vzniklo kdy to vznikklo.
@Gordon (12.03.2019 12:03): Tak když Legolas váží asi 0 Kg (viz přechod přes Caradhras, kde se jako jediný nepropadal do sněhu, a jeho svižné lezení po šípech v Olifantovi), tak mi to přijde i docela oukej. ;)
@Zoltan (03.03.2019 17:13): V dubnu budu bydlet několik dní pár minut pěšky od Akihabary během mých cest Japonskem. Chci tam menšímu šmejdění věnovat alespoň jeden den.

Pak mam docela velké dilema. Měl jsem naplánován na jeden pátek sportovní večer v jednom pro mě významném gymu, ale pak jsem se dozvěděl, že ve zhruba stejný čas se hraje Urawa Red Diamonds - Yokohama Mariners... To by mohla být parádní atmosféra. Navíc Yokohama není daleko, tak by jich také mohlo dost dorazit. Nevím, jaky vliv tam může mít na návštěvě páteční termín.
@RXQ79rudax (12.03.2019 05:40): Taky si hodlám zopakovat, nejdřív prodloužené hobbity, pak prodloužené "prstiče". :-D

U Hobita jsem docela čuměl, kolik věcí bylo z kino verzí vynecháno, třeba ta poslední bitva ani nedavá v kino verzi smysl, za to v té prodloužené je i vidět jak se do sebe trpaslící a elfové pustí, ale jen na chvilku, takže obě strany mají prakticky nulové ztráty. Hlavně je to o dost vymakanější, ale u legolase, co levituje na padajících šutrech chytám cringe vždycky.

Lotr pro mě už není lotr bez tohoto krasavce.
@Zx Atari 500 (12.03.2019 11:34): ale viděl, ale jen tu kino verzi Pána i Hobita - před těma x lety co jsem poprvé viděl pána prstenů jedničku jsem přečet všechny ty knižní předlohy u nás vydané. Samozřejmě že se jedná o pohádku, takže se tam nad nějakou logikou nesmí moc přemýšlet ale ten vizuál a hudba je skvělej.
k panu prstenu od Jacksona mam vztah asi jako rodice k zaostalemu diteti .... mam ho rad, ale jsem strasne nestastnej, ze je debilni
Mám připravené ke zkouknutí Pán prstenů a Hobita (toho ještě navíc ve 3D) tu prodlouženou verzi - kterou jsem ještě zatím neviděl - jen nějaké scény na youtube.

- už mám konečně domácí kino: odkaz
Matrix live in concert parádní zážitek, Don Davis je sympaťák. Ten film a hudba z něj se nemá šanci omrzet :).
@mattesak (11.03.2019 19:01): ne, ale diky samozrejme ... tohle je fakt jak jsem napsal ..

dva lidi jdou nekam do prirody a propadnou se pod zem, kde jsou hlinene nizke tunely, mozna spis trochu i jeskyne, kde lezou prevazne po 4rech a sviti si takovejma tema svetlicema, pac to tam najdou u nejake mrtvoly .. iirc ten chlap je zranenej (skoro) od zacatku ... to, co je tam pronasleduje tam neni zas tak moc ukazano, ale je jich tam nekolik a budou to (asi, iirc, imho) nejaci humanoidi co zijou v tech tunelech

dohromady v tom filmu vystupujou 2 lidi (+ je tam nejakej komparz na zacatku a na konci) ... skonci to no survivors
Pertubator včera dobrý, ale hudebně bylo o něco lepší Carpentr Brut minulý rok.
shanim jeden film co jsem videl ... je to B-ckovej (mozna C-ckovej) survival horror. Chlapek se zenskou (mladi, mezi 30-40 let, mel jsem dojem, ze tam hraje docela nekdo znamej, asi Wahlberg, ale zda se ze ne) jsou nekde na vyletu v prirode a propadnou se pod zem do nejakejch tunelu, kde porad pred necim utikaj .. 90% filmu se odehrava v tunelech, kde lezou navic vetsinou po ctyrech .. chlapek je zranenej od zacatku a ubyva mu sil .. to co je v tech tunelech tam (iirc) neni poradne ukazano, ale je tam mnozstvi nejakejch priser, ne jedna ...

nevzpomel by si prosim nekdo na to, co to je za film (link na csfd), diky
@Coldplaz (09.03.2019 11:41): @Coldplaz (09.03.2019 11:41): Od šesti let jsem miloval všechny tři Návraty do budoucnosti a to se dodnes nezměnilo. Co se ale změnilo je můj názor na prvního (neukamenujte mě) Indiana Jonese. Jo, je to super film, ale když jsem ho viděl jako malej, naprosto jsem ho miloval. Teď mi přišel trošku úsměvnej :) Nebo jsem teď po letech viděl prvního Harryho Pottera a musím říct, že je to opravdu špatnej film - režijně hodně nezvládnutej (narozdíl od Cuarónova Azkabanu).
Za mě je teda Připoutejte se 2 mnohem lepší než jednička :) Austina Powerse můžu jenom první díl, pak už je toho fekálního humoru příliš.
Ještě bych dodal Drákuloviny, ty jsou taky hodně povedené.

Já jsem zjistil, že čím jsem starší, tím víc mě nechávají chladným Star Wars filmy, které jsem měl hodně rád :D
@Malignus (09.03.2019 11:50): Tak Airplane je klasika. to je jeden z vrcholov absurdnej komédie, nevidel som s ním všetko, ale Space Travesty a Mr Magoo boli dosť zlé.

Dosť mám rád aj Mr Bean a Johnny English filmy a nerozumiem, prečo majú tak nízke hodnotenia, niektoré scény ma dostali aj po piaty raz.
@Coldplaz (09.03.2019 11:41): U Policejní akademie jde kvalita dolů s každým dílem. Osobně doporučuji koukat pouze na první tři díly. Austin Powers mě nikdy nijak moc nebral, ale Bláznivá střela je super kdykoliv + Utopenec na útěku či Připoutejte se prosím, když už jsme u Leslieho, jsou super kdykoliv. :-D
Nedávno som sa znova po dlhých rokoch snažil pozrieť filmy zo série Policajnej Akadémie, ako dieťa som tie filmy mal rád, hoci som nerozumel mnohým vtipom, ale teraz mi pripadajú väčšinou dosť trápne. Austin Powers a Bláznivá Strela sú napríklad ale stále zábavné. Mali ste podobnú skúsenosť s nejakou sériou?