Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@Maximus (18.01.2015 19:19): Že by tu hrál jistý vliv fakt, že jeden z těch filmů dostal 6 nominací na Oskara a mraky další U.S. cen? .-) Z těch nepatriotických okolností. A pak taky ještě způsob nasazení do kin.

Každopádně mě nezajímá ani jeden z nich, příjemná změna, že se konečně z filmů stává něco jako sledování dostihů - konečně pořádná meta-kultura. Prosté sledování už je nuda :)
American Sniper dal za vikend $90,205,000 a jasne prve miesto - wow. Očakávalo sa takých 50 mil. (rocpocet filmu $58.8 million)
Blackhat Michaela Manna dal za vikend $4,030,000 a skoncil ako Novinka az na 10 mieste. Uff (rocpocet $70 million)
RomcaT: zkusilas Strazce galaxie? :-) Necekal jsem od toho nic a nebyt me snoubenky, ani bych na to nesel, ale celkem me to prekvapilo...
@Maximus (18.01.2015 11:14): Hemswortha mám rád, takže mu prajem každý úspech. Nemám obavy o to, že Into the heart of sea herecky nepotiahne, akurát si nemyslím, že to bude až tak veľký hit. Ale určite to zarobí viac ako Hacker a snáď neprerobí :) Dosť záleží aj na to, aký to má rozpočet, čo som zatiaľ nenašiel.
@M.a.t.t. (18.01.2015 11:07): Audiovizual mal Mann stale dobry. Podobne ako Ridley Scott, tak ho ma tiez dost svojsky. No snad to nebude az taka pohroma a zachrani to aspon ako tak svet. Hemsworth pravdaze nie je taka hviezda aby tahal do kin ludi len vdaka sebe, preto sa trochu bojim aj o In the Heart of the Sea, ale to ma zasa atraktivnejsiu a velkolepejsiu temu, no mozno 2x taky rozpocet ako Blackhat :)
@RomcaT (18.01.2015 10:01): Náhodou presne chápem, prečo sa niektorým Thor páči najviac, tá severská mytológia je nám predsa len o niečo bližšia a film vo viacerých momentoch ďaleko menej pripomína klasický komiks. Avengers mali v podstate veľmi ťažkú úlohu, pretože museli funkčne zladiť všetkých superhrdinov a ich odlišné svety, čo sa podľa môjho názoru podarilo veľmi dobre. Samozrejme k tomu patrí aj patrične megalomanská zápletka, ktorá bola ale nutná, pokiaľ mali všetci spolupracovať. Film podľa mňa veľmi dobre zachytil ich rozdielnosť a z toho prameniace minikonflikty medzi nimi. Niektorí ho prirovnávajú k Transformers, ale to je veľmi prízemné prirovnanie, marvelovky stoja ďaleko viac na svojich postavách, ako na akcii.

@Maximus (18.01.2015 00:34): Mann nikdy nebol režisérom pre väčšinové publikum Aj jeho oceňované filmy ako Insider, či Ali prerobili a ani Posledný Mohykán nebol neviem ako ziskový. Hacker podľa mňa doplatil aj na to, že hoci Chris Hemsworth má charizmu, sám o sebe divákov do kina nepotiahne. Okrem neho tam už vlastne nikto "zaujímavý" nie je. Inak sa mi film páčil a to hlavne po audiovizuálnej stránke, ktorá bola doslova vťahujúca. ;)
Tak můj názor je, že Watchmeni jsou píčovina, nudil jsem se jak prase. Těhotné mají opravdu zamlžené myšlení, osobní zkušenost, jednu jsem měl doma. A kamarádi, co vstoupili do vážnějšího vztahu, se opravdu stali podpantofláky, páč je to v určitých situacích lepší pro rodinou pohodu a tak nějak už nejste jenom sám za sebe. To se týká i mě. Tady je důležité naučit se vycítit, kdy vaše blízká osoba chce říct nějakou pičárnu na veřejnosti a včas ji zastavit.
@RomcaT (17.01.2015 19:37): Jo Thor je slušnej film. Loki v něm nepůsobí jako magor a slaboch, maloměsto je příjemným osvěžením před těmi CGI velkoměsty, sranda, nadsázka a severská mytologie. A holkám se ti chlapi ve zbroji musí líbit :0)
@RomcaT (17.01.2015 19:37): patřím asi k té male skupině zdejších diskutérů (pokud nejsem úplně sám), kterému se marvelovky od počátku fáze 1. líbily asi všechny a Thor tedy není výjimkou. Snad poslední komiksovka, která dostatečně necloumá mým majestátem, jest horrible double F4 a první Ghost Rider (druhý je maniákálně výtečný a jedno z mých guilty pleasure). To se ti třeba nelíbí ani Burtonovi Batmani??? Teď jsem to zahlídl v bedně dvojku a ta je fest povedená. Lepší Kočičí žena než byla svého času Michelle asi nikdá nebude...

Když jsme u toho Thora, jen taková srandovní historka "z natáčení": Moc jsem toho kluka ušatého chtěl vidět na plátně, pěkně v origo znění s titulky a to byla zrovna doba, kdy to dabing u těchto věcí celkem válcoval (nebylo to jako dnes - vyrovnanější), takže v okolí to klasicky nikde nedávali. Spojil jsem tedy příjemné s užitečným a při návštěvě matičky Prahy jal jsem se navštívit nějaký ten centrální mulťák (někde blízko václaváku - na valech? příkopech? Uff). Jako v pravdě vesnické dítko, nebylo mi tehdy zvykem platit za kino více než 80,- což v Praze naposledy bylo za revoluce? No, takže kino za 170,- + parkování na Senovážném náměstí (toto označení se mi vrylo do paměti) za bratru 280,-, takže kladivoun mě vyšel na pěkných 450,- :-)) No neber to :-)))
@valcik (17.01.2015 23:23): ale jistě, další velmi inteligentní názor. Jakmile má chlap náhodou podobný/stejný názor jako jeho přítelkyně a tento názor se neshoduje s jeho kamarády/okolím, tak je jistě podpantoflák ;o) Asi mu teda rovnou zakážu aby vůbec chodil na databázi.
Někdy mi přijde, že takové "zralé" názory mohou mít buď pánové/kluci, kteří buď doma opravdu pod pantoflem jsou a to velmi těžce a tady si dokazují, že taky něco mohou. Nebo naopak ti, kterým já osobně říkám honimíři. A to jsou takový, kteří by ženu rádi, leč se nedaří a proto každý ve vztahu je podpantoflák a podobně. -> ale já jsem ta těhotná, která má hormony zamlžené uvažování a ke všemu jsem taky žena, takže můj názor je podřadný. Jako bych nic neřekla.

chtěla bych vidět jak kdokoli z vás kdo máte na mě nebo na Jumase kecy by jste nám to dokázal říct do očí. Borci
Watchmen je skvělý, zatím nejlepší americká komixová adaptace (která snese vyšší měřítka) - škoda, že se Zack Snyder nevěnuje normálním filmům, (primárně hudební/videoklipový) režisér to je zjevně dobrý podobně jako Xavier Dolan.
Watchmen výjimečně vydaření, Avengers výrazně nadprůměrná popcornovka. Na co házet pózy, jsme tu přeci všichni jedna velká, tolerantní rodina :-)
Mě osobně teda Watchmen přišli jako docela solidní pakárna - s výjimkou pár postav pro mě nuda. Tím však netvrdím, že mi Avengers přišli lepší :P
Vcelku prosté - některá díla jsou pro překvapivě velké množství fanoušků žánru (i když možná jde o mluvící menšinu) citlivé téma a na jejich "znevažování" reagují jako na karikatury Mohameda - za všechny např. Planescape Torment, Firefly, Watchers, A Song of Ice and Fire (Game of Thrones), The Dark Knight Returns .-)
@mazar1234 (17.01.2015 22:06):, @Jack_Dark (17.01.2015 22:11): Jasně, žě se s opačným pohlavím nejde shodnout na všem ,ale takovýhle výrazy jsou snad už trochu moc. Jinak nevim, proč by všichni museli nějakej většinou oblíbenej film/hru/cokoli milovat. Všem se to prostě líbit nemusí. A už teď je mi jasný, že tu hned budou zase padat výrazy jako hipster, či pozér, ale to už je taky ohraný.
A co Natálka v Nicholsově Na dotek? Film sice sračka, ale Natálka dobrý :-) A když už tu byla poptávka po dobré komedii tak připomenu Natálku v Princi a pruďasovi...
Hm tak teď jste už především trapní. Jen pro vasi informaci, Strážce i Avengers jsem videla mnohem driv. A Jumas je teda co? Pro vás opačné pohlaví nebo tehotny? Kolik vám je, že máte takové názory? A jestli to měla být sranda, tak teda haha.
Natálku mám rád, proti ní moc výhrad nemám (kromě pár filmů, jako je V jako Vendeta a Láska a jiné kratochvíle), ale Strážci jsou prostě kravina. Na Avengers se možná ještě někdy kouknu, abych pochopil některé souvislosti, ale na Strážce s debilnim Dr. Manhattanem už nikdy.
@RomcaT (17.01.2015 19:50): Taky jsem čekala, že celej film shodí šílené herecké schopnosti Natalie Portmen, ale naštěstí neměla moc prostoru. "Ovšem zlatí Avangers proti Strážcům"

No nevím RomcaT ale asi je s tebou něco hodně špatně :D
@ViRus (17.01.2015 19:41): dost jsme o tom přemýšleli a možná, že kdyby jsme se nejdřív koukli na Thora a pak na Avangers tak by nám to trochu dalo souvislosti a nepřipadalo by nám to jako taková sračka ;o) Ovšem zlatí Avangers proti Strážcům ;o)

@Victor (17.01.2015 19:44): přesně jsem čekala, že mi tu někdo napíše, že Thor je proti ostatní slabej ;o) Já nečtu komiksy a chci film, kterej mi bude dávat smysl i když to nemám načtený. Taky jsem čekala, že celej film shodí šílené herecké schopnosti Natalie Portmen, ale naštěstí neměla moc prostoru ;o) A teď mě teprve sežerete za živa (Jumasova oblíbenkyně, já při ní trpim jako zvíře..její herecký výkony bych klidně přirovnala ke Kristen Steward - jeden až dva výrazy na vše)
S výjimkou Černé labutě...
KONEČNĚ jsem viděla dobrej film podle komiksu ;o) 3x hurá Thorovi ;o) U ostatních jsem si chtěla vytrhat vlasy, protože to byla krávovina nad krávoviny (nadšenci prominou). Ale tohle bylo fakt dobrý a to dokonce i dvojka a dokonce se těším i na trojku. ;o)
@Drolin (17.01.2015 14:29): Tak u mna je Cohen cista sinusoida kvalitativne, napr. AliG velmi slabe, Bruno ma vobec nebavil... Borat naopak velmi skvely, Diktator dost dobry.
Ale na toho Bruggera mrknem, to vyzera zaujimavo.
@Maximus (17.01.2015 12:57): Ja som tak tyzden dozadu pozrel Diktatora (od Borata) a bol som prekvapeny kolko vela naozaj kvalitnych scenok tam bolo, niektore useky su sice poslabsie ale vysledny dojem je pre mna vysoko nadpriemerny. Napr. scenka kde letia na prehliadku vo vrtulniku je extra skvela.
Ovsem rovnako ako pri Boratovi je bezpodmienecne nevyhnutne vediet aspon trochu po anglicky a pozerat samozrejme v original zneni s titulkami. Pozerat to v dabingu tak automaticky minimalne 50% hodnotenia dole. Borat bol teda v dabovanej verzii neuveritelne trapna chujovina, ale v ENG ultra-luxusna zabava. No clovek ktory vie uplny prd anglicky ma proste smolu s tym sa neda nic urobit.