ten film se asi od mangy dost liší - do mangy co je na internetu jsem nahlédl pro zajímavost a jen zběžně.
až teď jsem si zjistil co to Old boy nebo 올드보이 vlastně znamená česky - bývalý žák ( určité školy ) - zkusil jsem dát originální název do googlu překladače, později i ten anglický do slovníku na seznamu, předtím jsem si myslel že to znamená prostě starý chlapec.
Ale ten konec byl ve filmu:
takový dost absurdní, nejasný - celá ta zápletka toho filmu - té pomsty - ten důvod té pomsty byl vlastně úplně směšný: že ten Oh Dae-su vyděl jak se tam někdo muchluje s nějakou studentkou ( mazlil se tam s ní její bratr ) kterou se chvíli předtím pokoušel sbalit - ten to rozkecá dál s popisem té dotyčné - vzniknou o ní nějaké pomluvy - pak z filmu není úplně jasné jestli se ona sama zabila / nebo ji zabil ten její bratr který byl asi nějak pomatený a moc si všechno bral - který se pak jaksi rozhodl pomstít tomu jeho bývalému spolužákovi - který asi den na to co se někomu zmínil o tom co viděl - odjel do jiného města.
Ale pak na konci vůbec nechápu to chování Oh Dae-sua - když se dozvěděl že ta jeho milenka je vlastně jeho dcera tak proč tak až přemrštěně šílel a nechtěl aby i ona to věděla - měl říct prostě fajn...
tady nějaká diskuse o konci filmu