Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@Jack_Dark (29.08.2013 15:32): Leon má hlavně geniální atmosféru, díky vizuálu/hudbě/hercům/scénáři. Doufám že jsi viděl directors cut verzi. Jeden z mých absolutních TOP filmů co si pouštím každých pár let a nechávám se ovívat. Což mi připomíná, čas na další shlédnutí..

Nastartoval kariéru Natalie Portman stejně jako to Kick Ass udělal nyní pro Chloe Moretz. A ač jsou od sebe ty filmy opravdu hodně odlišné, tak miluju oba.
@Artran (29.08.2013 14:21): No hrdina/mstitel mi tak nějak nevadí pokud je dobře napsán. Na Leonovi mě ale zaujal spíš parádně zahraný vztah mezi Natalii Portman a Jeon Reno, to jak on je jednoduchý a ona si s ním vytváří takový zvláštní vztah. Možná to bylo tím exceletním výkonem co předvedla, ale bylo to zkrátka strhující a uvěřitelné.
@Jack_Dark (29.08.2013 14:03): Otázka je, co tě na tom Leonovi přesně zaujalo. Pokud je to takový ten archetyp vykořeněného a kontroverzního hrdiny/mstitele, kterého osud žene k zániku, tak by se nabízel i Profesionál nebo Samurai. Možná i Crying Freeman od Ganse (to jsem viděl ale už strašně dávno). Do jisté míry by to asi byla i Vrána. Takových filmů je poměrně dost a často jsou ovlivněné východní estetikou (byť se v tomto ohledu jedná spíš jen o povrchní pastiše).
Tak jsem zkouknul jeden filmový rest kterým byl Leon, ale že to bude tak výbornej film jsem nečekal. Nezná někdo něco v podobném duchu?
@Say (29.08.2013 00:55): Ne nevylučuje, snažím se ti říct že zvolený pohled kamery je v Cloverfieldu stejně důležitý jako ledovec v Titanicu. Bez něj by prostě žádný film nebyl, kvůli němu, kvůli té formě, jej natočili.
@Say (28.08.2013 23:50): Ano, Memento jsem měl také na mysli. Pointa pro tebe je v tom, že je pitomost oddělovat formu od obsahu, protože (a tuplem v takto jasných případech) forma JE obsah.

Je to stejné jako říct že Titanic by byl o ničem, kdyby v něm nebyl ten ledovec.
@Say (28.08.2013 22:55): Elysium.

A dosledoval díky kameře... tzn se ti líbila? V Elysiu je v akci rozklepaná kamera taky. I ldyž oproti Districtu neopodstatněně a výrazně hůř.
@AlieN (28.08.2013 22:51): Hlavně v závěru. První půl hodinu jsem fakt žral... Naprosto geniální kamera a narace. Ale v půlce se to zvrhlo na efektní Transformery (a dosledoval jen díky kameře). Kdyby ten začátek nebyl tak luxusní a konec mě tak nepraštil, možná bych to až tak neřešil, ale tohle prostě nemůžu odpustit=/ Samotný příběh teď stranou.

Levičácký Esylium, nebo District?
K Elysiu - Skvelej vizual, slabsi klisoidni pribeh. Zklamani, protoze District 9 od stejnyho rezisera byl super film.

4Paul - S Kick-Ass 2 souhlasim. Doporucuju vsem, co maji radi zabavu ostrejsiho razeni.
Fukova recenze na Elysium je kupodivu velice výstižná, jen ta nezajímavost a hloupost filmu mě štvala o trochu víc než jeho (ale ne tolik abych se nedokázal bavit tím ostatním), takže bych s hodnocením šel aspoň o 10% níž. Tedy zhruba na úrovni podobného In Time... které také podobně jako Elysium bylo "celkem fajn", ale vzhledem k nemalým očekáváním od věhlasného režiséra vlastně zklamáním.
Jako že Tommy Emmanuel má můj respekt a většina jeho věcí se mi líbí, ale to co udělal ze skladby Classical Gas tak tomu jen tak tuhle přehácanou onanii neodpustím.
Já jel kvůli Coopera, Mourning Beloveth a právě tomu výletu do nových krajin, jinak jsem skoro nic neznal. Musím ale říct, že hudebně jsem si ještě žádný jiný fesťák neužil více.
@Javor (26.08.2013 19:43): Jo, tam bych si někdy rád zajel, ale ta vzdálenost... Loni tam hráli Alcest a Lantlos a Solstafir a The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble, to by bylo tak akorát něco pro mě.
@Say (26.08.2013 12:18): Řekl bych, že podle střechy Karlštejn. Akorát je to z jinýho úhlu, než ho zná většina lidí. A století je to buď chvíli po dostavbě (15. století), nebo spíš někdy v 17. století (obléhání švédy).
Právě jsme se vrátili z Kick Ass 2 - skvělé, prakticky dokonalé pokračování a završení jedničky. Ženský doprovod taky nadšen. Totální geekout po všech stránkách :)

Od Wadlova jsem nic nečekal (zvlášť když mi trailery přišly slabé), ale moc překvapil. Kdyby mi někdo řekl že to točil taky Matt Vaughn, věřil bych tomu.
Dark Bombastic Evening byl naprosto perfektní zážitek. A Sedmihradsko je taky super.