Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

Doporučte mi prosím nějaký web, kde si můžu spravovat svou galerii a uploadovat svá skromná díla (včetně podpory stramu videí - stejně počítám s komplikovanější variantou a to uplaod na YT a pak to nalinkovat tam). DeviantArt není ono. Zbytečně komplexní a pomalý a kromě gifů nic jiného pohyblivého nerozjede.

Google web by mi stačil, ale těch 100MB je dost málo. Jenže to asi nikde víc zadara nedostanu, co?
(oo jak by bylo pekne vyhodit do vzduchu par sidel eu instituci, zatimco vsude okolo zvuci oda na radost >_>)
Walome: To ne, ale myslím si, že upoutávky bych si všiml.

Drolin: Ale za těch šest (skoro sedm) let už to asi trochu zlevnilo. Vždyť první a druhý díl byl v televizi asi po čtyřech letech.
Jumas: Expendables boli na Markíze ešte mesiac dozadu. :) Ale inak film je to namkaný, ja som ho videl asi trikrát a prvý krát samozrejme v kine. :)
Walome: Já to ještě neviděl, takže jsem na to zvědavej. Hlavně tam hraje jeden z mých nejoblíbenějších akčních hrdinů Dolph Lundgren :D

EDIT: Teď mě tak napadlo, jaktože dávaj takhle nový filmy a třeba třetí díl Hvězdnej válek doposud ne.
Jumas: taky jsem se divil. Tátovi jsem to doporučil, minimálně scéna s Arniem a Kurýrem na hřišti za to stojí :)
To jsou ty nejlepší filmy - když donutí diváka, aby fandil šílenci :)

Jo a Bodkine, jak jsi mi onehdá četl tu povídku... epic fail, ani Tvá pomoc mi nepomohola :) Ale ještě jednou dík.
Mne celkovo Makoto Shinkai nesedí. Možno aj preto, že celá jeho tvorba mi príde ako podľa jednej šablóny. Expozícia gýčových krajiniek a obláčikov vo veľmi pomalom ubíjajúcom tempe, kde sa akože odohráva tématika nejakého toho partnerského/kamarátskeho odlúčenia pre nejaký vôbec nerozvinutý, sci-fi dôvod, ktorý tam nielen nezapadá, ale vyslovene kričí, že je tam len preto, aby sa nepovedalo, že sa tam vlastne vôbec nič nedeje. Ale hudba v jeho filmoch je dobrá, to hej.
No, imho jednoznacne nejvic overrated anime (aspon z toho co jsem videl) jsou K-On! a Angel Beats! No, i kdyz Angel Beats! aspon melo neco malo do sebe.
Summer Wars mi prijdou silne precenovane. Hezke bojove sceny, sure, ale tech tam moc neni a jinak mi to prislo jako tezka zivacka, respektive cely ten souboj military-grade AI vs japonsky rodinny klan jsem jim nejak nezral.
Na Arrietty mi vadila jen ta cast, kdy kluk zacne zvanit o vymirani druhu. To tam imho bylo jak pest na oko. Jinak zacatek je hlavne graficky uchvatny, dal to tahne predevsim typicky ghibliovsky-pohadkova atmosfera.
5cm/s nebylo zle a graficky bylo hodne pekne, ale porad to povazuju za celkem prvoplanovou citovou vydiracku, nez abych to nejak vyzdvihoval >_>
No a Divka o skace casem mi pro zmenu povazuju za ve vsech smerech silny kus.
Paprika... mi moc nesedla. Ukazka toho, jaky psychedelicky silenosti se daj narvat do filmu, kdyz se to kresli, ale to me samo o sobe moc netankuje a ono tam nejak krom toho nic moc neni >_>
Jo, Millennium Actress už si také musím pustit :) Btw, Paprika má povedené OST (stejně jako Hirasawův pro Berserka).
Zoltan - Millenium Actress je super...:) Osobně se mi líbila víc než Paprika nebo Perfect Blue...
Všechny tyhle anime filmy jsou výborné, to se snad nedá popřít. Že hodně záleží na vkusu, to je věc jiná :P.
Viděl někdo Millennium Actress (Sennen joyū)? Dá se doporučit? Od Satoshi Kona jsem viděl jsem Papriku a ta se mi líbila (zdravím Drolina :-)).
Drolin: Karigurashi no Arrietty je japonská variace na Pidilidi s Miyazakiovskou/Ghibliovskou (ta čeština... :D) atmosférou. S Toki wo kakeru shōjo to nemá společné nic, spíš bych to přirovnal právě k Miyazakiho filmům.
Mňa teda neprekvapuje to porovnávanie neporovnateľného..

Zoltan: Áno, nebolo to zbytočne excentrické, pretože práve také veci mi častokrát dokážu pokaziť dojem.
Zoltan: :)

Btw, stojí zajimavě vypadající Karigurashi no Arrietty za zhlédnutí? (respektive nepodobá se těm, o něchž jsem se negativně zmínil :).
Drolin: Tušil jsem, že se ozveš :D Také to bylo pro mě jedno z prvních anime, ale dojem byl opařný :-)

Tul: Pravda, naštěstí tvůrci příběh nepřekombinovali, plusem je i fajn atmosféra a příjemný humor.
pipboy: Obojí imo špatně. Dobré např. Perfect Blue a Angel's Egg abych vyvážil kritiku :).
Tak ted jsem zmateny, Drolin si mysli ze divka co skace casem je spatne anime a 5cm/s je dobre anime, nebo obracene? Bo obracene by to davalo smysl.
Tulareanus: Jedno z prvních anime které jsem viděl (spolu s klasiky od Miyazakiho). Dodnes se divím, že jsem tento žánr tímto dílem kompletně nezavrhl.

Vedle 5 Centimeters per Second anime, které bych opravdu nedoporučil.
Mne tam prišlo sympatické, že zápletka sa nezvrtla v zbytočnými absurdnými zvratmi prekombinovanú sprostosť tlačiacu na pílu, ako to máva anime častokrát vo zvyku. Mal som tušenie, že by to mohlo byť fajn, ale i tak ma to príjemne prekvapilo, ako to všetko (Až na maličkosti - a teraz ma napadlo, že sem sa nedá vložiť spoiler -) zapadlo a zároveň vôbec nenudilo ani nepôsobilo naťahované.
OT: Contagion/Nákaza - výborný thriller. Doporučuju, myslim, že místnímu osazenstvu by se mohl zamlouvat.
malarkey: Jedním slovem úžasné. Po pár týdnech intenzivního poslechu je DCD instantně mojí nejoblíbenější kapelou. Nebo Carnival is Over... :).

Btw, další parádní věc od WEG.

Dal by mi někdo tip na nějakou fantasy knihu, která není od anglicky mluvícího, polského, českého nebo ruského autora?

edit: Co Tintin, viděl někdo? Animace obličeje dobrá, pohybu horší (viděl jsem lepší), děj samozřejmě klasickej a celkově to bylo takový divný. Zvláštní mix filmu pro děti a pro dospělé.