Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Hardware

Jak je to vlastně dnes s tím hárdvérem ? Když si koupím něco takového http://www.czc.cz/msi-gtx-970-gaming-4g/160231/produkt budu mít stále problémy s některými hrami ? tím nemyslím zprasenou optimalizaci, ale prostě u kvalitně udělané hry (třeba W3) jestli budu muset snižovat nějaké detaily popř. vypínat nějaké ty vlasové efekty a jiné blbůstky.

Nebo budu už krytý alespoň na chvíli, co se takových věcí týká? 4k mě absolutně nezajímá. Takže myslím jen běžné HD rozlišení.

edit: jak se o to člověk 8 let nezajímá vůbec neví... vím jen že kdysi mi PC vydržel hodně dlouho a nebýt přechodu na ty 64bit systémy a povinné 4jádra apod. tak mi předtím veškeré hry šlapaly naprosto krásně. Vždycky mi ta GF8800GT připadala nesmrtelná.. :D

Ale dnes už prostě nevím jak to je. Jen že furt někdo nadává že mu hra nejede na plné.
@mazar1234 (02.01.2016 21:22): V první řadě, postavit výkonný, ale malý PC je prostě zajímavé. V druhé řadě vzhled. No a pak praktické věci. Čištění PC je jednodušší, přenášení během posunování nábytku nebo stěhování je jednodušší a hlavně to můžu mít na stole. Časem si chci koupit o trochu menší stůl a dát se vidle něj nějakou komodu s šuplíky, no a na tu komodu dát to PC.
@LIUWIL (02.01.2016 20:22): Inac aky ma ako vlastne zmysel miniaturizovany desktop? Ma sluzit ako prenosne PC alebo co?
Ved desktop iba lezi od rana do vecera niekde vedla stolu na podstavci/zemi whatever.... aky ma zmysel ho miniaturizovat?
Koukám, všichni stavějí nové počítače :)
Já sice si sice nestavím vyloženě nový, ale budu svůj současný soukat do Bitfenix Prodigy.
Zpětně si říkám, že je škoda, že jsem do miniITX nešel rovnou. Přemýšlel jsem nad tím už když jsem prvotní fázi současné sestavy dával dohromady, nicméně rozhodl jsem se pro "jistější" velkou bednu.
@Gordon (02.01.2016 18:08): Vím, ale preferuji kvalitu nad kvantitou. Reálným výkonem AMD procesorů jsem byl několikrát v životě nemile překvapen. Kamarádi, otec a koneckonců i já jsem před nějakým časem měl procesor od AMD a vždy se ukázalo, že to byla právě tato část hardwaru, která v celé sestavě byla oním výkonnostním špuntem. Přes ty monumentální počty jader a frekvencí proto volím jistotu od Intelu. A dvd-mechaniky mám doma už asi 4 z předchozích sestav :)).
Do 4 měsíců, budu teď měnit práci a nechci hazardovat. Až bude vše zas trochu "jisté". Pak snad vyjde ten XCOM2 a Warhammer: Total War, dva tituly pro které ten PC primárně kupuju, časem snad Quantum Break na PC.
Hlavní důvod je teda že na této plečce se mi prostě sekají videa na youtube v HD, což mi vadí, a jelikož firemní noťas budu vracet a kdoví jak to bude v nové práci tak ten PC bude prostě potřeba. Zas jedna věc je když se seká u hraní, druhá věc když nejsem schopen na domácím PC dělat věci do práce protože je to zasekané.. :D

Jen prostě mi bylo řečeno že to nemá být šutka nějaká, tak jsem si řekl.. že se "obětuju" a občas si na tom PC i něco zahraju. :D
@SilentWolf (02.01.2016 17:57): No hurá. Ano, dá se hrát pohodlně na televizi, provozuju to tak pár let. Kup si Logitech k400 a všechno máš pokrytý. Jinak dneska bych vzal skylake 6500, nějakou novou asrock desku co umí taktovat nonK procesory, 16GB RAM a GTX 970.
Já jsem dostal od přítelkyně jasné instrukce "Hlavně žádnou šutku, dej do toho max 25 000 - 30 000" tak v hlavě mi hned létal nápis "epic win". Takže letos do nového PC asi půjdu. Jen pořešit, jestli se dá hrát pohodlně na televizi a ovladači, jen místo PS4 napojím PC, popř. jestli investovat do monitoru (ale to asi ne). Do půl roka neodolám, teď bych sice mohl využít slev, ale nějak se mi to ještě nechce řešit.
@Garion (02.01.2016 16:24): Díky za názor! Díval jsem se na testy, výkon R7 je opravdu téměř stejný, její zařazení do sestavy ještě zvážím. Ušetřený peníz bych snad raději investoval do skříně, kde jsem musel s nároky klesnout na minimum.
@Aaron_Hill (02.01.2016 16:07): Prijde mi, ze docela dobry. Koukam, ze na CZC ted maji ve sleve MSI R7 370 GAMING 2G, 2GB, ktera na tom vykonove bude malicko hure (rekl bych do 5%), ale zase je aktualne o 13% levnejsi nez ta 950, takze pokud bys chtel usetrit a treba koupit vice RAM (pro hrani zatim neni vic nez 8GB asi potreba, ale na nejakou vaznejsi praci uz jo).
Po roce a půl vás jdu zase otravovat s návrhem sestavy. Už mám herního půstu dost a jelikož si přítelkyně pořizuje králíka, mám šanci uniknout z jejích spárů do sladké náruče virtuální reality :P. Limit pro sestavu mám 17k a přes to nejede vlak, už takhle jsem rozpočet navyšoval. Periférie mám, stejně tak HDD a OS. Cílem je jakási zlatá střední cesta, nebo ještě lépe - nejlepší poměr cena/výkon. Zaměření herní, universální stroj s nízkou spotřebou, nekomplikovaný. Od oka jsem nastřelil následující sestavu, která by podle mého názoru mohla splnit má očekávání. Co vy na to? odkaz
@Kvasa (31.12.2015 14:42): Proto máme doma rainbow vysavač za 60 000,- . Koupený před 5 lety, kdy jeden z rodičů si myslel, jaká je to výhodná koupě. Něco, jako že jsou podobné stroje za 20 000,- mě však nikdo neposlouchal. Nedávná oprava nějaké věci v tom vysavači stála i z prací 2500,-

Ono je dobré, že u e-shopu při domácích spotřebičích vidíš i prodejnost a můžeš se tím taky řídit to co lidé kupují nejvíc bývá to nejlepší. (řečeno s nadsázkou)
@leebigh (31.12.2015 14:24): Včera jsme tam šli na brambůrky a impulzivně jsem si koupil batoh na kolo za 200Kč ve výprodeji :D Obecně Lidl má hodně zajímavý sortiment a velice příjemné ceny. A to jak potraviny, tak nepotraviny. Líbí se mi to i z toho hlediska, že tam člověk dojde a patnáct minut prochází všechny ty možná serepetičky co tam mívají v těch koších :)
Tak ono celkově bezsáčkové vysavače stojí za hovno.
Jinak dneska se nedá věřit už ani značkám, na které by dřív člověk nedal dopustit, ale je to spotřebič od spotřebiče. Bosch pračka, myčka, sporák jedou bez jakéhokoliv problému. Vrtačka, bruska, přímočarka nikdy více.
Nevím jak vy, ale takové ty domácí spotřebiče bereme v Lidlu. Mixér, zastřihovač, skartovačka, kulmofén, vše funguje k naší spokojenosti a pokud byly poruchy, tak víceméně pro morální opotřebení.
Jedinou výjimkou je bezsáčkový vysavač, Dirt Devil, ten je o ničem a nedoporučuji.

@LIUWIL (31.12.2015 13:13): Varic od ETY koupenej snad pred 15-20lety slouzil dobre a odesel fakt na stari.To se jeste vyrabel komplet v cechach. Ten samej varic koupenej pred rokem,uz byl 2x v reklamaci. Zmena za tech 15 let je v mnohem horsich plotnach,tavicich se ovladacich prvcich a celkove horsim pouzitym materialem.(dovnitr jsem kvuli zaruce radsi nelez abych mohl porovnat vnitrek) Vetsinu z toho si nechaj vyrabet v cine a tady to jen slozej. A nestydej se tomu rikat cesky vyrobek. Mimochodem cena varice je 1700kc a defacto je to nejdrazsi klasickej varic na trhu.

@Cobot (31.12.2015 13:46): Jo ten nastavec je trochu na pest :) Ja si davam pozor,abych se na ten nastavec treba jen krive podival :D Ale zas mi vyhovuje vic nez ty klasicky nasazovaci. I kdyz ten 3mm pouzivam i u toho philipse na srovnani vousu,kdyz si to pridrzim :D / Teslu jsem mel kdysi taky,ale musela ven,neb co se tam mohlo povolit a vyzvejkat tak se stalo a moje upravy uz to ten strojek nakonec neprezil :) Mam teda tenhle,ale bude to skoro to stejne http://zastrihovace.heureka.cz/philips-qc5115/
@Zx Atari 500 (31.12.2015 12:46): U strojku na vlasy od Philips se mi urval jeden z těch "zubů". Byl to starší typ než je tenhle Je to schválně vyroběné z lámavého bakelitu, aby se to urvalo. I když jsem nechtěl, dostal jsem pak znova ten samej k nějakejm Vánocům. Stalo se to samý. Výsledek? Mám dva zcela funkční strojky, lehké jak pírko, ale chybí k nim bakelitovej výlisek za deset korun. Jedinej možnej sestřich je tak do hola.

Aktuálně jedu na asi patnáct let starým strojku značky TESLA :D. Je as třikrát těžší, působí dost festovně, ale hlavně ty nástavce - "zuby" jsou vyrobené z ohebného nelámavého plastu. Spokojenost.
@Zx Atari 500 (31.12.2015 12:46): S ETA souhlasím. A naprosto nechápu, odkud lidi berou tu víru v jejich kvalitu. Ano, je to stará značka. Ano, je to česká značka. Ale rozhodně nemůžu říct, že by byli kvalitní.
Koupili jsme si od nich bezsáčkový vysavač. Neustále ucpaný, nešel vysát celý byt, aniž bychom museli uvolňovat ucpané filtry. Do toho tah docela o ničem a zahříval se tak, že po dvou minutách v místnosti bylo horko (bez prdele). Původní cena vysavače 2,5 tisíce. Jediné štěstí bylo, že jsme ho koupili ve výprodeji za 350Kč.
Po dvou měsících jsme to vzdali a vytáhli ze sklepa starý Tescovysavač, který lépe saje, neucpává se a stál necelých 1500 Kč.
@LIUWIL (31.12.2015 12:33): souhlasím ve všem co jsi napsal, ALE když si kupuju smartphone očekávám, že i ten nejlevěnšjí bude umět základní fce (sms, volání a práce s aplikacemi), pokud nezvládá ani to, není přece odpověď dražší model.

A taky další věc - když jsem kupoval bedny, hodně jsem špekuloval a koukal jsem na drahé i levné aparatury. Ty drahé měly v recenzích vypsané stejné chyby jako ty levné, takže vono neznamená že dražší věc = kvalita.
@LIUWIL (31.12.2015 12:33): Primarne je to ale sunt :) Mel jsem tu smulu se 4 jejich produkty a vsechno do jednoho sunt.

Napriklad blbej strojek na vlasy. Podelal se behem prvniho pouziti :D Navic co se technologie tyce katastrofa. Strojek vazil asi tunu a dilensky zpracovani priserny. Takze jsem si koupil Philips,strojek lehoucekej jak pirko a funguje jak ma :)

Konvice na vodu vydrzela dva mesice,fen tri :D Ani jsem to nereklamoval a koupil overene znacky. Myslel jsem,ze tyhle veci za par kacek nemuzou podelat. No muzou. Sencor a podobny "znacky" uz nikdy. Mozna zdarma :)

Jeste tu mam od nich vahu a rekl bych, ze i ta vazi blbe :D Ale aspon neco vazi,i kdyz to mozna jen simuluje :)

A mezi tyhle "smejd" znacky radim i "ceskou" ETU.
@Zx Atari 500 (31.12.2015 12:19): Sencor je trochu složitější firma, ale drtivá většina jejich produktů jsou prostě věci, které si buďto někdo nechal vyrobit a pak je nechtěl prodávat, nebo věci, které se prostě vyrábějí a různé firmy si na ně mohou lepit své značky.
Proto k těmto "značkám" jednoduše nelze připsat štítek "kvalitní" nebo "nekvalitní", opravdu to záleží produkt od produktu. Bohužel, drtivá většina lidí nemá ani mlhavé představy o tom, jak tyto firmy fungují a prostě to berou tak, že co značka, to výrobce.

Je to podobně přiblblá logika jako třeba "co je z Číny je šunt". Jasně, když si někdo něco nechá vyrobit v Číně za naprosto nejnižší možné náklady, tak to ani nejde jinak, než aby to byl šunt. To ale neznamená, že tam nejde vyrobit věci kvalitně.
Zrovna tak hromada lidí nadává jak "před dvaceti lety jsme něco koupili a funguje to dodnes". Jo, ale taky kolik to před těmi dvaceti lety stálo? Dneska máme tu možnost vyrábět v obrovském množství a za nízké náklady. Výsledek je, že věci, které dřív byly jen pro vyvolené, jsou dnes naprosté samozřejmosti. Je samo sebou, že kvalita u takových produktů půjde dolů, ale většina tak trochu ignoruje fakt, že kvalitní zboží se nepřestalo vyrábět, jen je potřeba hrábnout hlouběji do peněženky. Je to až legrační, když třeba vidím lidi jak nakupují telefony a nadávají, jak smartphony za 1500Kč jsou strašně nekvalitní, ale nedej bože že by jim někdo navrhl, aby si za tu kvalitu připlatili.
Já teda osobně vůbec nemám doma televizi, ale kdybych měl nějakou kupovat, nejspíš bych se díval po LG. Důvod je jeden jediný - i u levnějších modelů aspoň nějakým způsobem kalibrují barvy. Samozřejmě ne na 100% věrnost, ale prostě když člověk tu televizi vytáhne z krabice, tak do ní nemusí nijak rýpat, barvy jsou super hned po zapnutí.
Nebral bych "značky" jako Hyundai, Orava, Blaupunkt, Sencor a podobně. Jsou to totiž jenom značky, nikoli výrobci.
@Walome (30.12.2015 12:43): hele a zrovna na Alze jsem si koupila notebook a díky té jejich "garance slevy" museli jít o hooodně níž ;o) a to jsou tak pitomí, že se ani nekoukli kolik to mají v tom jiným obchodu s dopravou, protože pak by mi tu slevu museli ponížit ;o) takže jsem byla dost spokojená a příště to tak udělám zase
@Fatality (30.12.2015 09:46): to je běžná praxe. já takhle minulý rok před vánocema kupoval polštář v Jysku. za 1000,-. že ho vyzkouším a po vánocích, když bude vyhovovat, bych koupil druhej. po vánocích samozřejmě slevy, v TV běžela reklama na 50% slevy v Jysku, tak tam jedu, že teda za 500 to beru a v regálu obrovský banner "50% SLEVA", ale cena byla furt 1000. tak koukám na původní přeškrtnutou cenu a že prej 1999,-.

nebo v Alfa.cz, kde jsem jednu dobu sledoval notebook, co jsem měl vyhlídnutý. Sledoval jsem ho až do chvíle, kdy jej zdražili o 300,- a druhý den k němu byla myš ZDARMA (za cenu 300,-).
Tyjo strejda svého času běžně smlouval v kamenných prodejnách s cenama z netu, běžná praxe :) jako ne v Alze, tam to nejde, ale např. Okey byl tímhle legendární bazzar :D

Mimochodem Okey jsem měl děsně rád. Ještě než se rozmohly ty internety a eshopy, jezdili jsme tam s tátou nakupovat elektroniku a pracoval tam takovej Slovák, na kterýho dodnes s láskou vzpomínám - věděl všechno, mluvil o rádiích i televizích, o všem dokázal říct co to má za funkce, jaký to má tech vlastnosti atd.

A další historka co jsem si vzpomněl - v Alze byl nějakej děsnej santus a vyptával se tam toho týpka od televizí na bednu za půl mega :D týpek mi připomněl toho Slováka, řekl mu o ní první poslední až mi ho bylo líto, protože ten santus si to stopro nekoupil. Anebo koupil a joke is on me :)
@Fatality (30.12.2015 12:12): Tak dobře. Pomalu. Ten papírek jenom zahlédla, já jsem jí ho neukazoval. Zeptala se jestli to jsou ceny, já říkám, že jo, na Mallu. Řekla to co už jsem dvakrát napsal a odběhla ke svému počítači. Pak uviděla ten rozdíl a řekla že to asi neklapne, že se může zeptat ředitele, ale pokud je to i s odvozem tak určitě ne.
Jinak vedle měli novější typ, tam byl rozdíl litr, ale ten matka nechtěla. To by klaplo určitě.
A konkrétně já osobně jsem koupil asi o 800 levněji, než byla udaná cena na prodejně, troubu pro babku. A když nás borec lámal na televizi tak sliboval cenu taky snížit ale už nevím přesně o kolik. 900 něco.
@Kvasa (30.12.2015 12:06): Tomu moc nerozumím. Viděla lístek s rozepsanými cenami (předpokládám, že tvůj s cenami z internetu), nabídla, že je dorovná, ale pak viděla co, že vycouvala?

Jo a u čeho jsou schopni jít klidně o litr níž, než na eshopu?
@Fatality (30.12.2015 11:55): Jel jsem do electroworldu podívat se na sušičky. Žádnou slevu jsem nechtěl, bába viděla papírek s rozepsanýma cenama a nabídla, že je schopná dát tu cenu na netu. No ale když viděla za kolik to tam je tak vycouvala.
Jinak celkem běžná věc v kamenných obchodech, jsou schopní jít klidně o litr níž.