Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Hardware

@Walome (25.12.2015 12:57): Öh nö! Když k tomu dáš ucho, bzučí ti to? Čtu recenze, že prý ano. Jelikož mám stůl hned vedle postele, tak by to byla noční můra.
Jinak prodávají k tomu docela drahý prodlužovací kabel, takže délce se ani nedivím :D

Jinak já docela vážně přemýšlím, že si koupím i velkou truhlu (tak 30-40 cm na výšku). Rozhodně bych do ní měl co dát a zavil bych se i nějakého sajrajtu, který sice potřebuju, ale většinu času akorát zabírá místo v místnosti.
Tak i po odinstalaci všeho bordelu se nustále něco snaží spustit :/ Prdím na to, čistá instalace. Na to nemám nervy.

@Walome (25.12.2015 10:45): Mazec. To si asi pořídím. Jednak potřebuji na stole minimálně dvě zásuvky (teď tam mám přilepenou ne moc vzhlednou černou prodlužku) a 2.1A USB porty taky potřebuju. Teď jsem si právě chtěl kupovat nějakou 2A nabíječku, ale asi seberu tady toto. Cenově to nevyjde o moc dráž. Akorát by to mohlo mít delší než 1,5m kabel :)

Jinak já sám sobě už dopředu nadělil GTX970. Dostal jsem fajnové kožené boty a naprosto parádní dřevěnou truhličku - jsem na to teď docela magor. Abych neměl na stole volně rozházených 30007 věcí, dávám si potřebné předměty do dřevěný krabiček/truhliček, které jednak vypadají pěkně a hlavně udržují na stole pořádek.
Musím se však přiznat, že i tak mívám na stole neustále bordel :3
Tak ježíšek byl letos dost high tech - powerbanka a powerkjuuuub. Ta powercube je perfektní vynález. Na jednu stranu geniální, na druhou si říkám, že je s podivem že na to někdo nepřišel dřív :) vstupy pro USB kvituji s nadšením.
@LIUWIL (25.12.2015 01:36): No já jsem vždy nasranej, když něco koupím a tam je právě milion těch sajrajtů, jako u notasu, nebo když to reklamuji, tak tam ty sajrajty nainstalují.. Kamarád chce za reinstalaci 700,- s tím, že ti tam dá zdarma i ty sajrajty :D.. Já bych to někomu udělal, tak za 400,-.. A aktualizaci má zpoplatněnou taky za 700,-.. Což je dost irelevantní. Jenže lidi, co neví nic o počítačích se nechaj opít rohlíkem.

Tak jsem se asi rozhodl, že někdy v únoru pořídím herní pc :), tak snad bude z čeho stavět :P
Ty vole, teď jsem po dlouhé době dostal za úkol připravit pro uživatele nový Notebook. Update na Win10 mě docela překvapil, bylo to dost rychlé oproti jiným noťasům. Nicméně teď tvrdnu u odinstalovávání přebytečného sajrajtu a instalování požadovaných programů. To je taková pakárna.
@Gordon (24.12.2015 22:13): Investice a potřeba připojit alespoň jedno zařízení přes kabel.
Z toho co jsem slyšel, tak předpokládám, že v případě horšího signálu bude stačit do zdrojového domu na router připojit nějakou levňučkou anténu a naproti pak dát akorát router v client modu a pokud by nebyl dostatečný signál ve všech místnostech, tak ještě jeden WiFi router.
Výhoda je, že to je prostě přímo naproti, takže směrová anténa by měla udělat divy. Neviděl jsem však co tam konkrétně mají za zařízení a nemám absolutně páru, jak problematická tam bude nebo nebude samotná stavba. Jediné, co by bylo potřeba dokupovat, je právě ta anténka. Dva volné routery se mi válí doma v krabici.
V teorii to vypadá snadno, tak mě právě zajímá, jestli mám čekat nějaké další problémy.
Hoy! Má někdo zkušenosti s vedením WiFi "přes ulici", nebo něco podobného? Jednoduše řečeno, potřebuji dostat WiFi z jednoho baráku do baráku co je naproti - asi 30 metrů vzdálenost.
Ještě jsem ten teoretický setup neviděl naživo, ale plán je hodit do bytu buďto opakovač, nebo WiFi router v Client modu. Jde mi čistě o připadané zkušenosti ostatních.
No nevím jestli za dobrej povrch považujete lesklý plast ale když je na tom neustále ruka tak by to nějakou tu úpravu vůci odření/znečištění mělo mít. Mam myš bloody a má matný silikonovo/gumovo/plastový hrbolatý velmi příjemný na dotek povrch na který se mi neusazuje prach, pot, ani nic dalšího lesklý plast je jen na okrajech myši jako doplněk dizajnu a ani se po roce povrch nevyhladil, navíc je extrémně pevná a když jí promačkám tak nezaznaménávam žádnou nestabilitu krytu, dokonce ani u tlačítek, jsou pevný jak kost. Nevím jak to má razer, ale to co jsem popsal by snad měla mít každá myš nad tři stovky.
Spinac jako takovej u mysi jsem teda asi definitivne dojebal,ale kdybych ho chtel vymenit tak potrebuju pajku jo?
@LIUWIL (23.12.2015 22:07): Kolečko a spínače jsou bída, naopak povrchové zpracování je jedno z nejlepších, podle mě. Každá myš se "zaprasí" - pot, odumřelá kůže - otázkou je, jak snadno se dá myš čistit - a právě DeathAdder je v tomhle směru bezproblémový.
@RNDr. Gunár Pavel (23.12.2015 16:15): No zrovna třeba Deathadder není žádná sláva. Tvarem ta myš je super. Ergonomicky je naprosto vhodná pro dlouhodobé používání a senzor je na podložce dost dobrý.
Materiály a kvalita konstrukce jsou ale bod, kde to začíná jít z kopce. Na tlačítkách zůstávají otisky (obecně celá myš se snadno zaprasí), kolečko se viklá a strašně hlasitě cvaká, boční protiskluzové materiály kloužou víc než materiál myší a do toho celá myš má tendenci mírně vrzat. A dát tak malinké (a ještě k tomu jen tři) klouzací podložky na spodek myši je vzhledem k ceně vyloženě drzost. Dále pro Deathaddery obecně platí, že snímače jsou dobré, ale jenom na podložce. A leč nekvalitní switche už nahradili lepšími, měly by tam být ještě kvalitnější, protože výbavou a vlastnostmi se kromě senzoru jedná o úplně obyčejnou pěti-tlačítkovou myš, která nemá ani prosté ukládání profilů do myši či DPI switch, což mě vede k dalšímu u mě velkému vroubku značky a tím je Razer Synapse, jehož protlačování je hodně zpátečnická politika.
@RNDr. Gunár Pavel (23.12.2015 16:15): Diamondback Plasma i Copperhead byly naprosto úžasné myši, naopak s Lachesis to začalo upadat, Mamba a další jen dokopaly hrob této kdysi slavné firmy. Měl jsem ještě DeathAdder 3G a Diamondback 3G a taky nic moc. Teď už od Razeru používám jen klávesnici Blackwidow Ultimate, ale taky má svoje mouchy a už bych si ji nikdy nekoupil

Naopak Mionix jsem absolutně spokojen a připomíná mi právě začátky Razeru s Diamondback. Myš pro leváky i praváky, lehoučká, dá se držet více styly, pěkně klouže.
@Fatality (23.12.2015 11:15): Tolik bych si to zas neidealizoval, Razer samozřejmě produkoval průměr vždycky. Krait ani Copperhead nebyly za dané peníze nic moc myše. Kolikrát jsem jenom pájel nová klikátka. Zároveň však tahle firma měla v nabídce i kvalitní produkty. Například zmíněnou Lachesis mám od minulého srpna a jsem naprosto spokojen. Většina novějších modelů se mi sice nelíbí, ale dokud mají v nabídce modely jako DeathadderClassics, Abyssus nebo třeba Mamba, nemám důvod se po myších poohlížet jinde. A o tom to v těhle cenových kategoriích většinou bývá, tedy o líbí-nelíbí, poněvadž udělat za takové peníze vyloženě špatnou myš chce hodně umu.

Klávesnici jsem vzal od Tesora, sice 4 tácy, nicméně hezký design, masivní hlavně kovová, určitě se časem nezačne roztékat jako kamarádovi Logitech G15cka, do které si jde dělat bříšky prstů "značky". :))
Razer bývalo kdysi super. Jeho nástupcem je teď podle mého Mionix. Snad se tak nevykurví jako právě kalifornská společnost.
@FildasCZ (22.12.2015 06:58): Myslím, že je to jedno....ikdyž rozdíl mezi 2166, 2400 a 2600 jsou minimální, takže tam bych spíš hleděl na značku, záruku, výšku případného chladiče a časování, podle toho vybrat to nejvýhodnější.
@FildasCZ (21.12.2015 14:38): Frekvenci u paměti bych řešil pouze s integrovanou grafikou.....jinak rozdíl výkonu je v jednotkách procent, pokud se nepočítá benchmark operační paměti. Vyšší frekvenci brát pouze pokud za to není extra připlatek.
K čemu toto DDR4 s taktem 3200 MHz a časováním CL14 ? Když pořád jen čtu, že využitelných je nějakých 2166MHz ?
@Hydr0gen (21.12.2015 09:44): Jo, to znám. Nedávno jsme se hrabali v notebooku a zkoušeli, jestli přepastování a vyčištění pomůže vyřešit problémy. Když to nepomohlo, sešrotovali jsme ho totálně na nejzákladnější komponenty. Docela zábava :)
@Hydr0gen (20.12.2015 22:45): Nulová. Unifying receivery od Logitechu jsou sice velice praktické, ale výsadou čistě low-endových, nebo pracovních periferií, kterým stačí dotazovací frekvence 125Hz a kde nějaká pomalejší odezva není problém. Herní periferie od Logitechu umožňují připojení pouze jednoho zařízení na jeden receiver - dotazovací frekvence těchto zařízení bývá 500-1000Hz a využívají tak plnou kapacitu dodávaných receiverů. Ideální pak je mít PC přímo na stole, nebo ten receiver natáhnout kabelem až na stůl a mít ho max 30cm od myši. U klávesnice je to docela jedno, ale u myši ten rozdíl ve vzdálenosti jde cítit.
A když si teda koupím nějakou dražší bezdrátovku od Logitechu, jaká je možnost propojit starou klávesnici ze setu a tu novou myš, abych nemusel mít 2 receivery?
@LIUWIL (20.12.2015 19:00): To je zvláštní že svojí myš už mam dlouho a ještě si nevzpoměl že můžu boční tlačítka takhle používat... a ještě se mi ještě ani jednou nestalo že bych ho omylem zmáčkl, toť k mýtu toho že ty tlačítka překáží.
@7c (20.12.2015 18:49): Tlačítek jsem se taky bál, ale není to o nic jiné, než používání myši co má dvě boční tlačítka, s tím rozdílem, že těch tlačítek jsou dvě řady nad sebou a úplně vzadu máš tlačítka, na která musíš pokrčit prst, abys je zmáčkl. Ty zadní na boku používám na přepínání DPI, zbytek na reload, holster, quickmenu a podobně. V mnoha hrách ani nepoužívám všechny.
Jinými slovy, když ta tlačítka používat nechceš, děláš, jakoby tam nebyla. Palec ti stejně leží na takové té platformě dole, takže s náhodnými kliky není problém. Rozlišování jednotlivých tlačítek taky není problém. Jsou natolik vystouplá a od sebe oddělená, že poznáš, kterým klikáš, i kdybys to mačkal bagrem. No a v nejhorším ty tlačítka můžeš úplně vypnout v softu od Logitechu. Nastavení se ukládá přímo na myš, takže jednou nastavíš a hotovo "na furt"
@meTTax (20.12.2015 08:05): Nikdy jsem nepochopil, proč lidé kupují věci od razers :D. Já už 8 let hraji s logitech g5 a jsme spokojen. Sice už jem vyžblechtané kolečko a dost se špiní ze spoda, ale pohoda. Stála tenkrát 1600,- a její starší verze stojí pořád 1300,-
S razerem souhlas, měl jsem od nich myš (Lachesis) a katastrofa, nakonec jsem nervově nevydržel a hodil s ní o zeď a bylo po problému :-)
Nedávno jsem chtěl koupit sluchátka Razer a naštěstí jsem tu chybu neudělal, dle recenzí taktéž katastrofa :)
@aoshi (20.12.2015 07:03): s tím souhlasím, furt někde čtu jak na jejich výrobky někdo nadáva...

Ono kvalitní značky mají tendenci na kvalitě upadat s tím jak rostou, přesunují výroby do levnějších atd...
třeba od logitechu mam tři roky starou podsvícenou klávesnici, je kvalitní a taky byla drahá. Ale dnes už bych si ji znova od logitechu třeba nekoupil, obzvlášt když tyto typy klávesnicí enormě zlevnili.
Vždycky je podle mě lepší kupovat od nové značky která je na vzestupu, a nebo alespoň od takové která vám příde sympatická a chvástá se kvalitou svého zboží.
@Hydr0gen (19.12.2015 21:20): Zkušenost: Než jsem koupil Logitech G602, tak jsem za relativně krátkou dobu prošel přes šest různých myší (včetně opěvované značky Razer - Deathadder vydržel asi rok). Je úplně jedno, jakou značku koupíš, switche se kupují jen od dvou nebo tří různých firem. Není to ani problém toho, že by jednotlivé značky myší začaly šetřit - výrobci těch switchů začali dělat na hovno switche.
Drtivá většina myší (i těch dražších) používá levné switche, které se velice snadno "ošoupou". Spravit to jde, stačí hledat na Youtube, ale vždy je to jen krátkodobé řešení.
Jediná možnost je koupit myš, která má garanci 20 mega kliknutí - u té máš jistotu, že používá kvalitní, ale dražší switche.
Já pořídil tu G602 za pěknou cenu. Jednak jsem velice spokojený se samotnou myší, ale taky mám, jistotu, že switche neodejdou po roce.
@Hydr0gen (19.12.2015 21:20): Logiech už není co býval. Jestli vůbec kdy něco býval... Stejným způsobem mi odešla Marathon Mouse. Prej používají shitový mikrospínače. Opravit to nejde. Vyhodit a roztočit kola kapitalismu...
@Hydr0gen (19.12.2015 21:20): Pravděpodobně hw záležitost - opotřebovaný/zanesený/poškozený mikrospínač u tlačítka myši. Celkem častá vada, např. Razer je tím pověstný. Řešení je obvykle vyčištění/výměna člačítka/výměna myši nebo různá dočasná řešení/úpravy.
Lidi blbne mi bezdrátová myš ze setu Logitech cordless wave.

Vynechává levé tlačítko - nekonzistentně - pořád občas funguje několik kliků po sobě, ale občas naopak vynechá třeba 5 kliků za sebou. Občas to naopak udělá double click, když jsem o něj rozhodně nestál. Krátce testováno to blbne i na jiném pc.

Jde asi přímo o fyzický problém, že? Jde s tím něco udělat? A pokud ne, budu moct mít třeba nezávislou myš od logitech na původní receiver, pokud si koupím novou myš (popř.starou klávesnici na nový receiver)?